PSV overtuigend naar 0-4 in Zwolle

20 augustus 2016
-
-

Na twee moeizame zeges bij de start van de competitie heeft PSV overtuigend gewonnen in Zwolle. Bij PEC werd het 0-4 na vooral een goede eerste helft.

PSV had vanaf het begin controle over de wedstrijd en een overwicht op de thuisploeg. PSV krege diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was uiteindelijk Nicolas Isimat-Mirin die PSV halverwege de eerste helft op voorsprong zette. Luuk de Jong kopte goed terug, waarna Isimat vrijstaand binnen kon koppen. Tien minuten later was het 0-2. Het was Jorrit Hendrix die met een droge schuiver van afstand doelman Van der Hart verraste. De voorsprong was meer dan verdiend. PSV was heer en meester en kon zich alleen verwijten dat het het duel niet al beslist had.

Doordat het nog slechts 0-2 was bleef PEC erin geloven dat het nog voor een ommekeer kon zorgen. Mede door tactische omzettingen bij PEC en een PSV dat een 'tandje minder' had gezet, kon PEC meespelen. Heel veel kansen wist de thuisploeg niet te creëren. Door meer gebruik te maken van de diepte kreeg PSV kansen het duel definitief te beslissen. Dat gebeurde pas in de slotfase toen Luuk de Jong zijn eerste treffer van het seizoen binnenkopte. Het slotakkoord was van Steven Bergwijn die zijn eerste in het eerste elftal prachtig in de kruising krulde.

Ranglijst: PSV voorlopig koploper, al 5 punten voor op Ajax

Na een half speelweekend is PSV voorlopig koploper in de eredivisie. Met negen punten uit drie duels en een doelsaldo van 7-1 staat de ploeg er goed voor. Alleen Feyenoord kan er zondag nog overheen komen. Bij een zege van Feyenoord uit bij Heracles is Feyenoord koploper.

PSV staat daarbij al vijf punten voor op Ajax. De Amsterdammers verloren thuis verrassend van Willem II en hebben slechts vier punten uit drie duels.

PSV houdt voor tweede keer in drie duels de nul

PSV kreeg vorig seizoen in de eerste seizoenshelft bijna alle duels tegendoelpunten. Deze seizoensstart is ondanks de tegenstand van FC Utrecht, AZ en PEC Zwolle wat dat betreft ook uitstekend. De ploeg kreeg pas één doelpunt tegen en hield dus nu al twee keer de nul.

PSV stevent af op unieke uitreeks in eredivisie: 11 uitzeges op rij

PSV stevent af op unieke uitreeks in eredivisie. De ploeg van Phillip Cocu wist de laatste elf uitduels op rij te winnen in de eredivisie. In de historie deed PSV dat slechts één keer eerder. Toen won de kampioensploeg van '99 12 uitduels op rij.

Opstelling PEC Zwolle

Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van der Pavert, Verdonk, Sandler ('46 Mokhtar), Thomas, Brama, Ehizibue, Nijland ('68 Mastour), Menig ('64 Achahbar)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.