Makkelijke avond voor PSV: 0-4 in Nijmegen

10 september 2016
-
-

PSV kende zaterdagavond een heel makkelijke avond. In Nijmegen was PSV al na 24 minuten klaar. Toen stond de einduitslag van 0-4 al op het scorebord voor PSV. De ploeg van Phillip Cocu kon het daarna gemakkelijk uitspelen richting de Champions League wedstrijd van komende dinsdag tegen Atletico Madrid.

PSV kende een prachtige start. In de vierde minuut wist Bart Ramselaar, voor het eerst in de basis, de bal in de touwen te jagen. Zes minuten later zorgde PSV met een goed uitgespeelde aanval dat Gaston Pereiro vrij kon aannemen in het strafschopgebied en de 0-2 kon binnenschuiven. Bij een aanval die Joshua Brenet van achteruit inleidde kon de rechtsback doorlopen en geheel vrijstaand na 20 minuten de 0-3 binnenkoppen. Vier minuten later was het al 0-4 toen de verdediging van NEC opnieuw uiteen werd gespeeld en Luuk de Jong vrij voor de keeper de 0-4 kon binnenliften.

Het 'tien tien tien' klonk, maar het tot dan toe o zo effectieve PSV was in het vervolg minder scherp om de ruimte uit te spelen. NEC nam ook minder risico waardoor het duel uiteindelijk simpel door PSV uitgespeeld zou worden.