PSV speelt met 2-2 gelijk in Rusland, mist opnieuw penalty

28 september 2016
-
Champions League
-

PSV is op een 2-2 gelijkspel blijven steken in Rusland tegen Rostov. Na een mindere eerste helft waarbij PSV met wat geluk tot twee keer toe terugkwam, was PSV in de 2e helft de bovenliggende partij. De lat en een gemiste penalty stonden echter een zege in de weg.

In de eerste helft had PSV veel moeite met het powervoetbal van de Russen. Ook wist het bij vlagen geen raad met de beweeglijke spitsen van de Russen. Dat leverde al vroeg een vrije kans op voor Poloz, die in het centrum geheel vrij mocht aannemen de 1-0 achter Zoet schieten. Zes minuten later kwam PSV via een gelijkje alweer langszij. Een schot van Propper verdween via een verdediger van de Russen onhoudbaar voor de keeper in het doel.

In het vervolg bleef Rostov in eigen huis de gevaarlijker ploeg. PSV probeerde het wel aanvallend, maar kon nauwelijks tot echte kansen komen. Het was Poloz die Rostov opnieuw op voorsprong zette. Een minuut in blessuretijd kwam PSV voor de tweede keer langszij. Nadat Arias op de lat schoot, was het Luuk de Jong die de rebound binnenkopte.

In de tweede helft wist PSV wel steeds meer controle te krijgen. De Russen kregen nauwelijks meer kansen en moesten steeds meer ruimte toestaan aan PSV. Een unieke kans was voor voor Davy Propper die voor een penalty mocht aanliggen. Luuk de Jong werd gehaakt, al was het een makkelijk gegeven penalty. De inzet van Propper werd echter opnieuw gestopt. PSV bleef op zoek naar meer. Het was diezelfde Propper die dichtbij was, zijn schot belandde op de onderkant van de lat. PSV had zicht op meer, maar wist uiteindelijk de 2-3 niet meer af te dwingen.

[video] De doelpunten en de gemiste penalty van Rostov - PSV

De Jong maakt in PSV's 100ste CL-wedstrijd PSV's 100ste Cl-doelpunt

Luuk de Jong zorgde met zijn 2-2 gelijkmaker op slag voor rust voor een jubileumtreffer. In de honderdste Champions League wedstrijd van PSV sinds de start van het Europese toernooi wist hij PSV's honderdste doelpunt te maken.

Opstelling Rostov

Djanajev, Kalatsjev, Mevlja, Navas, Granat, Terentjev, Jerochin, Gatcan, Noboa, Poloz ('90 Prepelita), Azmoun ('77 Doumbia)

15  3 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.