PSV besluit goede week met 3-0 zege

2 oktober 2004
-
-

Met de interlands de komende twee weken voor de deur heeft PSV deze periode met een uitstekende week afgesloten. Na de belangrijke zeges op Heerenveen en Panathinaikos won PSV met 3-0 van FC Groningen. Die zege kwam al vroeg tot stand. Elshot schoot na vijf minuten in eigen doel. Na een half uur spelen verdubbelde Beasley de score en verzekerde PSV daarmee van de overwinning. John de Jong bracht PSV na een kwartier in de tweede helft nog op de 3-0.

PSV hoefde geen moment voluit te gaan en deed dat ook niet. De ploeg speelde het gemakkelijk uit zonder het publiek veel te boeien.

Lees het uitstekende wedstrijdverslag van minuut tot minuut in de link hieronder naar het scorebord.

De Jong scoort in jubileumwedstrijd

John de Jong speelde tegen FC Groningen zijn 250ste wedstrijd in het betaald voetbal. De aanvallende middenvelder gaf de jubileumwedstrijd extra glans door zijn 15 competitiedoelpunt voor PSV te scoren. In totaal speelde De Jong 83 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren. De overige wedstrijden speelde De Jong voor ADO Den Haag, FC Utrecht en SC Heerenveen.

PSV blijft makkelijk koploper in eredivisie

PSV bleef via de 3-0 overwinning op FC Groningen makkelijk koploper in de eredivisie. De Eindhovenaren kunnen nu zondag onderuitgezakt toekijken hoe Feyenoord tegen FC Den Bosch zal gaan spelen en Ajax naar Alkmaar moet voor een confrontatie met Adriaanse en co.

Fred Rutten tevreden met uitslag

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd verklaarde Fred Rutten zeer tevreden te zijn met de uitslag. "Wij waren in de eerste helft slordig in de verdigende arbeid. FC Groningen had minimaal ??n of twee goals verdiend. Alex heeft ons nog een aantal keren kunnen redden. Over de tweede helft ben ik gematigd tevreden. We hebben het afgemaakt met een derde goal en zijn daarna niet meer in gevaar geweest. Rond de Europa Cup-wedstrijden hebben we gedaan wat we moesten doen: we hebben niet gemorst.?

Een vraagsteller uit het publiek vroeg hoe het was om voor het eerst op de bank te zitten, waarop Rutten pareerde: "Ik zit al wel een tijdje op de bank, hoor. Je bedoelt voor de eerste keer als eindverantwoordelijke? In principe verandert er niets. Guus heeft normaal leiding, nu ligt de verantwoordelijkheid bij mij. Het is bekend van de manier zoals Guus werkt, dat hij zijn assistenten altijd voor 99,9% in alles betrekt. Vandaag is er niet veel veranderd in dat opzicht."

Van de Kerkhofjes commentatoren

De gebroeders Van de Kerkhof vonden het niet meevallen om het commentaar bij de wedstrijd PSV - FC Groningen te verzorgen. Als onderdeel van een nieuwe dienst voor Canal+ mochten de oud-PSV-ers 'fancommentaar' leveren. De twee keuvelden er tijdens het duel lustig op los. De teksten van de twee waren zelden hoogstaand, maar wel meer dan vermakelijk. Vlak voor de rust verdween Ren? naar het veld om een nieuw soort Bavaria bier aan de PSV-voorzitter aan te bieden. "Ik gaai ekkes naar beneeje bruur." Zijn broer in zijn plat Brabants: "Des goed, dan doei ik die leste minuutjes wel alleen."

'64 Michael Lamey voor Alex
'68 Gerald Sibon voor Jan Vennegoor of H.