PSV verzuimt opnieuw goede wedstrijd te winnen: 1-1

1 oktober 2016
-
-

PSV heeft opnieuw verzuimd te winnen. PSV was lange tijd veel sterker dan de Friezen. PSV creëerde voldoende goede kansen, maar wist de wedstrijd niet te beslissen.

Na een moeizame openingsfase was PSV veel sterker dan de gastheren. PSV had de controle over de wedstrijd, gaf niets weg en creëerde kansen op de openingstreffer. PSV verzuimde alleen op voorsprong te komen. PSV streed in Heerenveen voor elke meter. Het werd dan ook een gevecht waar Herenveen niet aan te pas kwam. Het verschil werd echter niet tot uitdrukking gebracht op het scorebord. Pogingen van Pereiro, Siem en Luuk de Jong strandden alleen op een Mulder, die een plaag was voor de PSV'ers.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld lange tijd hetzelfde. Naarmate het duel vorderde en het doelpunt uitbleef ging Heerenveen geloven in een stunt. Bij het eerste schot op doel was het raak. Het was Zeneli die een voorzet van Slagveer kon binnenlopen. PSV had nog maar zo'n twintig minuten om de zaken recht te zetten. Drie minuten later kwam PSV alweer langszij. Een schot van Pereiro caramboleerde via het been van St.Juste in het doel achter Mulder.

PSV ging vervolgens op zoek naar de winnende. PSV kreeg de mogelijkheden ervoor, maar wist het duel niet te beslissen. Ook een vrije trap op 5,5 meter voor de goal, nadat Mulder een terugspeelbal oppakte, was niet aan PSV besteed. In het volle doel zocht Siem de Jong de verre hoek. Daar kreeg Schwaab hem echter op zijn lichaam, waardoor de kans verloren ging en het 1-1 zou blijven.

Ranglijst: Feyenoord bij winst zeven punten voor op PSV

PSV staat na het gelijkspel op de ranglijst voorlopig tweede. Morgen kunnen Feyenoord en Ajax echter uitlopen. Feyenoord speelt uit bij Willem II en kan op een voorsprong van zeven punten komen. Ajax speelt thuis tegen FC Utrecht en komt bij winst op twee punten voorsprong op PSV.

1-1 Eigen doelpunt ('75)

Opmerkelijk: ('75) Schot van Pereiro beland via St.Juste in het doel van Heerenveen

'93 Thorsby voor Kobayashi

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.