Pijnlijke uitschakeling voor PSV bij Sparta: 3-1

25 oktober 2016
-
KNVB Beker
-

PSV is op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de strijd om de KNVB beker. In de tweede ronde won Sparta in eigen huis verdiend met 3-1 van PSV. De ploeg van Phillip Cocu dwong veel te weinig af om aanspraak te kunnen maken op de zege.

Sparta zorgde op het Kasteel in de openingsfase voor het meeste gevaar. Nadat Remko Pasveer de openingstreffer nog voorkwam was het bij de daaropvolgende corner Vriends die de 1-0 kon binnenwerken. PSV moet vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg liet daravoor echter veel te weinig zien om iets af te dwingen.

In de tweede helft leek PSV scherper uit de kleedkamer te komen. Dat leverde in de 51ste minuut de gelijkmaker op van opnieuw Bart Ramselaar na een hard schot. De hoop dat PSV erop en erover zou gaan was van korte duur. Sparta zette aan en stond twee minuten later alweer op voorsprong. Op randje buitenspel wist El Azzouzi de 2-1 te maken. terwijl PSV inspiratieloos op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Sparta dat bij vlagen gevaarlijk bleef. Het was dan ook Brogno die de 3-1 kon binnenwerken over Pasveer heen en daarmee het duel kon beslissen.

Video-scheidsrechter: geen buitenspel bij doelpunt Sparta

Uitslag: 3-1 (1-0)

1-0 Vriends ('15)
1-1 Bart Ramselaar ('51)
2-1 El Azzouzi ('53)
3-1 Brogno ('70)