PSV kan thuis weer niet winnen: 1-1 tegen FC Twente

5 november 2016
-
-

PSV is er thuis weer niet in geslaagd te winnen. Een lang inspiratieloos PSV kwam pas na de gelukkige gelijkmaker van Moreno op stoom. Dat bleek te laat om de winst af te dwingen.

PSV had in de eerste helft meer balbezit, maar kon nauwelijks overtuigen. Hoewel er in de eerste helft eigen ruimte was wist PSV nauwelijks kansen te creëren. Slechts twee keer werd er een uitgespeelde kans genoteerd. Pereiro nam de bal uitstekend aan waardoor hij vrij kwam. Zijn schuiver verdween echter naast de goal. Ook Ramselaar anticipeerde goed op een slimme bal. Uit de draai wist ook hij geen doel te treffen. FC Twente aan de andere kant kwam er bij tijd en wijle heel gevaarlijk uit. Ze konden de mogelijkheden echter niet goed uitspelen.

Zo'n tien minuten na rust was het Unal die de tegenstander op voorsprong zette. Hij werd weggestuurd door Thesker en kon vervolgens Pasveer uitstekend passeren. Tien minuten na de openingstreffer kwam PSV langszij. Het was Hector Moreno die scherp was toen Marsman een inzet van Pereiro slechts half kon pareren.

Na die gelijkmaker slaagde PSV er eindelijk in om de strijdlust en energie te vinden die het zo broodnodig had om voor gevaar te zorgen. PSV drukte met de nodige passie FC Twente terug. Het leverde diverse mogelijkheden op. Invaller Zinchenko, die als eerste vuur en passie in het duel legde, was dichtbij, zijn poging belandde op de onderkant van de lat. Via een gevaarlijke counter was FC Twente nog dichtbij de 1-2. Pasveer voorkwam echter dat FC Twente profiteerde van de poging van PSV om de zege te forceren. Het zou daardoor bij 1-1 blijven, waardoor PSV opnieuw puntenverlies leed in eigen huis.

[Foto] Brenet geëerd voor 100ste officiële wedstrijd voor PSV

De Jong: 'Pas na de tegengoal worden we wakker'

Luuk de Jong kwam direct na het helijkspel tegen FC Twente als een geslagen man voor de camera van Fox Sports. 'De eerste helft was niet goed van ons. We waren veel te slordig. In de tweede helft worden we pas wakker na de tegengoal. Dat mag ons niet gebeuren. Het lag gewoon aan de instelling. Na de 1-1 hoop je dat je alsnog wint, maar dat zat er niet in. De strijd om de landstitel wordt nu weer moeilijker, waar we hoopten meer in te halen. Dat is balen. We moeten nu echt elke wedstrijd alles geven, anders gaat het heel zwaar worden dit seizoen.'

Dramatische thuisreeks tot nu toe dit seizoen

PSV kent dit seizoen tot nu toe een dramatische thuisreeks. Van de zes thuiswedstrijden in de eredivisie wist PSV er slechts twee te winnen. Tegen AZ en Sparta eindigde het in een 1-0 zege. Tegen FC Groningen, Heracles en FC Twente kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. De wedstrijd tegen Feyenoord ging verloren. In de zes thuiswedstrijden had PSV een doelsaldo van 4-3. Het eerste doelpunt voor de Oosttribune moet nog altijd vallen.

Uit daarentegen is PSV al meer dan een jaar ongeslagen en scoorde de ploeg dit seizoen 16 keer.

Cocu: 'niveau van voetbal veel te laag'

Opnieuw wist PSV thuis niet te winnen. "Dit was weer een tegenstander die ervoor koos om de bus te parkeren. En daar hebben we moeite mee gehad", zo gaf Phillip Cocu tegenover de NOS aan. "Je probeert dan een vroege goal te maken. Maar dat lukte niet. Nee, dat is geen frustratie. Het is een constatering. Het is niet onlogisch dat tegenstanders dat doen. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden." PSV liet na de 1-0 volgens Cocu wel strijd en passie zien. "Maar het niveau van voetbal vind ik veel te laag."

Opstelling FC Twente

Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely, Klich, Mokotjo, Trajkovski ('83 Andersen), Celina, Yeboah ('88 Holscher), ünal

15  3 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.77. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.