PSV stelt opnieuw zwaar teleur: 0-0 bij Willem II

19 november 2016
-
-

PSV heeft opnieuw zwaar teleurgesteld. Een heel matig PSV kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel uit bij Willem II. In Tilburg creëerde PSV veel te weinig.

PSV speelde een heel matige eerste helft. In een veel te laag tempo werd nauwelijks iets gecreëerd. Willem II was het gevaarlijkst met een poging waarbij Jeroen Zoet Croux omver kegelde. PSV kwam goed weg toen Liesveld de overtreding niet bestrafte.

Na rust had PSV recht op een penalty na hands bij Willem II. Ook dit keer wuifde Liesveld het weg. Halverwege de tweede helft zette PSV meer gas bij. In die fase kreeg de ploeg kansen via De Jong, Pereiro en Zinchenko. PSV kon het tempo echter niet volhouden. Willem II kreeg het in de slotfase weer onder controle en wist daarmee de 0-0 veilig te stellen.

De Jong: 'ontbreekt aan agressiviteit'

Aanvoerder Luuk de Jong kwam na alweer puntenverlies direct na de wedstrijd voor de camera van Fox Sports. Opnieuw wist PSV geen potten te breken. 'Het ontbreekt soms een beetje aan agressiviteit, heb ik het gevoel. Aanvallend is het te voorspelbaar de laatste tijd, daar dwong Willem II ons ook toe. We zullen meer overtuiging moeten laten zien. Daar moeten we nu snel uitkomen,' aldus de aanvoerder, die de fans dankbaar was dat ze er de hele wedstrijd achter bleven staan. 'Ik ben blij dat de fans ons blijven steunen in deze moeilijke fase.'

Cocu: 'tempo lag te laag'

Tegenover de NOS reageerde Phillip Cocu op de opnieuw teleurstellend verlopen wedstrijd voor PSV. "Dit soort duels moet je winnen. We halen niet ons maximale niveau. Dat is niet iets van vandaag. We hebben een aantal spelers dat niet de topvorm heeft. Dan moet je dat als team kunnen opvangen. Defensief staat het nog wel, we krijgen weinig goals tegen. In creatief en aanvallend opzicht zijn we echter niet effectief genoeg. In de fase na rust krijgen we vier, vijf mogelijkheden achter elkaar. Dat zijn de momenten waarop je deze wedstrijd kan beslissen. Dat laten we na. Als 'ie wel valt, voelt hij zich weer prettiger en dat neemt hij dan weer mee naar de volgende wedstrijd. Nu blijf je toch weer steken."

Naast de gemiste kansen, laakt Cocu het geringe aantal kansen. "We komen te weinig in scoringspositie. We kunnen wel zestig procent balbezit hebben, maar het gaat erom wat je ermee doet. Het tempo van achteren naar voren lag vanavond te laag. We creëren te weinig kansen."

PSV mist ook nog eens de geblesseerde middenvelders Andrès Guardado en Jorrit Hendrix. En Siem de Jong heeft, mede door een blessure, nog geen extra impuls aan het elftal kunnen geven. Met dat in het achterhoofd floepte de grootste zorg van Cocu na afloop zomaar uit zijn mond: "We moeten wel zorgen dat we in de winterstop nog in de race zijn om de titel. Dat is voor ons het allerbelangrijkste."

Opstelling Willem II

Lamprou, Van Anholt, Lachman, Peters, Tshimanga ('46 Falkenburg), Heerkens, Ojo, Kali, Croux, Sol ('92 Ogbeche), Haye ('76 Andrade)

Boer zoekt bier: PSV - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 0-3 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.