PSV werkt aan zelfvertrouwen: 3-1 tegen ADO

26 november 2016
-
-

PSV heeft tegen ADO weer eens kunnen werken aan het zelfvertrouwen. Via een benutte penalty van Pereiro en twee doelpunten van Luuk de Jong wist PSV makkelijk te winnen van ADO.

PSV begon fris aan het duel en wist met bij vlagen gevarieerd voetbal de verdediging van ADO Den Haag uiteen te spelen. Dat leidde tot diverse kansen. Na 12 minuten mocht Gaston Pereiro aanleggen voor een penalty nadat hij zelf was neergehaald.

Na de 1-0 zakte PSV weg. Het tempo ging omlaag en PSV wist daardoor steeds minder de ruimte te vinden in de compacte verdediging van ADO. Pas in de slotfase van de eerste helft, toen ADO ontdekte dat er wat te halen viel, kreeg PSV weer mogelijkheden. Ramselaar was daarbij dichtbij, zijn kopbal ging over.

Vijf minuten na rust verdubbelde PSV de score. Het was tot opluchting van het hele PHilips Stadion dat Luuk de Jong weer eens wist te scoren. Uit een voorzet van Zinchenko schampte hij de bal richting de verre hoek. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. De Jong kwam vrij voor het doel en stifte de bal mooi over de ADO-keeper.

ADO deed nog iets terug toen Jeroen Zoet te laat kwam en Becker ogenschijnlijk onnodig torpedeerde. Beugelsdijk benutte vervolgens de penalty simpel voor de 3-1. Aan beide kanten waren er vervolgens kansen op meer treffers. Zo wilde Kuipers niet aan een penalty voor PSV bij hands op de doellijn en kopte Havenaar een bal voor open doel op de paal. Het bleef daardoor uiteindelijk bij 3-1.

[video] Pereiro zorgt weer eens voor penaltydoelpunt van PSV

Gaston Pereiro zorgde eindelijk weer eens voor een penaltydoelpunt van PSV. Na twaalf minuten kreeg PSV een penalty van Kuipers. Pereiro is tegenwoordig de eerste penaltynemer en bleef rustig. Hij zag de doelman al naar de hoek gaan en schoof hem vervolgens simpel in de andere hoek binnen. PSV maakte in de tweede helft aanspraak op nog een penalty. Bij een inzet van Narsingh werd hands gemaakt op de doellijn. Volgens Kuipers was het echter niet opzettelijk.

Luuk de Jong: 'lekker om weer te scoren'

Nadat hij rust kreeg tegen Atletico Madrid werkte Luuk de Jong nadrukkelijk aan zijn zelfvertrouwen. Met zijn broer Siem de Jong vlak achter hem, was de spits vaker gevaarlijk dan de afgelopen weken. Hoewel het zeker allemaal niet vlekkeloos ging, wist hij twee keer doel te treffen. In de 50ste minuut wist hij een voorzet met zijn hoofd te schamen, waardoor hij in de verre hoek verdween. Vervolgens wipte hij een paar minuten later een bal op fraaie wijze over de keeper voor de 3-0.

'Natuurlijk is het lekker om weer te scoren,' zo beaamde hij bij Fox Sports de opluchting na zijn doelpuntendroogte van maar liefst 904 minuten. 'Ik ben gewoon doorgegaan en nu betaalt zich dat uit. Hopelijk blijf ik nu scoren.' Sommige analisten wijzen zijn eerste doelpunt aan als eigen doelpunt van ADO verdediger Beugelsdijk. 'Ik schampte hem wel,' aldus de aanvoerder van PSV.

Opstelling ADO Den Haag

Setkus, Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Kanon, Schaken ('46 Becker), El Mahdioui, Trybul, Hevel ('74 Marengo), Kastaneer, Havenaar ('85 Van der Heijden)

Boer zoekt bier: PSV - ADO

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.