PSV beslist het onnodig laat in Deventer: 1-3

11 maart 2017
-
-

PSV heeft een vrij eenvoudige zege behaald in Deventer. De ploeg liet alleen na het duel vroegtijdig te beslissen door een ruime voorsprong te nemen. Siem de Jong (via een penalty), Luuk de Jong en Guardado stelden de zege veilig.

PSV creëerde divers goede mogelijkheden in de eerste helft, maar had uiteindelijk een penalty nodig om op voorsprong te komen. Nadat Achenteh Propper onnodig aan het shirt trok, legde Siem de Jong aan voor de penalty. Die aarzelde niet en schoot net als een week eerder onberispelijk binnen. Achenteh was de vervanger van de verhuurde Marcel Ritzmaier die eerder bij een opstootje betrokken was en later uit moest vallen met een gebroken arm. Scheidsrechter Blom hield in de eerste helft de gemoederen bezig met een aantal discutabele beslissingen.

Vlak na rust kwam GA Eagles uit het niets langszij. Het was Elvis Manu die Jeroen Zoet wist te verschalken na een voorzet van Crowley. Nadat PSV een paar minuten nodig had om te herstellen zette de ploeg een tandje bij. De ploeg wist vervolgens kans op kans te creëren. Na een uur spelen was het eindelijk raak. Het was Luuk de Jong, die opnieuw een teleurstellende wedstrijd speelde, maar wel knap de 1-2 binnenwerkte uit een assist van Santiago Arias. Omdat PSV naliet gevaarlijke aanvallen goed uit te spelen, bleven de Eagles geloven op een stunt. Het bleef daardoor erg lang spannend. Op het moment dat de thuisclub er een extra aanvaller ingooide, besloot Cocu te reageren met een extra verdediger in de persoon van Schwaab en de snelle Bergwijn voor Ramselaar. Dat leverde direct succes op. Bij een counter had Bergwijn wel het overzicht wat de andere aanvallers eerder niet hadden. Hij benutte de ruimte door Andres Guardado in staat te stellen de beslissende 1-3 binnen te schieten.

[video] De totstandkoming van de penalty

[video] De reden waarom Luuk de Jong zo boos werd (en geel kreeg)

[video] Misser Pereiro na mooie actie

[video] PSV fans vieren feestje na afloop

Ritzmaier loopt gebroken arm op

De door PSV aan GA Eagles verhuurde Marcel Ritzmaier moest het duel al na een half uur staken. Na afloop bleek dat hij een gebroken arm heeft opgelopen.

Opstelling Go Ahead Eagles

Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier ('30 Achenteh), Chirivella, Crowley, Duits ('82 De Kogel), Antonia ('75 Maatsen), Hendriks, Manu

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.