PSV verspeelt dure punten in blessuretijd: 2-2 bij FC Twente

6 april 2017
-
-

PSV lijkt de laatste kansen in de titelstrijd verspeeld te hebben door een 2-2 gelijkspel in Enschede. In een spectaculair duel leek PSV het duel uiteindelijk in handen te hebben, maar werd een doelpunt in blessuretijd PSV uiteindelijk fataal.

In de spectaculaire openingsfase had PSV al na zestien seconden op voorsprong moeten staan. Marco van Ginkel ging te nonchalant om met een unieke kans voor de keeper. Aan de andere kant aarzelde Unal niet bij zwak optreden van Hector Moreno. De spits speelde zich knap vrij en schoot de openingstreffer binnen. Binnen acht minuten stond PSV alweer op gelijke hoogte. Jurgen Locadia werd aan de linkerkant vrijgespeeld en schoof de bal vervolgens achter doelman Marsman. In het vervolg was PSV dominant, maar kreeg FC Twente minstens net zoveel grote kansen. PSV had onder meer reddingen van Zoet, Willems en de paal nodig om een nieuwe achterstand te voorkomen.

Vijf minuten na rust kwam PSV op voorsprong toen een bal via Moreno in het doel caramboleerde. Voor beide doelen bleven kansen komen. Twintig minuten voor tijd zakte het duel wat in, terwijl de onrust op de tribunes toenam. Supporters werden gesommeerd het stadion te verlaten vanwege een politie-actie. FC Twente leek er niet meer echt in te geloven. Toch liet PSV de tegenstander leven, waardoor het in de slotfase nog voor de gelijkmaker kon gaan. Cocu bracht met Schwaab nog een extra verdediger. Het was uiteindelijk Celina die profiteerde van verdedigende fouten en de 2-2 binnenwerkte.

Fans moeten stadion tijdens wedstrijd verlaten vanwege onderzoek naar drugshandel

FC Twente - PSV was al een heel opmerkelijke wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kreeg het een extra bizarre wending toen de fans werd gesommeerd het stadion te verlaten op last van de politie. Nadat veel fans het stadion daadwerkelijk verlaten hadden, werd aangegeven dat het alleen om Vak P van de harde kern ging. Reden was een politie-onderzoek naar drugshandel in de harde kern van FC Twente.

Opstelling FC Twente

Marsman, Ter Avest, Andersen, Hooiveld, Van der Lely, Celina, Mokotjo, Klich, Trajkovski ('74 Assaidi), Unal, Jensen ('82 Bunjaki)

15  3 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.