PSV loopt in 2e helft uit naar ruime 5-0 zege op Willem II

9 april 2017
-
-

Na een vrij plichtmatige eerste helft en een 1-0 voorsprong liep PSV in de tweede helft uiteindelijk uit naar een ruime 5-0 zege op Willem II.

PSV kon in de eerste helft niet imponeren. In het Philips Stadion was er uiteraard wel een overwicht, maar dat leverde weinig spectaculaire momenten en kansen op. Het was nota bene Willem II dat het eerst doel trof. Het afstandsschot van Haye stuiterde via de onderkant lat achter de doellijn weer terug het veld in. De scheidsrechter en grensrechter konden vanuit hun positie niet waarnemen of de bal over de lijn was geweest hetgeen een meevaller was voor PSV. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak voor PSV. Nicolas Isimat-Mirin kopte binnen uit een corner van Andres Guardado.

Na rust liep PSV uiteindelijk makkelijk uit. Eerst erd PSV een penalty ontnomen toen Lachman de bal op zijn uitgestoken hand kreeg. In de daaropvolgende corner scoorde PSV alsnog. Het was Marco van Ginkel die de 2-0 binnenkopte. Vervolgens zorgden Gaston Pereiro, Andres Guardado en nogmaals Van Ginkel met mooie treffers voor de ruime 5-0 zege.

[video] PSV komt goed weg, bal achter doellijn niet gezien door grensrechter

[Foto] Sfeeractie op de jongerenrang

Eerste doelpunt Guardado in Philips Stadion

Guardado eerste speler sinds Mertens die bij vier treffers betrokken is in eredivisieduel

Opstelling Willem II

Lamprou, Wuytens ('26 Croux), Lachman, Peters, Van Anholt, Haye, Ojo, Lieftink, Kali, Falkenburg ('90 Schuurman), Oulare ('79 Abubakar)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.