Negende gelijkspel PSV door opnieuw late tegentreffer: 1-1 bij ADO

15 april 2017
-
-

Het seizoen van PSV lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Na een zakelijke 0-1 voorsprong bij rust liet PSV het in de tweede helft liggen en bleef het door opnieuw een tegentreffer in de slotfase op het negende gelijkspel van het seizoen steken bij ADO den Haag.

PSV had de wedstrijd in de eerste helft onder controle. PSV kwam al na zeven minuten op voorsprong. Na een aardige aanval legde Jurgen Locadia terug op Davy Propper. De middenvelder speelde zich knap vrij en schoot uitstekend binnen. Daarmee bekroonde PSV een aardige openingsfase. Naarmate de eerste helft vorderde was er steeds minder te genieten in Den Haag. PSV ging aanvallend niet voluit en Den Haag leek niet meer te kunnen.

In de tweede helft kwamen de gastheren echter heel anders uit de kleedkamer. ADO gooide er een paar tandjes bij en PSV had het daar moeilijk mee. De gelijkmaker van Havenaar werd terecht afgekeurd vanwege nipt buitenspel. Even later schoof hij een niet te missen kans in de handen van Jeroen Zoet. Aan de andere kant kreeg PSV voldoende kansen om het te beslissen, maar liet dat keer op keer na. Daardoor kon Havenaar drie minuten voor tijd alsnog het noodlot over PSV vellen.

Opstelling ADO Den Haag

Zwinkels, Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers, Malone, El Khayati, Gorter ('82 Fernandez), Becker ('87 Wolters), Havenaar, Duplan ('78 Schaken)

15  3 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.