PSV start competitie met spectaculaire 3-2 zege op AZ

12 augustus 2017
-
-

PSV is de eredivisie begonnen met een spectaculaire 3-2 zege in eigen huis op AZ. Met name de eerste helft was zeer open en aantrekkelijk met vier grote kansen voor Lozano, die er uiteindelijk een maakte. Pereiro en Van Ginkel zorgden uiteindelijk voor de andere treffers.

Op een moment dat PSV gevaarlijker werd en kansen kreeg was het het goed begonnen AZ dat op 0-1 kwam. Het was invaller Dos Santos, al na acht minuten invaller na een onftuinlijke blessure voor AZ-talent Stengs, die de 0-1 kon binnenschieten na een overstapje van Van Overeem. Brenet en Isimat gingen daarbij niet vrijuit.

In het vervolg was het de tijd voor Hirving Lozano. De nieuwe aanwinst kreeg vier opgelegde kansen. Hij wist er daar een van te benutten. Hij trok binnendoor en schoot vervolgens met een schuiver in de korte hoek binnen. Een andere kans belandde op de lat en hij zag een inzet geblokkeerd door de hakken van Svensson. Nog voor rust trof ook Jahanbakhsh het houtwerk in een duel dat voor rust zeer open was. Het gat tussen de verdediging een aanval van PSV was erg groot. Tegelijkertijd liet PSV aanvallend ook veel frivole aanvallen zien onder auspiciën van Pereiro, Bergwijn en Lozano.

Vlak na rust kwam PSV op voorsprong. Pereiro ging goed door en schoof hem vervolgens binnen. In de fase erna drong AZ aan op zoek naar de gelijkmaker. Jeroen Zoet was scherp en hield PSV op voorsprong. Toen Van Ginkel vanuit een scrimmage voor de 3-1 zorgde leek het gespeeld in het Philips Stadion. Een ogenschijnlijk zwaarbestrafte penalty tegen Van Ginkel bracht de spanning acht minuten voor tijd echter weer terug. PSV wist de 3-2 uiteindelijk met enig kunst- en vliegwerk over de streep te brengen.

[Foto] Fans wensen Thijs Slegers sterkte

AZ-talent naar ziekenhuis met op het oog ernstige blessure

PSV - AZ kende een vreselijk begin voor AZ-talent Calvin Stengs. De aanvaller ging zelf wild in en kwam vervolgens met een dubbelgeklapte been op de grond terecht. Hij moest met brancard van het veld gedragen worden. Al tijdens de eerste helft werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek.

'82 Garcia voor Vejinovic

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.