PSV heeft verlenging nodig om Volendam uit te schakelen: 0-2

26 oktober 2017
-
KNVB Beker
-

Na een heel matige wedstrijd heeft PSV verlengingen nodig gehad om de achtste finales van de KNVB beker te bereiken. In aanloop naar de zware uitwedstrijd tegen Vitesse van zondag moest PSV 30 minuten doorspelen om Volendam, hekkensluiter in de Jupiler League, uit te schakelen.

PSV had een groot overwicht in Volendam, maar wist daar veel te weinig mee te doen. Volendam hield de ruimtes klein en wist daarmee te voorkomen dat PSV aan grote kansen toekwam. Pas in het verloop van de tweede helft namen de kansen van PSV toe. PSV vond doelman Verhulst echter steevast op haar weg. Zo voorkwam hij met een spectaculaire redding een zeker lijkend doelpunt van Luuk de Jong.

Pas in de tweede helft van de verlenging sloeg PSV toe. Het was Marco van Ginkel die met een geweldige omhaal voor de 0-1 zorgde. Even later kwam FC Volendam met tien man te staan toen Mertens op de kuit van diezelfde Van Ginkel ging staan. In de slotfase besliste Lozano vervolgens de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten.

[video] Geweldige omhaal van Van Ginkel leidt PSV naar achtste finales

Videoscheidsrechter besluit tot rode kaart voor Mertens nadat hij op kuit Van Ginkel ging staan

FC Volendam kwam in de slotfase van de verlenging nog met tien man te staan. De videoscheidsrechter gaf scheidsrechter Nijhuis de opdracht de rode kaart te geven aan Volendam speler Mertens. Hij ging ogenschijnlijk bewust op de kuit van Marco van Ginkel staan. De PSV'er reageerde woest op het voorval.

PSV heeft half uur overwerk in de benen in aanloop naar Vitesse

In aanloop naar de zware uitwedstrijd tegen Vitesse van komende zondag heeft PSV donderdagavond 30 minuten overwerk in de benen gekregen. Omdat PSV het in de reguliere 90 minuten niet wist af te maken, had de ploeg een verlenging van 2x15 minuten nodig om het te beslissen.

Opstelling FC Volendam

Verhulst, Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal ('84 Kok), Veerman, Visser, Runderkamp ('79 Mertens), Pedro, Stroo ('77 Antwi), Doodeman

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.