Zoet uitblinker bij 1-2 zege PSV op Excelsior

26 november 2017
-
-

PSV heeft de zegereeks voortgezet in Rotterdam. Bij Excelsior werd moeizaam met 1-2 gewonnen. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de rust. Uiteindelijk liet PSV zich in slaap sussen en had het veel te danken aan Jeroen Zoet die zijn ploeg diverse malen op voorsprong hield.

PSV kwam in de dertiende minuut op voorsprong door een eigen treffer van Mattheij. Jurgen Locadia zette de bal voor en Mattheij tikte hem in eigen doel in een poging Luuk de Jong te snel af te zijn. PSV kreeg in vervolg diverse mogelijkheden op de tweede. Zo verdween een kopbal van Schwaab via de doelman op de paal en een kopbal van Locadia op de lat. Uiteindelijk was het Hirving Lozano die vlak voor rust voor de tweede zorgde met een schot dat nog enigszins getoucheerd werd.

PSV leek vlak na rust de 3-0 te maken en het duel definitief te beslissen. Bij een voorzet werkte Luuk de Jong hem met zijn schouder binnen. PSV had echter de pech dat de treffer door de scheidsrechter werd afgekeurd vanwege hands. Prompt scoorde Koolwijk even later de aansluitingstreffer. PSV zakte vervolgens ver weg. Van de dominantie was niets meer over. Jeroen Zoet, uitblinker zondagmiddag, werd diverse malen tot krachtsinspanningen gedwongen om de gelijkmaker te voorkomen.