95ste minuut wordt PSV fataal in Groningen: 3-3

13 december 2017
-
-

PSV heeft na de nederlaag in Amsterdam woensdag opnieuw puntenverlies geleden. Na een 1-3 voorsprong bij rust bleef PSV alsnog op 3-3 steken. FC Groningen maakte in de 95ste minuut de gelijkmaker.

Voor PSV leek er lang niets aan de hand. PSV kwam al na zeven minuten op voorsprong. Doelman Padt liet een hard schot van Marco van Ginkel doorslippen en zag hem in het doel staan. Even later was het Bart Ramselaar die voor de 0-2 zorgde.

FC Groningen kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Van Nieff. Nog voor rust leek PSV het duel min of meer te beslissen. Na een overtreding van Warmerdam op Lozano mocht Marco van Ginkel voor zijn zesde penalty van het seizoen aan leggen. Hij zorgde voor zijn tweede in de wedstrijd en de 1-3.

Tien minuten na rust kwam FC Groningen ietwat gelukkig op 2-3. Van Ginkel werd geduwd en maakte daardoor hands. De penalty werd door Veldwijk benut. In het vervolg had PSV het moeilijk met het opportunistische spel van FC Groningen. PSV hield heel lang stand. Pas in de 95ste minuut ging het mis. Te Wierik kon in de slotminuut de 3-3 binnenwerken. PSV kreeg daarna zelfs nog een mogelijkheid om alsnog te winnen, maar dat was de ploeg van Cocu niet gegund.

Eerste keer sinds 2011 dat PSV voorsprong van 2 doelpunten bij rust niet over de streep kan trekken