PSV wint in blessuretijd: 1-2 tegen Heracles Almelo

21 januari 2018
-
-

PSV is de tweede seizoenshelft begonnen met een 1-2 overwinning tegen Heracles. Zowel in de blessuretijd van de eerste als de tweede helft wist PSV tot scoren te komen. Heracles kwam tussendoor op gelijke hoogte na een makkelijk gegeven penalty.

Phillip Cocu had in zijn basisopstelling een verrassing zitten, aangezien Mauro Junior zijn basisdebuut mocht maken. Hij verving aanvoerder Marco van Ginkel, die nog niet volledig hersteld is van zijn blessure.

PSV had vanaf de eerste minuut de bal en was ook de sterkere ploeg op het kunstgras in Almelo, zonder dat het heel grote kansen wist te creëren. Heracles kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg via Peterson ook een uitstekende kans. Jeroen Zoet wist echter uitstekend te redden. De ruststand leek 0-0 te worden, tot PSV in de blessuretijd een vrije trap kreeg. Hirving Lozano gooide de bal voor en kwam op het hoofd van de volledig vrij staande Luuk de Jong, hij legde breed op Steven Bergwijn en de vleugelaanvaller kon makkelijk binnen tikken.

Na rust was PSV in eerste instantie ook de betere ploeg, het kreeg via Hirving Lozano ook een uitstekende kans op de 0-2. In de 65e minuut floot Ed Janssen echter voor een penalty voor Heracles, toen Brahim Darri heel makkelijk naar de grond ging na een duel met Santiago Arias. Jeff Hardeveld wist dit buitenkansje te verzilveren.

Na de gelijkmaker was Heracles ook direct de betere ploeg op het veld en kreeg ook enkele goede kansen op de voorsprong. Keer op keer stond Zoet de Heraclieden in de weg. Langzaamaan kreeg PSV de grip weer terug en kreeg het ook enkele kansjes, maar het leek toch gelijk te worden in Almelo. Tot in de 93e minuut ... De ingevallen Albert Gudmundsson zette vanaf rechts voor en Luuk de Jong schoot bij de eerste paal hard binnen. Scheidsrechter Janssen floot hierna ook direct af, waardoor de volle drie punten toch nog mee terug gingen naar Eindhoven.

De Jong beslist wedstrijd met zijn honderdste eredivisie-treffer

Luuk de Jong wist het duel tegen Heracles te beslissen met een treffer in de 93ste en laatste minuut. Hij scoorde daarmee zijn honderdste treffer in de eredivisie. Van de huidige nog actieve spelers scoorde alleen Klaas-Jan Huntelaar vaker, zo zocht GraceNote uit.

PSV krijgt nu al recordaantal van zeven penalties tegen in huidige seizoen

Met de penalty tegen Heracles heeft PSV dit huidige eredivisie-seizoen nu al zeven penalty's tegengekregen. Nog nooit eerder kreeg PSV meer dan vijf penalties tegen in een volledig eredivisie-seizoen.

De Jong: 'heerlijk om duel zo te beslissen'

Bij afwezigheid van Marco van Ginkel was Luuk de Jong weer de aanvoerder van PSV. De spits kon na treffer in de 'dying seconds' met een glimlach Fox Sports te woord staan. "Het is heerlijk om het zo op het laatste moment te beslissen."

"We waren sterker. Dan krijg je een penalty tegen waaruit de 1-1 valt en dan moet je echt aan de back. We hebben er met zijn allen voor geknokt en gelukkig valt hij dan nog in de allerlaatste minuut. De penalty? Ik zag het niet goed. Volgens mij haakten de benen elkaar en dan kun je hem geven. Dat had bij Lozano volgens mij ook gekund, alleen liep hij wel door. We waren vandaag af en toe wel slordig aan de bal, maar we hebben wel heel veel kansen gecreëerd. We moeten er alleen wel voor gaan zorgen dat we hem eerder maken."

PSV houdt voorsprong van vijf punten op ranglijst

PSV kwam uiteindelijk nog goed weg door in de slotminuut de wedstrijd te beslissen tegen Heracles. PSV behoudt daardoor de voorsprong van vijf punten op achtervolger Ajax. De Amsterdammers hadden eerder op de middag de Klassieker al met 2-0 weten te winnen van Feyenoord. Volgende week moet PSV uit naar FC Twente, Ajax uit naar FC Utrecht.

'86 Gladon voor Vermeij

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.