PSV onderuit in De Kuip en uitgeschakeld voor de beker

31 januari 2018
-
KNVB Beker
-

PSV is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Feyenoord. Op bezoek in Rotterdam werd met 2-0 verloren. Beide doelpunten werden door rust al gescoord. Sam Larsson en Tonny Vilhena waren de doelpuntenmakers.

PSV begon deels verrassend aan de wedstrijd met Mauro Junior en Gastón Pereiro in de basis voor Marco van Ginkel en Steven Bergwijn. Phillip Cocu verklaarde voor de aftrap al dat Van Ginkel op de bank begon, omdat hij fysiek nog geen drie wedstrijden in de week kon spelen.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en de eerste de beste kans leverde ook direct een doelpunt op. Steven Berghuis was Jorrit Hendrix te slim af. Zijn inzet kon door Jeroen Zoet nog gekeerd worden, maar Sam Larsson reageerde veel alerter op de rebound dan Santiago Arias, waardoor na 3 minuten spelen al de 1-0 op het scorebord stond.

Na de goal speelde zich een leuke wedstrijd af met twee ploegen die veel strijd op de mat legden. Beide ploegen wisten echter niet echt gevaarlijk te worden. Het was voor de wedstrijd zelf dan ook jammer dat een arbitrale misser een grote invloed had op de 2-0 van Feyenoord. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf een corner, waarbij Larsson de bal als laatste raakte. Vanuit de corner wist Tonny Vilhena met een afstandschot te scoren, waarbij de bal door Santiago Arias van richting werd veranderd en daarmee Zoet kansloos liet.

Diezelfde Van Boekel had vlak voor rust nog een belangrijk aandeel in de wedstrijd toen hij een overtreding van Tyrell Malacia niet bestrafte en de jonge linksback van Feyenoord blij mocht zijn dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Het was voor Giovanni van Bronckhorst ook meteen aanleiding om hem in de rust te vervangen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, beide ploegen bleven veel strijd leveren. PSV wist ook enkele malen gevaarlijk te worden, waarbij Gastón Pereiro de beste mogelijkheid kreeg. Zijn inzet werd door doelman Brad Jones uitstekend uit het doel gewerkt.

De Kuip veerde op toen Nicolai Jørgensen met een prachtige stift de 3-0 leek te maken. Toen Feyenoord was uitgejuicht en iedereen klaar stond voor de aftrap, werd de goal echter afgekeurd door de video arbitrage. De Deense spits bleek buitenspel te staan.

PSV bleef jagen op een treffer, het was via Mauro Junior nog dichtbij een treffer toen een vrije trap van hem nog net op de lat getikt kon worden door Jones, maar wist niet meer te scoren. PSV mocht bovendien ook niet klagen dat Marco van Ginkel de wedstrijd uit mocht spelen. De invaller ging hard door en kwam goed weg dat hij slechts een gele kaart kreeg.

Luuk de Jong: 'Ik wilde ook graag die beker winnen'

Tegenover Fox Sports gaf Luuk de Jong aan erg teleurgesteld te zijn. De aanvaller had in zijn vierde seizoen bij PSV eindelijk eens de beker willen winnen. "Ik wil zo graag die beker winnen. Ik zit nu vier jaar bij PSV en ieder jaar zijn we uitgeschakeld. Dat is gewoon zonde. Maar nu gaan we vol voor het kampioenschap. Maar toch baal je als je zo'n wedstrijd verliest," aldus De Jong.

Phillip Cocu: 'Wij zijn aardig benadeeld vandaag'

Tegenover de camera's van Fox Sports haalde Phillip Cocu hard uit naar scheidsrechter Pol van Boekel. De hoofdtrainer van PSV was van mening dat Van Boekel een groot aandeel in de uitslag had. "Ik denk dat we aardig benadeeld zijn vandaag. Ten eerste is het geen corner, maar een achterbal. En ik denk dat het een tweede gele kaart is op Arias. Laten we zeggen dat het heel ongelukkige beslissingen zijn in de wedstrijd," aldus Cocu.

Van Ginkel: 'Uiteindelijk was het verstandiger om op de bank te beginnen'

Marco van Ginkel gaf tegenover Fox Sports aan dat het een verstandige beslissing was voor hem om op de bank te beginnen. "Dat overleg ik met de trainer. Ik heb een blessuretje gehad. Ik ben nu fit, maar dat wil ik zo houden. Natuurlijk wil je zo'n wedstrijd spelen, maar ik denk dat het uiteindelijk verstandiger was om op de bank te beginnen. Uiteindelijk gaat het wel kriebelen en probeer je nog wat te forceren natuurlijk op het eind, maar dat mocht niet niet baten," aldus de aanvoerder van PSV.

Mauro: 'Ik voelde me heerlijk in deze ambiance'

Mauro Junior was de grote verrassing in de basisopstelling van PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaf de jonge aanvaller aan genoten te hebben. "Ik voelde me heerlijk in deze ambiance en heb geen moment druk gevoeld. Het is een mooi stadion met een echte voetbalsfeer. Het is jammer dat we verloren, want er had denk ik meer ingezeten," aldus Mauro.

Uitslag: 2-0 (2-0)

1-0 Larsson ('3)
2-0 Vilhena ('35)