Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV veel te sterk voor BATE Borisov en door naar de groepsfase van de Champions League


Tijdstip
29 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
-


PSV veel te sterk voor BATE Borisov en door naar de groepsfase van de Champions League

PSV heeft overtuigend de groepsfase van de Champions League weten te halen. Na vorige week ook al gewonnen te hebben, werd BATE Borisov met 3-0 in Eindhoven verslagen. Steven Bergwijn opende de score, waarna Luuk de Jong voor rust nog de 2-0 binnen kopte. Na rust kwam ook Hirving Lozano tot scoren.

PSV begon in de eerste minuten nog wat stroef aan het duel, maar kreeg al snel de grip op de wedstrijd en zou die ook niet meer uit handen geven. Al snel was het dicht bij de openingstreffer, maar een vrije trap van Hirving Lozano vloog tegen de lat. Een paar minuten later ging een vrije trap van Gastón Pereiro via de keeper ook op de lat en het leek dan ook wachten op de voorsprong van PSV.

De 1-0 zou al snel volgen nadat Steven Bergwijn de bal goed mee kreeg van Luuk de Jong en zijn directe tegenstander uit wist te kappen. Met zijn linkervoet schoot hij vervolgens in de korte hoek binnen, waarna het Philips Stadion ontplofte van vreugde.

BATE Borisov kon een paar keer gevaarlijk worden, maar keer op keer stond Jeroen Zoet een Wit-Russische treffer in de weg. Via Hirving Lozano was PSV vervolgens dicht bij een tweede treffer nadat hij door een schitterende hoge bal van Gastón Pereiro werd weggestuurd. Zijn inzet kon door de doelman echter worden gekeerd.

Voor rust zou het Philips Stadion echter nogmaals juichend kunnen opspringen. Een voorzet van Jorrit Hendrix belandde op het hoofd van de volledig vrij staande Luuk de Jong. De doelman kon zijn handen nog tegen de kopbal zetten, maar kon niet voorkomen dat de bal toch in het doel ging.

De Wit-Russen leken het vervolgens opgegeven te hebben, waarna PSV na rust de ploeg volledig van de mat tikte. Dat leidde na ruim een uur spelen ook tot de volkomen verdiende 3-0 toen Pereiro opnieuw Lozano wegstuurde. De Mexicaan wist oog in oog met de keeper nu wel te scoren, waardoor ook hij op het scorebord wist te komen.

PSV bleef jagen op meer en kreeg ook voldoende kansen om de score flink uit te kunnen breiden. Gescoord werd er echter niet meer. Toen scheidsrechter Anthony Taylor na 90 minuten uiteindelijk affloot zorgde het voor feest op zowel het veld als op de tribune. De groepsfase van de Champions League was weer binnen.


Luuk de Jong: 'De ontlading is geweldig als je zo de Champions League haalt'

Na de winst stond een enorm blij Luuk de Jong Veronica te woord. "Dit is fantastisch natuurlijk. De wedstrijd begon een beetje moeizaam en hadden we het lastig, maar op een gegeven moment krijg je helemaal de controle en maak je die 1-0. Dan vind je steeds de ruimtes op het middenveld en kun je uitlopen naar 3-0. Dan is de ontlading geweldig als je zo de Champions League haalt," zo gaf hij aan.

De aanvoerder kreeg de vraag hoe belangrijk dit voor hemzelf was omdat hij besloot om bij PSV te blijven. "Heel belangrijk natuurlijk. Voor alle jongens die gebleven zijn en voor de jongens die gekomen zijn. Je wil heel graag Champions League spelen," aldus De Jong.

De spits ging verder: "Het is voor het eerst dat je als kampioen voorrondes moet spelen. Gelukkig hoefden we maar één ronde. Maar dan moet je het nog wel halen. En als je dat dan haalt, is dat heel lekker om dit seizoen Champions League te kunnen spelen. Dit is het podium waar je uiteindelijk op wilt spelen."


Steven Bergwijn: 'Hier droom je van als kleine jongen'

Steven Bergwijn kon na de winst tegen BATE Borisov zijn geluk niet op, zo gaf hij aan in gesprek met Veronica. "Hier droom je van als kleine jongen. Het is mooi dat we weer in de Champions League zitten, aldus Bergwijn. "We hadden afgesproken om doelpunten te maken en niet af te wachten. In het begin hadden we het een beetje moeilijk met hun. Daarna gingen we voetballen en ging het lopen."

De aanvaller moest bekennen dat hij meer van de tegenstander had verwacht. "Maar dat ligt ook aan de kwaliteiten van ons en dat wij het goed hebben gedaan," zo gaf hij aan.

Bergwijn kreeg de vraag wat er door hem heen ging toen het eindsignaal klonk. "Ik was gewoon echt blij. Ik kon alleen maar genieten. Het leeft bij iedereen en dan een mooi feestje op het eind. Het maakt mij niet uit wie we loten, ik zie het wel," zei hij daarover.


Denzel Dumfries: 'Hier voetbal je al die jaren voor'

In gesprek met Veronica gaf Denzel Dumfries aan uit te kijken om voor het eerst in de groepsfase van de Champions League uit te mogen komen. "Ik ben hartstikke blij. Hier doe je het voor. Hier voetbal je al die jaren voor. Nu gaan we het miljoenenbal in en ik heb er harstikke veel zin in," zo gaf hij aan.

De rechtsback vond dat hij in de return een stuk beter speelde dan in Wit-Rusland. "In de eerste wedstrijd was het niet goed van mijn kant. Dan gaat het er om hoe je je hersteld," aldus Dumfries. "Je kan dan wel blijven malen, maar het gaat er om hoe je er dan bovenop komt. Ik denk dat we vandaag als team goed gepresteeerd hebben en als team hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Dumfries kreeg de vraag hoe het kwam dat hij vorige week minder speelde. "Het waren geen zenuwen, want het is niet de eerste wedstrijd die je voetbalt. Maar misschien was ik te gefocust voor de wedstrijd. Dat ik zo graag wil," zei hij daarover. "Tijdens de wedstrijd hebben we dat goed omgedraaid. Ook daar hebben we laten zien dat we in staat zijn om een slecht begin om te draaien in een winstpartij. Hier hebben we het prachtig afgemaakt en daar mogen we hartstikke trots op zijn."


Mark van Bommel: 'Als je ziet hoe de sfeer in het stadion is, dan word je ook gedragen'

Mark van Bommel kreeg na de winst tegen BATE Borisov op Veronica de vraag of hij opgelucht is dat de groepsfase behaald is. "Nee, opluchting is het verkeerde woord. Ik ben blij. Als je ook ziet hoe je begint en hoe de sfeer in het stadion is, dan word je ook gedragen," aldus de trainer van PSV. "Weliswaar begonnen we niet helemaal zoals we wilden en zoals we aangegeven hadden, maar die sfeer in het stadion... Dan ben je blij dat de jongens het zo uitvoeren en dan ook nog met 3-0 winnen."

De verwachte storm van BATE Borisov bleef uit. Van Bommel kreeg de vraag of dat aan PSV lag of omdat BATE niet goed genoeg was. "Ik denk beide. We hadden het veldspel aardig voor elkaar, afgezien van de eerste paar momenten waarin Jeroen fantastisch was," zei hij daarop.

Als trainer beleeft Van Bommel de wedstrijden wel anders als hij dat als speler deed. "Ik sta er wel wat anders in. Als je op het veld staat, sta je er middenin. Nu ben je aan het kijken of we wel goed staan, of je bent aangesloten en waarom we niet van kant wisselen," zo gaf hij aan. "Je bent wat meer aan het observeren, maar ik ben wel heel erg aan het meeleven. Je ziet het misschien niet, maar van binnen ben je nerveus, leef je mee, van die dingen."


Nick Viergever: 'Ik hoop dat er een Engelse ploeg bij zit'

Waar verschillende spelers aangaven het niet uit te maken welke clubs uit de koker komen, gaf Nick Viergever in gesprek met De Telegraaf aan wel een duidelijke voorkeur te hebben. "Ik hoop op een Engelse club," aldus de verdediger. "Ik heb wel in Schotland gespeeld, maar nooit in Engeland, dus ik hoop dat er een Engelse club bij zit."

Viergever ging verder: "We hadden maar één doel, en dat was het bereiken van de Champions League. Als dat dan lukt, is het een goede prestatie. Voor een hoop jongens wordt dit een nieuwe ervaring."

De verdediger had op het veld al snel in de gaten dat PSV de buit binnen had. "Na de 1-0 van Steven Bergwijn was het gevoel helemaal goed. Toen wist ik dat we het niet meer gingen weggeven. De 2-0 van Luuk de Jong was de bevrijding," zo gaf hij aan.


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Bergwijn ('14)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('36)
Goal
3-0 Hirving Lozano ('62)
Scheidsrechter
Taylor (Eng)
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FK BATE Borisov: Milunovic ('47)
Kaart
FK BATE Borisov: Rios ('59)
Kaart
PSV: Angeliño ('82)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'71 Nicolas Isimat-Mirin voor Nick Viergever
'74 Bart Ramselaar voor Pablo Rosario
'79 Donyell Malen voor Steven Bergwijn


Opstelling FK BATE Borisov

VolodkoTuominenStasevich


HlebDragunBraga


FilipovicFilipenkoMilunovicRios


Scherbitski

Wissels:

'30 Ivanic voor Hleb
'51 Signevich voor Tuominen
'76 Berezkin voor Dragun


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (1-0)
11  6 3-0 (1-0)
12  5 3-1 (2-0)
13  5 4-0 (2-0)
14  5 5-0 (2-0)
15  5 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.