Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Wedstrijd PSV-Willem II


Tijdstip
1 september 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV laat Willem II volkomen kansloos in Brabantse derby

PSV heeft de laatste wedstrijd voor de interlands afgesloten met een monsterscore tegen Willem II. De Tilburgers werden met 6-1 van het veld gevaagd. Al snel stond PSV op 2-0 door schitterende treffers van Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn, waarna een strafschop van Gastón Pereiro en een goal van Nick Viergever voor de 4-0 ruststand zorgden. Na rust kwamen Viergever en Bergwijn nogmaals tot scoren.

PSV begon niet scherp aan de wedstrijd en na een paar minuten kon Fran Sol ook al alleen door op Jeroen Zoet. Het schot van de Spaanse spits ging echter op de paal, maar PSV leek door dat moment wakker te schrikken. Dat leidde in de 7e minuut tot de openingstreffer toen een afgeslagen bal voor de voeten van Jorrit Hendrix kwam en hij de bal op schitterende wijze hard in de kruising schoot.

Een paar minuten later was het opnieuw raak toen Angeliño de bal veroverde ver op de speelhelft van Willem II. De Spanjaard gaf de bal op Steven Bergwijn, die vervolgens zoals zo vaak zijn tegenstander uitkapte en daarna knap in de verre hoek schoot.

Het duel bloedde vervolgens een beetje dood en er gebeurde een tijd lang vrij weinig op het veld. Het publiek veerde op toen Gastón Pereiro rond de middenlijn de bal veroverde en richting het doel van de Tilburgers trok. Hij gaf de bal mee aan Hirving Lozano, die vervolgens onderuit getrapt werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kamphuis liet aanvankelijk doorspelen, maar door tussenkomst van de VAR werd alsnog de penalty gegeven. Gastón Pereiro zorgde daarmee voor de 3-0.

Willem II leek het vervolgens opgegeven te hebben, waarna PSV aanzette tot meer kansen. Luuk de Jong schoot na 40 minuten spelen op de lat. De aanvoerder kreeg vlak voor rust opnieuw een kans nadat hij de bal veroverde van rechtsback Dankerlui. Het schot van De Jong leek makkelijk houdbaar, maar doelman Wellenreuther ging flink in de fout, waardoor Nick Viergever vanuit de rebound wist te scoren.

Direct na rust stond PSV weer niet goed opgesteld, want na een halve minuut kon Fran Sol de 4-1 binnen schieten. PSV zette de marge echter snel alweer op vier toen vanuit een vrije trap Luuk de Jong helemaal vrij werd gelaten door de defensie van de Tilburgers. De aanvoerder gaf met zijn hoofd de bal voor en die werd door Viergever binnen gegleden.

Het duel was daarmee beslist, waarna PSV op jacht bleef gaan op meer treffers. Na enkele mogelijkheden volgende na 70 minuten de volgende treffer toen Angeliño de bal voor gaf en liefst vijf spelers van PSV in de zestien meter van Willem II vrij stonden. Bergwijn kon de bal uiteindelijk in het doel koppen en maakte daarmee ook zijn tweede doelpunt van de avond.

PSV bleef jagen op meer doelpunten. Het kreeg nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Na vier wedstrijden zit PSV nog altijd zonder puntverlies en gaat het aan kop van de Eredivisie.


Jorrit Hendrix: 'Vaak gaat ie over als je hem te hard raakt, maar nu was het precies goed'

In gesprek met Fox Sports zei Jorrit Hendrix erg blij te zijn met zijn goal. "Hij zat er lekker in, ik raak hem goed," gaf hij aan. "Je hebt het wel eens vaker. Dan komt die bal voor je voet en dan is het gecontroleerd de bal door de lucht en een volley. Vaak gaat ie over als je hem te hard raakt, maar nu was het precies goed."

Hendrix kreeg de opmerking dat het tijdens de wedstrijd leek alsof hij er veel zin in had. "Ik heb er altijd zin in. We hebben ons deze week gekwalificeerd voor de Champions League en dat gaf ons veel vertrouwen. Vandaag wilden we dat doorzetten. Er een mooie wedstrijd van maken en dat is gelukt," aldus de middenvelder. "We zijn elke wedstrijd heel goed voorbereid. We hebben veel vertrouwen in ons plan en dat geeft vertrouwen naar het team toe. We kunnen altijd terugvallen op een bepaalde basis. Als je al snel twee goals maakt is de wedstrijd gespeeld en kun je rustig uitbouwen."


Nick Viergever: 'Het is gek om te zeggen, maar we speelden niet eens super'

Na de winst tegen Willem II gaf Nick Viergever op Fox Sports aan blij te zijn met de wedstrijd. "Dit is wat je wil na een Europese wedstrijd. Zij krijgen wel de eerste grote kans, maar die gaat er gelukkig niet in. Wij scoren op de goede momenten," aldus de verdediger. "Het is gek om te zeggen, maar we speelden niet eens super. Willem II kon vaak de vrije man vinden en we kregen niet echt druk op ze. Maar we scoren gewoon op de juiste momenten en dan is het lekker uitvoetballen."

PSV wilde tegen Willem II gewoon het vaste spel spelen. "WZo snel mogelijk naar voren spelen. Mensen lokken en vervolgen Gastón vrij krijgen, daar moet het creatieve gaan gebeuren," zo gaf Viergever aan. "De jongens aan de zijkant in een-op-een krijgen of Luuk in stelling brengen. Dat is bij vlagen wel gelukt. Al was het meer in de omschakeling dan het spel te dicteren."

Viergever kreeg de vraag of hij moe was, omdat hij gewisseld werd. "Nee, ik ben lang geblesseerd geweest. Dit is mijn eerste blok met veel wedstrijden. Dan kun je je rust pakken," zei hij daarover. "Dit was mijn vijfde of zesde wedstrijd en daarvoor heb ik acht maanden niets gespeeld. Dan zit je nog in de opbouw en dan is het eigenlijk voorkomen dat er iets gebeurt."


Mark van Bommel: Qua resultaat is dit een hele mooie avond, maar we kunnen nog veel beter'

Ondanks de grote overwinning tegen Willem II was Mark van Bommel niet helemaal tevreden. "Qua resultaat is dit een hele mooie avond, 6-1. Er zaten hele goede dingen bij en ook hele mooie aanvallen, maar we kunnen nog veel beter vind ik," aldus de trainer van PSV. "Natuurlijk na zo'n week met de Champions League en je krijgt de loting. Iedereen praat er over. Als spelers bij de bakker komen, hoor je alleen maar dat. Niemand was met deze wedstrijd bezig. Als je dan de uitslag ziet en de manier waarop ze tot het laatst blijven en willen voetballen is dat een compliment waard. Maar we kunnen wel beter."

Van Bommel kreeg de opmerking dat Jorrit Hendrix een goed voorbeeld was van iemand die tot het einde bleef gaan. "Niet alleen Jorrit, eigenlijk iedereen. Niemand heeft opgegeven. Gewoon door blijven gaan en op de manier hoe we willen voetballen proberen uit te voeren," zo gaf hij aan. "Als dat niet lukt, dat is oké. Dat kan. Maar het publiek waardeert het dat je tot het einde door blijft gaan en op die zevende blijft jagen."

Gevraagd werd aan Van Bommel waar hij niet tevreden over was. "We kregen twee hele grote kansen tegen. Sol schiet op de paal bij een 0-0 stand en net na rust krijgen we een onnodige goal tegen. Daar ben ik heel ontevreden over," zei hij daarover. "Met fases geven wij tegenstanders het gevoel dat ze wat kunnen halen hier. Ook al sta je met 3-0, 4-0 voor, maar dat is de manier hoe je aan het voetballen bent. En dat is niet de manier hoe wij willen."

Dat Hirving Lozano boos was toen hij gewisseld werd kon Van Bommel ook begrijpen. "Zo hoort het ook. Ik zou ook niet blij zijn als ik niet gescoord had als spits zijnde," zo gaf hij aan. "Maar hij gaat naar Amerika en gaat daar twee wedstrijden spelen onder druk. Hij moet daarna weer terug komen en dan beginnen we aan een hele zware reeks, zoals we nu ook gehad hebben. Op gerichte momenten moet je spelers eraf halen, maar dat vinden ze niet leuk. Maar dat snap ik."


[video] Warm applaus voor overleden PSV-supporter


Steven Bergwijn: 'Het is belangrijk dat je die doelpunten maakt en de drie punten pakt'

In gesprek met Fox Sports was Steven Bergwijn het niet eens met de opmerking dat het 'hartstikke goed' ging. "We speelden niet heel goed vond ik zelf, maar we scoorden gewoon. Maar het is belangrijk dat je die doelpunten maakt en de drie punten pakt," aldus de aanvaller. "We kregen niet echt goed druk op Willem II. Ze konden steeds makkelijk van kant tot kant spelen en dat was moeilijk voor ons. Gelukkig straften ze dat niet af, want Fran Sol kreeg na een paar minuten al een grote kans. Als die er in gaat, speel je een andere wedstrijd. Gelukkig gaat hij er niet in en maken wij de kansen wel af."


[video] PSV sluit eerste blok uitstekend af


[video] Samenvatting | PSV - Willem II


Karakteristieken

Uitslag: 6-1 (4-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jorrit Hendrix ('7)
Goal
2-0 Steven Bergwijn ('13)
Goal
3-0 Gastón Pereiro ('35, penalty)
Goal
4-0 Nick Viergever ('44)
Goal
4-1 Sol ('46)
Goal
5-1 Nick Viergever ('49)
Goal
6-1 Steven Bergwijn ('72)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
33.300 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Heerkens ('48)
Kaart
Willem II: Lewis ('63)
Kaart
Willem II: Palacios ('70)
Kaart
Willem II: Özbiliz ('80)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'57 Trent Sainsbury voor Nick Viergever
'65 Donyell Malen voor Gastón Pereiro
'78 Bart Ramselaar voor Hirving Lozano


Opstelling Willem II

AvdijajSolÖzbiliz


AkkaynakCrowleyLloch


PalaciosHeerkensLewisDankerlui


Wellenreuther

Wissels:

'46 Lieftink voor Akkaynak
'75 Anita voor Crowley


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 5-1 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 5-1 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 4-1 (2-0)
12  4 3-1 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-1 (2-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen