Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in eigen huis onderuit tegen Internazionale


Tijdstip
3 oktober 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
-


PSV in eigen huis onderuit tegen Internazionale

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Internazionale was in Eindhoven met 1-2 te sterk. Dankzij een wereldgoal van Pablo Rosario kwam PSV nog op voorsprong, maar vlak voor rust kwam Inter al op gelijke hoogte. Na rust ging Jeroen Zoet in de fout en viel de 1-2.

Direct vanaf de start ontstond een duel dat beide kanten op ging. Zowel PSV als Internazionale kwam meerdere malen in de buurt van het doel. De grootste mogelijkheid was daarbij voor Pablo Rosario, wiens schot van richting werd veranderd en keeper Samir Handanovic met veel moeite wist te keren. Uit de rebound wist vervolgens geen PSV'er gevaarlijk te worden.

Diezelfde Rosario zorgde na bijna een half uur spelen voor de openingstreffer. De middenvelder haalde vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard uit en zijn schot ging schitterend in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor Handanovic.

Inter ging direct op jacht naar de gelijkmaker en kwam ook dicht bij die treffer. Jeroen Zoet wist een inzet van aanvoerder Mauro Icardi knap van de lijn te halen, waarna na zo'n veertig minuten spelen scheidsrechter Milorad Mazic voor veel opschudding zorgde. Buiten het strafschopgebied maakte doelman Handanovic hands en tot verbazing en vooral woede van iedereen kreeg de keeper slechts geel.

Kort daarna volgde bovendien ook nog de gelijkmaker toen Zoet een afstandsschot van Kwadwo Asamoah niet onder controle kreeg en de rebound voor de voeten van Icardi kwam. Hij passte op Radja Nainggolan en zijn inzet ging in het doel. Icardi bleek echter buitenspel te staan, maar het doelpunt werd wel goed gekeurd.

Na rust was PSV direct dicht bij een nieuwe voorsprong toen een schot van Gastón Pereiro tegen de paal kwam. Inter nam steeds meer de overhand in de wedstrijd en kwam ook op voorsprong toen Zoet flink in de fout ging en uit zijn doel kwam toen Daniel Schwaab in duel was met Icardi. De keeper knalde vol tegen Schwaab op, waarna het voor Icardi geen probleem was om de bal in het lege doel te schieten.

Internazionale had vervolgens de wedstrijd volledig onder controle en PSV wist nauwelijks door de Italiaanse defensie te komen. Met nog een kwartier spelen bracht Mark van Bommel Donyell Malen in de ploeg. De jonge aanvaller was vrijwel direct gevaarlijk met een spectaculaire omhaal, maar zijn inzet kon door Handanovic schitterend uit het doel worden gehouden.

PSV probeerde vervolgens uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Hierdoor ging ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren en lijkt overwinteren in het miljoenenbal al een bijna onmogelijke taak.


Pablo Rosario: 'We deden niet onder voor Inter'

In gesprek met Veronica gaf Pablo Rosario aan te balen van het resultaat tegen Internazionale. "Het is heel zonde. Net voor rust krijg je die 1-1 en vlak daarvoor moeten ze eigenlijk met tien man staan", aldus Rosario. "We kwamen via rechts. De bal kwam bij José en die gaf in één keer op Steve. Je weet dat hij op snelheid niet te kloppen is. De keeper komt uit en Steve tikt em langs hem. Hij gaat met zijn hand naar de bal toe en ik denk dat het rood is. Als hij hem meeneemt kan hij in open goal in tikken."

De middenvelder maakte zelf op schitterende wijze zijn eerste doelpunt voor PSV. "Ik raakte hem goed ja. Daarvoor had ik al een schot die van richting werd veranderd. Ik was blij dat hij er in ging", zo gaf hij aan.

Rosario vond zelf ook dat hij zich uitstekend ontwikkelt afgelopen maanden. "Als ik kijk naar vorig jaar hoe ik toen was en nu. Dat heeft allemaal te maken met minuten en vertrouwen. Als je in zo'n team speelt waarin ik nu speel gaat alles makkelijker. Ik kan gewoon goed met dit niveau mee", zei hij daarover.

Volgens Rosario had er voor PSV echter wel meer ingezeten. "We deden niet onder voor Inter. We hebben kansen gehad om uit te breiden. Vlak na 1-0 de 2-0, maar door beslissingen valt hij niet. In de tweede helft zie je dan bij een momentje dat ze meer ervaring hebben dan ons", aldus de middenvelder, die niet de schuld aan Jeroen Zoet wilde geven. "We staan er als team. Het is niemands fout. Je verliest als team. We hebben het gewoon goed gedaan en hierop moet je voortborduren."


[video] 'We hebben ze in de kaart gespeeld'


Mark van Bommel: 'Op details op bepalende momenten verlies je de wedstrijd'

Mark van Bommel was na de nederlaag tegen Internazionale trots op zijn team. "Dat ben ik zeker. We hebben vandaag echt wel ons niveau gehaald. De manier van spelen zoals wij dat willen. Maar op details op bepalende momenten verlies je de wedstrijd", aldus de trainer van PSV tegenover Veronica. "Wat ik hoor is dat de eerste goal van Inter een buitenspel goal is. En voordat zij de eerste goal maken is er een rode kaart. Anders kan volgens mij iedere keeper buiten de zestien een handsbal maken. Of het is 2-0 tegen elf van Inter. Dat zijn bepalende momenten in een wedstrijd. Buiten die details is Inter gewoon een hele goede ploeg. Maar wij hebben het zeker niet slecht gedaan."

Voor Van Bommel was de niet gegeven rode kaart cruciaal. "Het was zeker een duidelijke scoringskans. Steven is rechtsbenig en tikt hem om hem heen. Daardoor komt hij in een veel betere positie om de bal binnen te schieten", zo gaf hij aan. "Het was niet zo dat dat er een speler in de bal van de lijn staat. Dat is gewoon heel erg jammer. Maar de regel is gewoon niet helemaal duidelijk."

Het zat PSV dan ook niet mee tegen de Italianen. "Er zit natuurlijk pech aan. Die omhaal van Malen op het laatst haalt die keeper er gewoon goed uit. Maar al met al moet ik het team een compliment geven. Het was vandaag alleen net niet goed genoeg om een punt te halen of om te winnen. Maar Inter is ook gewoon een goede ploeg", zei hij daarover. "We hebben op onze manier gespeeld zoals we dat kunnen. Kansen gecreëerd. Dan moet je aan het eind ook wel een beetje geluk hebben. Je verliest. Dan klinkt het gek om te zeggen dat je tevreden bent, dat kan ook eigenlijk niet. Maar we hadden wel meer verdiend".


[video] Luuk de Jong: 'Ik denk dat je hier niet eens een VAR voor nodig hebt'


Jeroen Zoet: 'Door twee momenten waar ik bij betrokken ben verliezen we de wedstrijd'

Na de nederlaag tegen Internazionale was Jeroen Zoet uitgesproken over zijn gevoel. "Het is gewoon een klote avond. Ik kan enorm trots zijn op het team. We hebben een goede wedstrijd neer gezet, maar door twee momenten waar ik bij betrokken ben verliezen we de wedstrijd", aldus de doelman. "Dat is Champions League niveau. Dat wordt afgestraft en daar baal ik ontzettend van."

De doelman besefte dat hij bij de 1-2 flink de fout in ging. "Heel simpel: ik moet gewoon in mijn goal blijven staan daar. Dan wordt het nooit een doelpunt, want Daniel zat goed in de wedstrijd", zei hij daarover. "Het is lastig om dan te schakelen, maar dat moet wel. We hebben daarna nog een paar momenten gecreëerd, maar dan valt het net niet goed. Het is klote. Ik kan trots zijn op het team wat we vandaag weer hebben neergezet, maar aan het eind wil je een positief resultaat en dat is helaas niet zo."


[video] Rosario: 'De keeper mag niet eens meer op het veld staan'


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Pablo Rosario ('27)
Goal
1-1 Nainggolan ('44)
Goal
1-2 Icardi ('60)
Scheidsrechter
Mazic (Ser)
Toeschouwers
34.750 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Internazionale: Handanovic ('41)
Kaart
Internazionale: D'Ambrosio ('45)
Kaart
Internazionale: Asamoah ('86)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'75 Donyell Malen voor Gastón Pereiro


Opstelling Internazionale

PerisicIcardiPolitano


BrozovicNainggolanVecino


AsamoahSkriniarDe VrijD'Ambrosio


Handanovic

Wissels:

'86 Valero voor Nainggolan
'90 Candreva voor Politano


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 6 1-2 (0-0)
 5 1-2 (1-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-2 (0-1)
 3 2-2 (1-1)
10  3 0-1 (0-0)
11  3 2-2 (1-1)
12  2 1-0 (0-0)
13  2 1-0 (0-0)
14  2 1-0 (0-0)
15  2 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Pablo Rosario (45 -> 5,0)
2. Steven Bergwijn (15 -> 4,0)
3. Angeliño (13 -> 3,0)
4. Jorrit Hendrix (9 -> 2,0)
5. Jeroen Zoet (7 -> 1,0)
6. Donyell Malen (6 -> 0,0)
7. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
8. Daniel Schwaab (2 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (1 -> 0,0)
10. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
10. Aziz Behich (0 -> 0,0)
10. Santiago Arias (0 -> 0,0)
10. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Eloy Room (0 -> 0,0)
10. Sam Lammers (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Joshua Brenet (0 -> 0,0)
10. Luuk Koopmans (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
10. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
10. Albert Gudmundsson (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Kenneth Paal (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Matthias Verreth (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.