Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV ook veel te sterk voor VVV Venlo


Tijdstip
6 oktober 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV ook veel te sterk voor VVV Venlo

PSV heeft ook de achtste wedstrijd in de Eredivisie winnend af weten te sluiten. VVV Venlo werd met 4-0 verslagen. Hirving Lozano kwam twee keer tot scoren, terwijl ook Luuk de Jong en Érick Gutiérrez een doelpunt wisten te maken.

Ondanks dat PSV er via Angelino aan de linkerkant enkele keren gevaarlijk uit kwam, begon de ploeg erg zwak aan de wedstrijd en de eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor VVV. Ralf Seuntjes kwam alleen voor Jeroen Zoet, maar de doelman wist het schot te stoppen. De middenvelder bleek overigens buitenspel te staan, dus indien de bal gezeten had, was het nog maar de vraag of het doelpunt geteld zou hebben met de VAR.

PSV leek wakker geschud door de grote kans van de Venlonaren, want het tempo werd steeds harder opgeschroeft en het spel was steeds vaker rond het doel van VVV te vinden. Na 20 minuten claimde PSV voor een strafschop nadat Christian Kum de bal met zijn hand speelde, maar scheidsrechter Siemem Mulder wuifde de protesten weg en ook de VAR had diezelfde mening.

De ploeg van Mark van Bommel werd steeds sterker en sterker en het leek dan ook wachten op de 1-0 voor de koploper. Trent Sainsbury kon zijn basisdebuut bijna bekronen met een treffer nadat Luuk de Jong de bal richting hem kopte. De kopbal van de Australiër was echter niet hard genoeg om Lars Unnerstall te verrassen.

PSV was voor rust echter wel al op voorsprong. Gastón Pereiro ging een een-tweetje aan met De Jong en gaf vervolgens een schitterende pass op Hirving Lozano. De Mexicaan wist de schitterende aanval te verzilveren naar een treffer.

Direct na rust was VVV heel dicht bij de gelijkmaker toen Jorrit Hendrix een bal niet goed raakte. De inzet van Grot ging echter net naast het doel. Twee minuten later ging Promes met twee benen hard door op Lozano. Tot verbazing en woede van iedereen kwam de verdediger echter weg met een gele kaart.

PSV was in de tweede helft echter op jacht naar meer treffers en VVV leek het niet meer te kunnen belopen. Vooral Steven Bergwijn had het op zijn heupen, maar Unnerstall bewees meerdere malen waarom PSV hem afgelopen zomer had aangetrokken. Na een uur spelen viel wel de 2-0 toen een voorzet van Bergwijn door De Jong werd verlengd en nu Unnerstall kansloos wist te laten.

Het duel was beslist en leek ook dood te bloeden. In de slotfase zette PSV echter nogmaals aan. Bergwijn gaf laag voor aan de ingevallen en volledig vrijstaande Érick Gutiérrez. De middenvelder schoot direct met zijn linker de bal in de verre hoek, buiten bereik van Unnerstall.

Nog geen minuut later stormde Jorrit Hendrix mee op en wist hij bijna te profiteren van een te korte terugspeelbal van VVV. Voordat de middenvelder echter kon profiteren maakte Kum een harde overtreding op hem. Scheidsrechter Mulder gebaarde dat de bal gespeeld werd en liet doorspelen. Nadat Hendrix enkele minuten behandeld werd op het veld, werd Mulder door de VAR ingeseind dat Kum een overtreding maakte en nadat de scheidsrechter zelf de beelden had gezien, had ook hij diezelfde mening en PSV kreeg in blessuretijd een strafschop. Lozano zorgde daarbij voor zijn tweede treffer. Merkwaardig genoeg was Kum tijdens de blessurebehandeling van Hendrix al gewisseld, waardoor hij op de bank zat toen de penalty uiteindelijk gegeven werd.

De laatste minuten in blessuretijd tikte PSV vervolgens uit, waardoor PSV ook de achtste wedstrijd in de competitie winnend af wist te sluiten.


[video] Voor de kleuren, de club en de stad


Luuk de Jong: 'Ook tegen VVV moet je honderd procent geven'

In gesprek met Fox Sports was Luuk de Jong het eens dat PSV niet goed aan de wedstrijd begon. "Alles ging net iets te laag, waardoor VVV er een paar keer goed uit kon voetballen. Daarna werden we iets scherper en zag je dat direct als we de bal verloren we de bal weer terug veroverden. Gelukkig maken we daarna de 1-0", aldus de aanvoerder.

De Jong ging verder: "We gaven het aan het begin van de wedstrijd al aan. Ook tegen VVV moet je honderd procent geven. Zij gaan er alles aan doen om hopelijk een punt mee te nemen en misschien zelfs wel meer. Dan weet je dat je alles moet doen. Als het dan iets minder is, krijg je het moeilijk en zag je ook."

Vlak voor tijd legde De Jong zelf aan voor een vrije trap. "Hij zat er helaas niet in. Hij ging rakelings naast. Ik zag Siem vandaag scoren en dacht dan probeer ik het ook eens", zo gaf hij aan. "Ik doe gewoon mijn ding voor het team en werk keihard. Ik oefen veel op de vrije trappen. Vaak gaat het redelijk, maar vandaag ging hij er niet in."


[video] Denzel Dumfries: 'Ik moet nog zachtere voeten krijgen'


Mark van Bommel: 'Dit was gewoon een professionele overwinning'

Ondanks dat PSV wederom een ruime overwinning wist te boeken, was Mark van Bommel in gesprek met Fox Sports niet te spreken over hoe zijn ploeg tegen VVV aan de wedstrijd begon."Het was een moeilijk begin. Heel langzaam. Ook met ingooien", aldus Van Bommel, die na een paar minuten al te keer ging naast het veld. "Het moest allemaal sneller. Het was lamlending. Dan kom je er moeilijk in."

Van Bommel ging verder: "Je moet je dan terug knokken in de wedstrijd en dat hebben wij gedaan. Elke keer wat meer naar voren en landje veroveren. Zorgen dat je de goede mensen aan de bal krijgt met een individuele actie, waardoor je ze open trekt. Het is gewoon een moeilijke wedstrijd, dat weet iedereen. Dan moet je goed beginnen, maar het begin was niet goed."

Wel was Van Bommel te spreken over hoe PSV het vervolgens oppakte. "Hoe we daarna terug in de wedstrijd komen. Dat je het geduld hebt om daar uit te voetballen, dat was goed om te zien. Dit was gewoon een professionele overwinning", zo gaf hij aan.


Angeliño na ontvangen prijs Talent van de Maand: 'Ik ben erg dankbaar dat ik dit ontvang'

Na de wedstrijd tegen VVV Venlo ontving Angeliño uit handen van Hans Kraaij jr. de prijs voor Talent van de Maand. "Ik ben erg dankbaar dat ik dit ontvang. Ik heb er hard voor gewerkt en het voelt geweldig dat het harde werken loont. Ik ben erg blij dat ik het ontvang," aldus de Spanjaard op Fox Sports.

Ondanks dat hij als linksback staat opgesteld, is Angeliño meestal in de aanval te vinden. "Ik hou van aanvallen. Daarom zie je me meestal voorin. Ik geniet momenteel", zo gaf hij aan. "Ik werk er hard aan om verdedigend beter te worden. Dat is deel van mijn werk. De trainers helpen mij om me te verbeteren en je ziet al de progressie."


[video] Dumfries: 'Ik vind die VAR echt helemaal niks'


Denzel Dumfries: 'Ik ben hier echt heel trots op'

In gesprek met De Telegraaf gaf Denzel Dumfries aan erg blij te zijn dat hij is geselecteerd voor het Nederlands elftal. "Dit is een hartstikke mooi moment. Ik ben hier echt heel trots op", aldus de rechtsback. "Ik heb zelf een duidelijk plan. Dat zorgt voor houvast. Dit zal veel mensen verrassen, omdat het allemaal in korte tijd gebeurt, maar mij niet. Ik ben zó gefocust. Dat is een belangrijke basis voor mij."

Tegen VVV viel opnieuw op hoe PSV tot het eind van de wedstrijd bleef jagen op doelpunten, iets wat vorig seizoen maar heel sporadisch gebeurde. "Ja, we zijn heel fit. Dat is echt een grote kwaliteit van ons. Een compliment waard", gaf Dumfries aan. "We weten dat dit een lastige wedstrijd is, qua focus en discipline. Dan is het geweldig hoe wij het oppakken. Ik moet bekennen dat ik nu behoorlijk moe ben. Het is nieuw voor mij, al die wedstrijden achter elkaar. Je merkt dat er in de top veel wordt gevraagd."


Luuk de Jong: 'Zeker na de openingstreffer kwam er gif en energie in de ploeg'

PSV viel tegen VVV opnieuw op door tot het einde van de wedstrijd te blijven jagen op doelpunten. "Zeker na de openingstreffer kwam er gif en energie in de ploeg. Conditioneel zijn we zo sterk. Jorrit Hendrix komt in blessuretijd nog voor de goal en krijgt een penalty mee. Dat zegt wel wat", geeft Luuk de Jong aan in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen is heel gretig om duels te winnen. In de voorbereiding hebben we keihard gewerkt. Soms zat de kots in je keel, omdat we zo diep moesten gaan. Uiteindelijk heeft dat wel z’n vruchten afgeworpen. Daarom zijn we nu zo fit."


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Hirving Lozano ('34)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('64)
Goal
3-0 Érick Gutiérrez ('87)
Goal
4-0 Hirving Lozano ('90, penalty)
Scheidsrechter
Mulder
Toeschouwers
33.800 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
VVV Venlo: Kum ('12)
Kaart
VVV Venlo: Promes ('48)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverTrent SainsburyDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'70 Érick Gutiérrez voor Gastón Pereiro
'80 Aziz Behich voor Angeliño
'90 Donyell Malen voor Steven Bergwijn


Opstelling VVV Venlo

JoostenGrotOpoku


SusicSeuntjensPost


KumPromesRöselerRutten


Unnerstall

Wissels:

'56 Jansen voor Promes
'63 Mlapa voor Joosten
'90 Van Bruggen voor Kum


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  6 4-0 (2-0)
11  6 4-0 (2-0)
12  6 4-0 (2-0)
13  6 4-0 (2-0)
14  6 4-0 (2-0)
15  6 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Angeliño (41 -> 5,0)
2. Hirving Lozano (25 -> 4,0)
3. Steven Bergwijn (22 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (18 -> 2,0)
5. Luuk de Jong (8 -> 1,0)
6. Gastón Pereiro (6 -> 0,0)
7. Jorrit Hendrix (3 -> 0,0)
7. Niemand (3 -> 0,0)
9. Trent Sainsbury (1 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
12. Aziz Behich (0 -> 0,0)
12. Santiago Arias (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Eloy Room (0 -> 0,0)
12. Sam Lammers (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Joshua Brenet (0 -> 0,0)
12. Luuk Koopmans (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
12. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
12. Albert Gudmundsson (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Kenneth Paal (0 -> 0,0)
12. Donyell Malen (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Nick Viergever (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Matthias Verreth (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.