Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV sluit Europees seizoen af met knap gelijkspel tegen Inter


Tijdstip
11 december 2018
Stadion
Stadio Giuseppe Meazza
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


PSV sluit Europees seizoen af met knap gelijkspel tegen Inter

PSV heeft de groepsfase in de Champions League afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Mark van Bommel hield in Italië Internazionale knap op 1-1. Hirving Lozano zette PSV met een kopbal voor rust op voorsprong, na rust kwamen de Italianen op gelijke hoogte.

Ondanks dat er voor PSV weinig meer op het spel stond, hield Mark van Bommel gewoon vast aan zijn sterkst mogelijke opstelling en stuurde hij dezelfde elf spelers het veld op die ook afgelopen vrijdag tegen Excelsior in de basis stonden.

Na een paar minuten kreeg Internazionale de eerste grote kans van de wedstrijd nadat de Italianen konden profiteren van een foute pass van Trent Sainsbury, die zijn debuut in de basis in de Champions League maakte. De kopbal van Perisic die uiteindelijk volgde kwam op de paal.

Na dertien minuten maakte Inter achterin een fout, waardoor Steven Bergwijn de bal kon veroveren. Een voorzet van de aanvaller belandde bij de tweede paal op het hoofd van Hirving Lozano en de Mexicaan kopte de 0-1 binnen.

Inter probeerde vervolgens er alles aan te doen om minstens gelijk te maken, maar keer op keer, als het een schot op doel wist te produceren, stond Jeroen Zoet voor ze in de weg. Vlak voor rust werd PSV nog een keer gevaarlijk via een afstandschot van Bergwijn, maar doelman Handanovic kon daar redding brengen.

Na rust ging Inter steeds aanvallender spelen, omdat het minstens gelijk moest spelen om nog kans te maken op de tweede plek in de groep. Na een paar minuten in de tweede helft kreeg Icardi al een grote kans, maar Zoet wist met een schitterende redding de bal uit het doel te houden.

In de 73e minuut viel toch nog de gelijkmaker. Icardi liep goed weg uit de rug van Sainsbury en kon van dichtbij de 1-1 binnen koppen, een inzet waarbij Zoet niet vrijuit ging. Het zorgde voor veel vreugde op de tribunes, omdat met de huidige standen Internazionale als nummer twee naar de volgende ronde in de Champions League zou gaan.

Beide ploegen kregen mogelijkheden om de voorsprong te nemen, maar waren voor de goal niet zorgvuldig genoeg. Omdat Tottenham in de slotfase tegen Barcelona op gelijke hoogte was gekomen, had Inter een overwinning nodig om in de Champions League te blijven. In de laatste minuten gingen de Italianen nogmaals vol op de aanval spelen. In de vierde minuut van de blessuretijd leek Icardi vervolgens de 2-1 voor het intikken te hebben, maar dankzij een fantastische tackle van Nick Viergever werd ook die mogelijkheid voorkomen.

PSV sloot het Europese seizoen daarmee af met een gelijkspel en kan zich nu de komende maanden volledig gaan richten op de competitie met als doel om de landstitel te prolongeren.


Luuk de Jong: 'Uiteindelijk hebben we een punt gewonnen of misschien verdiend gelijk gespeeld'

In gesprek met Veronica kreeg Luuk de Jong de vraag of PSV een punt gewonnen had of twee verloren. "Uiteindelijk een punt gewonnen of misschien verdiend gelijk gespeeld. We hebben veel strijd geleverd. Bepaalde fases in de wedstrijd, ook na rust, hadden we bepaalde fases, waren we rustig aan de bal en was ons spel beter, waardoor we mogelijkheden konden creëren", aldus De Jong. "We konden er niet goed doorheen komen vaak, omdat zij ook heel sterk zijn. Zij waren ook veel aan het drukken. Uiteindelijk is het lekker als je een punt pakt hier. Maar als je 0-1 voor staat, wil je ook winnen graag."

Uiteindelijk kijkt de aanvaller positief terug op het Europese seizoen. "Mensen kijken hoeveel punten je gehaald hebt. Maar als je ziet hoe wij een paar wedstrijden gespeeld hebben, moeten we het team een heel groot compliment geven. We hebben een paar heel goede wedstrijden op de mat gelegd. Natuurlijk wil je meer punten halen en is het zonde dat je maar twee punten gehaald hebt. Maar al met al hebben we hier als team veel van geleerd en gaan we dit meenemen naar de competitie en naar de toekomst toe."

De aanvoerder kreeg de vraag of de ploeg ook per wedstrijd gegroeid was. "Tegen Barcelona speelden we thuis heel erg sterk. Vandaag weet je dat je uit een iets andere tactiek moet toepassen. Proberen af en toe wat druk te zetten, maar het is moeilijk. Zij blijven er ook goed uit voetballen en vaak hervatten ze het spel snel. Toch hebben we onze uitbraken gehad", zei hij daarover. "Iedere wedstrijd zijn we gegroeid als spelers en als team zijnde. Hopelijk kunnen we het seizoen nu heel mooi afmaken en volgend jaar weer Champions League spelen."

De focus kan nu volledig op de competitie. "De beker was natuurlijk verschrikkelijk balen, dat mag niet gebeuren. Hier in de Champions League uitgeschakeld worden is ook geen schande. Je wil natuurlijk altijd meer als topsporter. Nu gaan we vol voor de competitie", aldus De Jong. "We hebben onszelf laten zien in verschillende wedstrijden. We zijn ook vaak voorgekomen. Uiteindelijk kost dat veel energie en hebben we het niet altijd vol kunnen houden. Ook omdat de tegenstanders heel veel kwaliteiten hebben. Het is goed dat we ons met ze hebben kunnen meten, maar zonde dat we niet meer punten hebben gehaald."


Mark van Bommel: 'Als je ziet hoe wij gespeeld hebben, dat zag er goed uit'

Mark van Bommel was het in gesprek met Veronica eens dat PSV het toernooi met opgeheven hoofd kan verlaten. "Als je ziet hoe wij gespeeld hebben. Met lef en met durf, dat zag er goed uit", aldus Van Bommel. "Van de zes wedstrijden komen we vier keer op voorsprong. Dat kun je net niet lang genoeg vol houden, maar daarna houden we wel stand. We hebben genoeg mogelijkheden gehad waar we meer mee kunnen en moeten doen. Het is vaak een fase in een elftal, als je ziet waar we mee gestart zijn in BATE en het voetbal van nu, dat is een wereld van verschil."

Het lukte PSV echter geen enkele keer om de voorsprong vast te houden. "We spelen dan ook tegen ploegen die in de top van hun land en de competitie spelen. Wat dat betreft is het van de ene kant logisch, maar je wil het natuurlijk niet", zo gaf hij aan. "Maar we kunnen ons wel meten met deze ploegen. Dat is leuk om te zeggen als je twee punten hebt, maar zo is het wel."

Ook in Milaan zat een overwinning er in. "Als je op het laatst kijkt in de laatste fase met de mogelijkheden die we hebben, vooral de uitbraken en momenten waar je echt aan het voetballen bent. Dat is ook wat ik bedoel met lef en durf. Dat je hier ook probeert te voetballen en je eigen spel probeert te spelen", zei hij daarover. "Niet schieten van een meter of dertig, omdat je die mogelijkheid hebt, maar door voetballen en kansen creëren. De mogelijkheden om te winnen waren er, maar het is niet zo dat we uitgespeelde kansen hebben gekregen."


[video] 'We verlaten Europa met opgeheven hoofd'


Debutant Michal Sadílek: 'Een droom voor mij'

Voor Michal Sadílek was het een geweldige week. Nadat hij afgelopen vrijdag als invaller zijn debuut in de Eredivisie mocht maken, debuteerde hij in de 65e minuut als invaller ook in de Champions League. "Geweldig. Een droom voor mij", aldus Sadilek in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik was er klaar voor. De trainer zei al in de rust dat ik moest warmlopen. Na de 1-1 en nadat Tottenham tegen Barcelona scoorde, moesten we nog een tijd volle bak. We moesten er alles aan doen om een tegengoal te voorkomen en dat is gelukt. Het was fijn om naast Jorrit Hendrix te staan en je merkt dat hij de ervaring heeft die in deze situaties nodig is."

Afgelopen seizoen was de Tsjechische middenvelder onder Mark van Bommel nog aanvoerder van PSV onder 19. Voor Sadilek maakt het niet uit waar hij speelt. "Twee weken geleden stond ik op de Herdgang voor 200 toeschouwers en nu voor 70.000 mensen in San Siro en niet te vergeten meer dan duizend geweldige fans van ons", zo gaf hij aan.


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Hirving Lozano ('13)
Goal
1-1 Icardi ('73)
Scheidsrechter
Zwayer (Dui)
Toeschouwers
62.533 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Internazionale: Brozovic ('44)
Kaart
PSV: Jeroen Zoet ('52)
Kaart
PSV: Steven Bergwijn ('71)
Kaart
Internazionale: Politano ('71)
Kaart
PSV: Michal Sadílek ('86)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('90)
Kaart
Internazionale: Skriniar ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixÉrick GutiérrezPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverTrent SainsburyDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'65 Michal Sadílek voor Érick Gutiérrez
'71 Donyell Malen voor Steven Bergwijn
'90 Gastón Pereiro voor Hirving Lozano


Opstelling Internazionale

PerisicIcardiPolitano


ValeroBrozovicCandreva


AsamoahSkriniarDe VrijD'Ambrosio


Handanovic

Wissels:

'56 Balde voor Candreva
'69 Martinez voor Asamoah
'83 Vrsaljko voor Politano


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 7 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
10  5 1-1 (0-0)
11  5 1-1 (1-0)
12  5 1-1 (1-0)
13  5 1-1 (0-0)
14  5 1-1 (1-0)
15  5 1-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.96. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jeroen Zoet (35 -> 5,0)
2. Nick Viergever (25 -> 4,0)
3. Angeliño (23 -> 3,0)
4. Steven Bergwijn (18 -> 2,0)
5. Jorrit Hendrix (16 -> 1,0)
6. Hirving Lozano (9 -> 0,0)
7. Érick Gutiérrez (6 -> 0,0)
8. Pablo Rosario (4 -> 0,0)
9. Michal Sadílek (3 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
10. Trent Sainsbury (1 -> 0,0)
10. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
13. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
13. Aziz Behich (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Eloy Room (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
13. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Donyell Malen (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
13. Dirk Abels (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.