Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV laat het opnieuw liggen in uitwedstrijd


Tijdstip
7 april 2019
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV laat het opnieuw liggen in uitwedstrijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV laat het opnieuw liggen in uitwedstrijd

PSV heeft voor de vierde keer in 2019 niet weten te winnen in een uitwedstrijd. Na opnieuw een zeer zwakke wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan 3-3 tegen Vitesse. Hirving Lozano benutte twee strafschoppen, terwijl ook Luuk de Jong een doelpunt maakte.

PSV begon zoals veel vaker dit seizoen belabberd aan de wedstrijd. Daarvoor kreeg het na 13 minuten spelen de deksel op de neus toen Serero op kwam en geen enkele verdediger ingreep. Hij zorgde dan ook voor de qua spelbeeld terechte voorsprong voor Vitesse.

Ook na de tegentreffer bleef PSV uitermate zwak spelen. Omdat Vitesse met regelmaat ook erg slordig was, ontstond fout na fout. Dat bleef zo tot vijf minuten voor rust toen Hirving Lozano alleen af kon richting Pasveer. De Mexicaan werd hard onderuit gehaald, waardoor een strafschop het gevolg was. Lozano benutte deze zelf en zette de stand op 1-1.

In de laatste minuut van de eerste helft floot Gözübüyük voor een strafschop aan de andere kant vanwege een vermeende overtreding van Gastón Pereiro. De VAR greep echter in, omdat er geen enkele sprake was van contact.

Ook in de tweede helft was PSV erg slordig. Na een uur spelen kon de thuisploeg dan ook opnieuw juichen toen Ødegaard niet gedekt werd en Jeroen Zoet zich opnieuw verkeek op een afstandsschot.

PSV leek eindelijk wakker te worden geschud en ging vol op jacht naar de nieuwe gelijkmaker. Daar werd het in de 70e minuut voor beloond toen Luuk de Jong een voorzet van Denzel Dumfries binnen werkte.

Dat 2-2 niet genoeg was, besefte ook Mark van Bommel en hij bracht tien minuten voor tijd een extra aanvaller. Drie minuten daarna kreeg Vitesse echter een corner en zorgde voormalig PSV'er Tim Matavz voor de nieuwe voorsprong van Vitesse.

PSV ging alles of niets spelen en kreeg daarvoor kans op kans. Pasveer wist echter keer op keer reddend op te treden. In de laatste minuut werd Lozano opnieuw diep gestuurd en werd hij onderuit gekegeld door Van der Werff. De verdediger kreeg daarvoor de rode kaart en PSV kreeg weer een penalty. Opnieuw kon Lozano binnen werken, waardoor de stand weer gelijk was.

Diep in blessuretijd kreeg PSV nog een uitgelezen kans om alsnog met de winst aan de haal te gaan, maar opnieuw kon Pasveer de bal tegenhouden. PSV liet daarmee alweer punten liggen buitenshuis en heeft daarmee de koppositie verspeeld. Ajax staat op basis van doelsaldo nu bovenaan.


Luuk de Jong: 'Als je niet wint deze fase doet dat pijn'

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan erg te balen van het gelijke spel tegen Vitesse. "Wat wij willen en moeten doen is winnen. Als dat niet gebeurt deze fase doet dat pijn. Nu staan we qua puntenaantal gelijk", aldus De Jong. "Dit mag niet gebeuren. Je kan een keer een goal tegen krijgen. Je komt dan 1-1 voor rust en dan moet je de tweede helft domineren. Het spel was alleen open. Zij hebben ook de kwaliteiten om een doelpunt te maken en doen dat twee keer. Wij komen dan wel twee keer terug, maar kregen ook maar vier minuten extra. Dat was ook erg weinig."

De Jong ging verder: "Drie keer terugkomen is al moeilijk. Dat doen we goed. Maar nog een goal maken... Dat is zwaar. We willen het ook, maar je moet gewoon niet drie keer achter komen. Dat is het eerste."

PSV staat niet meer aan kop van de Eredivisie. "Op doelsaldo staan we inderdaad tweede nu. Maar er zijn nog vijf wedstrijden en er kan nog van alles gebeuren", zo gaf hij aan. "Dit is ook voetbal. Wij moeten nu hiermee omgaan. Ajax heeft ook nog vijf wedstrijden met een druk programma. Wij gaan zien wat het wordt."


Nick Viergever: 'Het was een rare wedstrijd'

In gesprek met Fox Sports gaf Nick Viergever aan dat de teleurstelling in de kleedkamer groot was. "Het was een rare wedstrijd. Je kan hem aan het einde zelfs nog winnen", aldus Viergever. "We geven de goals te gemakkelijk weg. We komen wel steeds terug in de wedstrijd. Dat is een kracht van ons en dat hebben we vandaag ook weer getoond. Er was maar één doel vandaag en dat was drie punten meenemen naar Eindhoven. Dat hebben we niet gedaan."

In de eerste helft had PSV vooral op het middenveld veel problemen. "Vitesse was misschien feller in de duels. Ze stonden ook wel wat beter", zo gaf hij aan. "Het veld was heel groot en de tweede bal was telkens voor hun. We kregen er geen grip op. Toen kwamen we op 1-1 en moesten we enkele dingetjes omzetten. We hebben er alles aan gedaan in de tweede helft. Maar door een afstandsschot en een corner moesten we steeds terug vechten."


[video] De Jong: 'We moeten blijven knokken'


Denzel Dumfries: 'We moeten dit een plekje gaan geven'

Denzel Dumfries was woest na de wedstrijd tegen Vitesse. "We moeten dit een plekje gaan geven. Het was zo zonde deze wedstrijd. We hadden het gewoon moeten winnen", aldus Dumfries in gesprek met Fox Sports. "Er kwamen na de wedstrijd allerlei emoties in me op. Je vraagt je af hoe het kan dat we hier gelijk spelen. Het was niet goed van onze kant. De arbitrage was ook niet top."

De rechtsback was totaal niet te spreken over het optreden van Gözübüyük. "Hij geeft me zomaar een gele kaart. Ik weet niet wat hij daar in ziet", zo gaf hij aan. "Maar dat is niet belangrijk. We moeten naar onszelf kijken. We hebben onszelf vandaag te kort gedaan. We hebben goede goals gemaakt, maar moeten er ook alles aan doen om de goals te voorkomen. Dan mag het niet zo zijn dat ze zo makkelijk vallen."


Mark van Bommel: 'Genoeg kansen gehad om de wedstrijd te winnen'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan "Als je de wedstrijd bekijkt, hebben we in het begin zeker het moment laten liggen waarin je het beter uit kan spelen. We maken daar de verkeerde keuzes", aldus Van Bommel. "We komen uiteindelijk terug tot 3-3 en krijgen genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Maar ik kan wel er iets moois aan ophangen, maar we hebben gelijk gespeeld."

Vaak kwam het voor PSV nog goed in de slotfase, maar dat lukte tegen Vitesse niet. "Net op het moment dat je de mogelijkheid hebt om de bal te spelen, laat je het moment net lopen. Daardoor komt iemand net niet vrij. Of we maken de verkeerde keuze", zo gaf hij aan. "We hebben wel genoeg kansen gehad."

Ondanks dat PSV de koppositie kwijt is, verandert er voor Van Bommel niets aan de situatie. "We gaan gewoon door. We moeten strijden", zei hij daarover. "We staan nu tweede. We moeten strijden tot het niet meer kan en dat zullen wij doen. Totdat het niet meer veranderd kan worden. We gaan gewoon door. Je moet niet afhankelijk zijn van druk op welke plaats je staat."


Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Serero ('13)
Goal
1-1 Hirving Lozano ('41, penalty)
Goal
2-1 Odegaard ('59)
Goal
2-2 Luuk de Jong ('70)
Goal
3-2 Matavz ('83)
Goal
3-3 Hirving Lozano ('90, penalty)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
21.248 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Pablo Rosario ('16)
Kaart
Vitesse: Pasveer ('40)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('60)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('77)
Kaart
Vitesse: Karavaev ('79)
Kaart
Vitesse: Van der Werff ('89)

Opstelling PSV

Steven BergwijnLuuk de JongHirving Lozano


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro
'79 Cody Gakpo voor Jorrit Hendrix


Opstelling Vitesse

LinssenBuitink


ButtnerBeroSereroOdegaard


ClarkClarke-SalterVan der WerffKaravaev


Pasveer

Wissels:

'72 Dauda voor Linssen
'75 Matavz voor Buitink
'90 Doekhi voor Dauda


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-2 (1-1)
 4 1-1 (1-1)
 3 1-1 (0-0)
 3 2-3 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-3 (1-1)
 3 2-3 (1-1)
 3 1-1 (0-0)
10  3 2-3 (1-1)
11  3 1-1 (0-0)
12  3 0-0 (0-0)
13  3 2-3 (1-1)
14  3 1-3 (1-1)
15  3 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hirving Lozano (39 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (20 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (18 -> 3,0)
4. Mohamed Ihattaren (12 -> 2,0)
5. Niemand (8 -> 1,0)
6. Nick Viergever (4 -> 0,0)
7. Angeliño (3 -> 0,0)
8. Gastón Pereiro (1 -> 0,0)
8. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
10. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
10. Aziz Behich (0 -> 0,0)
10. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
10. Eloy Room (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
10. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Donyell Malen (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
10. Dirk Abels (0 -> 0,0)
10. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ja kiezen zeker voor Hendrix, dat mag natuurlijk. Maar met Hendrix en Rosario spelen is vragen om problemen. Maar jij wil dat niet zien en alleen bergwijn en Lozano afkraken. De balveroveringen van Hendrix zijn super statistieken, maar statistieken tellen volgens jou niet.

Heb je de analyse van Henk spaan na de wedstrijd tegen Ajax gelezen?? Of is dat ook weer een mening waar je niets mee doet.
 
6 maanden geleden
Tot dusver gaat het niet bepaald slecht met Hendrix en Rosario op het middenveld. PSV staat vrijwel het hele seizoen bovenaan en heeft het minste aantal goals tegen in de eredivisie. PSV ligt nog steeds op kampioenskoers en heeft slechts 1 punt minder dan vorig seizoen na 28 wedstrijden.

Ook Cocu koos vorig seizoen in de competitie 33 keer voor Hendrix. Ex-topvoetballers als Cocu en Van Bommel hebben iets meer geloofwaardigheid dan henk spaan.
 
6 maanden geleden
Dus een topvoetballer liegt nooit en een voetbal analist liegt alles bij elkaar.
 
6 maanden geleden
Jij zegt dat spaan niet geloofwaardig is.
 
6 maanden geleden
Cocu en Van Bommel hebben in mijn ogen meer geloofwaardigheid dan henk spaan. Alleen al vanwege het feit dat beide ex-topvoetballers dagelijks met hun spelers werken/ wekten.
 
6 maanden geleden
De analyse van Perez en bruggink verwees je eerder ook al naar het land der fabelen. Dus die zijn ook ongeloofwaardig.
 
6 maanden geleden
Nogmaals: Ex-topvoetballers die dagelijks met hun spelers werken, hebben meer geloofwaardigheid dan de meningen van mensen van buitenaf.
 
6 maanden geleden
Dus van Basten heeft meer geloofwaardigheid als trainer dan pak hem beet Guus Hiddink.
 
6 maanden geleden
Werkt(e) Van Basten dagelijks met de spelers van PSV?
 
6 maanden geleden
Jij verdraaid ook altijd alles als het maar in je straatje past. Ben klaar met jou
 
6 maanden geleden
Heeft natuurlijk hélemaal niets met verdraaien te maken. Als Van Basten als trainer dagelijks met een spelersgroep werkt, heeft hij meer geloofwaardigheid dan mensen die van buitenaf allerlei dingen roepen.

Datzelfde geldt voor al die "analisten" en "journalisten", die minder geloofwaardig zijn omdat ze niet dagelijks met de spelers van PSV werken.
 
6 maanden geleden
Verliest de punten op het middenveld. Totaal geen controle. Ze spelen met angst
 
6 maanden geleden
PSV had geen controle omdat de aanvallende middenvelder en vleugelaanvallers weer niet thuis gaven.
 
6 maanden geleden
Bergwijn en Pereiro dramatisch. Chucky slecht maar wederom zeer dreigend. 2 pingels mee en rode kaart van directe tegenstander. Typische speler die je gaat waarderen als hij straks weg is. Maar Santa even serieus: wat vond je van Hendrix en Pablo gisteren?
 
6 maanden geleden
Lozano was een paar keer dreigend, maar hij verprutste diverse kansen, om maar te zwijgen over het ontbreken van voorzetten, acties en doelpogingen. Bergwijn was weer ouderwets anoniem.

Hendrix en Rosario deden het niet slecht, maar ook niet goed. Ze voeren hun basistaken naar behoren uit. Het is geen toeval dat Van Bommel die twee zelden wisselt (tactische wissels, zoals die van gister daargelaten) terwijl we het over Pereiro niet eens hoeven te hebben.
 
6 maanden geleden
Santa, ik mis essentiële punten in je analyse over de 2 op het middenveld: 1) Serero was heer en meester 2) met name Rosario grossierde in balverlies en had zomaar rood kunnend krijgen omdat hij in de 1e helft echt helemaal de kluts even kwijt was 3) de 2-1 van Vitesse: in het druk zetten heeft Hendrix niet in de gaten dat Ihattaren niet meer deelneemt aan het spel wegens een blessure waardoor de balans op het middenveld verstoord wordt. Vitesse voetbalt heel makkelijk onder de druk uit. Door het ontbreken van Hendrix moet de verdediging achteruit en grijpt Angelino (met heel veel ruimte in zijn rug) niet in. Grote fout van onze controleur en deze goal is een copy van een goal van Heerenveen paar weken terug. De laatste maanden vallen veel goals via deze kant van PSV!!
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Waaruit blijkt dat serero op het middenveld heer en meester zou zijn geweest? Waarschijnlijk beweer je dat alleen vanwege dat doelpunt.

Heb je cijfers inzake je stelling dat Rosario in balverlies zou hebben gegrossierd? Ook je stelling dat hij rood had kunnen krijgen en de kluts zou zijn kwijt geweest, is weer nergens op gebaseerd. Eerder een geval "de wens is de vader van de gedachte".

Voorafgaand aan de 2-1 won Viergever het kopduel, waarna Hendrix en ihattaren samen naar de bal gingen. Hendrix tikte de bal weg en liep door, terwijl ihattaren als een oud wijf op de grond ging liggen. Daarna kwam de bal bij Ødegaard terecht. Zowel Rosario als Angeliño had moeten doorschuiven. Dat was trouwens niet eens een kans, maar een zondagsschot.
Even daarvoor trouwens pikte Hendrix de bal op waarna Angeliño de bal voorgaf op Lozano, die de kans verprutste.

Opnieuw: Hoeveel (goede) kansen kreeg Vitesse tegen PSV?
6 maanden geleden
Tja sommige trainers zijn zo koppig dat ze liever alleen maar tikkies terug spelen
 
6 maanden geleden
Dus zowel Cocu als Van Bommel begrijpt er niets van?
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Erover lullen is allemaal makkelijk, Cocu en Bommel hebben de verantwoordelijkheid. Cocu kwam ook met resultaat, Bommel staat met minder financiën en géén Frenkie de Jong gewoon 2 punten boven ajax. En idd. onbegrijpelijk dat de 'analisten' niet verder kijken dan hun neus lang is. Nogmaals, het succes van dit PSV is de controle, maar zij hebben het liefst dat Bommel dit maar even terzijde schuift en meer creatieve spelers opstelt. Waarom? : "dan wordt er meer gescoord". Quatsch, misschien even kijken wat het doelsaldo op 31 december was(58! keer gescoord)? Er zijn momenteel gewoon wat spelers (zwaar) uit vorm, dat verklaart veel. Ook de pressing is zwak tot zeer slecht sinds de winterstop.
 
reactie verwijderd

6 maanden geleden
"Van de week las ik ergens dat Luuk intern aangegeven zou hebben graag een stap te gaan maken. In Mexico schijnen de beste spelers miljoen per jaar te vangen, in China vangt Graziano Pelle er €15 miljoen per jaar dus zelfs dat soort landen is zeer reeel voor onze topper! Ik hoop het trouwens niet want al die jeugd is niet stabiel vooralsnog. Lammers staat ook weer droog in Heerenveen na een hele goede periode"


Serieus? Ik magt hopen dat ie 3x nadenkt alvorens hij een stap maakt! Ik vind Luuk een topper bij PSV, maar is mede door een verkeerde speelwijze 2x mislukt in het buitenland.
Luuk zit duidelijk aan zijn plafond. Hier kan hij excelleren middels zijn uitmuntende kop-kracht,dito werklust en zijn slimheid voor de goal. Ook zijn goal tegen Tottenham bewijst zijn klasse in het 16-meter gebied. Zolang Luuk goed in zijn vel zit en zijn medespelers hem begrijpen is hij van grote waarde. Ik zie geen enkele PSV-spits hem uit de basis spelen, ook (wanneer fit) Romero niet.

Wat betreft Lammers: Ik weet het niet. Heel goede voetballende spits, maar komt er maar sporadisch uit. Hij zou er bij Heerenveen eigenlijk gewoon 25 moeten inschieten, maar ook dat elftal draait niet fatsoenlijk. Moeilijk peilen..
 
6 maanden geleden
Als we volgend jaar een zijkant krijgen met Angelino en Gakpo dan krijgt Luuk de ene voorzet na de andere. Als ik hem was zou ik bij PSV blijven. Luuk is een super-kopper die zeer afhankelijk van voorzetten is, en bij een ploeg die dat niet doet, of te ver van het doel speelt komen al zijn zwakke plekken naar voren. PSV is zijn top-niveau en dat is toch al mooi genoeg ?
6 maanden geleden
Zag je de corners van Ihattaren gisteren? Uit het boekje. Als die in staat is om zijn grafiek omhoog te laten gaan, gaan we nog veel plezier beleven.
6 maanden geleden
Zag je de corners van Ihattaren? Uit het boekje. Als hij in staat is om zijn grafiek omhoog te laten gaan, gaan we nog veel plezier beleven voorspel ik.
 
6 maanden geleden
En niet te vergeten de voorzet van Gakpo. Hij zou meer op goal moeten schieten , ook van afstand met een stuiter of vol in de kruising . Hij heeft een geweldig schot in de benen.Zo ook Pereiro . Ik snap niet dat men daar geen gebruik van maakt . Luuk gaat in de tang as zondag als het aan Slutsky ligt . Dan weet je voldoende . En let op tuimelaar Serero .
6 maanden geleden
De reden waarom Hendrix altijd speelt is heel eenvoudig in één woord uit te leggen: Controle!
 
6 maanden geleden
Die is hard op weg een 2e Willy vd Kerkhof te worden , stofzuiger.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Als stofzuiger kan die geweldige cijfers overleggen niets dan lof daar voor. Alleen aan de bak is het te mager wat die laat zien. Balveroveren kan die geweldig! Helaas zijn opta cijfers volgens een aantal mensen hier totaal niet relevant.
 
6 maanden geleden
Begrijp je überhaupt de rol van een verdedigende/ controlerende middenvelder?
 
6 maanden geleden
Santa C , ik zei hard op weg . Voor degene die het nog niet wisten : Van de Kerkhof was een snelle, veel lopende middenvelder, die behalve opbouwend en aanvallend ook meeverdedigend werk verrichtte. Hij kreeg als voetballer de bijnaam 'De Stofzuiger' vanwege zijn verdiensten als balveroveraar en verdedigende werk, waarbij hij achter elke bal aan ging . Jorrit is er nog niet , spelinzicht moet beter , vooral sneller maar wie is perfect Het is toch prachtig dat we vanaf het begin van de competitie ( tot nu toe) 2 punten voor staan . dwz Dat we het beter doen dan de club op nr 2 . EN maar afgeven op de verdediging zowel hier als de analisten . Dat begrijp ik helemaal niet . We hebben de minst gepasseerde verdediging incl. Jeroen uiteraard . Dat is wel een feit. En Jorrit draagt daar ook zijn steentje aan bij.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dan moet U de Opta cijfers wel altijd aanhouden dat is wel zo reëel .
 
6 maanden geleden
Eens!! Helaas zijn er een aantal hier die alleen als het hun uitkomt de opta cijfers relevant vinden. Voetbal analisten die het haarfijn uitleggen worden ook afgeserveerd hier alsof hun mening er niet toe doet. Maar een voetbalsupporter als vanenburg nemen ze wel serieus.

De wereld op zijn kop met sommige hier.
 
6 maanden geleden
Klopt helemaal sosa . Volgens de opta zijn we momenteel de beste van Nederlandse eredivisie.
 
6 maanden geleden
Ja gelukkig wel!! En dat moet nog even zo blijven ook.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Je zou de trainingen moeten bekijken om een oordeel te vellen over Gutiérrez lijkt mij. Weet iemand hoe het met Ryan Thomas gesteld is.
6 maanden geleden
Dezelfde opstelling waarmee hij gestart is tegen Pec hoop ik. Lozano snel wisselen als hij niet voldoet en dan Malen inbrengen.
6 maanden geleden
"Van Bommel laat Gutiérrez niet eens meer invallen. Daar zal ie z'n redenen voor hebben"

Ik krijg meer en meer het idee dat Guti als bindingsmiddel wordt gebruikt om Lozano tevreden te stellen, echter nu Lozano steeds minder laat zien, lijkt het net alsof hij daar een dikke bult op zijn grote teen van heeft gekregen, gezien zijn matige optredens de laatste weken. Lozano zit niet lekker in zijn vel.


"Die andere ex-topvoetballer, Cocu, koos ook vaak voor Hendrix. Ook daar zijn dus redenen voor."

Hendrix stond er toch (terecht) altijd naast toen onze grote vriend Guardado zijn intrede deed. Cocu zag ook wel het grote klasse-verschil tussen Guardado en Hendrix. Nadat Guardado vertrok kreeg (zeurpiet) Hendrix weer een kans. Hendrix heeft gewoon het geluk dat PSV geen controleur haalt die twee klassen beter is dan hemzelf. Hendrix is gewoon een matige speler die never nooit in de basis had gestaan van het elftal vergelijkbaar met 10 jaar geleden. Geef mij maar een type Mendez. Ik mis die gast!

In tegenstelling tot Gutiérrez, vallen Malen en Gakpo wél voortdurend in. Dus is het niet onlogisch om met één van hen (of met beiden) te starten aangezien Bergwijn en Lozano véél te weinig brengen.

PSV heeft Guti gekocht om wát voor redenen eigenlijk? Je verwacht van een speler van 7 mio dat ie er gelijk staat. Wat klopt er niet in dit scoutingsplaatje?? Hetzelfde g(o)(e)ldt eigenlijk ook voor Pereiro. Die gast is totaal verkeerd gescout, als buitenspeler n.b., wat ie totaal niet is. Je ziet ook aan Pereiro dat het hem ook verder weinig boeit op het moment, aangezien ie volgend jaar tóch weg is. De teleurstelling druipt er vanaf bij hem. Tegen godbetert Excelsior beginnen met twee controleurs getuigd nou niet van dadendrang. Tactisch totaal foutief ingeschat. Bommel doet het goed(voor dit moment), maar O wee O wee als PSV geen kampioen wordt! Ik denk dat zelfs Rik Elfrink op ontploffen staat! -:) Ik zie al die krantenkoppen al voor me..

Bommel heeft geen tactische wiskunde gestudeerd om te laten zien dat ie ook in staat is om te kiezen voor al bekende jeugd. Guti heeft gewoon geen schijn van kans. De jeugd heeft bij hem een streepje voor. Dan is het niet zo moeilijk om de jeugd-aanvallers in te laten vallen. Ik zou Bergwijn never-nooit als 2e op het wedstrijd-formulier zetten iig, hoe matig hij ook is. Zoals Tony al eerder aangaf..'Met de jeugd win je de oorlog niet!' Ben benieuwd waar PSV volgend jaar mee op de proppen komt, maar dat er versterking nodig is, is duidelijk. PSV komt voetballend zwaar tekort! Sommige PSV-spelers zijn gewoon PSV onwaardig.
 
6 maanden geleden
Duidelijk verhaal @raimundo!! Zeker je middenstuk over Hendrix :)
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Waaruit zou blijken dat Hendrix een zeurpiet zou zijn? Lekker inhoudelijk trouwens.
Niet helemaal onlogisch dat de destijds oudere en meer ervaren Guardado de voorkeur kreeg boven de jonge, onervaren Hendrix. Toch kwam Hendrix in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 tot respectievelijk 26 en 19 eredivisie optredens ondanks de aanwezigheid van Guardado én Pröpper.

Hendrix zou het geluk hebben dat PSV zou weigeren om een controleur te kopen die twee klassen beter is? Dus daarom maakt Hendrix al sinds het seizoen 2013/2014 deel uit van de selectie en staat de teller op 144 wedstrijden voor PSV?

Blijkbaar denken ex-topvoetballers als Cocu en Van Bommel er iets anders over......
 
6 maanden geleden
"Waaruit zou blijken dat Hendrix een zeurpiet zou zijn?"
Weet niet of jij je nog het interview kan herinneren destijds-waarschijnlijk niet-waarin hij dreigde PSV te willen verlaten als hij niet snel een basisplaats zou krijgen? Het feit dat Guardado werd gehaald, knaagde behoorlijk aan hem.

"Logisch dat de destijds oudere en meer ervaren Guardado de voorkeur kreeg boven de jonge, onervaren Hendrix"..

Logisch? Je spreekt jezelf enorm tegen. Nog niet zolang geleden zei je nog dat Guardado helemaal niet zoveel beter was dan Hendrix en nu is het ineens logisch? Hendrix is niet meer dan een prima balafpakker met een goede portie werklust, echter verwacht IK meer van een def. middenvelder. Wat Cocu en anderen daarvan vinden is irrelevant in deze discussie.
Ik denk vooral dat wij een verschil van inzicht hebben inzake de vaardigheden die dat soort spelers zouden moeten bezitten naar mijn mening, zodoende leg ik de deklat vaak ook wat hoger dan waarschijnlijk anderen.


"Hendrix zou het geluk hebben dat PSV zou weigeren om een controleur te kopen die twee klassen beter is"

Ja precies, dat vind IK! Toen Guardado kwam was ik dolblij. Duidelijk te zien wat het verschil was met Hendrix. Het voetbal zag er beter verzorgd uit. Veel meer dadendrang naar voren en Guardado beschikte ook nog eens over een goede lange pass, iets wat je bij Hendrix nauwelijks ziet. Ik denk dat Guardado op vrijwel alle vlakken beter. Vooral op basis van het technisch vlak, het inzichtelijk vermogen en voetballend vermogen. In die zin vind ik het jammer dat PSV geen speler heeft gehaald met de kwaliteiten van Guardado. Maar, ik weet ook, zo makkelijk is het allemaal niet om een speler te halen die a: én wil..b: te betalen is(cq salaris) en c: in de NL competitie wil spelen. De visvijver is gewoon niet zo groot meer zoals vroeger. Bovendien spelen de financiën nog steeds een rol wanneer het gaat om aankopen. PSV kan niet zomaar even 10-12 mio uitgeven voor een speler. Naar die bedragen gaat het zo ongeveer wel een beetje naartoe. PSV is vrijwel altijd slim geweest in hun aankopen en verwacht niet dat PSV weer zoveel miljoenen op tafel gaan leggen voor een bepaalde speler. Daarnaast is je as gewoon je belangrijkste positie van je hele elftal.

Kijk maar een naar de buitenlandse topclubs wat voor kwaliteiten de def. middenvelders daar hebben? Vergelijkbare kwaliteiten verwacht ik ook bij een topclub zoals PSV!
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Heel begrijpelijk dat een jeugdspeler het frustrerend vindt dat hij niet aan spelen toekomt. Dus omdat Hendrix welgeteld één keer daarover zijn ongenoegen uitte, is hij een zeurpiet? De vraag stellen, is de vraag beantwoorden…

Overigens had Hendrix recht van spreken omdat tot voor kort jeugdspelers weinig kansen kregen om zich te ontwikkelen bij PSV. Vaak koos men voor spelers van buitenaf, zo ook met Guardado. Sterker nog: frenkie de jong koos voor ajax omdat hij daar naar eigen zeggen meer kansen zou krijgen om zich te ontwikkelen. Dat klopt(e) trouwens.

Toen Guardado bij PSV kwam, had hij al veel ervaring, ook bij het nationale team van México. Logisch dus dat een trainer de voorkeur geeft aan zo’n speler boven een onervaren speler uit de eigen jeugd. Bovendien zou het onlogisch zijn om een ervaren te speler te huren/ kopen en die vervolgens op de bank te zetten.
Hendrix is een middenvelder met voetbalintelligentie, een goede arbeidsethos en winnaarsmentaliteit. Het feit dat ex-topvoetballers als Cocu en Van Bommel Hendrix ontzettend veel speeltijd geven, is bijzonder relevant.
Grappig trouwens dat je de lat wat hoger legt, maar een speler zoals bijvoorbeeld Lozano blijkbaar wél goed genoeg vindt.
Door het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder verwachten sommige mensen opeens dat Hendrix en Rosario voor creativiteit zorgen. Bijzonder onlogisch natuurlijk aangezien dat simpelweg niet hun taak is, vooral niet in het systeem van Van Bommel.
Herinner je je de lange bal van Hendrix op Lozano in Barcelona (eerste helft) trouwens?
Verder getuigt het van weinig realiteitsbesef om de middenvelders van Europese topclubs te vergelijken met die van PSV.
 
6 maanden geleden
Als je in Nederland een vergelijking maakt zie je ook heel duidelijk de sterke en zwakke punten van Rosario en Hendrix.
 
6 maanden geleden
"Heel begrijpelijk dat een jeugdspeler het frustrerend vindt dat hij niet aan spelen toekomt. Dus omdat Hendrix welgeteld één keer daarover zijn ongenoegen uitte, is hij een zeurpiet?"

Begrijpelijk? Yes! Onprofessioneel-Zeker weten! Je hoort je als een voorbeeldig prof te gedragen en niet als een mietje via de media je mening uitten om zo je ongenoegen te uitten. Hij had totaal geen recht van spreken, zeker ook omdat de speler die gehaald werd nog fkes dunnetjes liet zien dat wat er gebracht moest worden op top-niveau. Het niveau dat Hendrix niet heeft en eigenlijk nu maar sporadisch laat zien.
Als je niet tegen concurrentie kan, kan je beter ergens op een niveautje lager gaan spelen.


"Hendrix is een middenvelder met voetbalintelligentie"

Hier gaat het al mis bij je... Hij laat misschien af en toe leuke dingen zien, maar meer dan dat is het ook niet. Het is een huis,tuin en keuken voetballer die gemakkelijk vervangen zou moeten kunnen worden. Maar zoals ik al eerder aangaf-jij gebruikt een referentie-kader om je gelijk proberen te krijgen, terwijl het helemaal niet relevant is wat anderen vinden en denken. Dus nogmaals, MIJN idee waar een def. middenvelder in staat zou moeten zijn komt niet overeen met wat JIJ verwacht van een CVM. Ik leg de lat gewoon een stukje hoger dan jij. Daarbij heb ik het volgens mij prima verwoord. Dat jij niet inhoudelijk kan reageren op wat ik zeg, komt toch echt op jouw conto en vervolgens ga je nog zijstraten bewandelen ook waar geen touw aan vast te knopen is. Je gebruikt alternatieve waarheden om er maar een verhaaltje van te maken. Zo werkt het dus niet.

Vertel mij eens..Wáár heb ik geschreven dat ik Lozano goed genoeg vind? Ik ben daar heel erg benieuwd naar?


"Door het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder verwachten sommige mensen opeens dat Hendrix en Rosario voor creativiteit zorgen. Bijzonder onlogisch natuurlijk"

Verklaar je eens nader dan waarom het onlogisch is?
Ik ben het overigens niet met je eens, maar dat snapte je neem ik aan al wel?


"Herinner je je de lange bal van Hendrix op Lozano in Barcelona (eerste helft) trouwens?"

Tja, als we deze weg gaan bewandelen is het einde zoek. Ga je nu echt serieus één voorbeeld benoemen waar die toevalligerwijs eens een goede pass gaf? Tjonge jonge,ik zou hem daarvoor een medaille geven als ik jou was! -;) Hoe zit het met de 300 andere wedstrijden???
Heb je Hendrix afgelopen zaterdag zien spelen? O wacht, dat telt zeker nu niet? Oh wacht, ik weet het al..Jij vond hem natuurlijk wél goed spelen? Ik had hem de eerste helft al gewisseld, zo slecht vond ik hem. Een bal over 5 meter niet eens in de voeten kunnen spelen. En zo kan ik nog wel meer dingen benoemen.

"Verder getuigt het van weinig realiteitsbesef om de middenvelders van Europese topclubs te vergelijken met die van PSV"

Begrijpend lezen is ook een vak of nie @Santa?

Verder ben ik wel klaar met je!
Wij komen er toch niet uit.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dus een speler die welgeteld één keer z’n onvrede uit over het feit dat hij te weinig aan spelen toekomt, is onprofessioneel én een mietje? Een ontevreden speler die aan werkweigering doet (zoals Locadia destijds), dát is onprofessioneel.
Tot voor kort hadden jeugdspelers wel degelijk recht van spreken omdat PSV doorgaans de voorkeur gaf aan spelers van buitenaf. Dat is precies de reden waarom PSV naast frenkie de jong greep.
Het klopt dat Hendrix, net als Rosario trouwens, een voetbalintelligente middenvelder is. Bovendien hebben beide middenvelders winnaarsmentaliteit, wat cruciaal is op het middenveld omdat veel wedstrijden daar beslist worden.
Misschien kun je ergens opzoeken wat de basistaken van een controlerende/ verdedigende middenvelder zijn. Creativiteit behoort daar niét toe, zeker niet in de huidige speelwijze van PSV.
De lange bal van Hendrix in Barcelona was geen toeval, die geeft hij wel vaker, maar je moet het wel willen zien. Verder is je medaille opmerking even onzinnig als niet-inhoudelijk.
Hendrix speelde donderdag (niet zaterdag) redelijk tegen Zwolle. Bergwijn en Lozano daarentegen bakten er niets van en blonken uit in balverlies en anonimiteit. Om maar aan te geven waarom PSV zo moeizaam voetbalt (lees: ploetert).
Letterlijk citaat: “Kijk maar een naar de buitenlandse topclubs wat voor kwaliteiten de def. middenvelders daar hebben? Vergelijkbare kwaliteiten verwacht ik ook bij een topclub zoals PSV!”
Begrijp je zelf überhaupt wat je schrijft?
 
6 maanden geleden
Santa is een drammer die alleen zijn eigen kerk predikt.

Kan je niets mee.

(Een scorende middenvelder naast Gaston zou mooi zijn. Van de Beek doet dus ook exact wat Hendrix en Rosario niet doen.)
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen je eigen kerk prediken?
 
6 maanden geleden
Jorrit ik jank in de pers Hendrix heeft gelijk als die zeurt in de pers?? Sneu ben je dan.
 
6 maanden geleden
Hij heeft welgeteld één keer in de media z'n ongenoegen geuit. Bovendien had Hendrix toen recht van spreken.
 
6 maanden geleden
Recht van spreken? Op basis van wat? Schei toch uit man. Een vent laat zijn voeten spreken. Hij had beter goed op Guardado kunnen letten. DE man van de voorassist. Verdedigend minder maar aanvallend een voorbeeld voor alles en iedereen in NL die pretendeert verdedigend middenvelder te zijn.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Recht van spreken omdat tot voor kort jeugdspelers weinig kansen kregen bij PSV. Voor Hendrix was het frustrerend dat een ervaren speler op zijn positie stond en dat hij lang op z'n kans moest wachten.

Als PSV eerder was begonnen met het geven van kansen aan jeugdspelers had frenkie de jong mogelijk voor PSV gekozen.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Een veel betere speler bedoel je? Inzake Frenkie de Jong speelden er , maar ik van hem gelezen heb, ook andere zaken. Inzake jeugd inpassen bij PSV: ken je de beginopstelling van Cocu nog tegen bijvoorbeeld Zulte Waregem en de weken erna? Het jongste PSV ooit, gemiddelde leeftijd 21 jaar en 147 dagen. Onder andere Depay, Brenet, Zoet, Rekik, en Maher speelden terwijl de 17 jarige Bakkali debuteerde. Onder Cocu zijn een aantal jeugdspelers definitief doorgebroken. Weer je trouwens nog waarom een type Guardado werd gehaald? Me dunkt dat Cocu/ Brands gelijk hebben gehad kijkend naar de prijzen die vervolgens zijn behaald. Jammer voor Jorrit maar de besten speelden.
 
6 maanden geleden
Het gaat puur om het feit dat een jonge speler destijds bewust voor ajax koos omdat jonge spelers daar meer de kans kregen (krijgen) zich te ontwikkelen.

Een kind begrijpt dat je het met alleen jonge spelers niet redt. Om die reden haalde men Guardado erbij. Daar was iets voor te zeggen, net als voor de frustratie van Hendrix die daardoor lang op z'n kans moest wachten.

Het feit dat twee ex-topvoetballers Hendrix zóveel speeltijd geven, spreekt verder boekdelen.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het spreekt ook boekdelen dat deze beide ex topspelers al 5 jaar lang zoekende zijn naar de ideale samenstelling van het middenveld. Ook van Bommel is de laatste weken steeds meer aan het wisselen net zoals Cocu dat vaak deed. Pablo en Hendrix scoren 1 goals samen. Dan moet er echt een hele goede/ consistente aanvallende middenvelder naast om ‘normale’ cijfers te halen of moeten de voorste 3 continu doen waar ze goed in blijken te zijn: scoren.
 
6 maanden geleden
Zowel Cocu als Van Bommel is geen voorstander van een middenveld met twee aanvallende middenvelders. Daar is veel voor te zeggen aangezien veel wedstrijden op het middenveld worden beslist en het is daarom cruciaal dat je daar de slag wint.

Dat is ook de reden waarom lichtgewichten als ramselaar en maher volledig zijn mislukt bij PSV. Winnaarsmentaliteit is evident op het middenveld.
6 maanden geleden
Verliezend bekerfinalist gaat helemaal Europa niet meer in tegenwoordig, dus WII zal vol voor de beker moeten gaan
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt helemaal Kas : normaal gesproken is dit inderdaad het geval, maar de KNVB (en vooral de UEFA) heeft het dit seizoen anders aangepakt. De winnaar van de beker wordt ingeschreven in de Europa League, maar als die club ook al een ticket voor de Champions League-voorrondes te pakken heeft, gaat de verliezend finalist níet automatisch in de Europa League spelen. Het ticket daarvoor wordt vanaf dat moment namelijk verdeeld volgens de UEFA-regels, en dat zijn weer andere regels dan de onze. Het komt er dus in het kort op neer dat Willem II de beker móet winnen om de Europa League te bereiken.
6 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Hendrix en Rosario brengen al maanden te weinig aan de bal en die staan er ook nog steeds in . Dus je langspeelplaat met onzin slaat werkelijk weer nergens op.
 
6 maanden geleden
PSV heeft moeite met kansen creëren door een gebrek aan creativiteit. Dat komt omdat de matige vleugelaanvallers (veel) te weinig brengen en omdat PSV geen fatsoenlijke (topclubwaardige) aanvallende middenvelder heeft.
 
6 maanden geleden
Die buitenspelers en de geweldige nummer 10 worden niet goed aangespeeld door het zwaar te kort komende verdedigende blok op het middenveld. Helaas wil jij dat absoluut niet inzien.
 
6 maanden geleden
Die "geweldige" aanvallende middenvelder heeft onder twee ex-topvoetballers ontzettend veel kansen gehad op verschillende posities en in verschillende systemen. Toch is Pereiro ook in z'n vierde seizoen bij PSV allesbehalve een onbetwiste basisspeler.

Hoeveel wedstrijden op rij blinken Bergwijn en Lozano nu al uit in verstoppertje spelen? Het zijn simpelweg matige, overschatte spelers die absoluut niet klaar zijn voor een niveau hoger.

Een andere ex-topvoetballer, Kieft, vindt trouwens ook dat Bergwijn erg tegenvalt (zie voetbalzone). Voor wat het waard is......
 
6 maanden geleden
"Hoeveel wedstrijden op rij blinken Bergwijn en Lozano nu al uit in verstoppertje spelen? Het zijn simpelweg matige, overschatte spelers die absoluut niet klaar zijn voor een niveau hoger"

Mee eens hoor. Ik denk ook dat vrijwel niemand zal gaan ontkennen dat Bergwijn, Lozano en/of Pereiro goed spelen, dat is denk ik ook niet de casus van dit verhaal en ook niet wat @Sosa bedoeld. Het gene wat jij schetst is dat de creativiteit puur en alleen maar van aanvallers terecht zou moeten komen, maar dat is een pure misvatting van je.

Laat ik het uitleggen:

Voetbal gebeurt en komt van achteruit. Daar is waar het spel begint. Hoe meer voetbal jij hebt van achteruit , hoe meer opties jij hebt. Je hebt verdedigers die alleen maar kunnen verdedigen, maar je hebt ook verdedigers die buiten verdedigen ook nog eens goede dosis andere kwaliteiten bezitten. Te denken aan een strakke inspeel-pass, lange pass, een hoge balsnelheid hebben ontwikkeld, technisch vermogen hebben, graag mee opkomen , een goed schot hebben...etc etc. Wanneer het spel zich snel verplaats én de spelers zich continu voortbewegen, creëer je ruimte. Ruimte om te kunnen combineren, open draaien en het spel te verplaatsen. Je def. middenvelder wordt bijna altijd tijdens een voor-aanval betrokken. Dat is Hendrix en/of Rosario in dit geval. Maar als zij telkens terugdraaien, opzij spelen en zelf geen oplossingen creëren(daar hebben zij enerzijds ook medewerking nodig van hun medespelers, te denken aan een creatieve loopactie, anderzijds eigenhandig door inzicht, techniek en handelingssnelheid), dan wordt dat spel veel te veel vertraagd en kan de tegenstander zich weer her-groeperen. Dit cruciaal punt ontgaat jou een beetje. De denkwijze van (toch maar weer als voorbeeld) Guardado, gaat gewoon een stuk verder dan wat beide def. middenvelders laten zien. Anderzijds is het veldspel van PSV weer te stroef,traag door god weet wat voor reden. Dát vind ik de schuld van beide trainers(Cocu en Bommel) die er dus géén voetballend geheel van weten te maken. Misschien is dat ook niet wat zij beiden in gedachten hadden, maar is wel iets van vele PSV supporters letterlijk elke week zien gebeuren en daar krijgt de ploeg veel commentaar op. PSV kan wellicht niet beter, maar dan vind ik ook dat ze bij PSV betere spelers zouden moeten halen die dat wél tot hun beschikking hebben...


Dus, om het verhaal af te sluiten: Ja, de voorhoede geeft niet voldoende thuis, echter omdat ons middenveld veel te apatisch reageert én te weinig creativiteit tot hun beschikking hebben, oogt het voetbal stroef en traag, waardoor zelfs bij beweging van de voorhoede de bal niet toegespeeld kan worden omdat de openingen gewoon niet worden gezien door ons middenveld omdat de bal vaker opzij en terug gaat dan écht vooruit en ja, daar hoort Pereiro ook deels bij.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Viergever en Schwaab zijn prima opbouwers met een goede inspeelpass (veel beter dan b.v. Bruma, Rekik en Isimat) en ze hielden zich ook in de CL staande . Ook de backs zijn voetballend meer dan goed genoeg voor PSV, vooral Angeliño, wat ook voor Hendrix en Rosario geldt. Zo zette Rosario tegen ajax twee keer een aanvaller voor de keeper en gaf Hendrix in Almelo een assist op Bergwijn, terwijl dat niet de basistaak is van een verdedigende/ controlerende middenvelder.

Zeker in het systeem van PSV spelen Hendrix en Rosario controlerend en moeten de vleugelaanvallers, vleugelverdedigers en vooral de aanvallende middenvelder voor creativiteit, dynamiek en beweging zorgen. Helaas heeft PSV na het vertrek (en blessure) van Van Ginkel en de blessure van Thomas geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder meer, waardoor Van Bommel noodgedwongen moet teruggrijpen op Pereiro en/ of ihattaren. Als ook de vleugelaanvallers structureel véél te weinig brengen voor wat betreft acties, voorzetten, assists, dreiging, doelpogingen e.d. is het logisch dat PSV weinig kansen creëert. Tevens is Dumfries na de winterstop in mindere doen.

Het is een misvatting dat Rosario en Hendrix alleen maar breed/ terug spelen en nooit opendraaien. Hun functie in het elftal is o.a. om de bal in de ploeg te houden en om controle te houden/ krijgen. Vandaar de naam “controlerende middenvelders”. Als Hendrix en Rosario constant vooruit zouden voetballen, zou PSV veel minder controle hebben, meer onder druk komen en meer goals tegenkrijgen.

De realiteit is dat PSV een fatsoenlijke aanvallende middenvelder mist, terwijl beide vleugelaanvallers matig zijn. Lozano is een (vleugel)aanvaller met weinig techniek, geen passeerbewegingen, weinig voetbalintelligentie, terwijl hij niet tweebenig is, maar wél fysiek zwak.
Bergwijn heeft wat meer talent, maar mist de wil om er elke wedstrijd alles uit te halen wat erin zit. Ook Bergwijn is niet tweebenig, wat de oorzaak was van het om zeep helpen van die enorme kans in de tweede helft tegen ajax. Bergwijn lijkt mentaal zwak en futloos (gebrek aan hartstocht), wat verklaart waarom hij zoveel anonieme wedstrijden speelt.
Het verhaal Pereiro is na bijna 4 seizoenen duidelijk: In potentie een goede speler, maar absoluut geen winnaar en een slapjanus eerste klas die veel te vaak niet thuis geeft.
 
6 maanden geleden
Santa, Kieft zei in Novenber iets heel anders en stelt nu eigenlijk dat de progressie niet voldoende is. Nergens zegt Kieft iets over de intrinsieke kwaliteiten van Bergwijn. Toen Ronaldo naar Manchester United ging had ook niemand verwacht tot welke grootheid hij zou uitgroeien maar Sir Alex zag iets in hem. De belangrijkste jaren in de carrière van Bergwijn breken nog aan. Zijn goal tegen PEC was van een niveau wat je zelden in NL ziet. Een versnelling binnen een versnelling en de rust bewaren. Barca koopt Frenkie de Jong omdat die jongen over ongekende kwaliteiten beschikt. Bergwijn heeft dat in mindere mate ook. Dat hij k speelt is ander verhaal maar kom niet aan zijn intrinsieke kwaliteiten want dan snap je echt niks van voetbal. Het feit dat een club als Manu en de Spurs hem nauwgezet volgen is heel veel zeggend. Die clubs hebben de beste soutings teams van Europa.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Precies dit Raimundo! Scheelt me een heleboel typen :)
 
6 maanden geleden
Bergwijn is best een aardige voetballer voor de eredivisie, maar meer ook niet. In de CL heeft hij tot dusver niets laten zien en zelfs in de eredivisie speelt Bergwijn (veel) teveel anonieme wedstrijden.

De suggestie dat clubs als Manchester United en Tottenham Bergwijn nauwgezet zouden volgen, is niet gebaseerd op feiten. Ook de aanname dat die clubs "de beste scoutingsteam van Europa" zouden hebben, is nergens op gebaseerd.
 
6 maanden geleden
Santa, wat vind jij van de ontwikkelingscurve die Bergwijn de laatste 3 jaar laat zien en dan met name sind de winter van vorig seizoen? Ik wil je erop wijzen dat hij daarvoor, met uitzondering van bij Cocu en Marcel Brands, volgens mij bij iedereen die stelt iets met PSV te maken te hebben zwaar ter discussie stond.
 
6 maanden geleden
Hij heeft zich redelijk ontwikkeld, maar (veel) te weinig voor een hoger niveau (Spaanse, Duitse of Engelse competitie b.v.). Bergwijn mist een stukje hartstocht en doorgaans zijn z'n optredens flets.
 
6 maanden geleden
Santa , dat geld niet alleen voor Bergwijn . PSV en Ajax spelers moeten zich nog maar bewijzen in het buitenland. Het is nu hosanna voor Frenkie en Matthijs maar ik moet het nog maar zien straks . Het is net zoals Gijp zei gisteren bij VI , Ajax heeft wel veel geluk gehad in de CL . Bayern en Real zaten ver beneden hun niveau . We hebben goede spelers , Ajax en PSV . Ja , voor de Nederlandse competitie. Bovendien de eigen opgeleide zogenaamde talenten van Ajax zijn op een hand te tellen . De rest hebben ze weggehaald bij de Nederlandse clubs voor een prik . Niets mis mee maar wel de realiteit.
 
6 maanden geleden
Ja maar Kieft prijst zichzelf via Luuk . Luuk heeft hem geëvenaard . Natuurlijk is Luuk goed , maar dat ziet toch iedereen . Wat bergwijn betreft en Lozano weten wij ook al langer . Overbodig artikel net zoals zijn column nu in de telegraaf.
 
6 maanden geleden
Kieft is ook maar een ex-topvoetballer die z'n mening geeft en die is natuurlijk niet zaligmakend. Ik vind dat z'n mening hout snijdt.
 
6 maanden geleden
Die langspeelplaat van je is behoorlijk vervelend aan het worden. Die aub normaal man.

Stefan v waar ben je nu dan ??
 
 
6 maanden geleden
PSV mist een fatsoenlijke aanvallende middenvelder, terwijl de vleugelaanvallers doorgaans (veel) te weinig brengen. De rest van het team voldoet wél in mijn ogen.
 
6 maanden geleden
Ze kunnen er allemaal niks van Santa! Leg de lijst doelpuntenmakers van Ajax eens naast die van PSV. Kun je ook analyses op los laten en hele andere conclusies uit trekken.
 
6 maanden geleden
Niemand beweert dat ze er allemaal niets van kunnen. Merkwaardige reactie.
 
6 maanden geleden
De manier waarop jij over de meest talentvolle PSV’ers schrijft vind ik echt ongelooflijk. Maar nogmaals, leg de lijst scorende Ajaxieden eens naast die van PSV. De eerste 4 van PSV scoren allemaal meer dan die van Ajax. HET verschil zit hem in de groep spelers die 5-10x scoren. Die heeft PSV GEEN enkele. Bovendien scoort het middenveld en achterhoede van Ajax gecombineerd veel vaker dan die van PSV. Maar je zult wel weer je antwoord klaar hebben en deze cijfers zullen er wel weer niet toe doen.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Kun je uitleggen wat er zo talentvol aan die spelers zou zijn?

Om doelpunten te maken heb je kansen nodig, en voor dat laatste heb je creativiteit nodig. PSV heeft geen creatieve/ aanvallende middenvelder, terwijl de matige vleugelaanvallers (veel) te weinig brengen. Daarom voetbalt PSV zo moeizaam.
 
6 maanden geleden
Kijkend naar onze lijst van scorende spelers in combinatie met je laatste post kan ik maar 1 ding concluderen over de bovenste 4 spelers op deze (PSV) lijst: ze doen in ieder geval iets heel goed. Analyseer de goals van Ajax middenvelders ook maar eens. Schone bijvoorbeeld heeft een hele goede vrije trap om een voorbeeld te noemen en een geweldig schot. Die van ons? Het stadion uit. Kijk eens naar de Opta cijfers over de schoten van Hendrix om een voorbeeld te noemen of van Rosario. De nauwkeurigheid van Jorrit is top 10 slechtste van NL. Ik vind je ‘analyse’ echt zwaar beïnvloed maar vooral niet fair. Alles naar je eigen straatje lullen waarbij komt dat je, zoals Sosa zegt, totaal niet consistent bent. De ene keer wil je de aanvallende middenvelder Ziyech (hij speelt notabene rechtsbuiten de laatste maanden) een veer in zijn achterste steken en kom je met Opta cijfers aan terwijl je soortgelijke cijfers over Hendrix een week ervoor als nietszeggend omschreef. En ik ben niet de enige Santa die hiermee komt dus het heeft niks met op de man spelen te maken.
 
6 maanden geleden
Je blijft om de hete brij heen draaien. Het gebrek aan creativiteit ligt niet aan de verdedigende/ controlerende middenvelders, maar aan het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder en door het structureel falen van de vleugelaanvallers.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Een stabiele aanvallende middenvelder ontbreekt inderdaad maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zie je wel eens een afstandsschot erin vliegen of een vrije trap? Wij hebben 4,5 scorende speler. Alsof ze bij Ajax allemaal intikkers maken. En dan beschuldig je een ander van om de hete brei heendraaien?

In een ander topic stel je dat Pablo tweemaal een PSV’er alleen voor de keeper zette tegen Ajax. Correct! Geeft tevens aan dat ook niet creatieve middenvelders een belangrijke rol kunnen spelen in het creëren van kansen. Heb je de interceptie van Dumfries tegen PEC gezien? 30 seconde later had Bergwijn de bal erin liggen. Wederom een bewijs dat het niet alleen de offensieve middenvelder is die de creativiteit hoeft te verzorgen waaruit goals volgen. Op het juiste moment Bergwijn en Chucky lanceren levert gevaar op waarbij ik kerel genoeg wil zijn om je gelijk te geven dat beiden op dit moment niet presteren wat we verwachten van ze.

Inzake creativiteit: waarom is Frenkie de Jong zo belangrijk? Vergelijk zijn inbreng eens met die van Hendrix/ Rosario..... Ajax heeft een middenveld wat veel creatiever is maar vooral veel meer scoort. Echt niet 100 van de Ajax goals komen voort uit intikkers als gevolg van tikkie takkie voetbal.
 
6 maanden geleden
Nogmaals: In de speelwijze van PSV zijn niet alleen de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder verantwoordelijk voor het creatieve, dynamische deel. Ook de vleugelverdedigers spelen daarbij een rol. Angeliño vervult die rol voortreffelijk, terwijl Dumfries na de winterstop minder is.

Verder heeft het niet zoveel zin om voortdurend over ajx te beginnen aangezien hun speelwijze anders is dan die van PSV. Bovendien staat PSV al vrijwel heel het seizoen bovenaan en heeft de ploeg slechts één punt minder dan vorig seizoen na 28 wedstrijden.
Blijkbaar gaan er ook een heleboel dingen goed en is het systeem van Bommel zo slecht nog niet. Dat blijkt ook uit het feit dat PSV belachelijk weinig kansen weggeeft, mede dankzij het controlerend blok.
 
6 maanden geleden
Van Bommel borduurt heel goed verder op Cocu zijn fundament met eindelijk eens 2 goede linksbenige verdedigers erbij terwijl Arias minder gemist wordt dan ik bang voor was. Daarbij heeft hij goede aanpassingen gemaakt waarbij er op mentaal gebied ook stappen gemaakt zijn. Alles ophangen aan een creatieve middenvelder zoals jij eerder doet is als koken met een 1 pits camping gasfornuis. Kijkend naar de lijst van scoorders wordt meer en meer duidelijk hoe kwetsbaar PSV is met Gaston (terecht) op de bank en Chucky en Bergwijn uit vorm. Andere (top) teams hebben dan anderen die opstaan. Bij PSV is dat alleen Malen met 7 goals wat rete knap is vanaf de bank. Ik mag hopen dat John de Jong door selecteert op creativiteit en scorend vermogen. Volgens mij zet je 3 stappen als je of Hendrix of Pablo weet in te ruilen voor een meer aanvallend ingestelde middenvelder met dezelfde defensieve kwaliteiten maar die zijn niet te betalen. Ook Gaston vervangen door een meer stabiele aanvallende middenvelder met soortgelijke kwaliteiten zet je 3 stappen vooruit terwijl je je voorhoede waarschijnlijk moet vervangen. Ik wens de heren veel succes want in de wereld van het grote geld zal dat ongelooflijk moeilijk worden.
 
6 maanden geleden
Waaruit blijkt dat Van Bommel zou voortborduren op het fundament van Cocu? Welk fundament trouwens? Het “voetbal” onder Cocu deed immers pijn aan de ogen en hij heeft PSV qua voetbal hélemaal niets gebracht. Cocu heeft met zijn armoedig geploeter heel wat supporters het stadion uitgejaagd.
Niemand hangt alles op aan de creatieve middenvelder. Het systeem van Van Bommel is immers gebaseerd op twee centrale verdedigers met een goede inspeelpass, opkomende backs, twee controleurs, een fysiek- en kopsterke spits, een aanvallende middenvelder en twee vleugelaanvallers. De backs, vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder moeten voor creativiteit en dynamiek zorgen. Die speelwijze pakt tot dusver heel behoorlijk uit gezien het feit dat PSV vrijwel heel het seizoen al bovenaan staat, terwijl het geringe aantal tegengoals voor zich spreekt.
De gewenste aanvallende middenvelder (Van Ginkel) raakte zwaar geblesseerd, wat ook voor z’n vervanger gold. Van Bommel heeft dus de pech dat hij het op die positie moet doen met de derde en vierde keus (Pereiro en ihattaren). Tel daarbij het zeer matig presteren van Lozano en Bergwijn op, alsmede de terugval van Dumfries, en je begrijpt waarom PSV na de winterstop zo moeizaam voetbalt.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
De zwakke punten van vorig jaar (Brenet/ Isimat beiden rechtsbenig) zijn verbeterd, de as is hetzelfde terwijl spelers als Bergwijn een jaar verder zijn. Inzake Ryan Thomas: zijn cijfers wel eens bekeken? Hij is niet de aanvallende middenvelder die jij voor ogen hebt, in tegendeel.,Voor zover ik het kan vinden wordt dat 1 van de 2 meer defensieve mannen als hij überhaupt in de basis komt. Zelf geeft hij aan dat zijn favoriete positie de nummer 6 is Santa. Ken je feiten. https://www.neveroffside.nl/we-spraken-ryan-thomas-nummer-6-guardado-en-zoektocht-naar-nieuwe-problemen/
 
6 maanden geleden
Fundament is veel meer dan alleen de as. Het gaat daarbij immers ook (vooral) om een bepaalde voetbalbasis (lees: vastigheden/ patronen, speelwijze, etc.). Daar is in het geval van Cocu geen sprake van aangezien het armoedig geploeter weinig met voetbal te maken had.

Waarom schakelde PSV na de blessure van Van Ginkel over naar Thomas? Als PSV Van Ginkel had gekocht, was Thomas geen optie geweest. Waarschijnlijk wilde Van Bommel met Rosario, Hendrix en Thomas spelen. Een dergelijk dure speler haal je immers niet voor de bank.
 
6 maanden geleden
Wat zegt dat? Gutti werd ook nog gehaald. Doe je huiswerk op Thomas.
 
6 maanden geleden
Uit alles blijkt dat Thomas geen traditionele aanvallende middenvelder is. 1 van de beste balafpakkers met tevens veel/ goed voetballend vermogen. Dat de NOS dit schrijft zegt mij niets. Van Bommel heeft regelmatig aangestipt wat deze jongen mee brengt ook.
 
6 maanden geleden
Blijkbaar zien ze dat bij PSV, die hem uitgebreid hebben gescout, iets anders.
 
6 maanden geleden
Ik denk niet dat Bommel voortborduurt op de tactiek speelwijze van Cocu @tony. Pressing was bijna afwezig bij Cocu en het stond veel lager, en er werd meer gespeeld op de counter.Hij werd er wel 3 keer kampioen mee, ook niet slecht. Hopelijk flikt van Bommel met zijn speelwijze dit ook.
 
6 maanden geleden
Vandaag weer genoten van je geliefde duo? Nul controle op het middenveld en de ene na de andere bal in niemandsland.
 
6 maanden geleden
Wat vond je van Pereiro, Lozano en Bergwijn?
 
6 maanden geleden
De vraag niet beantwoorden zegt genoeg over jou infantiele gedrag!!
 
6 maanden geleden
Veelzeggend idd dat de vraag inzake het optreden van Bergwijn, Lozano en Pereiro weer onbeantwoord blijft.
 
6 maanden geleden
Pereiro: ongelukkig en deed veel te weinig met de ruimte die er was op het middenveld
Bergwijn: dramatisch slecht en onzichtbaar. Levert ook te weinig arbeid in de omschakeling
Lozano: niet best maar wel 2 pingels veroorzaakt en benut
Ihattaren: ook geen beste invalbeurt waarbij met name de voorzetten van de flank in het laatste kwartier zwaar onder de maat waren

Cruciaal in deze wedstrijd waren de enorme ruimtes op het middenveld en het totale onvermogen van PSV om hiervan te profiteren.

Volgens jou ligt dit aan bovengenoemde spelers. Volgens mij ligt dit aan de gebrekkige handelingssnelheid en passing van Hendrix, Rosario, Viergever en Schwaab.
We gaan het er niet over eens worden dus verdere discussie hierover is compleet zinloos.

Ik refereer dan ook aan de opmerking dat Pereiro en Mo respectievelijk 3e en 4e keus zijn als AM.
Het lijkt mij compleet ondenkbaar dat Van Ginkel/Thomas voor deze positie gehaald (zouden) zijn. Beiden zijn verbindingsspelers die idealiter op een middenveld met een controleur en een AM spelen.
 
6 maanden geleden
Het was matig hé van het zo geroemde blok.
 
6 maanden geleden
Het controlerend blok deed het naar behoren. Wie faalden er wederom? Juist ja, wéér de aanvallende middenvelder (die wéér in de rust al werd gewisseld) en de matige vleugelaanvallers.
 
6 maanden geleden
Het controlerende blok verloor bal na bal na bal. 0,0 controle op het middenveld. Hendrix en Rosario speelden ronduit slecht!!!! Geef het gewoon een keer toe. infantiele gedrag van je.
 
6 maanden geleden
Nee hoor, PSV controleerde een groot deel v/d wedstrijd, die doorgaans lastig is. Hoeveel (goede) kansen kreeg Vitesse?

Wat vond je trouwens van Lozano, Bergwijn en Pereiro?
6 maanden geleden
Dat gaat niet gebeuren. Kapitaal vernietiging.
6 maanden geleden
Ik denk dat het verstandig is van Van Bommel om de komende wedstrijden in de kampioensrace terug te vallen op het elftal dat het grootste deel van de eerst seizoenshelft zulke goede resultaten boekte. In de moeizame tweede seizoenshelft tot nu toe zijn Ihattaren, Gakpo en Sadilek ook niet de sleutels gebleken die PSV weer structureel naar een hoger niveau trokken.

In een kampioensrace heb je routine en kwaliteit nodig. Een Lozano die een enorm belangrijke goal maakt in de 85e minuut tegen VVV. Pereiro die weet hoe hij een goal moet maken. En daarnaast ook spelers die weten wat ze van elkaar kunnen en mogen verwachten.

PSV heeft nog 3 "eenvoudige" thuisduels en 3 zware uitwedstrijden. In welke samenstelling ook, heeft PSV deze competitie eigenlijk slechts 3 uitwedstrijden eenvoudig gewonnen. De overige 11 waren óf puntverlies óf zeer zwaar bevochten met vaak late treffers. Oftewel, PSV zal nog 3 keer boven zichzelf uit moeten stijgen om in die wedstrijden 9 punten te halen.

Hopelijk geeft Vitesse morgen wat ruimte weg doordat ze in eigen uitverkocht huis té graag willen. Ruimte waar Bergwijn, Lozano en Pereiro wel raad mee weten. Want het is natuurlijk niet zo dat deze spelers opeens niks meer kunnen. En als wij die pot redelijk eenvoudig winnen, is dat natuurlijk weer een tikkie voor de Amsterdammers. Want rondom hun zware tweeluik met Juve hebben wij 2 eenvoudige thuiswedstrijden op de agenda waar we waarschijnlijk sowieso niet gaan morsen. En dan kan het zomaar zijn dat Ajax nog ergens onverwacht iets laat liggen, waardoor we iets geruster de laatste 3 potjes in kunnen gaan.

Come on PSV!!
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ihattaren, Gakpo en Sadilek hebben te weinig gespeeld om daaruit een oordeel te trekken. Ihattaren en Gakpo zou ik zeker nog gebruiken , zeker in de thuiswedstrijden . Voor de rest ben ik het met U eens .
 
6 maanden geleden
Ik wil deze drie jongens ook zeker niet afschrijven, verre van. Ik denk dat voor de toekomst zeker Ihattaren en Sadilek nog van grote waarde kunnen zijn voor PSV. Voor volgend seizoen heb ik het idee dat deze spelers meer minuten zullen gaan maken, maar ik denk dat het nu goed is om terug te vallen op routine.
6 maanden geleden
Ik mis een onderwerp in onze discussie en dat is de kwaliteit van Zoet en onze CV's. Zoet is een behoorlijke kieper voor de ED, maar groeit helaas niet door in niveau. Schwaab en Viergever zijn behoorlijke CV's voor in de ED maar niet van het niveau Stam of Alex. Ze kunnen het niet alleen opknappen en hebben hulp nodig. Als ze hulp hebben kunnen ze zich goed staande houden. Verder hebben we twee back's die voor het eerst bij PSV spelen, en nog wat wisselvallig zijn.

Het verdedigende blok Hendrix en Rosario staat er omdat Zoet en de CV's eigenlijk niet goed genoeg zijn om de zaak verdedigend stabiel te houden.

Tegen streke ploegen zou ik dus altijd met Hendrix en Rosario spelen om de controle te kunnen houden, en de verdediging te kunnen ondersteunen.
Tegen zwakke ploegen zou. in principe, een controleur voor de CV's voldoende moeten zijn, en zou ik met bv Guti spelen.
 
6 maanden geleden
100% eens.

6 tegengoals in 2 uitwedstrijden waarvan 4 in meer of mindere mate op het conto van Zoet.
1e tegen Ajax: niet of onvoldoende coachen
3e tegen Ajax: houdbare bal voor een echte keeper
2e tegen Vitesse: houdbare bal, verkeerd opgesteld, verkeerd ingeschat en nauwelijks reactie
3e tegen Vitesse: beroerd verwerkte bal, assist op Matavz

Tel daarbij op de goal tegen Feyenoord en het gegrabbel tegen Emmen en deze zak stront kost ons het kampioenschap.

Zoet is jarenlang een aardige clubkeeper geweest met hele mooie uitschieters maar bevestigt dit seizoen waarom er nooit een transfer is gekomen en waarom meerder bondscoaches kiezen voor een reservekeeper zonder wedstrijdritme.
6 maanden geleden
Ajax staat al met 1-0 voor bij Willem-II uit. ;-(
6 maanden geleden
Vanavond wordt (na afgelopen zondag) de tweede grote test in de kampioensrace. Nu moet er wel echt thuisgegeven worden. Als we winnen staan we er goed voor net twee relatief eenvoudige thuiswedstrijden op het programma en Ajax twee drukke CL weken. Maar als we niet winnen zal dat Ajax een boost geven en wordt het allemaal heel penibel.
 
6 maanden geleden
Ik zeg het niet graag, maar ik vind het wel knap dat Ajax bij Willem-II met 4-1 wint. Ik moet ons nog maar bij Willem-II en Vitesse zien winnen. Ik dacht dat Ajax wel punten zou gaan verspelen, maar vooralsnog gaat het bij hun prima. Dat zou betekenen dat we ook AZ-uit op de laatste dag moeten winnen. Phoe phoe phoe....
 
6 maanden geleden
Niets, maar dan ook helemaal niets positiefs schrijven over die lui uit adam. Bij voorbaat dank.
6 maanden geleden
Opstelling PSV zoals verwacht: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Pereiro, Hendrix, Lozano, De Jong, Bergwijn
6 maanden geleden (gewijzigd)
Rosario maar even wisselen? En geel en zeer ongelukkig vandaag. Dit gaat niet goed. Controle van de eerste 10 minuten totaal kwijt. Valt me op dat organisatie van PSV af en toe helemaal onverhoopt ligt. De ex PSV’ers nekken ons. Ik vrees dat seizoen voorbij is eerlijk gezegd. Lozano lozano man wat een kansen. Gewoon niet goed genoeg de laatste weken. En niet alleen voorin. Niks loopt meer zoals in het begin van het seizoen. Muv Luuk en Viergever haalt niemand zijn niveau meer.
6 maanden geleden
Dit ziet er niet goed uit.... Eerste 10 minuten waren veel belovend maar het niveau is inmiddels onder de ondergrens gekomen. Welke gretigheid ??? Of is dit nu dat geduld waar Van Bommel het steeds over heeft? Ik vrees met grote vrezen op een goede afloop. Forza PSV !
6 maanden geleden
Zoet kost ons de titel. Wat een ... keeper. Weer van afstand. Echt snel opdonderen met die clown.
 
 
6 maanden geleden
Die lul strekt zijn arm niet eens. Vreselijk middelmatige keeper.
6 maanden geleden
Twee keer was ik er van overtuigd dat PSV zeker kampioen zou gaan worden,
- 1x toen Ajax van Heracles verloor, en PSV op 8 punten kone komen,
- 1x bij Ajax-uit toen PSV tegen 10 man kon gaan spelen, en ook op 8 punten kon komen,
Door dit gelijk-spel 3-3 zie ik Ajax het niet meer weggeven, en ze op doelsaldo kampioen worden.
 
6 maanden geleden
Wat doet jou denken dat PSV de resterende wedstrijden wel wint? Thuiswedstrijden oké. Maar Willem II en AZ uit? Waar is dat in godsnaam op gebaseerd?
 
6 maanden geleden
Lezen is moeilijk. Hij schrijft dat we allang op 8 punten hadden moeten staan. Na het drama van vandaag, 3 tegentreffers kom op zeg, kunnen we het wel vergeten. En inderdaad die 8 punten hadden we nodig om met een gerust hart van az te mogen verliezen. Van Bommel bedankt voor het geven van de dubbel aan die lui uit adam. Diep triest. Nu duimen dat Juve wel doet wat ze moeten doen met hun begroting, die lui afslachten, maar zal wel weer niet. Wat een klote jaargang.
6 maanden geleden
Het stort na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar, maar volgens Van Bommel doen we het beter dan in de eerste seizoenshelft. Drama is het. Tegengoals vallen als rijpe appels, de frisheid is weg, risico wordt vermeden, duels worden verloren, druk zetten is er niet meer bij en scoren gaat steeds lastiger. Het is gedaan, over. Hopeloos gefaald.
6 maanden geleden
vorige week verknald. nu betalen we de prijs. als het tegenzit pakken ze de dubbel. diep triest.
 
6 maanden geleden
Als ze de titel pakken, hebben ze hem verdiend. PSV moet naar zichzelf kijken en eindelijk eens toegeven dat ze er na de winterstop niks van bakken. Maar Gerbrands zal wel weer met relativerende prietpraat komen.
 
6 maanden geleden
Die lui uit adam verdienen niets. Graag op ander forum gaan zitten.
 
6 maanden geleden
Ze spelen beter voetbal, leuker om te kijken, meer goals etc.
Dus volkomen terecht als ze boven PSV eindigen.
Doe toch eens niet zo verrekte kinderachtig en kom eens onder je PSV-dekbed uit.
 
6 maanden geleden
Ik heb schijt aan Ajax, maar ze doen het momenteel gewoon beter dan PSV. Dan verdienen ze het.
 
6 maanden geleden
Wat dacht je van Emmen, Utrecht etc uit? Als je ziet hoeveel goals wij na de winter in uitwedstrijden tegen krijgen....
 
6 maanden geleden
Wereldkeeper, he Tony........Snel opdonderen ermee. Deze keeper kost ons de titel. Zoveel geeft PSV niet eens weg, maar alles vliegt erin.
 
6 maanden geleden
Als de andere 10 hun niveau zouden halen zou ik je reactie kunnen begrijpen maar laten we eerlijk zijn, muv Luuk is er op iedereen wel iets aan te merken. Ongelooflijk hoe overhoop onze organisatie af en roe lag vandaag. Het leek wel een wedstrijd van de F’jes af en toe. Wil Buttner niet als back-up naar ons komen? Speelde een puik potje.
 
6 maanden geleden
Waar veel mensen niet over schrijven is dat we voor de winterstop maar 3 uitwedstrijden tegen clubs uit het linkerrijtje hebben gehad. Feyenoord verloren, Groningen in de slotfase en Heracles was niet moeilijk. Uit bij de nummers 11 13 en 14 in de slotfase de overwinning binnen gehaald.

Na de winterstop uit bij Emmen, Utrecht en Heerenveen 2 tegengoals, Ajax en Vitesse 3.

PSV zal thuis grote overwinningen moeten boeken om nog een klein beetje bij te blijven, maar de uitwedstrijden tegen Willem 2 en AZ voorspellen niet veel goeds.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
De overtreding van Schwaab is gewoon heel duur. PSV had Ajax in de tang, 5 punten afstand kunnen houden, en Neres kon nergens meer naar toe. Maar het is wel op meer plekken fout gegaan, de laatste 10 minuten van Emmen-uit bv.
6 maanden geleden
We hebben voorronde-CL binnen, en daar moeten we het volgens mij mee doen om nieuwe spelers te halen. PSV en Ajax gaan flink veranderen, en ik vrees voor wat Ajax gaat uitgeven.
 
6 maanden geleden
WouterErik: waarom moet ik enthousiast worden van voorronde CL? Ik snap dat niet helemaal? Verklaar je nader aub
 
6 maanden geleden
@Tony, allereerst dank dat je om een verklaring vraagt, bij onduidelijkheid. Dat we waarschijnlijk geen kampioen worden is een drama. Maar PSV moet in deze zomer nieuwe buitenlandse spelers gaan halen als Lozano, Bergwijn en andere vertrekken. Wij kunnen als PSV iets bieden dat middenmoters van Eng en Duistand niet kunnen bieden, en dat is de mogelijkheid om CL te gaan spelen. Middenmoters van Eng kunnen bedragen bieden waar wij niet tegen op kunnen, maar latijnse spelers willen graag naar de CL, en in dat opzicht hebben we dus iets om ze naar PSV te lokken. Ik verwacht bij PSV een verbouwing deze zomer en de "CLv" kan daar belangrijk bij zijn.
 
6 maanden geleden
Duidelijk Wouter Erik. We zullen zien wat er komt maar John de Jong kan aan de bak. Hopelijk vind er heel snel een uitgaande transfer plaats van Chucky. Ik ga hem enorm missen. Slecht spelen maar altijd dreigend zijn. Ik heb het idee dat ik naar Suarez kijk destijds bij Ajax. Handenbinder en overleven is zijn motto. Gisteren gewoon 2 pingels erin jassen terwijl je slecht speelt, ik vind dat knap en veelzeggend over zijn persoonlijkheid. Maar we moeten verder en er moet kwaliteit bij in combinatie met creativiteit. Hopelijk is Thomas een ‘verbindingsspeler’ die meer voetbal vooruit gaat opleveren en voor assists gaat geven. Schwaab zal binnenkort zijn vertrek wel aankondigen alhoewel ik geen idee heb waar die heen zal vertrekken. Haal maar een beest voor achterin met voetballers ervoor. Luuk de Jong zal zijn zakken gaan vullen, het is hem gegund. Hopelijk een veel bewegende, snelle spits ervoor terug. We zullen zien.
6 maanden geleden
Wederom waardeloos, ik krijg steeds meer het idee dat onze trainer hier voor korte tijd is, hij is een korte termijn trainer, dat idee krijg ik steeds meer..... de koek is naar drie kwart jaar al op... het verfrissende voetbal van voor de kerst is er al helemaal niet meer, hoe is dit mogelijk? Nog 5 wedstrijdjes.... glijden we verder af of komt het nog goed..... Beste Mark, je staat nu 9 doelpunten achter.... komende wedstrijden zou ik je verdedigende blok ( wat compleet niet meer functioneerd en geen doelpunten maakt!!!) eens inruilen voor iets meer voetbal.... noem ik een Guitterez, Ramselaar..... laat Perreiro eens staan en zet Ihattaren er eens naast..... het is allemaal echt niet zo heel moeilijk, wel...... wanneer je ongelooflijk eigenwijs bent.... en niet aan neemt! Het ligt niet aan dit team, dit is puur het management/ coaching eromheen wat niet deugt!
 
6 maanden geleden
"het verfrissende voetbal van voor de kerst is er al helemaal niet meer"

Laten we het houden op gedeeltelijk de eerste seizoenshelft. Lijkt mij meer een passende constatering. Van Bommel had vrijwel het gehele seizoen moeten spelen zoals die deed de tweede helft, namelijk met maar één controleur. Dat zie je dat er toch best wel wat voetbal in deze ploeg zit. Het is allemaal veel te behoudend. Het vroege druk zetten op de tegenstander, wat in veel wedstrijden gewoon niet is gebeurd, is óf een 'call' van van Bommel óf het heeft iets met mentaliteit te maken. Het vroege storen, maar ook de snelle balcirculatie zag je eigenlijk vrijwel alleen maar in de tweede helft, toen we 3-2 achter stonden. Dan kunnen ze ineens wél rennen. Raar fenomeen eigenlijk. Waarom kan dat tempo in andere wedstrijden niet gebracht worden?
Daarnaast zag ik een groot verschil in beleving bij veel spelers, o.a. bij beide controleurs die nu ineens wél konden versnellen en vooruit durfden te spelen. Hoezo gebeurd dat in andere wedstrijden maar sporadisch?

Toen Ihattaren erin kwam, later nog Gakpo, was er éindelijk het voetbal wat ik graag wil zien; Druk vooruit, hoog tempo, creativiteit én een veel hogere balcirculatie! Toen dacht ik écht, tegen Excelsior niet en tegen een veel beter team wél! Daar sta je dan met je 9
doelpunten tekort op het moment. Had je maar niet continu met twee controleurs moeten spelen. Dan was de procentuele kans dat je een stuk meer doelpunten gemaakt had in ieder geval groter. Dom, dom en nog eens dom. En maar vasthouden aan plan A, wat al sinds begin tweede helft is uitgewerkt.

Maar goed, uiteraard ligt de schuld niet alleen bij de trainer. Ook veel spelers halen hun normale niveau al een tijdje niet meer. De nederlaag van vandaag is te wijten aan persoonlijke fouten. Fouten die op dit niveau in principe niet zouden mogen. Viergever staat lucht te dekken bij de derde goal en Zoet gaat (zoals wel vaker) niet vrijuit bij de tweede. De eerste goal was deels pech omdat de bal van richting werd veranderd.


" Beste Mark, je staat nu 9 doelpunten achter.... komende wedstrijden zou ik je verdedigende blok ( wat compleet niet meer functioneerd en geen doelpunten maakt!!!) eens inruilen voor iets meer voetbal"

Compleet mee eens! Volop op de aanval. Zeker tegen de twee ploegen die we nu treffen.
Hendrix of Rosario eruit, Ihattaren en Gakpo erin zou ik voor kiezen. Alles of niets.
En volop strijd. Volle bak erop. 90 min lang knallen.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ondanks dat PSV niet best speelde, kreeg het wel de meeste én grootste kansen.

Vitesse-uit is nou eenmaal een lastige uitwedstrijd waar je als topclub punten kunt laten liggen. Ik vrees dat PSV minimaal ook in Alkmaar en Tilburg punten gaat verliezen.
6 maanden geleden
Feijenoord uit. Emmen uit. Heerenveen uit. Utrecht uit. Ajaks uit en Vitesse uit.

ALTIJD die uitwedstrijden. Hopeloos...al jaaaaren.
6 maanden geleden
Het is defensief gewoon te zwak. Zoet maakt de laatste weken een hele matige indruk. En om eerlijk is Schwaab ook gewoon niet het niveau wat je wil nastreven. Verder zit er zeker genoeg talent in deze groep, met name op het middenveld en voorin. Voor komend seizoen een beest van een centrale verdediger erbij gooien, Unnerstall onder de lat en weer gas erop.

Zie Ajax best nog ergens punten verslepen, maar wat meerdere hier zeggen PSV ook. Dus als je reëel blijft, zal hij dit jaar niet naar ons gaan.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Teleurstellend resultaat. Die 2e goal van Vitesse mag Zoet op z'n conto schrijven. In principe ben je grotendeels van de wedstrijd de bovenliggende partij en potverdomme, wat laten we een aantal supergrote kansen liggen tegen het einde van de wedstrijd, waardoor je eigenlijk dan onterecht zou winnen. Voornamelijk door een gebrek aan pressing kan Vitesse nog wat doen en de bal op de helft van PSV rond laten gaan. De goal van Ødegaard is wel exemplarisch voor de 2e seizoenshelft, er is weinig tot geen pressing op de tegenstander sinds kerst, dat was voor de winterstop zeldzaam goed verzorgd. Nu zit je met de gebakken peren en laat je ajax langszij komen. Toch denk ik dat bij 5 maal winnen je kampioen bent, maar dan zal de pressing terug moet komen, anders vrees ik dat de schaal naar A'dam gaat.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Speel je een keer aanvallend naar behoren, verzuim je te verdedigen. Zo gaat het dus niet lukken.

Oh ja: "wat hebben wij toch een kutkeeper!"
 
6 maanden geleden
Dat roep ik al 5 jaar maat. Iedereen altijd maar in de aanval, maar vandaag zie je weer wat een drama het is. Pure armoede. Ik zeg het nog maar een keer voor iedereen: Zoet staat niet goed op de voorvoeten maar staat op platte voeten. Je afzet is dan vele malen minder. Dat, en zijn reach van een dooie aardappel zorgen ervoor dat het absoluut geen PSV keeper is.
6 maanden geleden
puntverlies heb je ook een heel groot gedeelte aan die slecht keepende zoet te danken!! 2 goals waar hij gewoon ( of jullie het nu willen zien of niet ) gewoon in de fout gaat!! en ik heb al gezegd dat deze keeper je punten gaat kosten!! gewoon volgend seizoen lekker van de hand doen!! en bergwijn ik weet niet wat die allemaal aan het doen was maar voetballen was het niet! en dan zal ik maar zwijgen over de scheids goeiedag wat een oetlul zeg!! lozano wordt neergehaald dan is het toch rood voor de keeper!! elleboog op dumfries ach laat maar!! neuzen moeten trouwens nog naar de graafschap!!
6 maanden geleden
Wij missen momenteel gewoon een vanGinkel op het middenveld, wat zou je met z’on type al meer voetbal krijgen op een plek van Hendrix of Rosario, iig meer voetbal vooruit en doelpunten!
6 maanden geleden
Het is te rommelig. Op het middenveld is het balbezit te weinig.... te kortstondig.
Bij Ajax zie je dat ze twee minuten lang op het middenveld elkaar de bal toetikken.
Bij PSV is dit hooguit 30 seconde en dan zijn ze de bal weer kwijt.... dan moet er weer verdedigd worden.
Dit kost veel kracht en hierdoor komen ze te weinig voor de goal van de tegenstander.

Marco van Ginkel wordt op het middenveld gemist... hij was een aanspeelpunt en bracht rust op het middenveld.
Hij hield de bal even bij zich en regelde op het middenveld de voortzetting.
Nu is er niemand die daar de lijnen uitzet en voor langdurig balbezit zorgt.

Dit moet beter kunnen.
6 maanden geleden
Iedereen heeft het steeds over het middenveld maar ik zie de verdediging met schwaab voorop alleen maar achteruitlopen bij balverlies. Dat is voor de middenvelders nooit te belopen. Zowel die goal van serero als die afstandschot krijgen ze teveel ruimte omdat iedereen achteruit loopt. Sinds Schwaab thuis zijn zaakjes niet op orde heeft is het in het veld ook stukken minder.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Sinds de winter iets van 14 goals tegen in 11 wedstrijden en puntverlies bij Vitesse, Ajax, Heerenveen, Utrecht en Emmen. Dat zegt alles. Voor de winter piepte de platte kar ook al uit bij: Fortuna, PEC, NAC, Groningen, Feyenoord en thuis tegen AZ is wat mij betreft het verval begonnen. Hopelijk weet John de Jong deze selectie een kwaliteitsimpuls te geven!! Het zal allemaal wel dat we weinig kansen tegen krijgen en de wedstrijd veelal controleren zoals ik hier continu lees maar deze cijfers zeggen alles. Er moet ergens iets flink mis gaan. Gisteren bij een aantal situaties stond PSV ook totaal verkeerd opgesteld bij dom balverlies, de organisatie was in geen veld of wegen te bekennen. Bij de 1-0 (na ongelukkige interceptie Hendrix) staat PSV met 3 tegen 4 en later met 4 tegen 5 (Rosario sloot bij). Bij de 2-1,staan Hendrix, Rosario en Angelinho zodanig opgesteld dat Odegard er door heen slalomt als Alberto Tomba in zijn beste jaren. Het doelpunt is vergelijkbaar met Heerenveen uit eerder in het jaar. De tegenstanders doen ons vaak pijn vanuit de omschakeling. 2 goals via onze linkerkant. Is dat onze ‘zwakke’ kant? Merendeel van de tegengoals valt dit seizoen via die kant!!!
 
6 maanden geleden
Het middenveld, daar zit het probleem.
Hendrix en Rosario zijn teveel bezig met verdedigen... op het middenveld zijn te weinig spelers die de bal goed kunnen opvangen en de bal daar rond tikken.
Bergwijn is geen speler die op het middenveld de bal goed opvangt.

Bij Ajax ligt de kracht op het middenveld, zij spelen daar rustig de bal naar elkaar toe - ze tikken je helemaal suf.

Bij PSV is het hup... snel de bal naar voren en dan zijn we hem binnen 5 seconden weer kwijt - waardoor je snel terug moet om te verdedigen. Dit kost veel kracht en energie.
Lozano speelt de bal meer naar de tegenstander dan naar zijn eigen spelers... hij wil alle vrije trappen en corners nemen - zonder rendement... buitengewoon irritant.
Als trainer zou ik daar iets van zeggen.

Middenveld klopt niet... telkens is de tegenstander ons daar de baas.
Vorig jaar hadden we Marco van Ginkel, die de bal daar opving... even vasthield en vervolgens de lijnen uitzet.
Er is nu geen spelverdeler - Pereiro zou dit moeten doen maar hij komt te weinig in het spel voor.
De invallers zijn leuke spelers maar niet leidinggevend op het middenveld.

Op het middenveld... daar ligt het probleem, rommelig en chaotisch.
6 maanden geleden
Alles is veel te braaf bij PSV, ,daar heeft ome Toon wel voor gezorgd. Er moet veel meer reuring zijn waardoor er gas gegeven kan worden. Niet alles hoeft op een nette wijze te gebeuren.

Na die onterechte pingel vorig week bij de neuzen , was er niemand f=die eens ff goed verhaal ging halen of naderhand ff een kleine onzichtbaar doodschopje uitdeelde....nee alles voetballend oplossen. GVD oorlog moet je maken om te willen winnen.Als van Bommel 5% van zijn gif als voetballer gebruikte als trainer nu zou het wellicht anders zijn..... maar ik denk dat 90% van de selectie alleen maar bezig is om zijn eigen marktwaarde omhoog te krikken.
 
6 maanden geleden
Het is na de winterstop alleen maar drama. Allemaal tijdens interviews een grote ben maar tijdens wedstrijd zie ik er niks van terug. Ze kunnen heel goed van achterstand terugkomen maar een wedstrijd "gewoon domineren en uitspelen heb ik niet gezien sinds winterstop. Tis nog lang niet gedaan maar als je geen kampioen word heeft heel ons PSV gefaald.Zeker de punten voorsprong op Ajax!
 
6 maanden geleden
Voor de winter waren de resultaten goed maar was alles, bij nader inzien, wel allemaal zo goed? Zaten ook een aantal potten bij waar we met de hakken over de sloot en zeker geen briljant spel met de punten naar huis gingen.
 
6 maanden geleden
Toen lukte het wel om te winnen..Dat is het grote verschil met voor de winterstop.Denk eerlijk gezegd dat de afstand tussen PSV groter word in het voordeel van Ajax dan PSV! Hoop dat ik er helemaal naast zit!
 
6 maanden geleden
Ongelofelijk hoeveel er in een wedstrijd kan gebeuren. Sloetski ging na de wedstrijd tekeer over Gözübüyük, terwijl ik het idee had dat wij ook een aantal keer flink genaaid werden, waar ik hier niemand over hoor. Volgens mij was het rood voor Pasveer bij de eerste penalty. Verder dacht ik dat Lozano een derde penalty had moeten krijgen, omdat hij precies op de lijn van het strafschopgebied werd neergehaald en daarvoor een vrije trap een halve meter buiten de 16 kreeg. Daarnaast had ik het idee dat de laatste goal van Vitesse geen corner was omdat Angelino de bal niet raakte met zijn hoofd.
 
6 maanden geleden
Voorop gesteld: die eerste was wederom een duikeling van Chucky de duikelaar. Pasveer raakt hem volgens mij niet eens en trapt er ouderwets in maar gezien de stellige overtuiging van de scheids dat het wel een pingel was had ik ook rood verwacht. De andere situaties die je schetst heb ik niet echt meegekregen.
 
6 maanden geleden
Ik had ook het idee dat Lozano Pasveer opzocht. Maar Pasveer raakte hem 100% zeker (dat zag je in de herhaling en heeft Pasveer na de wedstrijd ook toegegeven), dan kun je alleen maar een penalty geven. En als je een penalty geeft lijkt het mij ook rood. Dat is wat ik bedoel. Die overtreding op Lozano op de lijn van het strafschopgebied was in de 52e minuut. Dat zijn details die een wedstrijd bepalen. Net als de penalty die PSV in de 6e minuut tegen Ajax had moeten krijgen na de overtreding van Blind op Lozano. Was een overduidelijke pingel. Vervolgens krijgt Ajax aan het eind van de wedstrijd zelf wel een penalty, die ik minder duidelijk vond. Dat bepaalt nou eenmaal een wedstrijd en ik had gehoopt dat je die momenten met VAR minder zou hebben.
 
6 maanden geleden
Pasveer raakt de bal niet maar wel de speler. Strafschop , duidelijk. Lozano probeerde de bal links van Pasveer te spelen maar deze gooide zich in een rotvaart voor hem zonder intentie de bal te spelen.
6 maanden geleden
Tja, het ligt aan een aantal zaken:

- Van Bommel heeft nog wel wat te leren.
- Een aantal spelers zijn niet zo goed als gehoopt (Pereiro, Bergwijn, Hendrix, Zoet).
- De verdediging bestaat uit 2 transfervrije CV's. Topclub onwaardig.
- Ook niet goed van het management. Isimat voor een paar ton laten gaan, en geen topper terug halen.

Gelukkig komen er wel veel talenten aan. Verkopen: Zoet, Bergwijn, Pereiro, Lozano en Schwaab (transfervrij). De Jong het liefst houden. Kan je evt. 4-2-2 gaan spelen met Lammers. Een goede CV, middenvelder en buitenspeler erbij en het ziet er weer heel anders uit.
 
6 maanden geleden
Van mij mag De Jong juist verkocht worden. Hij scoort veel en werkt hard, ik waardeer hem dus zeer. Maar het spel dat PSV speelt wordt door hem op te stellen zo beperkt. Net als gister, dan worden er zo enorm veel lange ballen gespeeld. Vorige week ook. Terwijl je gewoon moet blijven voetballen. Zeker met een man meer... En als die ballen dan niet goed vallen, dan is er geen tweede plan zo lijkt het. Ik zie toekomst in Lammers, een voetballende spits. En natuurlijk ben ik, net als zovelen, nog altijd heel benieuwd naar Romero en zijn kwaliteiten.
 
6 maanden geleden
Maar het is een fantastisch Plan B. Zeker in tijden zoals de laatste maanden waarin Plan A volledig mislukt. En 25 goals is geen kattenpis. Ik geloof er trouwens niks van dat Sam Lammers ons happy gaat maken. Veels te wisselvallig
 
6 maanden geleden
Sam komt inderdaad nog veel te kort, een lichtgewicht die zich makkelijk van de bal laat zetten . Malen is veel beter.
 
6 maanden geleden
Daguardo , 4-2-2- spelen ? Uit welk land komt u ?
6 maanden geleden
Mooie wedstrijd , veel doelpunten maar slechte verdediging vooral van het middenveld . Hoe vaak zijn we al op achterstand gezet door afstandsschoten ? Zeker door spelers laten uithalen van wie we weten dat ze het in zich hebben. Als Vitesse tegen Ajax zo speelt hebben we nog kans . Groningen uit voor Ajax stelt niets voor .
 
6 maanden geleden
Ajax haalt gewoon 15 punten uit de laatste 5 wedstrijden.
PSV kan alleen nog kampioen worden door ook alles te winnen (ahum, W2 en AZ uit), en dan met doelsaldo van 10-0 tegen de Graafschap en ADO.

Volstrekt kansloze missie.
 
6 maanden geleden
Nee , dat gaan ze niet halen maar wij ook niet. Gaat toch spannend worden maar dan moet nu de beuk erin voor PSV.
6 maanden geleden
Volgend jaar? Met grote ;)

---- Robben - De Jong - Aankoop ----
----------- Van Ginkel -------------
--------- Guti --- Rosario ---------
Angelino-Viergever--Alvarez-Dumfries
------------ Unnerstahl ------------
 
6 maanden geleden
Waar halen we dat geld allemaal vandaan??
 
6 maanden geleden
Bergwijn gaat voor 35+ (Italië wil betalen) weg en Lozano ook voor 40+. Hendrix voor 2 pils en 4 vegetarische oven kroketten.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dan moet Rosario toch beter zijn best gaan doen dan tegen Vitesse. v Bommel had beter hem eruit kunnen halen hij zat totaal niet in de wedstrijd, Mo op zijn plek en Malen er voor bij. Maar ja dat is achteraf praat.
6 maanden geleden
middenveld wederom niet creatief genoeg. Ik vind Hendrix niet goed genoeg voor PSV. Is gewoon te traag en speelt nagenoeg alles breed of terug. Aannemen, kijken en dan pas spelen. Duurt gewoon veel te lang.
6 maanden geleden
Ja , inderdaad maar ik heb een mooie wedstrijd gezien. Spanning en mooie doelpunten. Het is niet anders . Er vol tegenaan nu met de getoonde strijdlust moet het lukken er zijn nog 15 punten te behalen. Als Vitesse het op kan brengen zo te spelen in de Arena kan het nog leuk worden.
6 maanden geleden
Dus we zijn nou allemaal boos gefrustreerd enz en weten het allemaal wel beter enz, omdat het nou niet loopt, onder welke categorie supporters vallen we dan? Natuurlijk mag ieder zijn eigen mening hebben;-) Maar pjd wat word er hier door sommigen elke dag weer hetzelfde plaatje gedraaid, een ander je mening opdringen pffff, kap er op gegeven moment toch mee..
6 maanden geleden
@Raimundo, Ik vond dit een goed stuk van je.

"Wanneer het spel zich snel verplaats én de spelers zich continu voortbewegen, creëer je ruimte. Ruimte om te kunnen combineren, open draaien en het spel te verplaatsen. Je def. middenvelder wordt bijna altijd tijdens een voor-aanval betrokken. Dat is Hendrix en/of Rosario in dit geval. Maar als zij telkens terugdraaien, opzij spelen en zelf geen oplossingen creëren(daar hebben zij enerzijds ook medewerking nodig van hun medespelers, te denken aan een creatieve loopactie, anderzijds eigenhandig door inzicht, techniek en handelingssnelheid), dan wordt dat spel veel te veel vertraagd en kan de tegenstander zich weer her-groeperen".
 
6 maanden geleden
Dat snijdt nou wel hout, mss dat er iemand is die zegt van niet?
 
6 maanden geleden
@Por, was van mij gewoon een positieve opmerking naar Raimundo.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
De hoofdreden waarom het spel zo traag is sinds de winterstop, heeft met de 'beweeglijkheid' van Psv te maken. Als je goed dynamisch(!) positiespel speelt is het veel makkelijker om (gegen)pressing te zetten omdat je medespeler meebeweegt/anticipeert door bv. een loop- of passlijn te blokkeren, als jij druk zet. Voordeel is niet alleen dat je de tegenstander dwingt tot fouten maar ook dat je bij balverovering al in de loop bent en de tegenstander één stap voor bent. Eerlijk gezegd blijf ik met verbazing hier lezen hoe de fout bij een of meerder spelers gelegd wordt. Ja, er zijn een aantal spelers hopeloos uit vorm, maar ik zou toch graag Bommel/TS hier eens willen bekritiseren dat er geen enkele progressie zit in de pressing na zoveel wedstrijden sinds de winterstop(de rush en de 2-1 goal van Ødegaard als exemplarisch voorbeeld). Waarom lukt het maar niet wat voor de winterstop wel heel goed lukte? Ik geloof tot nu toe nog steeds in de filosofie van Bommel, maar de uitvoering is lousy. Nu is Bommel wellicht verplicht, met de nodige risico's, om het doelsaldo op te gaan krikken genoodzaakt één controleur op te offeren voor een extra creatieve middenvelder. Zou mij niet verbazen als zowel Gakpo als Ihattaren zondag spelen ipv Pereiro en Hendrix/Rosario. (Guti dan óók nog in de basis voor Hendr/Rosa. is wellicht teveel gevraagd :)
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het eens met je stuk. Ik denk niet dat Van Bommel nu vol op de aanval gaat spelen. Het belangrijkste is toch eerst alle wedstrijden winnen, en het aantal doelpunten dat je moet overbruggen is nogal veel.

Ik kijk de laatste maanden ook met verbazing naar dit PSV.
Het ligt niet aan alleen Hendrix of Rosario,
- Zoet is minder goed dan vorig jaar, en laat toch een aantal ballen door die je kan hebben. Vorig jaar sleepte hij er PSV echt doorheen, en pakte hij echt punten.
- Schwaab maakt twee fouten tegen Ajax, en daardoor verliezen we.
- Bergwijn heeft een jaar lang zeer goed gespeeld en is n.m.m. nu wat minder, en
- Lozano is ook een slag minder dan in zijn 1e jaar.
En deze spelers staan allemaal om Hendrix en Rosario heen.

Ik hoop dat PSV een hele goede CV kan halen, die geen hulp nodig heeft. Type Alex of Stam. Als die samen met Viergever de verdediging goed genoeg op orde heeft, dan kan je ook een controleur inruilen voor een speler zoals Guti. Ik blijf het idee hebben dat Hendrix en Rosario vaak moeten spelen omdat de CV's + Zoet samen niet goed genoeg zijn, en dus hulp nodig hebben. Ik zie in het aantal tegendoelpunten daar ook wel een reden voor. Ik hoop dat volgend jaar er meer voetbal op het middenveld komt, en we wat minder met "ploeter-voetbal" de doelputen moeten maken.