Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV wint van ADO Den Haag, maar overtuigt opnieuw niet


Tijdstip
21 april 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV wint van ADO Den Haag, maar overtuigt opnieuw niet; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint van ADO Den Haag, maar overtuigt opnieuw niet

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis weten te winnen van ADO Den Haag. De ploeg was uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de Hagenezen. Denzel Dumfries, Luuk de Jong en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

Mark van Bommel koos er voor om met een aanvallende variant te beginnen. Donyell Malen stond in de basis met aanvoerder Luuk de Jong daar vlak achter. PSV trok direct vol ten aanval en zette ADO Den haag vol onder druk. Het kreeg ook goede mogelijkheden om te scoren, al had het veel moeite om door de muur van ADO heen te komen.

Na twintig minuten volgde uiteindelijk wel de volkomen terechte voorsprong. Denzel Dumfries, die de gehele wedstrijd alle ruimte kreeg om mee op te komen, werd weer diep gestuurd. Hij kapte linksback Meijers uit en schoot met een hard schot met zijn linker voor een knappe 1-0. Het spel van de ploeg ging na die treffer echter hard omlaag en een paar minuten later was ADO Den Haag zelfs dicht bij de gelijkmaker toen Falkenburg voor een bijna leeg doel kon binnen koppen. Hij kopte echter naast.

De Hagenezen kwamen er meerdere keren gevaarlijk uit, al wisten ze verder niet meer gevaarlijk te worden in de eerste helft. PSV werd zelf wel een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar in de eindpassing was het vaak te slordig, waardoor het met een 1-0 voorsprong de rust opzocht.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV had het betere spel en probeerde aan te zetten, maar het was steeds veel te slordig als het eenmaal in de buurt van het doel kwam. Daarnaast werd de ploeg ook een penalty onthouden, nadat De Jong naar de grond werd getrokken. Maar zoals al veel vaker dit seizoen, werd het ook dit keer toegelaten door de arbitrage.

De onvrede op de tribune nam steeds verder toe en steeds massaler werd er geroepen om Érick Gutiérrez. De Mexicaan, die voor het laatst op 3 februari speeltijd had gekregen en sindsdien tien wedstrijden op de bank had gezeten, kwam onder luid gejuich samen met Cody Gakpo een kwartier voor tijd in de ploeg. Het zorgde direct voor meer aanvallend elan. Gakpo was bovendien vijf minuten na zijn invalbeurt belangrijk bij de 2-0 toen een inworp snel werd genomen en hij een panklare voorzet richting De Jong gaf. De spits hoefde zijn hoofd er maar tegenaan te zetten en de marge was verdubbeld.

PSV probeerde verder aan te zetten, maar toen de ploeg vlak voor tijd nogmaals massaal ten aanvaller trok, wist ADO Den Haag vlak voor tijd te profiteren vanuit de tegenaanval. Mede omdat het spel vaak stil lag vanwege blessurebehandelingen van de spelers van ADO werd er door scheidsrechter Makkelie vijf minuten aan blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd. De Hagenezen probeerden voor een laatste keer ten aanval te trekken en Becker leek na een flinke sprint op het doel af te kunnen. Dankzij goed ingrijpen van Pablo Rosario werd die scoringskans voorkomen.

Een kleine minuut na die mogelijkheid stuurde Gakpo met een knappe voetbeweging Angelino weg aan de linkerkant. De voorzet van de Spanjaard die daarop volgde werd door Donyell Malen op knappe wijze in de verre hoek gekopt, waardoor de 3-1 een feit was en de wedstrijd in de 93e minuut eindelijk beslist was.


[video] Dumfries: 'Alleen winnen telt'


Luuk de Jong: 'Het is altijd fijn om belangrijk te zijn'

In gesprek met Fox Sports was Luuk de Jong blij met de overwinning en met zijn doelpunt. "De drie punten zijn het belangrijkst, maar het is mooi dat ik er nu zoveel heb kunnen maken en vandaag ook weer. Het is altijd fijn om belangrijk te zijn", aldus De Jong.

De Jong is dicht bij de 30 Eredivisie doelpunten dit seizoen. Mateja Kežman was in 2004 de laatste die dat namens PSV lukte. "Het zou mooi zijn, maar er is maar één ding belangrijk. Al scoor ik helemaal niet meer, er is maar één ding belangrijk en daar hoop ik op", zo gaf hij aan.

De aanvoerder van PSV beseft dat op basis van doelsaldo de titel niet meer gepakt zal gaan worden. "In drie wedstrijden moeten we er nog meer dan elf gaan maken. Dat is onoverbrugbaar", zei hij kan lopen. "Het kan gek lopen in het voetbal, maar Ajax moet hun wedstrijden nog winnen en dat moeten wij ook. Dan kan er van alles gebeuren. De grootste kans om kampioen te worden is een misser van hun."


[video] Denzel Dumfries zet vraagtekens bij kritische houding PSV-fans


Donyell Malen: 'Dat we 3-1 winnen is gewoon lekker'

Donyell Malen was in gesprek met Fox Sports blij dat hij in de basis mocht beginnen. "Dat was zeker lekker. Het was een tijdje geleden. Dat we 3-1 winnen is gewoon lekker", aldus Malen. "Ik hoorde het donderdag voor de training. De trainer zei dat ik ging spelen en ik gewoon mijn ding moest gaan doen. Ik heb geduld moeten hebben, maar dat hoort erbij. Je moet wachten op je kansen en ik ben blij dat ik vandaag kon helpen."

Beginnen in de basis is wel anders dan invallen in een wedstrijd. "Je begint dan vanaf nul. Als je als invaller in de ploeg komt, is iedereen wat vermoeid en jij niet. De ruimtes zijn wat kleiner, maar dat is ook wel lekker. Daarvoor ben ik voetballer geworden", zo gaf hij aan. "Ik heb bijna geen negentig minuten gespeeld, dus aan het einde voelde ik het wel even. Maar het ging wel goed."

In blessuretijd zorgde Malen voor de 3-1. "Het was een mooie goal. Een goede voorzet en mooie goal", zei hij daarover.

Over het doelsaldo wil Malen het niet hebben. "Eerst moet je gewoon winnen. Dat is het belangrijkste, drie punten. Het liefst wil je zoveel mogelijk scoren, maar dat is iedere wedstrijd", aldus Malen. "Nu weet je hoe of wat en wil je er zoveel mogelijk scoren, maar winnen is het belangrijkste."


[video] PSV-doelman Jeroen Zoet: 'In deze fase tellen alleen de drie punten'


Denzel Dumfries: 'Hij zat er lekker in. Het was een mooi moment'

Denzel Dumfries was blij met zijn doelpunt. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Hij zat er lekker in. Het was een mooi moment", aldus Dumfries. "In het veld focus je je vol op het volgende moment. Dan moet je weer door. Maar nu ik het zo zie, is het wel genieten. Op dat moment heb je weinig tijd om te genieten."

Gevraagd werd aan Dumfries of het doelsaldo nog steeds van belang is gezien het grote verschil met Ajax. "Voor mij wel. Maar je kijkt natuurlijk eerst dat je moet winnen en daarna denk je aan uitbouwen. Dat lukte vandaag niet goed, maar daar ben je wel mee bezig. Maar altijd staat op nummer één winnen", zo gaf hij aan. "Je wil altijd zoveel mogelijk goals maken en daar moet je gewoon vol voor gaan."

De rechtsback werd ook gevraagd naar de kopkracht van Luuk de Jong. "Op de training wint hij natuurlijk niet van mij. Dat weet Luuk zelf ook. Dan stomen we hem klaar voor de wedstrijd", zei hij daar lachend over. "Maar Luuk kan heel goed koppen. Dat is echt een kwaliteit van hem. Ik vraag hem altijd of hij hoofdpijn heeft. Het is echt een goede kwaliteit dat hij heeft en daar is hij heel belangrijk mee. Met het hoofd kan hij zoveel verrichten. Het is echt knap en bijzonder om te zien."


Mark van Bommel: 'Wij kunnen veel scoren en kunnen veel kansen creëren'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat de uitvoering tegen ADO Den Haag beter kon. "Af en toe was het baltempo te langzaam. We creëerden wel situaties waarin we kansen konden creëren en we hebben ook een paar goede gehad", aldus Van Bommel. "In eerste instantie gaat het om winnen. Je moet altijd zoveel mogelijk proberen te scoren. Daar spelen wij altijd voor. Ook als je op het pleintje speelt of in een wedstrijd op de training wil je met zoveel mogelijk doelpunten winnen. Wij doen niks anders."

Van Bommel ging verder: "Je kan wel geforceerd op zoek gaan naar meer doelpunten, maar vaak gaat het dan verkeerd. Je moet hetzelfde doen wat je altijd doet. Wij kunnen veel scoren en kunnen veel kansen creëren. Dat ze er dan niet in gaan is een tweede."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV wat hij vond van Donyell Malen in de spits met Luuk de Jong daar vlak achter. "Het ging niet slecht. De uitvoering kan beter. De balsnelheid kan beter. Maar al met al vond ik het niet slecht. Maar dat vond ik tegen De Graafschap ook. Daar was het af en toe slordig. Maar uiteindelijk is de intentie er wel", zo gaf hij aan. "Ik wilde hem wel wisselen. Dat heb ik hem wel verteld. Goed dat hij scoort. Dat is belangrijk voor hem. Hij scoort ontzettend veel. Nu staat hij in de basis en dan scoort hij ook."

Van Bommel was vol lof over de kop kwaliteiten van Luuk de Jong. "Als hij kopt lijken het wel schoten. Ze zijn zo hard en zo precies. Hij kan niet alleen goed koppen, maar kan ze ook neerleggen waar hij zelf wil", zei hij daarover. "In het spel hetzelfde. Als er een moeilijke bal komt, kan hij hem gericht in de voeten van een speler leggen. Dat heb ik zelden gezien bij een speler. Daarbij scoort hij ook ontzettend makkelijk. Hij heeft ook nog een hele hoop kansen gehad die er dan net niet in gaan. Maar daarbuiten is hij ook super intelligent, dat is misschien wel nog belangrijker. Hij weet waar hij moet lopen. Voetballend ziet het er niet altijd even mooi uit, maar het is wel super functioneel. Al met al ben ik ontzettend blij dat hij bij ons in de spits staat. Van mij mag hij ook niet weg. Met het hoofd is hij echt uitzonderlijk."


[video] Érick Gutiérrez: 'Thanks to all the fans for the support'


Mark van Bommel: 'Ik vond het wel een mooi liedje'

In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaf Mark van Bommel aan dat hij wel kon waarderen dat het PSV-publiek massaal riep om de komst van Érick Gutiérrez. "Een deuntje kwam me bekend voor. Ik vond het wel een mooi liedje", aldus Van Bommel.

De Mexicaan mocht een kwartier voor tijd als invaller zijn opwachting maken. "Het is niet zo dat dat te maken heeft met de liedjes van het publiek, anders zou ik elke speler moeten inbrengen wiens naam wordt gescandeerd. Ik probeer het elftal beter te maken met de wissels", zo gaf hij aan. "Wij hebben gewoon veel spelers, waarvan het niveau op trainingen heel dicht bij elkaar ligt. Bij een wissel kijk je goed wat bij elkaar past of bij de wedstrijd past. Soms valt er in een wedstrijd op een andere plek ruimte, waardoor je je strijdplan een beetje aan moet passen. Als je bijvoorbeeld ziet dat je over de linkerkant niet doorkomt, moet je het constateren, erover gaan nadenken en het dan gewoon doen. Het publiek mag daarbij zingen wat ze willen. Als ze maar over onze spelers zingen en niet tegen ons."


[video] Highlights | PSV - De Graafschap


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Denzel Dumfries ('20)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('83)
Goal
2-1 Necid ('88)
Goal
3-1 Donyell Malen ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
34.300 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenHirving Lozano


Michal SadílekLuuk de JongPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'77 Érick Gutiérrez voor Michal Sadílek
'77 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn
'90 Jorrit Hendrix voor Angeliño


Opstelling ADO Den Haag

FalkenburgEl KhayatiBecker


GoossensGorterImmers


MeijersBakkerKanonMalone


Zwinkels

Wissels:

'63 Goppel voor Gorter
'74 Lorenzen voor Malone
'79 Necid voor Falkenburg


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
10  7 3-1 (1-0)
11  7 3-1 (1-0)
12  7 3-1 (1-0)
13  7 3-1 (1-0)
14  6 3-1 (2-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Denzel Dumfries (27 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (22 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (12 -> 3,0)
4. Donyell Malen (10 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (7 -> 1,0)
6. Hirving Lozano (5 -> 0,0)
7. Angeliño (4 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
9. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
9. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
9. Aziz Behich (0 -> 0,0)
9. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
9. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
9. Eloy Room (0 -> 0,0)
9. Dante Rigo (0 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
9. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
9. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
9. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
9. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
9. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
9. Nick Viergever (0 -> 0,0)
9. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
9. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
9. Jordan Teze (0 -> 0,0)
9. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
9. Dirk Abels (0 -> 0,0)
9. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
9. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Simpel winnen en hopen op Groningen
 
2 maanden geleden
Een ouderwetse 6-0?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
@Tony, ik hoop vooral op weer een keer goed voetbal, en dat het redelijk snel beslist wordt. Op doelsaldo gaat PSV niet meer langs Ajax komen.

OT: In de voetbal-programma's hoor ik de journalisten klagen dat ze door de besloten trainingen niet goed weten waarom Guti niet speelt, en wat er aan hem mis is. Bij Cocu vonden ze dat er een goede mix tussen open en besloten trainingen was, maar nu kunnen ze tav het beoordelen van de reserve-spelers hun werk niet meer doen. Daar moet Van Bommel volgend jaar ook maar eens over na gaan denken.

PS: Het verschuiven van de wedstrijden is definitief, lees ik net.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De besloten trainingen blijven een discussie inderdaad maar van Bommel is intelligent genoeg en zal zijn redenen hebben. Ik heb dit seizoen een paar gezien dat Ajax vriendschappelijk speelde (oa recent tegen Leverkusen). Aangezien spelers boven een bepaalde leeftijd niet meer in PSV 2 mogen spelen vind ik dit geen gek idee om ook te gaan doen om dergelijke jongens in het ritme te houden waarbij komt dat je ook zalen als een ander systeem etc kunt uit proberen. Er waren genoeg interessante clubs beschikbaar terwijl er veel goede clubs op Max 2 uur rijden van Eindhoven zijn.

Inzake ADO: die hebben veel snelheid voorin en ik vind hun coach van een goed niveau. Het zal mij benieuwen. Wie oh wie spelen er nu weer ip het middenveld? Lees trouwens dat Maxi Romero vanavond ik aktie schijnt te komen. Zou erg snel zijn?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eigenlijk heeft PSV met het kopen van Guti en Maxi Romero best wel geprobeert om het niveau van PSV omhoog te krijgen. Alleen hebben de grote aankopen van Ajax veel beter uitgepakt dan die van PSV. Ik hoop echt dat Romero nu een tijd heel blijft en eindelijk naar zijn normale niveau kan toegroeien.

Als coach moet je niet te star zijn tav je speelwijze en soms ook kijken hoe je het maximale uit de spelers kan halen die je hebt. Guti kan misschien een aantal zaken nog niet optimaal, maar van wat ik van hem gezien heb moet je daar als Coach toch meer mee kunnen doen ? Ik begrijp het echt niet, en ik vind het jammer dat journalisten dat ook niet goed uit kunnen leggen omdat ze de trainingen niet kunnen zien. Ik vind dat wat krampachtig over komen van PSV.

Tav oefen-wedstrijden ben ik het dus met je eens. Laat de reserves die te oud zijn voor jong-psv daar oefenen voor het opdoen van wedstrijdritme.
2 maanden geleden
Die voelt zich vast een jojo Gaston
2 maanden geleden
Makkelie in één weekend VAR bij Ajax en scheidsrechter bij PSV? Schrijnend dat deze onbenul wederom de mogelijkheid wordt gegeven om zijn stempel op de titelrace te drukken.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax is enorm goed weggekomen in Groningen want anders hadden wij dit weekend weer bovenaan gestaan.

1) Goal van Huntelaar vind ik terecht, de verdediger laat zich bij ligt duwen al vallen. Als hij stevig rechtop was blijven staan had Huntelaar niet helemaal om hem heen gekunt, en was het doelpunt waarschijnlijk niet gevallen.
2) Gele kaart van Huntelaar had volgens mij diep rood moeten zijn. Net nog de beelden teruggekeken. Net voordat hij de overtreding maakt kijk hij nog naar achteren en daarna (1 meter verder) maakt hij de overtreding mijn zijn elleboog naar achter en gaat hij er met zijn volle gewicht in. Je ziet dat ook aan hoe de speler van Groningen naar achter valt.
3) hands van Taglianvico had een stafschop moeten zijn. Hij staat met zijn armen veel te ver uit elkaar. Armen zijn bijna horizontaal en controleert de bal met zijn arm. Als dit geen hands is dan snap ik niks meer van de regels.

Groningen - Ajax had dus 1-1 moeten zijn.
 
2 maanden geleden
Het nadeel is dat de VAR alles recht kan lullen wat krom is. Dit klopt van geen kanten , Huntelaar direct rood , nu krijgt hij één wedstrijd, en Groningen een strafschop ontnomen.Ik heb al eens eerder gezegd er is een club die regelmatig profiteert van de VAR en dat is weer bewezen.
 
2 maanden geleden
Schandalig, Groningen had gewoon een penalty moeten krijgen. Zo wordt het wel moeilijker om alleen op kop te komen.
2 maanden geleden
We zitten nu in minuut 63 en het staat nog steeds 1-0.
Graag snel 2-0 maken, en dan kan deze wedstrijd worden afgesloten.
Doelsaldo inhalen gaat toch niet meer lukken.
2 maanden geleden
Minuut 77:
Gakpo en Gutierrez erin. Van Bommel gaat gek doen :-)
2 maanden geleden
Wederom slaapverwekkend & zielloos.

En Mark van Bommel bevestigt zijn brevet van onvermogen.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vond het een vreemde actie van Bommel om Malen in de spits en deJong op 10 te zetten. Het resultaat was bedroevend, slechtste wedstrijd sinds de winterstop qua veldspel. Nogmaals wordt aangetoond dat zonder 2 controleurs het niet beter gaat, integendeel. Rosario (is net als een aantal anderen) hopeloos uit vorm, vreemd dat Hendrix, sowieso als betere controleur niet speelde. Guti liet niet zien waarom hij meer speelminuten verdient, hij liep een beetje verdwaald rond en zag er bij de 2-1 niet goed uit. De overwinning was echter zwaar terecht, PSV scoort momenteel 110% qua efficiency. Tegen WillemII zal het echter beter moeten.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb niet gekeken maar is het terecht om iemand die 10 wedstrijden of meer niet gespeeld heeft en vervolgens 15m speelt te beoordelen? Dergelijke spelers hebben vaak wat tijd nodig vanwege het ontbreken van ritme? Ik vraag me af waarom van Bommel in de finale fase zo aan het wisselen slaat. Heeft hij iets gezegd waarom Hendrix de dupe lijkt? Luuk de Jong uit de spits halen snap ik ook weinig van. Zet dan aub ook Angelino op doel. Ik verwacht dat de komende 2 uitwedstrijden de titel verspeeld wordt.
 
2 maanden geleden
Ik vond het eigenlijk wel mooi dat Guti erin kwam. Nadat het publiek minutenlang zijn naam scandeerde, werd hij uiteindelijk toch gebracht door van Bommel. Ik durf eigenlijk bijna wel te zeggen dat dat gebeurde op de hand van het publiek.

Werd wel tijd ook! Niet dat ie heel veel heeft klaargespeeld, maar de drang naar voren was duidelijk te zien. Kreeg nog een behoorlijke schietkans die hij helaas verkeerd raakte. Volgens sommigen leidde die zelfs de tegengoal in, maar het spelbeeld verteld me toch iets heel anders. Door een foute pass(balverlies dus!) van Angelino, kon hij als een dolle achter die bal aan. Helaas kwam hij net wat snelheid tekort om de bal volledig te kunnen blokken. De bal werd licht getoucheerd waardoor die van richting veranderde, maar viel helaas toch in het doel.

Tis mij wel duidelijk: Van Bommel durft gewoon niet met één controleur te spelen. Kan zijn dat dat te maken heeft met het defensieve centrale duo. Qua spelbeeld was het een ieder geval ouderwets: Slecht veldspel met maar weinig overtuiging en automatismen.

Ik geloof ook niet meer in een kampioenschap. Ajax heeft echt het geluk aan hun zijde. Huntelaar had diep rood moeten hebben en Ajax een strafschop tegen. Wel toevallig allemaal hoe vaak de beslissing in hun voordeel uitvalt. Hopen dat Vitesse en/of de Graafschap kunnen stunten. Utrecht geloof ik niet in. Die zitten helemaal in een belabberde vorm.
 
2 maanden geleden
De fans weten nu dat ze met zingen Guti in het elftal kunnen krijgen. Ik vond dat hij meteen kwaliteiten liet zien die bij PSV ontbreken. Ik kreeg wel de indruk dat hij niet zo snel is, en dus niet echt goed gaten dicht kan lopen. Zou Van Bommel daar op doelen ?
 
2 maanden geleden
Ja precies. Van Bommel weet ook wel wat er her en der gaande is.
Die zal ook af-en toe wel het internet nalezen of hoort het van andere mensen uit zijn omgeving. Mocht Guti niet goed genoeg bevonden zijn dan vraag ik mijzelf af wáárom ze hem gehaald hebben? Zijn snelheid is inderdaad een tegenvaller alsmede zijn (defensieve) kracht.

Guti( of een dergelijke andere speler) is precies de speler die PSV mist. Twee controleurs op één lijn heeft gewoon 0,0 zin. Die lopen elkaar eerder in de weg dan dat ze voordeel uit elkaar halen. Als aanvallen over de zijkanten niet werkt heeft PSV dus geen opties om door het midden openingen te creëren. Dat is kwalijk te noemen.

Ik heb geen idee of Guti goed is in gaten dichtlopen. PSV heeft een leider nodig op dat defensieve middenveld die dat kan managen. Guti denkt van nature uit al aanvallend. Dat is duidelijk te zien aan zijn speelwijze. Als hij teveel risico in zijn spel legt, loopt hij het risico niet meer mee te kunnen terug-verdedigen vanwege zijn beperkte snelheid. Hij heeft iemand naast hem nodig die dat corrigeert wanneer nodig. Hendrix doet zijn defensieve werk prima, maar is geen leider. Aanvallend is Hendrix te beperkt, alsmede zijn compagnons op het middenveld.

Ik denk dat de Jong flink aan de bak moet voor aankomend seizoen. Ik zie het liefste een betere en sterkere CV komen. Dat zou een van de prioriteiten moeten zijn, naast een back-up voor beide back posities. Gakpo vind ik een verademing. Hele goede voetballer. Bergwijn zou er verstandig aan doen om te blijven. Lozano zal wel verkocht worden, maar ook die acht ik niet rijp voor een flinke stap vooruit. Veel te wisselvallig.

Hoe denk jij over volgend seizoen?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Bommel moet mi. gewoon volgens zijn principe met 2 controleurs spelen, Hendrix plus misschien toch maar Rosario en wellicht Gakpo op links en Bergwijn/Pereiro centraal achter de Jong. Nog 3 wedstrijden, lijkt me geen goed idee nog veel te experimenteren. Het is gewoonweg een gebrek aan vorm bij meerdere spelers waarom het niet zo soepel loopt. De controle (behalve tegen Vitesse) is er wel altijd. Volgend jaar?? Pfff... niet over te oordelen als we de selectie nog niet kennen. Ik verwacht dat Bommel met deze speelwijze zal doorgaan, en dat is prima. Er wordt ongetwijfeld geld neergeteld voor een creatieve spelverdeler.Ihattaren is de coming man, maar kan waarschijnlijk nog niet voor langere tijd zijn niveau behouden agv zijn jonge leeftijd.
 
2 maanden geleden
"Bommel moet mi. gewoon volgens zijn principe met 2 controleurs spelen, Hendrix plus misschien toch maar Rosario en wellicht Gakpo op links en Bergwijn/Pereiro centraal achter de Jong"

Het heeft inderdaad geen zin om nu nog gedeeltelijk je elftal te gaan switchen, omdat het inslijten van vaste patronen nu eenmaal lang duurt, echter ( weet niet of je iets van mijn bijdragen hebt gelezen de laatste tijd, dan weet je namelijk dat ik helemaal niets heb met dit spelsysteem?) ben ik niet overtuigd van de speelwijze van van Bommel. Hij gokt namelijk maar op één paard. De opkomende backs moeten voor de creativiteit zorgen en zoals gewoonlijk ook de voorhoede, maar dat is bij elk elftal zo. Daarom hoop ik van ganse harte dat er volgend seizoen maar één controleur in staat om aantrekkelijker voetbal te zien."Het is gewoonweg een gebrek aan vorm bij meerdere spelers waarom het niet zo soepel loopt"

Dat is ook zo, echter heb ik dan wel een vraag aan jou, want daar gaat mijn kritiek voornamelijk over...

Wat vindt jij van het veldspel van PSV?
Vind je dat soepel verlopen?
Geniet jij van het spel van PSV?


"De controle (behalve tegen Vitesse) is er wel altijd"

Wat versta jij onder controle?"Ik verwacht dat Bommel met deze speelwijze zal doorgaan, en dat is prima"

Niks mis mee hoor als jij dat vindt. Ik hoop eigenlijk op iets heel anders.
Ik denk dat wij van inzicht verschillen wat betreft de speelwijze en invulling van het middenveld? Ik hou van attractief voetbal, jij iets meer van controle. Daarnaast zie ik graag meer snelheid in het spel komen.

De pressing waar jij het regelmatig over hebt is één van mijn favoriete onderdelen van het voetbal, echter heb je daar wel overeenstemming nodig van alle spelers. Zet je spelers onder druk, is de kans groter dat je regelmatig de bal her-veroverd naar mijn mening. Het positiespel moet dan wel goed zijn wil je daar onderuit voetballen.

Stelling van mij: Positiespel van PSV (onder druk) is matig:

1: Eens?
2: Oneens?

Zie o.a. CL campagne. Daar is duidelijk te zien dat PSV het positie-en/of combinatiespel niet goed beheerst. Lange ballen naar voren , snel de bal kwijt, te gehaast voetballend. PSV werd af en toe helemaal scheel getikt door Inter."Er wordt ongetwijfeld geld neergeteld voor een creatieve spelverdeler. Ihattaren is de coming man, maar kan waarschijnlijk nog niet voor langere tijd zijn niveau behouden agv zijn jonge leeftijd"

Eens! Laat hem eerst maar eens rijpen achter een speler die verder is in ontwikkeling.
Als invaller vaak prima, maar niet als basisspeler. Moet nog ff wat trainen..;)
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen probleem dat je geen fan van deze speelwijze bent, ieder zijn voorkeur. Internationaal gezien sluit de speelwijze van PSV juist heel goed aan op een trend, waar ik wel veel in zie. Dat is nl. de controle en de focus op omschakeling. Ik heb je commentaren wel eens gelezen, maar kan me er eerlijk gezegd vaak niet in vinden, verschil van kijk op het voetbal ;)

Voor de winterstop was het veldspel van PSV prima verzorgd. Na de winterstop werd het vooral voorin een heel stuk minder(Lozano is ver onder z'n niveau), de aanvoer van het middenveld werd ook minder, helaas(!) liet Pereiro het aardig afweten als zijnde de creatieve. Maar er zijn velen uit vorm, tot aan Zoet toe. Nee, het loopt niet soepel, en ja ik kon er van genieten voor de winterstop, nu is het steeds meer ploeteren. Maar ik kan er toch van genieten als het doel winnen is, en dat dan ook gebeurt volgens de opdracht waarmee ze het veld in gestuurd worden door Bommel: de controle. Dat is ook n prestatie, wat je daar ook van vindt.

Onder controle versta ik controle over de wedstrijd, initiatief in handen hebben en vooral niet afgeven. Die heeft PSV praktisch altijd, dat was bv. wèl slecht de 1e helft tegen Feyenoord uit en de wedstrijd tegen Vitesse. Bommel gokt mi. niet op één paard, integendeel. Lozano en Bergwijn vooral voor de vrije ruimte, deJong voor de hoge bal, en de inkomende nummer 10 voor het afstandsschot en de afvallende bal(Pereiro ondanks zijn vormcrisis scoorde en gaf menige assists). Hebben we het nog niet over opkomende backs die van de zijkant gevaar kunnen stichten. De laatste tijd echter is het veel hoge ballen(op de Jong), dat geeft mi. ook precies aan waar(buiten de vormcrisis) het probleem zit: de onmacht om goed combinaties op te zetten, zie de vleugelaanvallers en de creativiteit op nr10. momenteel falen. (vergeet overigens niet dat met slechts één controleur de backs veel terughoudender moeten spelen)

Sinds de winterstop is zoals ik hier al heel vaak heb betoogd, de (gegen)pressing lousy tot zeer slecht. Dat heeft allemaal met dynamisch positiespel te maken. Ik ben van mening dat dit een verantwoordelijkheid van de TS is. Hier kun je een speerpunt van maken op de training en daarmee verantwoordelijkheid opeisen van de spelers na een wedstrijd. Ik begrijp dat niet goed, als dit voor de winterstop heel goed was, weten spelers dus blijkbaar hoe het werkt. Deze speelwijze is typisch iets wat je bij veel grote ploegen ziet, met Liverpool als absolute uitblinker daarin.

Kortom kan ik mij helemaal vinden in de speelstijl van Bommel, maar de uitvoering moet beter worden komend seizoen. Ik verwacht daarom een focus op de komst van een creatieve middenvelder. Ik ben bang dat Guti hiermee buiten de boot valt, tis geen controleur en geen echt creatieve speler. Bommel heeft een route uitgestippeld die langer dan één seizoen duurt, PSV geeft hem vertrouwen(net als aan Cocu), dus ik beoordeel hem daar later wel over. Ik denk echter dat hij tot nu toe goed bezig is, maar momenteel ook zelf met een dipje zit, mbt het zoeken naar een oplossing wat nog niet tot veel verbetering heeft geleid.
 
2 maanden geleden
Merkwaardig idd om niet voor Pereiro of ihattaren als aanvallende middenvelder te kiezen (bij gebrek aan beter trouwens). Sadílek is geen verbetering ten opzichte van Hendrix.

Als Gutiérrez daadwerkelijk beter zou zijn dan Hendrix en/ of Sadílek, zou Van Bommel hem natuurlijk wel opstellen. Hij werkt dagelijks met die gasten. Blijkbaar voldoet Gutiérrez niet (op de training en wellicht ook tijdens de speelminuten die hij tot dusver heeft gemaakt).

De twee vleugelaanvallers blijven falen. Tegen Willem II misschien eens beginnen met Malen en Gakpo op de flanken.
 
2 maanden geleden
Gisteren was en bij VTBL een analyse met beelmateriaal over Lozano en Bergwijn. Die liet wel zien dat Lozano en Bergwijn nu uit vorm zijn, en dat ze ook weinig met elkaar overspelen.

Ik denk dat Gakpo volgend jaar op links de aanvaller wordt. Hij heeft een zeer mooie voorzet, waar Luuk de Luuk de Jong veel aan kan hebben.
 
2 maanden geleden
In mijn ogen is het meer dan vorm. Ik vind Bergwijn en Lozano nogal beperkt en overschat.
 
2 maanden geleden
33 of 45 toeren? Vinyl of cd?
 
2 maanden geleden
Ongemakkelijke waarheid?
 
2 maanden geleden
Heb ik iets gemist gisteren , 1-1 ?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
@pvh25, Ik snap ook niet wat de Jong op 10 moet. De Jong is in de box een goede spits die geweldig kan koppen. Buiten de box worden allemaal beperkingen die hij heeft tav zijn bal-aanname goed zichtbaar, en wordt hij op zijn zwakke punten benut.

Ik zou dan nog eerder Bergwijn op 10 zetten, en De Jong in de punt van de aanval.
2 maanden geleden
Mark kreeg even gelijk, gezien de snelle 1-1. Maar gelijk ook ongelijk aanvallen is en blijft de beste verdediging. Een terechte 3-1 dus . Jammer dat het vertrouwen te klein is om zo hele wedstrijden te spelen.
 
2 maanden geleden
En nog iemand 1-1 ???
2 maanden geleden
Wat is overtuigen , 3-1 gewonnen . We weten allemaal dat het wat minder gaat maar we winnen wel weer. Je kunt het ook op een andere manier bekijken. De resultaten zijn een stuk minder op voetbalgebied maar daartegenover doen we het heel goed . Met deze selectie op deze plaats van de ranglijst en we doen nog mee. Minimaal de 2e plek . Er zijn ons heel wat punten gestolen maar daar hoor je niemand over. Ik hoop dat v Bommel donderdag start met de opstelling waarmee hij gisteren geëindigd is , met Gakpo en Guti . Guti twijfel ik nog wat over gezien zijn omschakel moment , bijzonder traag net als Rosario .
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De realiteit is inderdaad dat we nog steeds gedeeld bovenaan staan.... met zo'n matig spel en een team uit vorm, terwijl ajax als ik het moet geloven onderhand het beste team van Europa is en wereldspelers in hun selectie hebben. Mwahhh... nog niet zo slecht denk ik zo maar. Mbt. gestolen punten: 1. waarom was de overtreding van Blind op Lozano in de Arena na 5 minuten geen VAR-moment waard? 2. Huntelaar had dieprood moeten krijgen en daardoor waarschijnlijk 3 wedstrijden aan z'n broek gekregen. 3. Tagliafico heeft een uitgestoken(!) arm en krijgt geen penalty tegen, gewoonweg bizar.
 
2 maanden geleden
Inderdaad heel knap. Ik zou het ipv op de VAR te focussen willen hebben over Utrecht, Emmen en Ajax uit. Als ik me niet vergis had Ajax de dag voordat wij naar Utrecht moesten punten verspeeld. We trapten daar in de val van Advocaat. Met name de goal van Kerk (gedekt door 3 PSV’ers) had never nooit mogen vallen. Ajax uit had zomaar winst voor ons kunnen opleveren maar als telt niet helaas. Voor mij voelt het als een titel die we zelf hebben weggegeven. Hopelijk meer creativiteit en scorend vermogen in de breedte erbij waarbij ik graag een middenveld zie (met/ zonder blok is me om het even) waarbij de individuen complementair aan elkaar zijn. Benieuwd wat van Bommel volgend jaar tot zijn beschikking heeft. Bij Zulte loopt Theo Bongonda, die zie ik graag komen. Ook die middenvelder van Excelsior (Schouten??) vind ik een aardige speler maar volgens mij is Ryan Thomas vergelijkbaar. Scoren beiden niet veel trouwens.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Tony ,vaker lees ik dat u gecharmeerd bent van Theo Bongonda . Is die ook op tv te volgen ?