Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV gelijk tegen Ajax na spannende topper


Tijdstip
22 september 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV gelijk tegen Ajax na spannende topper; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV gelijk tegen Ajax na spannende topper

PSV heeft de topper tegen Ajax gelijk gespeeld. In het Philips Stadion eindigde het in 1-1. Donyell Malen scoorde wederom voor PSV nadat de ploeg eerst nog op achterstand was gekomen.

Het spel golfde al direct vanaf het begin op en neer. Ajax had weliswaar vaker de bal, maar PSV kon vanuit de counter meerdere keren gevaarlijk oprukken. Via Mohamed Ihattaren kreeg het ook de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet kon worden gekeerd.

Aan het eind van de eerste helft werd Ajax wel steeds gevaarlijker. Promes schoot vlak voor rust net naast, terwijl Jeroen Zoet goed stond opgesteld toen Tadic zichzelf vrij speelde.

Na rust ging Zoet juist snel in de fout en gaf een slechte pass. Ziyech wist het tot opluchting van iedereen echter niet af te straffen. Ihattaren was niet veel later het dichtst bij een doelpunt. Hij nam op schitterende wijze een vrije trap, die nog net uit de kruising kon worden getikt.

Na ruim een uur spelen kwam PSV plotseling op achterstand. De aanval van Ajax kreeg te veel ruimte om op te bouwen en Promes schoot de bal uiteindelijk buiten bereik van Zoet in het doel.

Niet veel later kwam Ihattaren goed op aan de rechterkant en gaf een prima voorzet op Bruma. De Portugees raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor deze naast het doel rolde.

Een kwartier voor tijd greep Mark van Bommel in met een dubbele wissel en bracht Olivier Boscagli en Cody Gakpo in het veld. Na ruim een minuut stuurde Gakpo met een schitterende steekpass Donyell Malen diep en hij schoot PSV weer naast Ajax.

Beide ploegen leken vervolgens vooral niet te willen verliezen, waardoor er van beide kanten nauwelijks gevaar was en het duel in een gelijkspel eindigde.


[video] Highlights | PSV - Ajax


Donyell Malen: 'Ik heb een beetje gemixte gevoelens'

Donyell Malen gaf in gesprek met Fox Sports aan een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd. "Aan de ene kant wil je natuurlijk winnen, maar als je met 0-1 achterkomt, wil je in ieder geval niet verliezen. Een beetje gemixte gevoelens", aldus Malen. "Zij hadden veel de bal en dan konden wij counteren. Dat speelden we net niet goed uit. Zij bleven de bal houden, maar in de tweede helft kwamen wij er wel steeds uit."

Na de dubbele wissel viel al snel de gelijkmaker. "We gingen wat anders spelen en van daaruit viel die goal", zo gaf hij aan. "Cody ging voorin spelen, terwijl ik met Stevie op 10 ging spelen. Met z'n tweeën gingen wij er achter spelen. Cody trekt die twee centrale mee en er komt dan een gat. Ik voelde en zag dat."


[video] Malen: 'Gemengde gevoelens bij gelijkspel'


Denzel Dumfries: 'Het is heerlijk om een topper te spelen'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan genoten te hebben van de wedstrijd tegen Ajax. "Het is heerlijk om een topper te spelen. Het niveau is hoger en het gaat sneller. Het is fijn om zulke wedstrijden te spelen", aldus Dumfries.

Vooraf werd in de media gespeculeerd over een doelpuntenregen. "Ik kan me dat wel voorstellen als je kijkt naar de intenties van beide ploegen", zo gaf hij aan. "Je verwacht dan dat er veel goals vallen, maar beide teams hielden het goed dicht. De teams stonden compact, je komt er moeilijk doorheen en je loert op je kansjes. Soms vallen die er dan niet in. Je kan niet volle bak aanvallen en open huis zetten. Dat deden beide teams niet en dat is logisch."


Mohamed Ihattaren: "Ik ben trots, maar jammer van de uitslag"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: 'Ik ben trots, maar jammer van de uitslag'

Mohamed Ihattaren vond in gesprek met Fox Sports dat hij terug kon kijken op een goede wedstrijd. "Het was mijn eerste topper. Voor mezelf heb ik lekker gespeeld", aldus Ihattaren. "Ik ben trots, maar jammer van de uitslag."

De middenvelder had geen last van extra spanning. "Gewoon gezonde spanning", zo gaf hij aan. "Ik heb altijd zin om tegen Ajax te spelen. Ook in jeugdelftallen wil je gewoon de beste zijn. Dat probeerde ik vandaag en ik denk dat het wel lekker ging."

Ihattaren gaf ook aan geen moeite te hebben om zoveel wedstrijden in korte tijd te spelen. "Ik verzorg mezelf elke dag, zowel op de club als daarbuiten. Ik slaap goed. Ik voel me gewoon goed en ben topfit", zei hij daarover. Bovendien vond hij dat zijn jonge leeftijd geen rol mag spelen. "Als je wordt neergezet door de trainer moet je er gewoon staan. Leeftijd maakt dan niets uit."


[video] Gakpo onthult boodschap op briefje Van Bommel: 'Geef assist!'


Cody Gakpo: 'Ik stond in de spits om een goed resultaat te halen en dat is wel gelukt'

Cody Gakpo vond het lastig om tegen Ajax in te vallen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Je moet meteen mee met het niveau, maar ik denk dat het vandaag wel aardig gelukt is", aldus Gakpo. "Ik stond vandaag wat dieper in de spits. Allemaal om een resultaat te halen en dat is denk ik wel gelukt."

De aanvaller was niet verbaasd dat hij in de spits moest staan. "We stonden achter en dan weet je dat de trainer iets wil veranderen, zodat we meer aanvallende impulsen hebben. Dan kan ik ook verwachten dat er geschoven wordt", zo gaf hij aan. "Het was een goed balletje van mij. Als Malen een op een komt, zit hij bijna altijd."

Gakpo vond dat PSV uiteindelijk tevreden kon zijn met het resultaat. "Je wil natuurlijk winnen, maar als je halverwege de tweede helft achterkomt en dan nog gelijk maakt, moet je weten dat je sowieso al een resultaat hebt bereikt", zei hij daarover. "Stiekem zoek je dan toch nog even naar die kansjes, maar die kwamen helaas niet uit."


[video] Dumfries en Gakpo over Ihattaren


Mark van Bommel: 'Het is fijn dat de wissel zo goed uitpakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan tevreden te zijn met het resultaat. "Als je met 0-1 achterkomt en dan terugkomt na zoveel wedstrijden ben ik daarin tevreden", aldus Van Bommel. "We wilden wel doordrukken, maar het was lastig."

Volgens de trainer van PSV begon juist Ajax goed aan de wedstrijd. "Wij hadden niets in te brengen. Zij krijgen een aantal heel goede kansen. De eerste helft was gewoon voor Ajax, dat was duidelijk", zo gaf hij aan. "In de omschakeling kregen we een paar heel goede mogelijkheden. Als je dan de laatste bal goed geeft, sta je alleen voor de keeper. Er loopt er altijd eentje mee en als je de bal dan opzij ligt, is het altijd een doelpunt."

Na rust kwam de ploeg beter uit de kleedkamer. "In de tweede helft begonnen wij goed. Dan merk je direct dat wij beter in de wedstrijd zitten. Wij krijgen dan een goal tegen en dan moet je reageren", zei hij daarover. "Ik vind het echt mooi hoe ze terug komen. Je geeft alles tot het einde. Dat is natuurlijk normaal, maar als je zoveel wedstrijden hebt gespeeld, hakt dat er wel in."

Van Bommel was blij dat zijn wissels, waarin hij de ploeg omgooide, direct goed uitpakte. "Er verandert wel iets. Dat is de bedoeling van wissels. Dat het positief uitpakt", zo gaf hij aan. "Het is natuurlijk geen garantie, maar je moet wel iets doen waardoor de tegenstander moet reageren en waar wij vastigheid hebben. Je brengt spelers in die een ander karakter hebben, andere eigenschappen en andere kwaliteiten. Jouw spel wordt dan ook anders, maar dat moet je dan wel goed invullen. Met elke wissel die je doet wil je het elftal helpen. Het is fijn dat het zo goed uitpakt."


John Rep: 'Mohamed Ihattaren is een ontzettend groot talent'

John Rep was als rapporteur van De Telegraaf aanwezig bij de topper tegen Ajax. Hij geeft aan genoten te hebben van Mohamed Ihattaren. "Die jongen is sterk, technisch en superjong. Hij heeft de kwaliteit dat hij moeilijke situaties er heel simpel uit laat zien", aldus Rep. "Het verbaast mij dat hij dit nu al kan brengen, want besef goed dat Ihattaren pas 17 jaar is. Hij heeft de beloftenploeg eigenlijk gewoon overgeslagen en voetbalt alsof hij al jaren meeloopt. Die jongen is een ontzettend groot talent."

Ook Donyell Malen maakte een goede indruk op de voormalig international. "Ook hij doet het heel goed en is nog jong. Donyell is een supersnelle spits, die de laatste weken heeft bewezen over voldoende scorend vermogen te beschikken", zo geeft hij aan. "Tegen Ajax maakte hij weer een belangrijk doelpunt, waarbij hij goed wegliep uit de rug van Lisandro Martinez. Het is mooi dat we ook bij Oranje nu kunnen genieten van talentvolle voetballers als Malen en hopelijk straks ook Ihattaren. Al moet die jongen de keuze uiteraard zelf maken."


Blind: 'in Eindhoven denken ze anders over voetbal'

Ajacied Daley Blind kwam na afloop van PSV-Ajax met een bijzondere kijk op de wedstrijd. Tegenover de Volkskrant merkt de verdediger op: "Het publiek ging ons uitfluiten omdat we in de slotfase minder aanvielen, waardoor PSV niet op de counter kon spelen. Het is hun tactiek, wij willen de bal. In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij. Ik veroordeel het niet, je moet altijd nederig blijven. Maar we waren de bovenliggende partij, we hadden meer verdiend dan een gelijkspel".


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Promes ('63)
Goal
1-1 Donyell Malen ('77)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Blind ('14)
Kaart
PSV: Michal Sadílek ('35)
Kaart
Ajax: Alvarez ('55)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell Malen Bruma


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'76 Cody Gakpo voor Jorrit Hendrix
'76 Olivier Boscagli voor Michal Sadílek


Opstelling Ajax

NeresTadicZiyech


MartinezPromesAlvarez


TagliaficoBlindVeltmanDest


Onana

Wissels:

'69 Van de Beek voor Neres


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 6 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
 4 0-0 (0-0)
10  3 2-2 (1-1)
11  3 2-1 (0-0)
12  3 1-0 (0-0)
13  3 2-2 (1-1)
14  3 2-2 (1-1)
15  3 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (93 -> 5,0)
2. Donyell Malen (45 -> 4,0)
3. Jeroen Zoet (37 -> 3,0)
4. Cody Gakpo (14 -> 2,0)
5. Timo Baumgartl (10 -> 0,5)
5. Jorrit Hendrix (10 -> 0,5)
7. Niemand (4 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
9. Nick Viergever (2 -> 0,0)
9. Bruma (2 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Kan iemand mij vertellen wat nu de gedachte achter Ibi is. Ik lees nu dat vBommel in de selectie wilt opnemen richting Ajax maar acht hem nog niet (in) te brengen. Kan natuurlijk ook weer spel zijn, maar toch. Hij heeft gister 90min gespeeld, dan ben je toch inmiddels wel fit genoeg om in te vallen. Waar is het wachten toch op.

Dan ander dingetje:
Bruma kan mij allesbehalve overtuigen voor 15 miljoen en zie het ook niet komen. Doan onnodig 7,5 miljoen. Voor die 22,5 miljoen hadden we toch een heerlijke nummer 6 kunnen kopen en nog een aanwinst op 4 ook.
Is dit niet gewoon falen van John de Jong. Krijg soms de indruk omdat hij diep in de buidel heeft getast 'hij goede zaken doet met dure spelers', maar ik heb er weinig vertrouwen in
+3/-9

 
4 jaar geleden
Ik heb een groot vertrouwen in John de Jong en zijn team. Ik vind dat PSV een fantastische selectie heeft samengesteld. PSV heeft veel minder geld dan Ajax uit kunnen geven en toch hebben we een ploeg met veel voetbal, creativiteit en dreiging.
Dit PSV doet serieus mee om de titel, en kan in eigen huis Ajax gaan verslaan.
Verder heeft deze selectie een aantal spelers die straks veel geld op gaan brengen, en als die gaan vertrekken (zoals Bergwijn) heeft PSV de vervangers al in huis.
Je moet PSV gewoon nog een paar weken de tijd geven om echt ingespeeld te raken.
+7/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nabeschouwingen geven niet altijd het juiste beeld van een wedstrijd . Een speler kun je dan al helemaal niet beoordelen. Naar mijn mening heeft John juist niet te diep in de buidel getast. Maar wij hebben te snel een oordeel klaar. Iedere aankoop werd door sommige 'supporters' weggehoond. We weten inmiddels wel beter. Er staat een heel goed elftal wat nog steeds groeit. Slechte wedstrijden zullen we ook gaan spelen maar welke ploeg speelt foutloos ?
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik zou als ik jou solliciteren naar de portemonnee van PSV!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bruma eens, zie nog geen 15 miljoen meerwaarde. Slecht is hij ook niet, maar ik had meer verwacht. Alleen thuis tegen Basel ging hij als de brandweer.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Ik vind Bruma echt een topaankoop. Wat kunnen meningen toch verschillen.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben wel benieuwd in hoeverre jij het als topaankoop classificeert. Had hij een miljoen of 5 gekost had ik er beter gevoel bij gehad. Mijn mening is als volgt: hij levert te weinig aan goals of assist, voor 15mln verwacht ik toch wel buitencategorie op de Nederlandse velden. Daarnaast zaten we op zich prima in de aanvallers hoewel dat we achteraf makkelijk praten is. Zo’n Gakpo als die invalt gebeurt er altijd wat.
Als Bruma al zijn hele carrière niet veel heeft laten zien, vanwaar dan die grote interesse. Ik vind echt een misser van De Jong. Zeker als je geld maar eenmaal kunt uitgeven. Doan moet voordeel van de twijfel krijgen en dan zal ik proberen maar ik zien er geen toekomst in helaas.

Als ik de aankopen bekijk van De Jong: Baumgartl voldoet, Lato/Boscagli stuivertje wisselen en dus val je terug op middelmatige middenvelder Sadilek als back. Dus er is geen LB die er staat. Bruma te duur en levert te weinig. Ibi goede zet, kan je weinig aan verliezen. Unnerstal goede zet, zien ik graag Zoet (op termijn) vervangen.
Doan voordeel twijfel maar heb er hard hoofd in. Mitrogoal goede zet. Ruiter prima als backup.

Dat PSV leuk doet komt niet door de Jong, maar omdat talent opstaat en zich goed ontwikkeld. In mijn beleving had hier een ouder ervaren type Cocu, Guardado etc bij gemoeten voor balans EN die er ook zou staan. Ibi zou wellicht kunnen maar staat er niet door blessures en dat wisten ze.

Achterin is gewoon niet best met Viergever en LB. Ze doen hun best maar schutteren te vaak.

Als ik alles optel: De Jong heeft zich zeker geroerd op de markt, maar om nou te zeggen dat er idee achter zit, nee, helaas niet.
Ik hoop dat ik volledig ongelijk krijg maar ben bang van niet
+1/-4

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Laat die Amsterdammers maar denken dat ze de beste zijn.Zoals elk seizoen gewoon de underdog spelen.Des te leuker als je dan van die groot smoelen wint.Grappige discussie gehad met een provinciale Ajaks lover.Volgens haar heeft PSV altijd de scheids mee en winnen ze op zijn Duits in de laatste minuut met veel geluk.
+3/-0

4 jaar geleden
Wij hebben Ihattaren, dat is het verschil. :)
+4/-0

 
4 jaar geleden
PSV en Ajax hebben beide zeer goede aanvallers,
maar bij beide ploegen zit de zwakke plek op links-achter, zoals bij Blind.
De ploeg die dit het best kan uitspelen wint volgens mij de wedstrijd.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Blind speelt niet rechtsachter, daar speelt Dest. En Blind is ook geen zwakte in het elftal van Ajax. Maar we gaan het zien vanmiddag.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Blind is juist in opbouw top, maar daarentegen is hij verdedigend juist wel kwestbaar, zeker met ruimte in zijn rug, dat zag je bv tegen duitsland uit.....wat heel belangrijk is vanmiddag dat je op voorsprong komt, dat speelt psv in de kaart, dan moet ajax komen en ga je zeker meer kansen krijgen, maar eerst dus de 0 houden en zelf een maken.... met beetje geluk...! Ik hou het op een 2-1 zege, maar zeker ben ik hiervan niet....
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Robben4ever, Ik schreef dat Blind op links-achter speelt, dus je correctie klopt niet.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Klopt wel, maakt niet uit waar hij speelt, op de linksachter blijft hij dezelfde speler met dezelfde opbouw en dezelfde verdedigende minpunten!
+2/-1

4 jaar geleden
Ik vind 1-1 wel een terechte uitslag. Slim van Van Bommel om Sadilek op Linksback te zetten om daar verdedigend wat meer power te hebben.
N.a.v.deze wedstrijd kunnen we wel zeggen dat PSV en Ajax ongeveer hetzelfde niveau hebben. Gezien de enorme bedragen die Ajax uit kan geven, en gezien de vele veranderingen deze zomer bij PSV vind ik dat wel knap. Ajax kan het spel van vorig jaar doorzetten, terwijl PSV nu een heel ander systeem erin moet slijpen.
Ihattaren zo snel mogelijk voor het NL-elftal oproepen, de noods met de belofte dat hij mee mag naar het EK.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Ik zou ook wel willen zeggen dat PSV en Ajax hetzelfde niveau hebben,maar als je Ajax ziet combineren en ik kijk dan naar PSV, ben ik bang dat Ajax een nog veel hoger niveau aan kan,PSV niet.
Sorry.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Klopt inderdaad, Ajax maakt momenteel een betere indruk helaas, maar er kan nog veel gebeuren dit seizoen. Met name als er geblesseerde spelers terugkomen, kunnen die voor nieuw elan zorgen, dus.. alles is nog mogelijk!
+2/-2

 
4 jaar geleden
@Mino, Ik vond PSV en Ajax in deze wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar.
Ik ben het met je eens dat het combinatie-spel van Ajax nu nog beter is dan dat van PSV, maar ik zie bij PSV veel mogelijkheden op groei (Gakpo, Ihattaren, Malen), en daarom vermoed ik dat ze nog een stuk hoger niveau kunnen gaan halen.
+3/-0

4 jaar geleden
Maximaal haalbare resultaat. Zat niet meer in. Morele winnaar gaat wat te ver. Uiteraard speelt het Europese verschil van 2 dagen mee. Aan de andere kant heeft Ajax de, potentieel, loodzware uitwedstrijd al achter de rug.
+4/-2

4 jaar geleden
op zich een redelijk goede wedstrijd maar ze waren allebeide bang om te verliezen! en dan met name die uit Amsterdam die kwamen toen het 1-1 werd niet meer achter weg en ik vond het waardeloos dat ze ineens anti voetbal gingen spelen terwijl ze altijd zeggen dat ze de beste zijn!!! nou in mijn ogen toch niet!! en makkelie sorry maar ik vond je best wel veel in het voordeel van 020 fluiten!!
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als Ajax vind dat ze in de CL thuishoren hadden ze ons van de mat moeten spelen ipv laf voetbal. Als ze zo spelen in de Arena weet ik de uitslag nu al . Ik denk dan ook dat wij kampioen gaan worden in de Arena. Ajax is geen schim meer van vorig seizoen.Willem Kieft heeft groot gelijk in zijn column in de telegraaf.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Hoezo , Rapportcijfers niet gezien zeker ?
+3/-1

 
4 jaar geleden
Wim kieft en telegraaf!! Ik stop met lezen
+1/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Er is meer dan alleen zwart en wit beste mesters , men moet wet ook willen zien.
+2/-0

 
4 jaar geleden
@Romaba "Ajax is geen schim meer" vind ik iets overdreven maar ik ben het wel met je eens dat dit Ajax niet het niveau heeft van het Ajax in de CL van vorig jaar.
Tav het kampioenschap hoop ik dat je gelijk hebt, maar ik denk dat Ajax nu nog iets contanter is dan PSV.
+1/-2

 
4 jaar geleden
We gaan het zien beste WouterErik alleen uw mening dat Ajax constanter is dan PSV snap ik niet . Waaruit blijkt dat dan ? Ten Hag zegt dat Ajax veel kansen heeft gehad , noemt hij het ook een kans als Ziyech de bal twee meter naast schiet ? De ploegen waren in evenwicht , gelijkspel is een terechte uitslag zonder meer. Maar ik zie niet zoveel verschil in beide ploegen . Ik denk zelfs dat wij een veel betere voorhoede hebben . Het zit hem nog in kleine details zoals bal tijdig afspelen zoals ook vandaag. Dit PSV is beter dan Ajax . Mo is een klasse beter dan Hakim ,dat ziet toch iedereen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
@Romaba, mijn zin "dat Ajax iets contanter is" had inderdaad beter gekunt.
Ik bedoelde dat Ajax vanuit de ervaringen van de CL meer ingeslepen patronen en automatismes heeft tav wedstrijden op top-niveau. Al zijn die nu wel minder zonder het voetballend vermogen van De Jong.
+2/-1

4 jaar geleden
Wie zijn nu de vedetten bij Ajax , allemaal een snipperdag ?
+3/-2

 
4 jaar geleden
Inderdaad , als je Ten Hag nu hoort tetteren , we hadden dit , we hadden dat . Ja Erik , je had moeten voetballen , dat is het grote Ajax verplicht maar dan had je afgeslacht geworden. Hou nu eens op met dat geneuzel.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hadden ze Ziyech maar op moeten stellen. ;-)
+3/-0

 
4 jaar geleden
die neemt geen risico meer , die is weg na de winterstop .Hij kan niet door een deur met Ten Hag. Riep Aad de Mos ook al . Is geen onzin dus .
+3/-0

4 jaar geleden
Blijf nog steeds van mening dat PSV op het middenveld een lopend type mist. Ben echt benieuwd of Thomas kan aanhaken, want dat is juist een speler die precies is wat we missen
op het middenveld
+2/-3

4 jaar geleden
Na Vitesse, Sporting en Ajax in 1 week ben ik echt heel positief gestemd over PSV. Drie lastige tegenstanders waarvan de laatste 2 op papier sterker zouden moeten zijn met een goed resultaat afgewerkt. Vandaag ging het redelijk gelijk op, al vind ik wel dat Ajax iets makkelijker kansen creëert. Echter denk ik ook dat Ajax redelijk op de top van zijn kunnen zit met dit materiaal, terwijl er bij PSV nog een enorme potentie inzit om te verbeteren. We missen nog een aantal zeer sterke middenvelders en kunnen met Mitroglu ook nog eens overstappen op een compleet ander spelsysteem. Met onze talenten durf ik zelfs wel te stellen dat de waarde van het huidige spelersmateriaal van PSV wel eens hoger kan zijn dan dat van Ajax. Op de linksback positie hebben we de plank wel compleet mis geslagen. Lato heb ik nog niet gezien (gelukkig wou Valencia toch niet verkopen) en Boscalgi maakt het blijkbaar ook niet waar. Jammer, maar je kan niet alles van te voren weten. Door dit resultaat en de groeipotentie die we nog hebben zie ik ons nog wel een serieuze gooi naar de landstitel doen. Iets meer rust voorin en wat meer voetbal op het middenveld en we stijgen boven Ajax uit.
+5/-1

 
4 jaar geleden
@Remmie, helemaal mee eens. Ajax haalde vorig jaar de halve finale CL en speelde in de grote wedstrijden echt goed. Toch kon PSV in deze wedstrijd op ongeveer hetzelfde niveau spelen als Ajax.
PSV is nu een nieuw spelsysteem met nieuwe spelers er in aan het slijpen, en nu de spelers elkaar beginnen te vinden, wordt PSV zeer gevaarlijk in de aanval. Gakpo, Ihattaren, Malen en Bruma staan nog maar aan het begin van hun echte ontwikkeling als basis-speler van PSV-1 dus er is nog zeer veel groei.

Op Linksback was Boscalgi de backup van Lato dus tav die positie moeten we nog even geduld hebben, vermoed ik.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Lato is toch gewoon fit? Of heb ik iets gemist.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Aan het begin van het seizoen was nagenoeg 100% van de kenners van mening dat Ajax afgetekend kampioen zou worden daarmee aangevend dat ze daar ook mijlenver voorliepen op PSV. Dat nivo verschil heb ik niet gezien. Ten Hag overdrijft nogal als hij zegt dat ze zoveel meer kansen hebben gehad. Dat viel nogal mee. En daarbij een topteam maakt kansen af...dat hoort ook bij voetbal Eric. Prima resultaat voor ons dus.
Ergernis, nog niet zo lang geleden werden wij bij elk goed resultaat die Miljoenen ploeg uit Eindhoven genoemd terwijl de talenten per definitie uit Amsterdam kwamen dit in een poging die resultaten van ons te bagatelliseren . Vreemd genoeg sinds de miljoenenploeg uit de hoofdstad komt is dit niet meer aan de orde. Vreemd genoeg hoor je die term niet meer en lijkt het normaal dat wij aan dat nivo aanhaken. Ook in dat licht is onze prestatie prima.
Ergernis2 Onana. Hij zit een paar jaar in Amsterdam en is ook al ten prooi gevallen aan de onmetelijke arrogante houding van die club. Wat is dat een arrogant quasi zelfverzekerd persoon geworden. Werkelijk bij elk balcontact probeerde hij zich op die manier te profileren. Doe gewoon je ding man, keepen en klaar verder.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Ajax is inderdaad de koopclub aan het worden en met de huidige salarissen die ze aan het betalen zijn zie ik ze in de toekomst nog wel in de problemen komen als ze hun spelers niet voor belachelijk hoge prijzen verkocht krijgen.

Daarnaast vind ik het helemaal verschrikkelijk dat ze daar in Amsterdam nu Bergwijn en Malen nog zien als hun eigen jeugd omdat ze daar in de D en C elftallen nog een keer een wedstrijdje hebben gespeeld. Gewoon een kwestie van slecht management geweest dat ze nu ergens anders uithangen..
+3/-0

4 jaar geleden
Goed resultaat voor PSV.Ajaks speelde makkelijker dan PSV maar creëerde weinig kansen.Gevaarlijkste man aan hun zijde was Promes die bij alle grote kansen betrokken was.Toen het 0-1 werd verwachte ik dat die Amsterdammers gingen doordrukken maar dat gebeurde niet.Blij dat ze Huntelaar niet inbrachten.PSV heeft te weinig gebruik gemaakt van de ruimte achter de Ajaksverdediging.Een goede steekpass bij de gelijkmaker en de hun verdediging was geklopt.
+3/-0

4 jaar geleden
Ajax is voetbal technisch en tactisch de betere, maar gelukkig win je daar niet mee. Ik vind dat PSV heel goed voor de dag is gekomen. Een paar weken terug zat er nog geen enkele lijn in. Denk toch dat het verbeterd is door het verplaatsen van Bergwijn naar de flank en inhattaren een mega talent op het middenveld te laten spelen.

Ik moet ook van bommel een compliment geven voor zijn wissel. Toen de wissels klaar stonden dacht ik oke nu gaan we op ons bek, maar hij had het toch goed gezien. Chapeau m.van Bommel.
+7/-0

 
4 jaar geleden
@ de kenner u zegt, Ajax is voetbal technisch en tactisch de betere . Ben ik niet met u eens . Ze hebben nu een dramatisch middenveld die nog veel kaarten gaan pakken en dat gaat ze nog opbreken ook . Ik weet niet of u de wedstrijd van Ajax tegen Lille heeft gezien maar mij viel op dat men het middenveld regelmatig oversloeg en de bal naar voren speelden Alsof ze daar een Luuk hadden staan. Als u de Wedstrijd PSV- Ajax nog een rustig terugkijkt zult u ook zien dat wij net zoveel kansen hebben gehad . Ajax had wat meer de bal maar verloor ook vaak de bal , vooral door Ziyech . Als ik dan de jonge Mo ga vergelijken met Ziyech , beiden aanvallende middenvelders, is Mo een klasse beter.Het gaat nog een heel mooi seizoen worden voor beide clubs trouwens.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik begrijp je wel, maar als ajax het middenveld overslaat (wat ook veel verrassender is) is dat vaak dmv een pass in de voeten door Blind. Er wordt dan ook echt door gevoetbald. Middenvelders kunnen dan onder de bal komen en hebben hun gezicht direct richting doel tegenstander. Dit is toch heel wat anders dan een lange peer op luuk geven. PSV had zeker mogelijkheden en het zelfs als ze het beter uitspeelde tot veel meer kansen kunnen komen. Alleen daar zit dan het grootste verschil tussen de twee teams. Rust aan de bal. De spelers van Ajax zijn veel comfortabeler aan de bal. Bij onze spelers lijkt het soms alsof ze paniek hebben en overhaast iets willen doen. Maar het mooie is. Die van ons zijn nog jong. Dus die gaan daar echt wel stappen in maken. De vraag is alleen of de jongens die je echt beter maken over 2 a 3 jaar als je echt kan gaan oogsten nog bij ons spelen. Feit is gewoon als je Malen Ihataren Bergwijn over 3 jaar nog zou hebben. Je internationaal succes zou kunnen hebben net zoals ajax. Alleen wij hebben niet de middelen om dit soort jongens langer te houden.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Over 2 a 3 jaar beste de kenner ? Ik denk dat er na de winterstop al getrokken gaat worden aan Donyell en Mo . De vraag is hoe zij er mee om kunnen gaan , het grote geld lonkt. Wat ons elftal betreft , vraag ik me af of we al ons beste team hebben zien spelen . De voorhoede wel , dat is nu wel duidelijk . We hebben nog een aantal geblesseerde en niet fitte spelers. Daarom denk ik ook dat we meer in huis hebben dan dat we nu al laten zien. Het middenveld gaat er heel anders uitzien ben ik vast van overtuigd.Het meest zorgwekkende is , kunnen we de ploeg bij mekaar houden. Als je al ziet hoe Real met Donny vd Beek omgaat , nu al vastleggen voor volgend seizoen ( als dit juist is). wat doet dat met de speler ? Het is niet te hopen dat dit de nieuwe trend gaat worden in de transferwereld , dan zijn de rapen gaar.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Hartelijk dank WouterErik ;-)
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Beiden teams zijn aan het eind van de wedstrijd tevreden met de uitslag en voetballen niet meer. PSV was minstens zo gevaarlijk als de tegenstander, maar op het einde van de aanval was er niet altijd scherpte genoeg om het ook in een winst om te zetten.
De opmerking van Van Hooijdonk "welke ajacied in godsnaam die beelden (van de samenvatting) heeft gemonteerd" is 100% terecht. Ik heb zelfs de indruk dat deze monteur al heeeeel lang de enige monteur is. Ook bij andere wedstrijden zit hij vaak op een ander spoor, dan de aanwezige toeschouwers en sluit hij niet aan bij zijn collega's van "Langs de lijn" (die toch ook vaak al een bril met een rode balk" dragen.
+4/-1

4 jaar geleden
In voorgaande seizoenen had Ajaks het altijd moeilijk met PSV omdat PSV het middenveld oversloeg.Vanuit Luuk sloten de spelers aan.Daar had ajaks het moeilijk mee omdat ze op het middenveld de bal niet konden onderscheppen en snel konden omschakelen.De ballen op Luuk waren echt geen lukrake trappen maar taktisch gezien heel sterk.De huidige speelwijze van PSV ligt Ajaks dan ook beter en waren ze dominanter dan de vorige seizoenen.
+2/-2

4 jaar geleden
PSV heeft individuele talenten, zeker. Maar ben deze week toch wel wat geschrokken van het niveau van PSV als team. Zowel tegen Sporting als tegen Ajax gaat er veel niet goed: korte passes komen vaak niet of onzuiver aan, over de lange maar helemaal te zwijgen.Geen echte opbouw vanuit het middenveld,dat beperkt zich tot tegenhouden. Rosario speelt daar zeer zwak. En dat al vele wedstrijden. Als dat niet beter wordt kan zo'n speler niet in het eerste blijven staan. Veel ballen worden op goed geluk naar voren getrapt. Het lijkt soms of ze geen idee hebben wat ze doen. Gelukkig maken de individuele opvliegers van Malen, Gakpo en Ihattaren veel goed. Maar bedenk eens hoeveel meer ze zouden kunnen opleveren in een kwalitatief goed team. Het is de technische staf aan te rekenen dat ze het teamspel niet op niveau weten te krijgen.
+1/-0