Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Maximiliano Romero redt PSV tegen FC Emmen


Tijdstip
19 september 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Maximiliano Romero redt PSV tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Maximiliano Romero redt PSV tegen FC Emmen

PSV is zaterdagavond ontsnapt aan gênant puntverlies. FC Emmen werd in blessuretijd met 2-1 verslagen. Een gigantische blunder van Mvogo leek voor puntverlies te zorgen, maar Maximiliano Romero zorgde toch voor de winst.

PSV zette vanaf het begin veel druk op de bal, maar had veel moeite om door de hechte defensie van Emmen te komen. De uitploeg loerde op een counter en kreeg zelfs de eerste grote kans, maar een katachtige reflex van Yvon Mvogo voorkwam een treffer.

De eerste grote kans voor PSV was wel raak. Na ruim 20 minuten kwam na een uitstekende aanval de bal bij Philipp Max en zijn voorzet werd door Noni Madueke in het doel gelopen. Voor de jonge Engelsman was het zijn eerste officiële doelpunt in het eerste elftal van PSV.  Na die treffer ging de ploeg op zoek naar meer treffers, maar omdat het geen gat wist te vinden in de verdediging van FC Emmen kwamen er geen serieuze kansen en gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand naar de kleedkamers.

In de tweede helft leek PSV het tempo flink op te voeren om het duel al snel te kunnen beslissen. Na enkele kleine kansjes duurde het echter niet lang voordat het weer terugviel naar het spelbeeld van voor rust. In een poging om aanvallend iets te kunnen forceren bracht Roger Schmidt een dubbele wissel, maar dat bracht een tegenovergesteld effect. Emmen kwam plotseling beter in de wedstrijd en kreeg in korte tijd twee kansen.

PSV leek vervolgens iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar zes minuten voor tijd ging Mvogo opeens gruwelijk in de fout en lag de gelijkmaker in het net. PSV zette vol aan en kreeg nog enkele kansjes, maar een gelijkspel leek het resultaat te worden. Diep in blessuretijd zette de ploeg nog voor een laatste keer aan en invaller Maximiliano Romero wist met een schitterende kopbal alsnog voor de winst te zorgen.


[video] Highlights PSV - FC Emmen


Denzel Dumfries: 'We moeten het gewoon eerder afmaken en dat moeten we onszelf verwijten'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan kwaad te zijn dat PSV het zichzelf zo moeilijk maakte tegen FC Emmen. "Dat hebben we vorige week ook al gedaan. We moeten het gewoon eerder afmaken en dat moeten we onszelf verwijten", aldus Dumfries. "We moeten kritisch op elkaar zijn over de laatste fase en moeten elkaar meer gunnen. Bij vlagen kunnen we wat makkelijker de oplossing zoeken en dan kom je makkelijker tot een goal. We hebben deze week een hele goede trainingsweek achter de rug en op vaste patronen getraind, maar dat komt er nu dan niet uit."

De aanvoerder wilde Yvon Mvogo niet afvallen. "Het is gewoon heel ongelukkig. Hij stuiterde net op en dat is gewoon hele botte pech", zo gaf hij aan. "Ik vind het echt verschrikkelijk. Hij doet het niet expres. Hij redt ons in de eerste helft een paar keer met geweldige reddingen en doet dat in de tweede helft weer. We zijn hartstikke blij dat hij hier is en hebben vertrouwen in hem."


Philipp Max: 'Ik had de bal naast het doel kunnen spelen'

Phillip Max vond in gesprek met Fox Sports dat hij het tegendoelpunt ook had kunnen voorkomen. "Ik had de bal naast het doel kunnen spelen", aldus Max. "Er zat een stuit in de bal, daarom was het lastig. Het is erg ongelukkig, maar uiteindelijk ben ik heel blij dat we gewonnen hebben."

Max gaf aan ook erg blij te zijn voor Maximiliano Romero. "Het is zijn eerste doelpunt voor PSV", zei hij daarover. "Het was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Er is een heel lange voorbereiding geweest en ook een lange tijd waarbij er niet gespeeld is. Uiteindelijk ben ik vandaag blij."

De verdediger kreeg ook de vraag of zijn voorzet in de blessuretijd een typische Max-bal was. "Ik probeer de bal in de gevaarlijke gebieden te brengen. Maxi heeft het goed gedaan", zo gaf hij aan. "Hiervoor ben ik hier. Dat zei ik al toen ik hier kwam. Ik probeer gevaarlijke situaties te creëeren en vandaag ben ik blij."


[video] Matchwinner Romero & assist king Max are very happy with the win


Roger Schmidt: 'We zijn nog steeds honderd procent overtuigd in Yvon Mvogo'

Roger Schmidt was na de winst tegen FC Emmen kritisch over het spel van zijn ploeg. "We hebben vandaag niet goed gespeeld. We scoorden al snel een doelpunt, maar daarna waren we te traag in balbezit", aldus Schmidt. "We hadden te weinig creativiteit. We misten de diepte en daarom bleef de tegenstander in de wedstrijd. Maar dit is voetbal. We hebben ons goed voorbereid, maar het team leek erg nerveus. Tegen dze verdedigende tegenstander was vandaag wellicht te lastig om de juiste beslissingen te nemen. We maakten te veel simpele fouten, maar misschien hebben we een wedstrijd als deze nodig om echt in het seizoen te komen."

De Duitser werd gevraagd of hij het eens was met de opmerking dat het een heel slechte wedstrijd was van PSV. "Jij mag altijd zeggen wat je wil. Het was niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is altijd het belangrijkste", zo gaf hij aan. "Het team is blijven vechten tot het einde en bleef vertrouwen houden. We waren vandaag niet in onze beste vorm, maar de wissel van Maxi Romero viel heel goed uit. Een geweldig moment om zijn eerste treffer voor PSV te maken."

Schmidt blijft van mening dat er met Yvon Mvogo een heel goede keeper in het doel staat. "Hij heeft nu wel twee fouten gemaakt in de eerste twee wedstrijden, dat is voor hem niet makkelijk", zei hij daarover. "We zijn nog steeds honderd procent overtuigd in Yvon. Hij was erg ongelukkig en erg teleurgesteld. Daarom is iedereen nu erg blij. Het hele team wilde het na die fout weer herstellen. Dat is een kwestie van teamspirit en ik ben blij dat dat gelukt is."


Yvon Mvogo: 'Gelukkig heeft mijn fout niet gezorgd voor puntverlies'

Yvon Mvogo was in gesprek met de NOS opgelucht dat PSV alsnog won van FC Emmen. "Het spijt me voor mijzelf en het spijt me voor het team. Deze goal is echt bizar. Ik kan het niet eens omschrijven", aldus Mvogo. "Ik bracht het team in een heel ongemakkelijke situatie. Gelukkig hebben we veel teamspirit getoond en hebben we de wedstrijd kunnen omdraaien en hebben we gewonnen. Gelukkig heeft mijn fout niet gezorgd voor puntverlies."

Voor de doelman was het duidelijk dat hij het veel beter had moeten doen. "Fouten gebeuren altijd, vandaag gebeurde het ook", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk hebben we de wedstrijd wel gewonnen. Het was voor mij een heel ongelukkig moment. Ik moet het vergeten en alleen maar blij zijn met de drie punten."

Door de late zege was het gevoel voor Mvogo heel anders. "Het team heeft laten zien dat het karakter heeft. Eigenlijk hadden we deze wedstrijd met 2-0 of 3-0 moeten winnen, maar uiteindelijk hebben we de drie punten en dat is het belangrijkste", zei hij daarover. "Uiteindelijk ben ik hier om het team te helpen. Ik ben blij dat ik dat twee of drie keer heb kunnen doen deze wedstrijd. Het spijt me voor wat er gebeurd is. Ik kan niet eens omschrijven wat er gebeurde, omdat ik in gedachten al bezig was met de volgende pass. We zullen het alleen maar beter doen. Ik ben veel beter dan wat ik vandaag heb laten zien en het team is veel beter dan wat het vandaag liet zien."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Noni Madueke ('21)
Goal
1-1 Eigen doelpunt Yvon Mvogo ('83)
Goal
2-1 Maximiliano Romero ('90)
Scheidsrechter
Van de Kerkhof
Toeschouwers
8.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Cavlan ('42)
Kaart
FC Emmen: Laursen ('84)
Kaart
FC Emmen: Jansen ('87)

Opstelling PSV

Noni MaduekeDonyell Malen


Cody GakpoRyan ThomasPablo RosarioMohamed Ihattaren


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'61 Bruma voor Noni Madueke
'61 Mauro Júnior voor Mohamed Ihattaren
'89 Maximiliano Romero voor Cody Gakpo


Opstelling FC Emmen

De VosKolarLaursen


TibblingPenaChacon


CavlanAraujoVeendorpBijl


Telgenkamp

Wissels:

'80 Caciano voor De Vos
'80 Jansen voor Kolar
'80 Bakker voor Cavlan
'82 Granecny voor Araujo
'89 Payne voor Pena


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 4-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 4-1 (1-0)
12  5 2-1 (1-1)
13  5 3-1 (1-0)
14  4 3-0 (1-0)
15  4 4-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.73. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Philipp Max (73 -> 5,0)
2. Maximiliano Romero (52 -> 4,0)
3. Pablo Rosario (17 -> 3,0)
4. Yvon Mvogo (15 -> 2,0)
5. Ryan Thomas (14 -> 1,0)
6. Noni Madueke (12 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (9 -> 0,0)
7. Jordan Teze (9 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (8 -> 0,0)
10. Niemand (6 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (2 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (1 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Donyell Malen (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als onze wals op gang komt, Emmen met de bravoure bij eigen 16 vastzet wordt zullen de onzen erover heen rollen. Gakpo op dreef, Mauro en Max brengen positieve energie. Rosario hopelijk in de vorm vd eerste helft tegen Groningen. Hopelijk tankt Malen flink vertrouwen. Ik zie het wel 5-1 worden.
+2/-0

2 maanden geleden
De afgelopen 2 seizoenen eindigde PSV-Emmen gemiddeld in 6-0. Voor minder dan dat doen wij het dan ook niet!

Déjà vu: een halfjaar geleden won PSV in Groningen en stond de week erop de thuiswedstrijd tegen Emmen op het programma, helaas was dat het begin van het (voorlopige) einde... dus dan morgen wellicht maar weer eens richting Philips Stadion.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Hey maat , "jetzt geth's los
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jetzt?

Het was niet best.

Eind goed al goed. Vooralsnog.

(later meer)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Andere tijden kerel..Toen zaten we in een afdaling die geen einde kende
+1/-0

2 maanden geleden
Met de laatste thuiswedstrijd tegen Emmen (6-0) zal het vandaag waarschijnlijk de deuren sluiten en op een foutje van PSV proberen te profiteren. Geduld hebben en ze kapot spelen. Een 5-0 vanavond
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom verwacht dit Netwerk dat Mohamed Ihattaren opnieuw op de bank zal beginnen ?
Probleempje van de training is al lang opgelost, en het is een van onze grootste talenten.
+1/-0

 
site-admin 2 maanden geleden
Het Algemeen Dagblad verwacht dat
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als je terugkijkt wat het AD elke keer voorspelt, zitten ze er heel vaak naast.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De realiteit is dat Ihattaren "gewoon" start

Alle toptalenten starten behalve Mauro... zeer benieuwd!
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣

Nou dat saaie imago raken we zo wel snel kwijt... wel slecht voor mijn hert, zoals ze in Nijmegen zeggen
+1/-0

2 maanden geleden
Misschien een idee om donderdag voor de vEL een andere doelman op te stellen ?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Na vorige week,dacht ik nog dat gebeurt hem nooit meer.
Man man,man.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik krijg het gevoel dat hij te veel wil bewijzen dat hij kan meevoetballen omdat de trainer hem daarvoor gehaald heeft. Ik vind het meevoetballen van doelmannen maar niks, en zie nu weer waarom.
Als de doelman voor zijn doel staat dan kan bij een foutje het een doelpunt worden,
als de doelman naast zijn doel staat, dan staat hij te ver weg van de andere hoek als er onderweg iets mis gaat.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het heeft niks met meevoetvallen te maken man! Gewoon een simpele terug speelbal. Kan iedereen overkomen. Onana heeft ook zulke blunders gemaakt hoor, en is hij nou zo slecht?
+3/-1

2 maanden geleden
Van Bommel nam een paar sterren uit Australië mee. Schmidt neemt een keeper mee die een normale scout zou afkeuren. Wanner komt Frans Bouwer binnen? Wanne gek zeg.
+2/-9

 
2 maanden geleden
Die komt pas als er pizza gegeten wordt
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hahaha nee man die komt Al een als de tafel vol Chinees ligt
+1/-0

 
2 maanden geleden
Shoarma uit China ook goed? ;-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gewoon een goede keeper. Heeft alleen te lang op de bank gezeten en heeft nu even wat tijd nodig. Niet zo dramatisch gelijk.
+13/-2

 
2 maanden geleden
Zo kan de alles recht lullen...
+2/-3

 
2 maanden geleden
IK ben het eens met wat die zeg. Een keeper wordt afgerekend op zo'n blunder. En die kritiek is ook terecht. Maar als we 90 minuten naar die wedstrijd kijken heeft die eigenlijk gewoon een prima wedstrijd gekeept. Ik vond hem al een heel stuk beter als tegen Groningen. Ik maak me geen zorgen over deze keeper. Hij heeft inderdaad laten zien dat hij best een prima doelman is.

Maar als een keeper een blunder maakt dan wordt die daar gelijk op afgerekend ook al keept die eigenlijk 90 minuten foutloos.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Bij Spezia loopt ook een prima keeper die vorig seizoen gemiddeld ieder wedstrijd een foutje maakte...

Keeper moet ballen tegenhouden. Degelijk en betrouwbaar. Mvogo is een clown
+2/-3

 
2 maanden geleden
Ja dat klopt een keeper moet ballen tegenhouden, en dat heeft die gister na behoren gedaan. Een spits staat daar om doelpunten te scoren en mocht die voor open doel naast schieten dan is het ook niet gelijk een slechte spits of een clown.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Twee wedstrijden, twee kapitale blunders. Gelukkig hebben ze geen puntverlies opgeleverd.
Geen foutjes of houdbare ballen maar clowneske acties en twee keer bij een 1-0 voorsprong.
Zoet werd om minder afgeserveerd.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Nee, ook Zoet maakte blunders en dat namen we voor lief. Het hield op toen hij ook nog stopte met ballen tegenhouden.
+1/-0

2 maanden geleden
Mvogo had psv al een paar keer gered voordat hij de grote fout maakte. Fout is hem vergeven. Mooie overwinning!
+3/-0

2 maanden geleden
Klinkt nu gek maar geef die keeper vertrouwen. Komt goed. Zit ook gewoon botte pech bij. Wil nog te geforceerd zich bewijzen. Kan iemand zich nog de eerste wedstrijden en reacties herinneren op Gomes en Romario.
+7/-0

2 maanden geleden
Deze keeper heeft een spoedcursus balcontrole aan de voet nodig. En hij moet stoppen met een kilometer voor zijn doel te gaan staan. Hij wordt beslist nog meerdere keren gefopt met een paar lange boogballen (Cocu) als dit zo doorgaat. Bovendien wordt een verdediger onder druk bloednerveus als hij niet weet waar zijn keeper uithangt... Oh, stond je naast mij? Sorry, ga de bal maar uit het doel vissen...
+3/-3

 
2 maanden geleden
Zeker als je een team in opbouw bent moet je alles zo simpel mogelijk houden.
Als je al maanden op elkaar ingespeeld ben ontstaat er vanzelf iets tussen de doelman en de verdedigers, maar daar is dit team nu nog niet aan toe.
+2/-0

 
2 maanden geleden
🤫 straks lezen ze hier nog mee...
+1/-0

2 maanden geleden
zonder gekheid wat was dit een kutwedstrijd zeg!! maar ja die horen er ook bij! maar ff een vraag wat kwam die bruma in hemelsnaam in het veld doen? 10 ballen gekregen 10x foute klote pass thomas speelde ook slecht en moet zijn pornnosnorretje maar weer eens afscheren!! keeper foute aanname maar shit happens en EMMEN wat kwamen die doen?? met 11 man achter de bal met hun anti voetbal!! en dan nog bijna met punt weggaan gadverdamme ik hoop dat ze er heel snel uitvliegen richting kkd!! nou volgende wedstrijd beter dan maar!! alhoewel slechter kan toch niet? TOCH?
+1/-4

 
2 maanden geleden
🤣🤣🤣 Thomas porno snor, msn teveel naar RHCP voorman Anthony Kiedis gekeken... die heeft ook n foute jonge echt!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Bruma gaf twee keer een prachtpass waaruit gescoord moest worden maar Gakpo reageerde te langzaam en Malen wachtte te lang. Weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken maar zeiken op Bruma is blijkbaar helemaal hip.
+4/-0

 
2 maanden geleden
nou nu 2x goede pass in half uur tijd?? dat had mijn oma beter gekund! maar bruma en ik weet niet of jij het ziet komt gewoon tekort voor dit niveau maxiromero23 maar ik denk dat jij het zelf niet begrijpt of ziet!! en psv vroeg gisteren zelf om deze klotezooi door ineens niet meer te gaan voetballen, maar ja dat is ook niet gek met elf tegenstanders die alleen maar in het 16 metergebied rond hangt!!
+1/-2

2 maanden geleden
Er was te weinig druk en het tempo lag te laag, dan ist vor en tegenstander die de bus parkeert te makkelijk om het tegen te houden, te onervaren msn ook wel.

Heel blij met 3 punten alsnog, die eerste Max daar gaan we nog veel profijt van hebben, top aankoop!
De 2e Max, laat eindelijk iets zien van zijn (vooruitgesnelde) klasse... dat er gauw meer moge volgen!
+1/-0

2 maanden geleden
Jongens , vandaag punt verlies van onze vrienden uit het beton dorp , en de platte kar kan klaar gemaakt worden. Klip en klaar
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bedankt Greggo, je laat mijn dag beginnen met een enorme lach 😂
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind het een beetje flauw dat mensen Mvogo gelijk afschrijven op deze fout. Laten we niet vergeten dat Gomes (in mijn ogen een van de beste keepers van de 21e eeuw voor PSV) ook heel veel problemen had in het begin. Laten we het gewoon wat tijd geven, ik heb vertrouwen in hem.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat heb je gelijk in, maar hij maakt het zichzelf en zijn trainer wel lastig zo; iedereen gaat nu toch erop wachten tot volgende hachelijke moment, uhhh liever niet, cker donderdag niet graag!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik schrijf het zeker niet af maar een voetballende keeper verwacht ik juist dergelijke bloopers niet. Daarbij komt dat ik twijfel over zijn inzicht bij hoge ballen vanaf de zijkanten. Dat ging vorige week een paar keer flink fout zoals Jan Boskamp terecht aangaf bij VI
+1/-3

 
2 maanden geleden
Ik vind dat een aparte vergelijking. Gomes was jaren jonger en kwam vanuit Brazilië naar Europa.
Mvogo is Europeaan, komt vanuit de Bundesliga en is Zwitsers international. Tevens was Gomes van PSV en is Mvogo een huurling.
Enige valide excuus is gebrek aan wedstrijdritme vanwege vier jaren met name op de bank gezeten.

Twee wedstrijden is te vroeg om te oordelen maar ik vind vooralsnog de bijdrage aan de bal niet opwegen tegen het onrustige in zijn keepen, vooral bij het uitkomen.
Hij zal wel blijven staan maar doe mij Unnerstall maar.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zie net pas de samenvatting van de wedstrijd. Ik tel 2 kansen in de eerste helft waarvan 1 lekkere goal. In de tweede helft krijgen we pas in minuut 87 de eerste kans met Malen. Dit moet toch niet om aan te zien zijn geweest??
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat is het nu juist wel,ondanks dat het nog niet denderend is,is het hoog druk zetten,de tegenstander de hoek in drijven onder energievretende omstandigheden toch wel interessant om te volgen.
Ik vind het in ieder geval mooier en leuker dan de elftallen onder Cocu en Van Bommel waarin controle het uitgangspunt was.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ik vond het maar bar- & barslecht. Sorry dat ik jouw bijdrage ff als bruggetje ge/misbruik, maar mocht kennelijk niet meer zelfstandig reageren omdat ik vooraf al iets had gepost.

Zoals gezegd vond ik het dus niet om aan te gluren, kan wel zijn dat druk naar voren en dergelijke interessant is, allemaal leuk & aardig, maar voetbal gaat à priori om doelpunten, of iig kansen en mogelijkheden, van beiden veel & veel te weinig gezien. En met alle respect Emmen, waar hebben wij het over?! dat wij uit al 2x gelijkgespeeld hebben is erg genoeg, maar ditmaal ontkomen wij daar maar op het nippertje aan in een heuse thuiswedstrijd, nou ja min of meer dan.

Having said all that, met terugwerkende kracht toch wel blij dat alles liep zoals het liep. Met deze uiteindelijke 2-1 aanvaardde ik vrolijker de terugreis dan wanneer het 1-0 was gebleven.

Ik snap dat je een intensiteit als in de laatste 10-12 minuten geen hele wedstrijd kan volhouden, maar als je zulks zowel voor als net na rust aan de man legt, dan voorkom je dat het spannend wordt. In die slotfase ontstond dat, eerder zo gemiste, doelgevaar, uit nood geboren weliswaar, weldegelijk! Waarom altijd alleen als het absoluut moet?

Wat die keeper betreft, gewoon laten staan. Je hebt hem nu en nou mag hij ook bewijzen dat-ie de terechte nummer 1 is. De onvolprezen Gomes had ook regelmatig dergelijke slippertjes en zelfs regelrechte blunders er tussendoor. En ook de grootheden Beef, Beuk & Does waren niet onfeilbaar. Laten we blij zijn dat we iig van die waardeloze Zoet af zijn, good riddance... maar nu is 't wel even genoeg hé, Yvon, in Slovenië & Almelo de '0', afgesproken?

Verder geen spijt dat ik voor deze thuiswedstrijd (van de eerste 4) heb geopteerd. Dit om de doodeenvoudige reden dat het de enige thuiswedstrijd op zaterdagavond voor de winterstop(!) is, hoe heeft PSV dit, covid of niet, kunnen accepteren?! Daarnaast vind ik het wel mooie symboliek aangezien deze wedstrijd ook een halfjaar geleden in de planning stond, eveneens op zaterdagavond 6 dagen na een overwinning in Groningen.

Eindconclusie: ik had er als seizoenkaarthouder nou eenmaal recht op en daarom heb ik kaart aangeschaft - je wilt natuurlijk niet dat een ander ervan profiteert als je zelf niet gaat! - en ik had nog treinkaartjes over; leuk om vooraf in het stam-etablissement "de jongens" weer even te zien; de belevenis & beleving in het stadion vond ik echter 3x niks: veel dronken mensen en veel overijverige stewards, ergerlijk... en bijna na nog wezenloos puntenverlies ook... Bijna. Gelukkig. Niet.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben het vrijwel volledig met je eens. Echter zijn alle resterende thuiswedstrijden tot de winterstop na een Europa League-wedstrijd (even er van uitgaande dat je de groepsfase haalt). Dan mag je alleen maar op zondag spelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En daar heb jij weer helemaal gelijk in!

Nou nog wel even die 2 "potjes" winnen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het was idd niet om aan te zien. Zeer weinig goedlopende aanvallen/combinaties en al evenzo weinig kansen.
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Bijzonder matige wedstrijd van PSV-kant. Weinig goedlopende aanvallen/combinaties en al evenzo weinig kansen.

Max was één van de weinige lichtpuntjes. Malen, madueke en ihattaren erg matig.
+1/-0