Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Eenvoudige zege voor PSV in Waalwijk


Tijdstip
19 december 2020
Stadion
Mandemakers Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Eenvoudige zege voor PSV in Waalwijk; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Eenvoudige zege voor PSV in Waalwijk

PSV heeft zaterdag zonder veel problemen een zege behaald op bezoek bij RKC. In Waalwijk werd met 1-4 gewonnen. Voor rust scoorden Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren. Denzel Dumfries wist vanaf de strafschopstip een doelpunt te maken, terwijl Noni Madueke het vierde doelpunt voor zijn rekening nam.

RKC leek PSV vanaf het begin te willen verrassen en speelde zeer aanvallend. De thuisploeg kreeg na enkele minuten een enorme kans, maar de lat werd geraakt. In een poging het achterin voetballend op te willen lossen ging RKC niet veel later enorm in de fout, waarna Cody Gakpo uiteindelijk eenvoudig de 0-1 binnen kon schieten.

Het was voor PSV even korte tijd prijs schieten. Na een goede aanval zorgde Mohamed Ihattaren voor de 0-2 en direct vanuit de aftrap was de derde treffer ook al bijna een feit. Bovendien werd een treffer van Donyell Malen vanwege buitenspel nog afgekeurd. Het tempo bij PSV ging vervolgens hard omlaag. Het gaf RKC een paar kansen en dat zorgde voor enkele reddingen van Yvon Mvogo. Doelpunten vielen er echter niet meer in de eerste helft, zodat PSV bij rust een 0-2 voorsprong te pakken had. Al had de score groter uit kunnen vallen omdat PSV een overduidelijke penalty werd onthouden. Zowel scheidsrechter Blom als VAR Lindhout greep echter niet in.

Al vaker dit seizoen begon PSV uitermate zwak aan de tweede helft. Daar was in Waalwijk echter geen sprake van. In de eerste vijf minuten na rust dwongen Denzel Dumfries en Mario Götze keeper Lamprou tot een redding. De slordigheden keerden echter weer terug in het spel, zodat RKC iets meer grip op de wedstrijd kreeg. Tot kansen kwam de thuisploeg echter niet. Twintig minuten voor tijd kwam dan de definitieve beslissing. Waar een overtreding op Dumfries in de eerste helft nog onbestraft werd, kreeg de aanvoerder nu wel een penalty. Zelf ging Dumfries achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-3 tegen de touwen.

Het duel was daarmee gespeeld. PSV speelde het duel rustig uit en RKC kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Vlak voor tijd viel de aansluitingstreffer echter wel. Stokkers schoot in de korte hoek hard de 1-3 binnen. Het duel lag even stil omdat gecontroleerd werd of de aanvaller geen buitenspel stond, maar de treffer telde wel. Het was vooral voor Fredrik Oppegård een zuur moment, omdat de jonge verdediger aan de zijlijn klaar stond om in te vallen. De Noor moest nog even op de bank plaats nemen, maar uiteindelijk volgde in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog zijn officiële debuut. Een kleine minuut later zorgde Noni Madueke voor de 1-4 en direct daarna klonk het eindsignaal.


[video] Four goals secure the three points | Highlights RKC Waalwijk - PSV


Denzel Dumfries: 'Het was een verdiende overwinning'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan dat PSV een verdiende overwinning had behaald. "Het veldspel was goed. In de eerste helft kwamen we wat gelukkig op 0-1, maar daarna maken we de wedstrijd dood. In vergelijking met andere wedstrijden hebben we dat vandaag goed gedaan", aldus Dumfries. "Vaak hebben we nagelaten om de voorsprong te vergroten, maar dat hebben we vandaag wel uitgebreid. Dan zie je dat we een verdiende overwinning pakken."

De aanvoerder was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV niet op honderd procent hoefde te spelen. "Wij gingen gewoon slimmer om met onze kansen", zo gaf hij aan. "Je hoeft jezelf dan ook niet veel in te spannen. Wel gewoon met respect voor de tegenstander, maar je speelt dan wat makkelijker en wat meer vanuit je positie."

Dumfries vond na het zien van de beelden dat hij in de eerste helft al een strafschop had moeten krijgen. "Maar goed, we hebben met 1-4 gewonnen en dat is gebeurd", zei hij daarover, die ook van mening was dat de strafschop in de tweede helft terecht was. "Hij liep me in mijn rug."


Roger Schmidt: 'Ik ben blij met de prestatie en voor mij was het een goede wedstrijd'

Roger Schmidt gaf in gesprek met Fox Sports aan erg blij te zijn met de winst tegen RKC. "Het was een erg lastige wedstrijd. RKC is een goede ploeg", aldus Schmidt. "We scoorden twee vroege doelpunten, maar in de eerste helft hadden we veel moeite met de aanval van RKC. We moesten veel verdedigen, al hadden we ook wel wat kansen om de derde te maken. In de tweede helft deden we het een stuk beter. Uiteindelijk is het een verdiende overwinning."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat PSV niet aantrekkelijk speelt. "Dat was het voor mij wel", zo gaf hij aan. "We scoorden vier goede doelpunten. In de tweede helft waren we erg goed in balbezit. Het is een zwaar seizoen geweest tot nu toe. Als je met 0-2 voor staat, moet je slim zijn en kun je het balbezit gebruiken om energie te sparen. Het was een slimme prestatie. Ik ben blij met de prestatie en voor mij was het een goede wedstrijd."

In de eerste helft was Schmidt nog boos en had na het rustsignaal ook nog een discussie met Kevin Blom. "In mijn ogen waren sommige beslissingen van de arbitrage niet terecht. Daar was ik een beetje boos over, maar dat is uitgepraat", zei hij daarover.


[video] Dumfries roemt killen, Madueke is back, Oppegard zeer trots op debuut


Kevin Blom: 'Denzel Dumfries was in de eerste helft echt op zoek naar een strafschop'

Kevin Blom werd in gesprek met Fox Sports gevraagd naar enkele momenten tijdens de wedstrijd. Zo gaf hij in de eerste helft geen strafschop na een overtreding op Denzel Dumfries. "Die verdediger van RKC neemt veel risico, maar wij hebben gezien dat hij ook licht de bal raakt", aldus Blom. "Als je naar het beeld kijkt, zie je dat Denzel Dumfries zijn been over de grond sleept en alleen maar op een strafschop uit is. Live heb ik dit niet gezien, alleen dat de bal werd gespeeld. De VAR heeft ook beoordeeld dat hij echt op zoek was naar een strafschop. Dat gaf hij tijdens de wedstrijd zelf ook toe."

In de tweede helft kreeg de aanvoerder wel een penalty. "Het contact is minimaal, maar je ziet tijdens de wedstrijd dat hij, en dat doet hij overigens heel sterk, er voor komt. De speler raakt hem licht aan en dat was voor reden voor zowel mij als mijn assistent dat we dit een strafschop vonden", zo gaf hij aan. "Ik snap de discussie wel. De VAR blijft hier ook vanaf, omdat er wel contact is met een speler van PSV. Die discussies zullen we altijd houden. Het is geen zware strafschop."

Blom werd ook gevraagd naar twee hands situaties tijdens de wedstrijd. Zo kreeg RKC geen strafschop nadat Jordan Teze de bal tegen zijn hand kreeg. "In de spelregels staat duidelijk dat als de bal via jouw eigen voet tegen de arm komt het geen strafbaar hands is. Het is wel hands, echter is dit een duidelijke spelregel waarvoor geen strafschop gegeven mag worden. De VAR zou hier ook ingegrepen hebben als ik wel een strafschop had gegeven", zei hij daarover.

Bij de 0-2 van Mohamed Ihattaren zou ook hands aan vooraf zijn gegaan. "Tijdens de wedstrijd zag ik al dat de bal tegen zijn arm kwam. Hij had de arm naast zijn lichaam en daar kreeg hij de bal tegenaan, dus voor ons geen strafbaar hands", aldus de scheidsrechter. "Dit is absoluut niet bewust. Vandaar dat wij door laten spelen. Als er gelijk wordt gescoord zou het doelpunt worden afgekeurd. Omdat er eerst nog een paar acties kwamen en hij daarna pas schoot, moeten wij het doelpunt goed keuren. De regel van aanvallend hands is afkeuren is alleen als er direct wordt gescoord. Omdat er nu een aantal fases tussen zit, moeten wij het doelpunt goed keuren."


Cody Gakpo: 'Het was gewoon een zakelijke overwinning'

In gesprek met Fox Sports gaf Cody Gakpo aan tevreden terug te kijken op de wedstrijd tegen RKC. "We hebben het goed en snel afgemaakt. We maakten snel twee goals en dan gaat het allemaal net iets makkelijker", aldus Gakpo. "Die derde goal bleef wel lang uit, maar die heeft Denzel uiteindelijk gemaakt. Het was gewoon een zakelijke overwinning."

Ook Gakpo kreeg de inmiddels terugkerende vraag of hij het wisselbeleid van Roger Schmidt snapt. "We spelen veel wedstrijden en door corona hebben we een drukker programma gehad dan normaal. De trainer houdt er rekening mee dat wij nog jong zijn, dat we veel wedstrijden hebben gespeeld en niet iedereen dit gewend is. Zo wisselt hij een beetje", zei de aanvaller daarover. "Natuurlijk wil iedereen altijd alles spelen, maar uiteindelijk hebben we de keuze van de trainer te accepteren. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige spelers lastig is, maar ik begrijp goed in welke situatie wij zitten. Er zijn geen problemen met dit beleid."

De aanvaller snakt wel naar de winterstop. "Het was een lange eerste seizoenshelft. Maar die is ook nog niet afgelopen, eerst dinsdag nog", zo gaf hij aan. "We hebben dan een paar dagen vrij en dan moeten we er weer tegenaan."


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cody Gakpo ('11)
Goal
0-2 Mohamed Ihattaren ('14)
Goal
0-3 Denzel Dumfries ('71, penalty)
Goal
1-3 Stokkers ('86)
Goal
1-4 Noni Madueke ('90)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Philipp Max ('59)
Kaart
RKC Waalwijk: Ngonge ('63)
Kaart
PSV: Pablo Rosario ('78)

Opstelling PSV

Cody GakpoDonyell Malen


Mohamed IhattarenPablo RosarioIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'67 Joël Piroe voor Donyell Malen
'67 Noni Madueke voor Cody Gakpo
'87 Jorrit Hendrix voor Ibrahim Sangaré
'87 Adrian Fein voor Mario Götze
'90 Frederik Oppegård voor Philipp Max


Opstelling RKC Waalwijk

JohnStokkersNgonge


TahiriAnitaVan der Venne


QuastenToubaMeulensteenBakari


Lamprou

Wissels:

'4 Daneels voor John
'61 Azhil voor Anita
'61 Lutonda voor Quasten
'72 Gaari voor Bakari
'72 Sow voor Van der Venne


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 7 1-4 (0-2)
 6 1-4 (0-3)
 6 1-4 (1-2)
10  5 0-4 (0-2)
11  5 0-4 (0-2)
12  5 0-4 (0-2)
13  5 0-4 (0-2)
14  5 0-4 (0-2)
15  5 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (58 -> 5,0)
2. Denzel Dumfries (22 -> 4,0)
3. Cody Gakpo (21 -> 2,5)
3. Olivier Boscagli (21 -> 2,5)
5. Mario Götze (15 -> 1,0)
6. Pablo Rosario (9 -> 0,0)
7. Philipp Max (6 -> 0,0)
8. Jordan Teze (5 -> 0,0)
9. Adrian Fein (4 -> 0,0)
10. Donyell Malen (3 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (3 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (1 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Niemand (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Justin De Haas (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Nog twee wedstrijden te gaan dit jaar. Gezien de tegenstanders moeten dat 2 overwinningen zijn. En dan maar hopen dat onze concurrent in Den Haag of Tilburg wat steken laat vallen. Je verwacht misschien dat zowel PSV als Ajax deze potjes eenvoudig gaan winnen, feit is alleen dat beide nog niet echt soepel draaien, dus ik denk dat er nog wel eens een verrassing tussen kan zitten. Aan ons om ervoor te zorgen dat die verrassing niet bij ons gebeurt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tot nu toe gaat het elke keer nog goed. We moeten nu puur naar onszelf kijken en inderdaad hopen dat de concurrentie een steekje of 2, 3 laat vallen. Wat vertrouwen geeft is dat we elke wedstrijd legio kansen krijgen en dat onze aanvallende spelers zo belachelijk goed kunnen ballen in de kleine ruimte. Dat zie je zelfs in het buitenland maar zelden. Wat je ook ziet bij PSV zijn strakke harde inspeelpasses en mensen in de dekking aanspelen. Dat getuigd van een toenemend zelfvertrouwen en is mooi om te zien. Tot de Kerst 6 punten erbij en dan naar maar eens kijken hoe we ten opzichte van onze grootste concurrent staan. Ik vind ons met name verdedigend verder, maar dat kan schijn lijken en moet zich elke wedstrijd weer bewijzen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik acht PSV morgenavond absoluut niet kansloos hoor! Zo goed is RKC nou ook weer niet.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Als PSV een goede dag heeft dan is een overwinning mogelijk ;-)
+2/-0

2 maanden geleden
Ah,gelukkig niet op zondag 16.45.
+2/-0

2 maanden geleden
Drie bonus punten pakken morgen, VVV volgende week verslaan en dan ga je in ieder geval minimaal als nr 2 de winterstop in, zit je nog in de beker en speel je Europees. Het kan nog veel beter, maar Schmidt behaald gewoon uitstekende resultaten. Ik verwacht overigens niet dat we even makkelijk van beide ploegen gaan winnen, zeker als de eerste en tweede goal lang achterwege blijven.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik hoop toch zo dat er dit keer een normale eerste én een normale tweede helft wordt gespeeld. Ben dat billenknijpen meer dan zat. Zelfs tegen De Graafschap was het nog een paar minuten feest....
+1/-0

Paulinho01 (geschorst)
2 maanden geleden
PSV moet hier gewoon winnen!
+1/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Zorgen dat we iig ruim de rust in gaan, liefst 0-2 of een 0-3?!Maar ik verwacht gewoon een lastig potje waarin we heel moeilijk, wederom, de punten pakken.... ik zeg 1-3 uiteindelijk🍺👍, en daarna ff kijken naar loting beker, ik hoop op Ajax of Vitesse thuis👍
+1/-0

5 weken geleden
Ik houd het op 0-3 vanavond. Met een gezonde dosis energie in het elftal mogen ze het zichzelf hier niet lastig maken
+1/-0

5 weken geleden
Slappe hap betekent punt verlies. Gas erop en voor rust klaar spelen
+1/-0

 
5 weken geleden
Die heeft echt een abonnement op PSV wedstrijden pfff. Wat zal ie nu al balen
+1/-0

 
5 weken geleden
Ja het is zielig. Hoe triest zijn 020 commentaar is. Ik kijk niet eens meer, dan maar ander streampje

Maar ach door dit soort zielige dingetjes heeft de helft van Nederland een schijthekel aan Ajax. En gunnen ze het psv meer dan ajax om kampioen te worden

FORZA PSV
+6/-0

 
5 weken geleden
Inderdaad, wat een zijkkwal. Die heeft met z'n hele familie een seizoenkaart bij NoseUnited. Zit maar te zeuren over die latbal van hun en probeert Sangaré rood aan te smeren. Zegt nog even tussen neus en lippen door dat onze doelpunten zijn gevallen door persoonlijke fouten..... Zo doodmoe van die gozer 😖. Geluid staat hier inmiddels op nul. Wanneer grijpt PSV eens in? Ik betaal liever het dubbele aan PSV zodat ik onze wedstrijden kan volgen met ons commentaar dan dit geleuter.
+3/-0

 
5 weken geleden
Tis al jaren zo dat Amsterdamse geneuzel met die verslaggevers. Types als Ten Napel zijn er niet meer helaas
+1/-0

 
5 weken geleden
Die Leo Driessen is dan wel een zeik Ajax supporter, maar het is toch echt het belabberde voetbal van PSV dat hem de kans geeft om zo te zeiken. Het lijkt echt nergens op, en dat met een selectie met zo veel kwaliteit. Tegen RKC Waalwijk nota bene. Of is er iemand hier die trots is op wat we wekelijks te zien krijgen?
+1/-4

 
5 weken geleden
Ze spelen se wedstrijd lekker rustig uit zonder dreiging van RKC. Niet onnodig energie verspillen. Doelpunten vallen wel
+3/-0

 
5 weken geleden
Is echt om te janken inderdaad. Zouden ze bij Fox wel eens de moeite doen om hun eigen commentatoren te beluisteren en beoordelen, of is het in bezit zijn van een Ajax pyjama voldoende?
+2/-0

 
5 weken geleden
Denk met Ajax zweepje hahaha. Op de billen van Jan J..d V Gangelen
+1/-0

5 weken geleden
Jammer dat Denzel het afgelopen woensdag nodig vond om te vertellen dat hij de strafschop versierd had, anders had hij nu de strafschop gekregen die hij verdiende...
+3/-0

 
5 weken geleden
Liever dat dan met staal gezicht zeggen dat het er ééntje was haha
+1/-1

5 weken geleden
Mooi dat het 0-2 staat, maar wat een armoede weer. Waarom weigeren ze toch gewoon te voetballen? RKC voetbalt beter, aantrekkelijker en gedurfder. Ga toch gewoon voetballen!
+1/-3

5 weken geleden
Goed dat Schmidt eens flink tekeer gaat, gele kaart meer dan waard! Er mogen, elke wedstrijd weer, veel te veel overtredingen worden gemaakt op onze aanvallers.
+3/-0

5 weken geleden
Psv speelt voetbal om je als supporter kapot voor te schamen. WAARDELOOS.
+1/-11

 
5 weken geleden
Het staat je vrij om over te stappen naar een andere club hoor. Kijk op de ranglijst en kies de club met de meeste doelpunten voor dit seizoen. Gegarandeerd elke week spektakel. Zelfs in de bekerwedstrijden. Bijna vier doelpunten voor per wedstrijd !
+7/-1

5 weken geleden
Overduidelijke penalty op Dumfries. Dan is het 0-3 en gespeeld. Kutje Driessen zou in de overtreffende trap lopen snitch-nichten als het zijn NH's clubje overkomt. Maar reageert gelaten als het PSV overkomt. En ook weer niemand in de Fox studio die de penal eruitlicht. Dokussen.
+4/-1

 
5 weken geleden
0 2 ging hands vooraf en sangria had rood kunnen hebben. Wel realistisch blijven
+1/-6

 
5 weken geleden
Lees ik nou serieus dat dat onschuldige fysieke duel met John een rode kaart waard was? In Engeland fluiten ze er niet eens om.
+5/-1

 
5 weken geleden
Wellicht wordt het tijd dat je een keer stopt met trollen
+1/-0

 
5 weken geleden
Was die handsbal van ons in de 16 nou een goedmakertje of gewoon goed gezien van Blom?
+1/-0

 
5 weken geleden
Dat was scheidsen met gezond verstand. Want die nieuwe regel dat alles maar hands is in de 16m slaat helemaal nergens op.
+5/-0

 
5 weken geleden
Er werd geen doelpoging ontnomen. Het schot was al gekraakt met de voet. Direct op de hand was vast een penalty geweest.
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Gaat weer de verkeerde kant op! Veels te slap, te nonchalant in de omschakeling. Het alsof ze de wedstrijd gewoon niet willen killen!
+1/-1

5 weken geleden
Malen Tis niet zun beste dag.
Te veel wandelen .
Hopelijk pakt piroe weer een goaltje mee
+2/-0

5 weken geleden
Wederom een typische zaadpot. Wie neemt dit setje eens bij de hand? Zahavi? Gotze? We mogen niet klagen vandaag. Wordt tijd dat er eens 90 minuten vol gass fussbal gespeeld wordt.
+4/-10

 
5 weken geleden
Overdrijf toch niet zo. Ja, ik snap als je 90 minuten naar die ouwe zeikzak luistert, dat het niet veel lijkt

Middenveld stond goed, vind Sangare echt fijne speler.

Verder staat het centraal vrij goed, begin echt een fan te worden van Boscagli. Zo makkelijk opbouwend en positioneel echt een sterke verdediger.

Je ziet wat vertrouwen met een speler doet
+12/-2

 
5 weken geleden
Inderdaad. Zo slecht was het niet. Vooral degelijk, en werd niet onnodig met energie gesmeten. Iets wat RKC wel deed en dat zag je na de 60e minuut. Toen was het wel over met hun. Zet net als ik voor de grap ook eens het geluid uit en probeer dan je eigen mening te vormen. En als je dan toch bezig bent moet je dat ook eens bij 020 doen. En dan hun spel tegen dat van ons afzetten. Puur op wat je zelf hebt geconstateerd. Zonder vooringenomen geleuter van één of andere Foxidioot. Er gaat een wereld voor je open !!
+7/-0

 
5 weken geleden
Dit was nou een typische wedstrijd waaraan je merkt dat er geen publiek is. Als er publiek is proberen ze die nog te vermaken. Nu is het gewoon heel saai de wedstrijd uitspelen.
+2/-0

5 weken geleden
Povere pot.

Nou ja, je wint 'm.

Daar is alles wel zo'n beetje mee gezegd.
+1/-2

5 weken geleden
Hartstikke leuk dat Oppegard zijn debuut maakt. Er was reden genoeg om ook Sambo in te brengen maar dat gebeurde helaas niet. Hopelijk de volgende wedstrijd
+2/-1

5 weken geleden
Prima overwinning. Lekker zakelijk ook. Heb vanaf de 30e minuut met het geluid uit gezeten en dat is prima bevallen. Was net toch benieuwd naar wat ze in de studio te melden hadden maar daar gingen ze alleen maar op die penalty in. Wat een stelletje zeikwijven zeg. Moeten ze die snor de volgende keer niet uitnodigen als PSV speelt... Manmanman. En van die Perez wordt je ook kotsmisselijk. Twee jaar geleden zat hij alles wat PSV wat op te hemelen, ook al was het in mijn ogen drama. En nu zaagt hij alles en iedereen die van ons PSV is tot de wortel af. Die vent moet echt een kutleven hebben.... ik niet, want wij hebben weer drie punten in de tas. En dit keer zonder billenknijpen. Ook wel eens lekker.
+6/-1

 
5 weken geleden
Prima overwinning? Maar welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Het veldspel van PSV wordt steeds slechter. Simpele ballen worden verspeeld. Vier keer nutteloos naar elkaar tikken en dan weet je het al, de bal verliezen ze uiteindelijk. Gewoon over 4 meter een bal naar elkaar overspelen lukt al niet. Wat voor houtakker is die Sangare? Rosario gezien? Man, man, man.....Ik schaam me voor dit PSV.
+1/-11

 
5 weken geleden
Zoals ik daarstraks al tegen een collega van je heb gezegd : je mag gewoon over stappen naar een andere club hoor. En waarom kijk je nog als je het waardeloos vindt? Natuurlijk gingen er dingen fout, maar noem mij één club waar alles goed gaat. Ik heb zitten kijken naar RKC-PSV en heb na 30 minuten het geluid uitgezet. Zou jij de volgende keer ook moeten doen. Misschien dat je je dan niet zo mee laat slepen door de verslaggever ter plekke. Fijn weekend nog, want je laat je zondag toch niet verpesten door deze kutclub uit Eindhoven 😜
+9/-0

 
5 weken geleden
Ik heb al na 1 minuut het geluid uitgezet en daarna een best leuke wedstrijd gezien.
Leo Driessen zijn zinnen zijn een soort mineur-akkoorden waar ik ook triest van wordt als ik er naar moet luisteren.
+4/-0

 
5 weken geleden
Wat flauw om met dat trolargument te komen. Ben al jaren fan en lig wakker als PSV verliest. Het gelul van een commentator interesseert me niet. Maar kijk de wedstrijd nog eens terug en beoordeel de kwaliteit van de combinaties en het veldspel van Waalwijk en PSV in de periode tussen de 0-2 en de 0-3. Dan snap ik niet hoe het kan dat er zo weinig lukt en we niet in staat zijn gewoon naar voren te spelen. Mijn zorg is dat ze met dit spel geen kans hebben tegen AZ, Feyenoord, Vitesse en Ajax. En dat vind ik erg. We gaan het zien in januari.
+1/-0

 
4 weken geleden
Als je de wedstrijden van de andere clubs bekijkt - ook afgelopen weekend- kun je precies hetzelfde zeggen dat ze met dat spel geen kans maken en dat ze daarom heel erg bang moeten worden van PSV.
Zelfs het oppermachtige Ajax 'verliest' de tweede helft van ADO met 2-0 terwijl die toch echt gewoon nog 4 plekken onder RKC staan!?
+1/-0

5 weken geleden
Niet heel best spelen en gewoon winnen. Ik teken ervoor. Dat deden we in onze beste seizoenen ook. En wat betreft commentatoren en analisten. Die zien de bui ook al hangen en kunnen hun frustratie niet meer verbergen. Verder snel vergeten en doorrr
+7/-0

5 weken geleden
Zakelijke saaie overwinning. De controle was over een groot stuk van de wedstrijd heel groot, prima, eigenlijk kwam RKC er nauwlijks aan te pas. In balbezit is het nog steeds redelijk voorspelbaar als we in de buurt van de 16 komen, wederom veel balverlies in de 16 , zeker bij ballen van de flanken. Maar je kunt de klok er op gelijk zetten dat er altijd wel goals vallen daar er veel spelers een goal kunnen maken. Wellicht door de snelle 0-2, maar er werd compacter gespeeld dan voorgaande wedstrijden doordat PSV iets inzakte, je ziet dan dat er prima in de kleine ruimte rondgetikt wordt. Op naar dinsdag, 3 punten pakken en een beetje uitrusten onder de kerstboom
+5/-0

 
5 weken geleden
Ik vind het een goede zaak dat ik eindelijk ook een keer een PSV heb gezien dat zakelijk controle heeft door iets verder teruggetrokken te spelen. PSV kan niet de gehele competitie 90 minuten druk zetten op de helft van de tegenstander. Zo kan PSV de spelers ook sparen. Het team stond in de 2e helft goed, en via uitvallen kom je dan toch op 4 doelpunten. (eigenlijk 3 met een swalbe van Dumfries).
+3/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Dat was het denk ik ook @wouterik, energie sparen, het seizoen is nog lang. PSV is momenteel niet uit op de schoonheidsprijs, maar op punten en een systeem er in slijten. Ik merk wel dat er mensen zijn die hier vandaag zakelijk voetbal gelijk stellen aan 'minder goed voetbal'. Ik zie echter wel een nog steeds stijgende lijn, ook vandaag.
+3/-0

5 weken geleden
Ze hebben gedaan wat ze behoorden te doen,door de vroege openingsgoal van Gakpo kwam een scherper Rkc er niet meer aan te pas.
Ihattaren speelde sterk.
+4/-1

5 weken geleden
Van gangelen, gatverdamme wat ben je toch een vervelende vent. Beetje dumfries proberen, met een omweg, uit te laten maken voor matenaaier. Ik hoor je nooit als de echte matenaaiers Tadic en of tagliafico bezig zijn. Man wat hoop ik dat we kampioen worden, alleen al vanwege types als jou.
Volgende week weer 3 punten en dan goed rusten en uit de winterstop komen. Dan gaat het echte werk beginnen en weten we gelijk hoe we er echt voor staan.
+4/-0

 
5 weken geleden
Ja jongen. Als Huntelaar een penalty meekrijgt heet het ervaring en slim. Laat gaan, dit verandert nooit. 1 remedie, kampioen worden
+5/-0

 
5 weken geleden
Ik vond het ook buitenspel. Kijk maar eens goed na..
1-1= vul maar in
+2/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
eine Schwalbe macht noch keinen Sommer.
+1/-0

5 weken geleden
Tja, nogmaals deze eenzijdige 020 bril irriteert de massa mateloos en zal de irritatie/afgunst naar die club alleen doen toenemen.
Ik probeer het positief te zien, dat 020 altijd de media etc mee heeft,
maar het merendeel van Nederland tegen.

De media houdt dit beeld simpelweg instandt.
.

Met alle respect, sportjournalist is een vak, en ik begrijp dat iedereen een lichte voorkeur kan hebben voor een club, Ala

Ik heb het nooit storend ervaren bij een enkele andere verslaggever van FOX, maar bij deze engnek leo driessen gaat het echt verder.

Zelf kijk ik niet meer, want je luistert gewoon naar een soort van hater.

Als ik hoor dat hij Sangare na 2 minuten rood van het veld wilde zien (wat me totaal niet verbaast) en dat een objectieve verslaggever bij de nos hebben ze het niet eens over een overtreding vind ik wel dat dit schrijnende vormen aanneemt. Pure negatieve opruiing.

Zelf betaal ik niet voor deze neuzen zender, maar het is allemaal vrij ziek.
Waarschijnlijk dat Leo geen vrouw heeft, want wie houdt het uit met zo'n triest figuur..
Even ziek als Sierd de Vos geniet als psv tegen Atletico een penalty mist, zoals gezegd
klassenjustitie.

Toon maak werk voor een anti 020 zender bij Fox via de KNVB, zou het van harte steunen.

Maar zoals gezegd, we mogen kritisch zijn op psv. Maar als je vandaag gaat zeiken over Rosario, Sangare heb je er eerlijk gezegd vrij weinig verstand van naar mijn mening..
Dat ze goed waren misschien niet, maar gewoon dik voldoende
+4/-2

 
reactie verwijderd

5 weken geleden
Was die goal van Malen eigenlijk wel buitenspel? Op het moment dat Ihattaren schiet, doet hij niet actief mee aan het spel. Vervolgens gaat de bal via de keeper op de paal en krijgt hij hem dus eigenlijk van de keeper voor zijn voeten. Ik begrijp dat ie afgekeurd wordt, maar het is toch een grijs gebied. Pingel voor Dumfries sloeg weer helemaal nergens op. Wat ze daar in Zeist aan het doen zijn is mij een groot raadsel. Een VAR hoort hier gewoon in te grijpen. Het blijft een regelrecht drama. Overigens wel bewonderingswaardig dat Blom de kans om een (onterechte) pingel aan RKC te geven laat lopen. Dat maken we toch niet vaak mee. Bij 1-2 had het nog wel eens spannend kunnen worden.
+1/-0

 
5 weken geleden
Ja, dat is buitenspel. Ik had ff zin dit op te zoeken:
IFAB zegt dat buitenspel o.a. een overtreding is wanneer: gaining an advantage by playing the ball or interfering with an opponent when it has:
• rebounded or been deflected off the goalpost, crossbar, match official or
an opponent

Een poging tot een save van de tegenpartij heft dit niet op.
+1/-0

5 weken geleden
Zag ik het nu goed? Speelde Gotze de laatste 10 minuten voordat hij gewisseld werd in een soort van controlerende rol voor de verdediging?
+2/-0

5 weken geleden
Ik kan negatief commentaar geven:
Mvogo kan niet voetballen en had de 1-3 gewoon moeten hebben.
Teze kan alleen balletje breed geven
Dumfries is alleen op zoek naar overtredingen tegen hem
Maken deed weinig tot niets, behalve een beetje mee sjokken.
Ihattaren was alleen met zichzelf bezig en op zoek naar goals.

Maar positief commentaar is ook prima mogelijk
Ze lieten rkc voetballen tot de 16 en gaven verder vrijwel niets weg
Götze laat voetballen wel heel simpel lijken
Dumfries is een beest, onvermoeibaar, sterk in de duels en slim en sluw.
Gakpo in oranje

Al met al was deze zaadpot een combinatie van bovenstaande. Niet goed niet slecht, maar wel (eindelijk) meer dan 1 of 2 goals.
+3/-0

5 weken geleden
Ik snap de commotie om al die wel of niet penalties en hndsballen eerlijk gezegd niet, Blom legde het wmb. prima uit met het spelregelhandboek, waarbij de 0-3 penalty echter een randgevalletje is.
+2/-1

Paulinho01 (geschorst)
5 weken geleden
Bij fox bleef men maar zeiken over de zogenaamde handsbal bij goal 2 psv. Maar de duidelijke penalty op Dumfries (wat niet gegeven werd) lulde men niet over. Dit noemt men journalistiek hahahaah wat een opruiing.

Simpele zege PSV nu tegen VVV opperste concentratie!
+2/-0

 
5 weken geleden
och je moet het gewoon zien als een compliment. Kost mij ook moeite maar ik zie het voortaan gewoon zo dat hoe meer ze je afzeiken en negatief benaderen hoe succesvoller dat je bent en hoe banger ze voor je zijn. Zoals Boeren onze geuzennaam is zo moeten we de subjectieve media ook gaan omarmen. Hoe slechter ze berichten hoe beter wij het dus doen. En uiteindelijk als het goed draait, je resultaten haalt, kunnen ze niet om je heen en wordt het beeld vanzelf positief. Kijk maar naar de tijd Gomez, Cocu(speler), Alex, Park. Toen hadden we na verloop van tijd wel een grotere gunfactor. Van de andere kant, fans van andere clubs zullen nooit heel enthousiast worden. Dat worden wij ook niet over andere clubs. Dus kun je je ook nog afvragen waar we ons druk over maken. Korte samenvatting, kampioen worden is het enige dat telt en de rest is bijzaak.
+2/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
5 weken geleden
Hoi. Nou nee. Het is gewoon media gelul. Als ik nu bijvoorbeeld bij studio sport die 3 zie zeggen dat Feyenoord slecht speelde... nou dan schiet mij maar lek Feyenoord speelde eigelijk gewoon echt sterk... die vraten Vitesse geheel op... een wonder dat ze verloren. Vraag me echt af of deze heren de wedstrijd wel gezien hebben... ook dan dat moment van denzel laten zien. Het is allemaal zo slecht. Het is de moeite niet om dit soort programma’s nog te volgen. Wat een dom gelul allemaal. Nou ja ik kijk het niet meer. Dinsdag vvv verslaan kom op psv!
+1/-0

 
5 weken geleden
Zo sterk vond ik Feyenoord eigenlijk niet. Pas toen ze in de laatste 20 minuten gingen drukken kregen ze de kansen. Daarvoor bleef Vitesse eenvoudig overeind en hebben ze voldoende kansen gehad om de score verder uit te lopen.
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
5 weken geleden
Zo zie je maar weer hoe de meningen verschillen.
+2/-0

5 weken geleden
Centraal achterin en het verdedigende deel van het middenveld is gewoon te matig. Daarom krijg je die onrust en zijn we aangewezen op bevliegingen van de topkwaliteit voorin. Als we in de winterstop Koopmeinders en Bazoer zouden kunnen halen is dat probleem opgelost. En misschien kan dit wel gefinancierd worden door afscheid te nemen van Sangaré (miskoop) Hendrix, Rosario en Thomas. Gezien het aantal geblesseerden die gaan terugkomen heb je deze vier dan toch niet meer nodig. Met name Sangaré en Rosario zijn zwakke schakels die de constant onrust veroorzaken. Met Koopmeinders zou je voor het eerst in hele lange tijd weer een centrale verdediger hebben die kan opbouwen, en hij pikt regelmatig een doelpunt mee en Bazoer is een voetballende versie van Sangaré en hij heeft ook scorend vermogen. Met deze 2 erbij kan je echt een elftal opstellen dat fluitend kampioen van Nederland wordt en zelfs Europees kan verrassen.
+2/-1

5 weken geleden
Laat ik dan maar eens voor advocaat van de duivel spelen.

Best wel een hoog Calimero-gehalte hier. Daar waar het het begeleidend commentaar betreft alsmede de arbitrage.

Allereerst het commentaar. Er deugt kennelijk niets van de meeste commentatoren. Hen wordt partijdigheid verweten. Frappant dat men zulks evenzeer beweert op AN: men zou bij Fox te zeer PSV minded zijn. En op het FN zullen ze er ook wel het hunne van denken. Het is maar net wat je wilt horen, nietwaar?

Toegegeven, ook ik heb Leo Driessen best wel een tijdje gehaat hoor. Had met name met midden jaren (19)'90 te maken, de meest afschuwelijke periode in mijn leven, maar dat terzijde. Inmiddels kan ik prima naar de man luisteren. Hij is ervaren, kundig, bij tijden cynisch maar ook vaak zéér enthousiast. Dat de man een sterke voorkeur zou hebben voor een club uit Noord-Holland is een juiste constatering. Samen met zijn broer is Leo fervent aanhanger van het IJmuidense Telstar.

Dan de arbitrage. Óók Kevin Blom, voorheen "Onkruid" heb ik een tijdlang gehaat. Dat had natuurlijk alles te maken met de 2 belachelijke rode kaarten voor voornaamgenoot Strootman (Twente) & Jetro Willems (NAC). Dat heeft de man inmiddels aardig goedgemaakt met de zéér makkelijk gegeven strafschop in Alkmaar (2018, 2-3).

Gisteravond kwam PSV imo niet verkeerd weg daar waar het de arbitrage betrof. Zo had Denzel op slag van rust zomaar een strafschop kunnen hebben, maar was degene die hij wél kreeg in de 2e helft natuurlijk een lachertje. Dsn had de goal van Mo kunnen worden afgekeurd wegens hands en had Teze eveneens vanwege hands een penalty tegen kunnen krijgen. Op de uitslag had e.e.a. uiteraard geen tot weinig gevolg aangezien PSV toch wel vrij eenvoudig zou hebben gewonnen.

Overigens begint Denzel een aardige reputatie te krijgen waar het schwalbes betreft. Woensdagavond ging hij vrijwillig tegen het gras en gisteravond was er ook niet veel voor nodig. Geen verwijt, slechts een constatering.
+5/-2

 
5 weken geleden
Helemaal mee eens. Sangare begint inmiddels ook een reputatie als schopper te krijgen. Die zal binnenkort wel rood krijgen nav ingrijpen van de VAR
+1/-2

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Ik zou de uitleg van Blom nog eens nakijken @killer, waar hij de spelregels uitlegt, dat laat niets aan onduidelijkheid over. Dat hands van Ihattaren en Teze niet bestraft worden is juist. Daar bij Fox werd men zwaar gehinderd door gebrek aan kennis daarvan. Die Mario Been spande wel de kroon, "je moet voetballer geweest zijn om daar juist over te oordelen", wat een domoor. Dumfries had zomaar terecht geel kunnen krijgen voor een schwalbe in de 1e helft.
+1/-0

 
5 weken geleden
Zit wat in. Ik had mijn betoog al in mijn hoofd voordat Blom voor de camera verscheen, maar besloot het vandaag toch zo op te schrijven.

Reden: ik snap er zelf nog maar heel weinig van. Van de regels en (var) interpretatie. Met name buitenspel (lijnen) en, zoals gisteravond, hands. En dat ik het inmiddels niet meer kan volgen is weer het (logische) gevolg van de totale willekeur die "ons" scheidsrechterskorps erop nahoudt en op de wedstrijden loslaat.

Overigens netjes dat Blom toch nog voor (achter?) de microfoon verscheen, alleen beetje jammer dat dit pas was n.a.v. het commentaar van het panel.

En Mariootje is nooit écht over die ene wedstrijd heen gekomen, al was hij daarvoor ook niet bepaald hoogbegaafd.
+1/-0

5 weken geleden
Voel me niet echt aangesproken qua calimerogehalte maar toch even reactie. Als Calimero betekent dat je feiten benoemt dan zou je mij zo mogen noemen, met plezier. Ben het er niet mee eens dat er geen voorkeuren zijn in de media. Los van de hierboven genoemde voorbeelden mbt Fox en Driessen kan ik er nog wel een aantal noemen. Het stelselmatig kapotmaken van spelers (Toivonen, Manolev, Strootman en v Bommel)daar waar net zo'n 'ergerlijke'apelers als Tagliafico en Huntelaar altijd met hun gedrag wegkomen. Als ajax een grote zege boekt is het wervelend etc , als PSV dat doet kan de tegenstander er geen flikker van (let er zelf maar eens op dan zul je zien dat dit gewoon zo is) En als klap op de vuurpijl zal ik nooit de beteuterde gezichten van onze publieke omroep figuren Tom Egbers, Joep Schreuder en consorten vergeten toen wij op de laatste dag kampioen werden. Zullen we zeggen dat daar de objectiviteit vanaf te scheppen was. Laat me niet lachen. Kijk dan eens naar BBC, MotD als je objectieve commentaren wil zien. Maar zoals eerder gezegd, ik laat mijn dag er niet meer door verpesten. Ik beschouw die subjectiviteit en negativiteit voortaan als een compliment en omarm het als een teken dat ze ons als een bedreiging zien. Gewoon kampioen worden is de enige manier om die arrogante kwasten de mond te snoeren. Overigens, ik vind Calimero ook een prima geuzennaam😂
+2/-0

 
5 weken geleden
Dat vind ik dan weer iets te veel nivo , wij van WC eend...😉
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Da's ook wel weer waar hè... Jeroen Toet, what's in a name?

Maar goed, ik heb mij in verleden met name bij NOS ontzettend gestoord aan het dwepen met Ajax en het filiaal Ajax Catalunya. Tegenwoordig word ik dan weer wat misselijk bij het kijken naar UPC Sport. En tijdens die CL-run gold letterlijk 'vluchten kan niet meer' (niet geheel onterecht toen overigens); gelukkig voorkwam ene Lucas Moura (wie?) - die scoort nooit! - erger. Fox Sports valt mij in deze reuze mee. Genoeg ex-PSV'ers ook, al is dat niet mijn nummer 1 criterium.

Overigens hebben wij ruim 3 jaar geleden in Putten of all places Jan-**** van Gangelen erop aangesproken. En toen vertrouwde hij ons, samenzweerderig fluisterend, toe dat-ie (pssst) toch eigenlijk voor Feyenoord was (maar niet verder vertellen). Ja ja...
+1/-0

 
5 weken geleden
Het schijnt dat Jan Boskamp ook voor Feyenoord is😉
Maar die is er zo eerlijk over en zo recht door zee dat het me totaal niet stoort. Nu is Feyenoord ook geen Ajax natuurlijk. Daar zit de A van Arrogant niet in.
+1/-0

 
5 weken geleden
Boskamp doet het met humor en zonder arrogantie. Ik vind het geen probleem als iemand een voorkeur voor een club heeft. Zodra je oud spelers vraagt dan hebben die vaak ook een achtergrond bij of PSV of Ajax of Feyenoord. Maar die van PSV en Feyenoord kunnen neutraal praten terwijl bij de Ajax-groep je vaak het gevoel krijgt alsof ze vinden dat hun opleiding en spelsysteem heb beste is.
Van der Vaart kan ik prima zien, want die doet het met humor.
+1/-0

reactie verwijderd

5 weken geleden
ik vond de wedstrijd tegen rkc wel redelijk goed! maar wat ik wel irritant vind is dat als ze 2-0 voor staan alles op zijn gemak achter rond gaan spelen zo van we hoeven niet meer te scoren!! klap er toch verdomme op dadelijk komt het weer eens op doelsaldo aan en dan krab jeje achter de oren omdat je 2 goals tekort komt!!
+1/-0

 
5 weken geleden
Als wij op doelsaldo op 2 goals van Ajax komen dit seizoen zijn we dik kampioen.
+1/-0

 
5 weken geleden
We worden kampioen op punten niet op doelsaldo. Je weet maar nooit wat de KNVB beslist.
+1/-0

4 weken geleden
Beetje geloel over Denzel Dumfries, want eerst bleef hij bij overtredingen op hem op kracht op de benen en kreeg hij niks mee, nu valt hij bij overtredingen waar zowat iedereen zou neergaan en gaan we mopperen? Als wij zelf de brave jongetjes van de klas willen zijn moeten we ook niet janken als we niks meekrijgen of veel tegen, ik vind dat Denzel nou profijt van neemt en terecht, dat die lul van een Leo de aandacht op Denzel wil vestigen zegt meer over zijn labiele geest dan wat dan ook, ook wilden we een sterke middenvelder dat niet met zich zou laten sollen, die hebben we nou, en els die onterechte kaarten gaat krijgen door opnaaierij van Ajax gezinden hoeven wij ook niet genoegen mee nemen, kom op TOON.
+2/-0

 
4 weken geleden
Niet druk om maken , het zijn van die bekende holle vaten.
+1/-0

 
4 weken geleden
Wat moet politicus Toon hier aan doen?
+1/-0

 
4 weken geleden
Mss de advocaat van Fijenoord inhuren oid? of een muiterij organiseren? Motie van wantrouwen indienen? Een begin van een revolutie? Wtf dan ook.
+1/-0