22 februari 2005
-
Champions League
-

PSV heeft in eigen huis een uitstekende prestatie verricht door de Champions League finalist van vorig seizoen, AS Monaco, met 1-0 te verslaan. Alex zette die stand al na 8 minuten op het scorebord.

PSV begon uitstekend aan het duel in het Philips Stadion. Het eerste helf uur was volledig voor PSV. De ploeg speelde gevarieerd, gaf niets weg en kwam regelmatig gevaarlijk door. Toch hielden de Fransen de deur dicht en konden open kansen voor PSV voorkomen. Toen was het wel al 1-0. Na acht minuten zorgde Alex voor een makkelijker wedstrijd van PSV. Bij een hoekschop kwam hij vrij en kopte hij keihard via de grond achter de miszittende keeper. In plaats van terug te gaan ging PSV door en voelde het dat er meer in zat. Dat was ook het moment in de wedstrijd om door te drukken.

Toen dat niet gebeurde moest PSV de teugels wat laten vieren. Dat werd ingeleid door een enorme fout van de uitblinkende Lee die te nonchalant een bal breed speelde op een Franse spits. Alex voorkwam op snelheid met een weergaloze actie dat de spits alleen op de keeper af kon gaan.

Daarna ontspon zich een duel dat meer gelijk opging. Beide ploegen gaven nauwelijks iets weg, maar waren wel enkele malen gevaarlijk. PSV had iets meer balbezit maar had niet meer de dusdanige controle om te kunnen doordrukken.

Bekijk het wedstrijdverslag via de link naar het scorebord hieronder.

Mooie uitgangspositie; maar strijd is nog lang niet gestreden

PSV heeft een mooie uitgangspositie weten te creeren voor de terugwedstrijd in Monaco. Vooral het feit dat de ploeg naast de kleine overwinning de nul wist te bereiken, zal PSV helpen in de terugwedstrijd. Een nederlaag met een doelpunt verschil in Monaco zal voor PSV dus nog niet funest zijn. Maar gezien de kwaliteiten van Monaco en de resultaten van de Franse ploeg in thuiswedstrijden kan PSV zich absoluut niet veilig wanen na de 1-0.

Feest in Philips Stadion

In een kolkend PSV stadion wist PSV via een uitstekende wedstrijd de zege weg te halen tegen de Fransen. PSV werd het gehele duel hartstochtelijk gesteund en de overwinning werd dan ook gevierd na afloop als een enorme stap richting de kwartfinale door spelers en vooral ook op de tribunes.

Ooijer: met gerust hart naar Monaco

Andre Ooijer liet na afloop weten tevreden te zijn met de 1-0 zege. "We kregen niet heel veel kansen. Natuurlijk is 2-0 altijd beter, maar dat is logisch. We gaven achterin niets weg. Als we iets meer hadden willen doen moest dat in de eerste helft gebeuren. In de tweede helft leek het of we iets minder bleven voetballen."

'82 Nonda voor Adebayor

PSV on Tour: PSV - AS MONACO 1-0PSV Zuipsite: Foto's (39) PSV - Monaco (+ Filmpje)
Vak OO picture page: PSV - AS MonacoAcht on Tour: 1 - 0 Vroomshoop on Tour: foto`s PSV-Monaco
PSVWorld: Foto's PSV - AS MonacoDe Mortel On Tour: EUROPA !!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.