PSV naar regelmatige 4-0 zege tegen ADO

13 maart 2005
-
-

PSV heeft een regelmatige 4-0 zege behaald op ADO Den Haag. In het Philips Stadion kwam PSV geen moment in de problemen. Ji-sung Park was de grote man bij PSV. Met name in de eerste helft was hij continu gevaarlijk. Hij tekende zelf voor de eerste en de derde goal en schoot bij de tweede goal op de paal waarna de rebound werd benut door Van Bommel. Vlak voor tijd kopte Alex uit een corner nog de 4-0 binnen.

[later meer]

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Van Bommel, Bouma en Vogel pakken geen (bewuste) kaart

Mark van Bommel, Wilfred Bouma en Johann Vogel zijn zonder gele kaart het duel tegen ADO Den Haag doorgekomen. Ook pakten ze alledrie geen bewuste kaart om donderdag rust te krijgen en zeker te kunnen spelen in het duel tegen Ajax op zondag. Tegen FC Groningen zullen ze donderdag opnieuw dus voorzichtig moeten zijn.

Van Bommel: vanaf het begin erop

Mark van Bommel liet na afloop weten dat na de zege op Monaco en in de aanloop naar Ajax-PSV duels als tegen ADO Den Haag en vooral ook uit tegen Groningen donderdag niet gemakkelijk zijn. Juist om die reden wil PSV er vanaf het begin direct druk opzetten om de tegenstander niet de mogelijkheid te geven er een wedstrijd van te maken. "En dat lukte vanmiddag goed" aldus de aanvoerder die te spreken was over het spel van PSV in de eerste helft.

PSV blijft souverein aan de kop

PSV blijft door de overwinning op ADO Den Haag souverin aan de kop van de ranglijst. Ervan uitgaande dat AZ thuis wint van De Graafschap blijft de voorsprong op AZ vier punten. Ajax, dat zeer moeizaam met 0-1 won van NEC, volgt op acht punten.

Frans Adelaar vol lof over PSV

PSV en haar supporters leefde de afgelopen dagen op een roze wolk na de winst op AS Monaco. Realiteit was dat PSV vandaag gewoon weer moest aantreden tegen ADO Den Haag. Toch viel er voor de ploeg van Frans Adelaar geen eer te behalen in Eindhoven. "ADO Den Haag heeft verloren van de aanstaande kampioen van Nederland. Wat een positiespel, wat een geduld wat een scorend vermogen. Ik was blij dat ze na rust een tempo lager gingen spelen. Anders was de schade echt een stuk groter voor ons uitgevallen," aldus Adelaar.

'46 DaMarcus Beasley voor Johann Vogel
'63 Robert de Pinho de Souza voor Jan Vennegoor of H.

Acht on Tour: PSV - ADO 4 - 0 PSV Online: PSV-ADO: 4-0
eerselontour.tk: PSV-ADOPSVWorld: Foto's PSV - ADO Den HaagVak OO picture page: PSV - FC Den Haag
PSV on Tour: PSV - DEN HaagPSV Zuipsite: Foto's PSV - Den HaagDe Mortel On Tour: Geen kind aan ADO
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Ado Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.