Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV met speels gemak naar grote zege tegen Excelsior


Tijdstip
28 augustus 2022
Stadion
Van Donge & De Roo Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV met speels gemak naar grote zege tegen Excelsior; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV met speels gemak naar grote zege tegen Excelsior

PSV heeft met veel overtuiging ook het derde competitieduel van het seizoen winnend af weten te sluiten. Het uitduel tegen Excelsior werd met liefst 1-6 gewonnen. Zowel Ibrahim Sangaré als Xavio Simons maakte twee doelpunten, terwijl ook Joey Veerman en Cody Gakpo wisten te scoren.

Voorafgaand werd in de media afgevraagd wat voor signaal PSV zou geven na de nederlaag tegen Rangers FC. Dat antwoord werd na ruim een minuut al gegeven. Na een afgeslagen hoekschop schoot Joey Veerman op inmiddels voor hem karakteristieke wijze de bal in de verre hoek en was de vroege voorsprong al een feit.

Wat volgde was een slordige fase van beide teams, waarbij Excelsior wel plotseling een enorme kans kreeg. In een vol strafschopgebied speelde Philipp Max de bal terug naar Walter Benítez. De pass op de doelman was echter veel te slap, waardoor Excelsior-spits Kharchouch de bal voor het inschieten had. Benítez voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker.

Het duurde even voordat PSV weer een bal tussen de palen kreeg, maar het was vervolgens wel direct weer raak. Uit een hoekschop van Cody Gakpo kopte Ibrahim Sangaré de bal in het doel en de wedstrijd was daarmee direct gespeeld. Wat volgde was een reeks aan kansen waarbij een bal van Gakpo op de paal de grootste was. Het leek slechts een kwestie van tijd tot het derde doelpunt zou vallen en die volgde vlak voor rust toen Sangaré zijn tweede van de wedstrijd maakte uit een voorzet van Gakpo.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. PSV kreeg alle ruimte en tijd om aan te vallen, waarbij ook dankbaar gebruik werd gemaakt van de fouten die Excelsior maakte. Xavi Simons wist al snel te scoren in de tweede helft nadat de defensie van de Rotterdammers een bal slecht uitverdedigden, terwijl ook Gakpo tot scoren kwam nadat hij al twee assists op zijn naam had.

Het lukte PSV uiteindelijk echter niet om de nul te houden. Jarrad Branthwaite liet zich bij een hoekschop verrassen, waardoor Excelsior de 1-5 kon binnen koppen. Vlak daarvoor had Carlos Vinícius het voor elkaar gekregen om voor een leeg doel de bal over te tikken.

PSV ging vervolgens weer op zoek naar een doelpunt. Veerman kreeg een grote kans, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Enkele minuten later maakte Simons wel zijn tweede van de middag. De middenvelder werd na een steekbal van Sávio diepgestoken en schoot de 1-6 tegen de touwen.

De ploeg kreeg ook in de resterende minuten nog een paar mogelijkheden, maar doelpunten vielen niet meer. De derde zege in de competitie was echter een feit en inmiddels zijn er al 15 doelpunten gemaakt.


[video] Highlights Excelsior - PSV


Cody Gakpo: 'Het zullen nog hectische dagen worden'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo tevreden na de wedstrijd tegen Excelsior. "We moesten reageren na die nederlaag en de uitschakeling in de Champions League. Dat hebben we hier wel aardig gedaan", aldus Gakpo. "We hebben ons best gedaan. Bij vlagen ging het heel goed, bij vlagen was het wat minder, maar uiteindelijk is het wel een goede score."

Het ging met de aanvaller echter vooral over zijn eigen toekomst. "Het zullen nog hectische dagen worden. Er is interesse, maar het hele plaatje moet kloppen", zo gaf hij aan. "Het is nog een puzzel en we moeten kijken welke puzzel het meeste klopt op dit moment. Ik heb al eerder gezegd dat bij PSV blijven zeker geen straf is. Als er wat komt en het klopt echt, is dat voor mij ook een kans om te gaan."

Manchester United is daarbij niet de enige club met interesse. "Ik probeer me te focussen en er niet mee bezig te zijn, maar dat is echt lastig", zei hij daarover. "Ik kan nog niets zeggen of ik bij PSV blijf."


Ruud van Nistelrooij: 'Als je zes goals maakt in een uitwedstrijd mag je alleen maar blij zijn'

Ruud van Nistelrooij was in gesprek met ESPN zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. "Ik vind alleen die ene goal niet lekker. Alweer niet de nul... Maar als je zes goals maakt in een uitwedstrijd mag je alleen maar blij zijn", aldus Van Nistelrooij. "Na woensdag wisten we waar we uit zouden komen. Complimenten aan iedereen met deze reactie van het hele team."

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij waar hij het meest tevreden over was. "De reactie van het team was top", zo gaf hij aan. "We hebben er van te voren veel vragen over gehad. Kunstgras, Excelsior na zo'n wedstrijd. Ik heb altijd vertrouwen in het team gehad. Ze zijn weerbaar en er zit karakter in. We zijn pas acht weken bezig. Met al die wedstrijden lijkt het alsof je al een half jaar bezig bent, maar ik ben heel tevreden over het moment waar we in zitten."


Xavi Simons: 'We hebben gewonnen en het is goed gegaan'

In gesprek met ESPN gaf Xavi Simons aan het mooi te vinden dat hij nu een van de topscorers van de Eredivisie is. "We hebben gewonnen en het is goed gegaan. Ik ben dus blij", aldus Simons.

Tijdens de wedstrijd maakte hij af en toe een geïrriteerde indruk. "Ik vond dat ik in de eerste helft te slordig was. Ik probeerde ruimte te creëren, maar dat lukte gewoon niet", zo gaf hij aan. "Ik ben toen in de kleedkamer gekomen, heb met iedereen gesproken en ben met een andere mindset in de wedstrijd gegaan. Toen is het wel lekker gegaan."

Ook na zijn eerste doelpunt reageerde hij gefrustreerd. "Ik was ook gewoon boos. Ik wil altijd honderd procent presteren en dat lukt af en toe niet", zei hij daarover. "Het is lekker om zo veel te scoren, maar het is nog lekkerder om met het team te winnen. Dat is het allerbelangrijkste. Daar ben ik heel blij mee."


Xavi Simons bij VI en AD Speler van de Week

Voetbal International heeft Xavi Simons uitgeroepen tot Speler van de Week in de Eredivisie. De middenvelder kreeg een 8,5 voor zijn wedstrijd tegen Excelsior en is daarmee de enige speler in de competitie die zo'n hoge beoordeling kreeg. Ook in het algemeen klassement gaat Simons aan de leiding. Met Cody Gakpo en Joey Veerman wordt de gehele top drie gevuld door PSV'ers.

Ook in het Algemeen Dagblad was Simons met een 8,5 de beste speler van afgelopen weekend, terwijl in het algemeen klassement het podium door dezelfde spelers wordt ingevuld. Simons, Gakpo e Veerman staan bovendien ook in het Elftal van de Week.

In het Elftal van de Week van De Telegraaf is PSV ook met drie spelers de hofleverancier. Simons ontbreekt echter, maar Gakpo, Veerman en Ibrahim Sangaré hebben wel een plek gekregen.


Karakteristieken

Uitslag: 1-6 (0-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Joey Veerman ('2)
Goal
0-2 Ibrahim Sangaré ('29)
Goal
0-3 Ibrahim Sangaré ('45)
Goal
0-4 Xavi Simons ('55)
Goal
0-5 Cody Gakpo ('59)
Goal
1-5 Horemans ('74)
Goal
1-6 Xavi Simons ('84)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
4.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Guus Til ('68)

Opstelling PSV

Cody GakpoIsmael SaibariJohan Bakayoko


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJordan TezePhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'46 Carlos Vinícius voor Ismael Saibari
'46 Érick Gutiérrez voor Ibrahim Sangaré
'61 Guus Til voor Cody Gakpo
'61 Jarrad Branthwaite voor Armando Obispo
'74 Sávio voor Johan Bakayoko


Opstelling Excelsior Rotterdam

DriouechKharchouchAzarkan


AyoubGoudmijnEijgenraam


Tjoe-a-onEl YaakoubiNieuwpoortHoremans


Van Gassel

Wissels:

'54 Van Duinen voor Azarkan
'63 Fein voor Ayoub
'63 Markelo voor Nieuwpoort
'63 Baas voor Kharchouch


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-4 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-2)
10  4 1-3 (0-2)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-4 (0-2)
14  4 1-4 (0-2)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (74 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (41 -> 4,0)
3. Cody Gakpo (16 -> 3,0)
4. Joey Veerman (14 -> 2,0)
5. Armando Obispo (4 -> 1,0)
6. Jordan Teze (3 -> 0,0)
6. Jenson Seelt (3 -> 0,0)
8. Walter Benítez (2 -> 0,0)
8. Dennis Vos (2 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (1 -> 0,0)
10. Philipp Max (1 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik heb nog 50 uur om me op te laden voor deze wedstrijd. Zal een hele opgave worden. Tot 36 uur geleden had ik super veel zin in dit seizoen. Eindelijk weer Champions League. Nog een of twee aankopen van Champions League categorie komende week. Uitkijken naar de loting van donderdag. Gat naar Ajax verkleinen. Eindelijk weer wedstrijden op zaterdagavond. Niet meer het probleem van te weinig rust na Europese wedstrijden. Ik zag het helemaal zitten. Hoe anders is dat nu. En dan lees je ook nog eens dat je Luuk de Jong voorlopig kwijt bent. Vraag me af of ik het op kan brengen om zondag de tv aan te zetten. Om woensdag naar het stadion te komen voor Volendam. Misschien overdrijf ik het allemaal, maar de teleurstelling van woensdag valt heel zwaar.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan je helemaal volgen.
Beetje, gechargeerd, van de hemel in de hel. Dat het in zo'n korte tijd behoorlijk treurig kan aanvoelen.

Aan de andere kant, gunstige loting, onze Amsterdamse vrinden onderuit in Utrecht, wij winnen, en het gemoed is weer wat beter.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helaas krijgen we straks nog te horen hoe Ajax de Rangers twee keer van het kastje naar de muur heeft getikt en over twee wedstrijden er minimaal 8 maakt. Er komt gewoon nog een keiharde knal in ons gezicht aan, waarbij we weer even goed met onze neus op de feiten worden gedrukt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Om vervolgens door Napoli geklopt te worden met een winnende van Lozano in de laatste minuut.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Waar kan ik tekenen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat werd vorig jaar ook gezegd toen wij van Benfica verloren en Ajax hun lootte in de knock-out fase...
+2/-0

1 jaar geleden
Tja, zonder Luuk gaat het heel lastig worden om 2 a 3 keer te scoren vrees ik. Aangezien we aan minder goals niet voldoende hebben voor de winst is het heel goed mogelijk dat we hier onze eerste averij op gaan lopen in de competitie, zeker omdat Excelsior voetballend niet veel minder zal zijn dan ons. De individuele kwaliteit moet de doorslag geven en die is er grotendeels niet bij.
+3/-1

 
MET Luuk was het ook moeilijk zat, mss dat Cody Ibi en wss zelfs Max hun hart kunnen ophalen bij Excelcior en weer door ons de hemel worden ingeprezen ? Niks ten nadele van Excelior hè
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wees gerust een typische Gakpo niveau wedstrijd. Kan er vast twee maken en twee assists leveren.
+2/-0

 
Mijn idee ja, en dan kunnen we hier weer in koor schreeuwen dat ze met 100 miljoen nog niet zijn te doen;-)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Por, destijds zou Luuk Locadia in de weg staan was 1 van je stellingen. Heb je nog steeds geen hoge pet van Luuk op? Een van de weinige echte winnaars in onze selectie. Altijd werken, leuren, zijn kop open halend voor zijn clubje. Een echte leider zoals Guardado de laatste was in ons shirt.
+2/-0

 
Denk dat je mij verkeerd begrijpt Tony, heb helemal niks tegen Luuk, het gaat mij over de situatie van nu en niet van toen, nu ist zo dat telkens als we een beetje prestatie neerzetten er geroepen wordt dat er miljoenen neergetelt zouden moeten worden voor onze 'supersterren" maar in feite zijn wij gewoon te snel betovert hier.
En ik denk te weten dat Cody bewust het hoofd in de shit is gebracht
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het over Gakpo wel met je eens. Heeft, wat mij betreft, echt helemaal niks in de PL te zoeken. Laat hem maar eens een heel seizoen fit zijn en gemiddeld een 7,5 scoren. Mocht er een bod van €40m plus komen dan zou ik hem verkopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zondag met heel veel tegenzin naar Woudestijn of ondertussen een andere sponsornaam.Zonder Luuk op dat k.u.t plastic met een nog ongeslagen Excelsior.De eeuwige pessimist in mij ziet de bui alweer hangen om met puntverlies en onder hoongelach Rotterdam weer te verlaten.De dreun van Woensdag is nog steeds niet verwerkt en zal nog wel even aanhouden.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik hoop iig dat Mwene weer in de basis staat in plaats van Ramalho. Ramalho begon goed bij PSV, maar bakt er al tijden weinig van. Teze is gewoon beter op de RCV nu. Mwene is gewoon nodig voor de meters en af en toe een schot of pass.
+4/-0

 
Ik heb het idee dat we tevreden waren met Ramalho en Max omdat er niks beters was, Persoonlijk liep ik iig geen polonaise om deze twee terwijl ik ondanks alle kritiek incl mijnert zijde op Hoever nog altijd verwacht dat het gaat lukken met hem, heb echt wel vertrouwen in onze jeugdige spelers die we zondermeer bij elkaar moeten zien te behouden versterkt met een paar echt geariveerde mannen en geen netnieters,, want daar vallen Ramalho Max Benitez enz onder, wij zijn te zuinig met de knip om voor spelers te betalen maar betalen aan tekengeld en salarissen dik voor middelmaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb dan weer lichte hoop op Benitez, ondanks de vele tegengoals. Hij ving woensdag zowaar een bal uit de lucht. Hij is fysiek in ieder geval een prima keeper. Nu nog leren niet alles weg te boksen en om geen risicovolle ballen te geven.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Por, heb jij nu al een oordeel over Benitez? Knap snel werk
+1/-0

 
Net als iedereen heb ik af en toe ook mijn zegje te doen, ik zit hier nmlk niet alleen om opmerkingen te maken op reacties maar meer om mijn eigen mening te ventileren en ik schrijf niemand af maar vind gewoon dat onze keeper vaak niet de gewenste niveau haalt en de punten bewaakt, dat afgezien van onze topverdediging wat ook niet alles is.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Is een mooie wedstrijd voor lichte wendbare mannetjes, ik zeg Simons, Bakayoko en Savio in de ploeg.

EDIT: en laat Gakpo ook maar thuis, die is er toch met zijn gedachten niet bij of kan weer geblesseerd raken op dat plastic.
+1/-0

 
Klopt bro lekker van die lichtvoetige kerels de boel uit elkaar trekken en gek maken met een verdediging die alleen maar hun taak moeten volbrengen en de boel op NUL houden,, no fucking grapjes slippertjes daar achter.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat begint met stoppen met die gare opbouw. Dat getik in eigen 16. Veel te risicovol. Je zag het niet alleen bij ons, maar ook bij United (tegen Brentford). Sla Dat station over als je, bijvoorbeeld Ramalho, de spelers niet hebt die zich er comfortabel bij voelen.

Ik zie Max ook al een paar keer zenuwachtig worden als hij rand 16 de bal krijgt.

Lange bal is nu wel weer een ding, met de afwezigheid van Luuk.
Daarom misschien toch maar Vinicius proberen.
Al is het alleen al om een bal vast te houden.
En laat de technische mannen als Simons, Bakayoko/ Saibari, Gakpo, Veerman er maar onder voetballen. Kan Sangare doen waar hij goed is en die afvallende ballen winnen. Met Teze en Obispo daar kort op, en Mwene en Max als backs moet het tegen Excelsior en Volendam in ieder geval lukken.
+2/-0

1 jaar geleden
Hoe moeilijk het ook is, morgen toch maar weer kijken. Ik heb stiekem toch de hoop dat ze tegen Excelsior de pannen van het dak spelen. Velen hebben het (terecht) over het matige verdedigen. Waar ik mogelijk nog meer van geschrokken ben is dat wij zelf zo weinig creëren. Worden onze aanvallers niet teveel belast met verdedigende taken? Nog niet zolang geleden waren we sterk in de counter. Dat heeft ons veel gebracht. Daar is vrijwel niets meer van over. Ik pleit voor veel meer beweging en vrijheid in de voorste linie. Als we er afgelopen woensdag gewoon 2 hadden gemaakt, dan was er niets aan de hand geweest. Dan hadden we over dat tegendoelpunt waarschijnlijk gezegd dat een slippertje altijd kan gebeuren. Nu zijn de druiven zuur. Hopelijk krijgen we zondag een ander PSV te zien.
+2/-0

1 jaar geleden
Speel maar lekker de pannen v/h dak tegen een clubje uit kralingen,wat heb je daaraan als je in een wedstrijd waar 25 mln is te verdienen niet thuis geeft.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nou je hebt er in ieder geval aan zo hoog mogelijk te eindigen en de kans op rechtstreekse plaatsing dichterbij te brengen.

Nu helemaal de handdoek werpen is ook zoiets.
Dus wat mij betreft mogen die pannen van het dak in Kralingen.
Om daarna de polonaise te lopen is ook wat overdreven...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat je moet winnen zou niet meer dan vanzelfsprekend moeten zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Op papier(!) een winstpartij, Excelsior zit echter nu in een flow, dus er zal gas geven moeten worden. En dat betekent dat de TS er nu eindelijk eens voor moet zorgen dat vanaf minuut één met pressing gespeeld moet worden. Xavi Simons, hoogstwaarschijnlijk basisspeler, kan het extra zijn voor een souvereine overwinning.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Erg benieuwd op welke positie ‘Joey Kroos’ vandaag staat opgesteld en of hij zich op 10 zou kunnen opladen. OT: gewoon eens beginnen om de nul te houden. Erg benieuwd of het moeizaam wordt vandaag.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Lekker respectvol weer over je eigen spelers praten :ja

Laten we vooral mee gaan doen met de media en een interview van hem volledig uit het verband gaan rukken. Daar help je de club zeker mee.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb geen column van Wim Kieft of welke media dan ook nodig om Veerman zijn opmerkingen ten sterkste af te keuren. Zie wedstrijd verslag over PSV - Rangers. Ik ben ervan overtuigd dat onze technische staf deze jongen erop aangesproken heeft. Grappig dat je hebt hebt over ‘je club niet helpen’. Ben derhalve erg benieuwd naar jouw mening over wat Joey Veerman zei na afloop van de wedstrijd tegen Rangers. Of reageer je liever op anderen dan inhoudelijk?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Ik heb werkelijk geen enkel probleem met wat hij zei.

Hij speelt liever op 8 dan op 10 en denkt dat hij het team daar meer had kunnen helpen. Nou poe poe, wereldschokkend. Dat vindt niet alleen hij, maar zie je ook hier regelmatig benoemd worden.

Hij vindt dat Rangers buiten dat schot op de lat amper kansen heeft gehad. Klopt ook al.

PSV had moeten scoren uit een van die kansen voor rust. Klopt ook.

Wat is dan het probleem? Als een interviewer vraagt op welke plek hij het lieft speelt dat hij daar gewoon antwoord op geeft? Hij heeft werkelijk helemaal niets verkeerd gezegd. In de media wordt het alleen gruwelijk verdraaid en gebruikt om te kunnen stoken. Jammer dat dat dus ook hier door een enkeling meent te moeten gebeuren...
+6/-0

 
1 jaar geleden
Soms vraag je je af of het helemaal handig was van Veerman.
Maar tegelijkertijd kijk ik graag naar zijn interviews. Niet zo saai en voor de hand liggende antwoorden.
+1/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Benitez
Mwene-Teze-Obispo-Max
Sangare-Xavi-Veerman
Bakayoko-Saibari-Gakpo,
Zo maar eens startten, hopen op een snelle voorsprong, dan word het daar wat makkelijker….
+1/-0

1 jaar geleden
Mocht de opstelling kloppen dan speelt PSV met 5 zelf opgeleide spelers.Heel de voorhoede en de 2 centrum verdedigers.Saibari doet het prima en het zou zonde zijn mocht deze speler na eventuele aankopen op de bank belanden.De commotie over het interview van Veerman snap ik niet.Hij is een van de weinige spelers die nog zegt wat hij denkt.En zo schokkend was het allemaal niet.Speler met een beetje branie en dat heb je wel nodig met dit PSV vol ideale schoonzonen.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik vind die uitspraken ook niet schokkend,sterker ik vind ze eerder oprecht en verhelderend waar juist de technische staf mee aan de slag moet.
Laat spelers voetballen vanuit hun kwaliteit en kracht en zet ze op de positie waarin ze het best tot hun recht komen om het team te helpen.
+4/-0

1 jaar geleden
Saibari in de spits en Xavi en Gakpo eromheen. Dat wordt veel over de grond door het midden. Kom je tegen Excelsior en Volendam nog wel mee weg. Of je het hier internationaal mee gaat redden betwijfel ik. Overigens zie ik op dit moment geen andere optie. De TS zal ook kijken naar de verrichtingen van Til op de trainingen. Dat zien wij dan weer niet. Je moet vandaag de ellende van je af spelen om de weg naar beter spel weer te vinden.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat dan vandaag in ieder geval zien dat je van EL niveau bent👍, gewoon 3 punten mee naar Eindhoven
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Die Max moet eens kappen met zijn haar blonderen want hij wordt er niet slimmer van.🤔
+2/-0

1 jaar geleden
Het is niet best achterin.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voorin is het nog erger met de goal als enige doelpoging uit tig keer balbezit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Poeh het valt niet mee of zou Excelsior stiekem net zo goed als de Rangers zijn 🤔
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zou Ruud PSV vandaag geen favoriet vinden? Excelsior haalde immers de finale van de beker in 1930 :p

Edit: gelukkig gaat het na het geklooi van het eerste half uur ook qua spelbeeld beter.
+1/-0

1 jaar geleden
Gelukkig hebben we geleerd van woensdag... not. Weer lekker Benitez mee laten voetballen.

Wel lekker die vroege goal. Dat ziet er zo makkelijk uit dat je je afvraagt waarom niet elke voetballer dat kan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wissel die Max alsjeblieft! Of haal hem er gewoon uit, beter met 10 man dan met Max
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heb net Utrecht-Ajax gezien, was echt een waardeloze pot. Dus lekker gaan zitten voor deze wedstrijd, maar waar zit ik in godsnaam naar te kijken? Slechter dan dit gaat moeilijk worden. Diep trieste vertoning tot nu toe.
15.16 Update; Spel is er op vooruit gegaan. Gezien het 2e deel van de eerste helft nu een ruim verdiende voorsprong.
+1/-0

1 jaar geleden
Sangare voor topscorer
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker.
Heb ik nog last van woensdag? Zeker.
Is het erg goed vandaag?

Nee, dat niet.
Maar gegeven de omstandigheden (teleurstelling en vele blessures) gewoon een meer dan prima tussenstand.
+3/-0

1 jaar geleden
Haha we spelen helemaal niet best en toch al 0-3😊
Die Leo Driessen heeft ook weer vreselijk veel moeite om zijn afkeer van PSV te verbergen.
-is dat geen overtreding van PSV
-Wat onsportief van Bakayoko
-was dat geen hands van PSV
+3/-0

1 jaar geleden
Bij Leo kun je beter het geluid uitzetten.Hij heeft nu eenmaal een afkeer van PSV zoals de meeste Ajacieden.Verdedigd weer niet al te best vooral in het begin van de wedstrijd met dat risicovolle opbouwen.Dat kunstgras speelt natuurlijk ook een rol want de bal maakt de meest onverwachte capriolen.Afschuwelijk dat plastic.Excelsior is de club met de liefste supporters van Nederland.Sympathieke club zolang er geen Feyenoorders rondlopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik kan Max echt niet meer aanzien. Bah
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook niet, lijkt soms wel een kleuter.
+2/-0

1 jaar geleden
Kom op mannen werk aan het doelsaldo. Misschien Savio nog even?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zeker. Tijd om Savio nog even te laten snuffelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Beter prikken ze er inderdaad nog een paar bij.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wordt lastig met zo'n spits🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha wat een spits🙈🙈😂
+5/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
En dan heb je een vent van 2 meter, verliest hij een kopduel.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kan het niet eens opbrengen om te kijken, ik werp af en toe een blik op ad.nl en dat is het. Nog niet vaak gebeurd in de tientallen jaren dat ik fan ben. Kan me nog niet over de teleurstelling (en het gebrek aan reactie vanuit de club) heenzetten. Komt vast wel weer. Even offtopic, ik zie een hoop schorsingen hier op het forum, zijn de regels aangescherpt ofzo ? Voor degenen die kijken, veel plezier. Ik hoop alleen dat de score niet te hoog oploopt want dat is voor John en co vast weer een reden om niet te veel versterkingen te halen en die hebben we echt nodig. maar goed, we houden de 0 een keer, dus lekker geen verdedigers halen hoor.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Je wens is vervuld, de 0 weer niet gehouden. Ben benieuwd wanneer de komst van de 3 nieuwe verdedigers bekend gemaakt wordt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrees dat er geen nieuwe verdediger komt, we gaan vast Lukassen nog een kans geven ofzo. En boscagli komt terug (zal wel tegen de volgende zomer zijn, maar goed)
+2/-0

 
1 jaar geleden
De vele schorsingen vielen mij ook op. Jammer, want er zitten een paar mannen bij die al jaren trouw actief aanwezig zijn op het forum. Geen idee hoe het komt. Hopelijk zijn ze snel weer terug om samen op een leuke manier te discussiëren over het wel en wee van onze mooie club.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo, die lange Engelsman zal gedacht hebben; ‘de nul houden is hier geen gewoonte’. Zag er ook weer lekker solide uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Leo is wel pro Exelsior weer vandaag.
Jeetje wat een slecht commentaar.
Er lopen wat aardig toppertje in het team
Maar wat onze spits aandoen is die vinisius pfff
Die kan er niets van.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haha het was op het randje van buitenspel. Een randje van drie meter dan.
+1/-0

1 jaar geleden
Lekkere goal hoor. Simons is echt een fijne
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Savio
Is ook wel een aanwinst goede steekpass op Xavi
+1/-0

1 jaar geleden
Ruud heeft het eindelijk door qua opstelling. Het is Sangare of Guti. Niet en/en. Xavi 2x passeren tegen Schotse houthakkers was een kleine schande en teveel buiging. Jammer dat het een wedstrijd te laat indaalt. Savio en Xavi, zoveel snelheid en klasse aan de bal. Een vd weinigen 2 spelers uit de eredivisie waarbij je denkt, blijf maar gewoon dribbelen met bal.
+2/-0

1 jaar geleden
Prima overwinning, helaas weer niet de nul. Max en Vinicius zijn echt niet het niveau dat we nodig hebben, vrij dramatisch.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben wel een beetje moe aan het worden van dat gedoe rondom Gakpo.
Hak die knoop door…duidelijkheid en door!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Vrees dat we daar nog wel een paar dagen mee bezig worden gehouden. En dan op de laatste dag is hij weg voor 40 miljoen en hebben we El Ghazi als vervanger, en verder niets.
+1/-0

 
1 jaar geleden
El Ghazi is vervanger van Madueke op rechts. Een vertrek van Gakpo voor ca. 50 miljoen zou een zege zijn. Hij is echt wel goed maar erg overschat. Hij laat het in de topwedstrijden nauwelijks zien, zowel Europees als tegen Feyenoord, Ajax, AZ. Voor het geld van Gakpo openen zich ineens veel grotere deuren. Ik mag er vanuit gaan dat PSV wel een (of 2) vervanger op de korrel heeft bij zijn mogelijke vertrek
+2/-1

 
1 jaar geleden
Het is inderdaad irritant aan het worden
+1/-0

1 jaar geleden
Prima resultaat en door.
+1/-0

1 jaar geleden
Als je als PSV zijnde na een draak van een wedstrijd en dramatische uitschakeling tegen de Rangers dit soort tegenstanders treft, dan is het eerste wat je hoopt dat de eerste goal snel valt. PSV is tot op heden bizar effectief uit corners, zo ook vandaag. De precisie waarmee Joey die bal weer binnen legt, dat is toch klasse. Op 70% getrapt. De goal van Sangaré is goed, maar lachwekkend verdedigd. De 0-3 van gelijk niveau, dan is het wel zo'n beetje klaar.
Na rust zaak om door te gaan, de goals kunnen altijd duur zijn aan het einde van het seizoen. Ik moet toch zeggen dat er op rechts teleurstellend weinig gedaan wordt de enorme ruimtes. Vandaag had PSV zeker 10 goals MOETEN maken. Het positieve is dat de kansen gecreëerd worden en het duidelijk is dat in deze potjes Xavi Simons echt altijd MOET spelen. Het gaat de man zo makkelijk af, zeker ook op kunstgras. Dat PSV dan die goal nog weg geeft is om gek van te worden. Die nonchalance moet eruit, zeker ook omdat er potjes komen dat het 0-0 of 0-1 staat en het dan meteen tot puntverlies lijdt. Gakpo zat met zijn hoofd wederom in Engeland. Ik gun hem zijn transfer en we moeten door. Op naar woensdag en liefst weer wat goals bij elkaar ballen. Moet kunnen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Nog een kleine toevoeging over een treinreis en je komt in de buurt van Killer.

Ik wil nog toevoegen dat ik het mooi vind dat Xavi boos is op zichzelf na een, in zijn ogen, matige eerste helft.
Dat zegt mij dat hij gewend is alles uit zichzelf te halen. Daar kunnen er veel van leren.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Goede instelling inderdaad. Dan zie je toch dat het ventje met de allerbesten heeft meegetraind. Dan MOET alles op 100%, hier kom je nog weleens weg met 80%. Hopelijk blijft hij voor de 100% gaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Haha was er helaas niet bij, hopelijk tegen FC Twente wél..
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kon het ook niet opbrengen om te kijken. De teleurstelling van woensdag is nog te groot. Kan me niet heugen dat dat ooit eerder is voorgekomen. Keek af en toe op mijn telefoon wat de score was. De vele doelpunten stemde mij tevree, al bekroop mij ook bij ieder doelpunt weer de gedachte "had die woensdag maar gemaakt". Ik heb weer 3 dagen om de wond te laten helen. Eens kijken of ik mezelf weer bij elkaar kan rapen om woensdag weer naar het stadion te gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat heeft PSV bezield om indertijd Vinicius naar de club te halen?
De man lijkt me best aardig, maar is voetballend een ramp.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Echt he, dat balletje van gisteren zouden 99 van de 100 spelers met een heel klein beetje bukken toch binnen geknikt hebben? Of was die bal lastig? Wat vond jij ;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Leuk resultaat, meer ook niet.
Hecht er geen waarde aan.
Ik begin me inmiddels wel af te vragen wat medespelers denken als Vinicius wordt ingebracht.
Kan me niet voor stellen dat er dan iemand denkt, zo, nu komt het goed.
Werkelijk echt nivo PSV en ongeveer elke eredivisieploeg, onwaardig.
En daar kan die jongen niks aan doen, maar ons technisch hart wel. verkeerd scoutingfilmpje gezien destijds?? er lopen meer Viniciussen rond.....
anyway, ik ben blij als de transferwindow gesloten is want ik wordt niet goed van al die speculaties, belachelijk dat zo'n window zo lang doorloopt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat weet ik wel. Dat zag je aan de laatste goal van Simons. Die dacht, dikke lul vriend, die pis ik er zelf wel in.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Xavi is wel een van de meest koelbloedige killers van allemaal hoor. Die bal was klasse afgemaakt. Zeker door in dit geval even die seconde tijd te pakken die hij had.
+1/-0