Makkelijke overwinning tegen Den Bosch: 3-0

9 april 2005
-
-

FC Den Bosch kon PSV zoals verwacht nauwelijks verontrusten. Zonder echt geinspireerd te spelen won PSV uiteindelijk makkelijk met 3-0. Cocu maakte voor rust de openingstreffer. Na rust waren het Bouma en Van Bommel die de overwinning definitief veilig stelden.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Voorsprong PSV blijft veilig; wachten op Ajax-AZ

PSV heeft de voorsprong van zeven punten op AZ weten te handhaven en kan achteruit geleund toezien hoe AZ het zondag doet in Amsterdam. Mogelijk wordt de voorsprong van PSV dan nog groter. Vooralsnog is de kampioenschapswedstrijd het thuisduel tegen De Graafschap.

1. PSV 28 73 75-13
2. AZ 26 60 61-22
3. Ajax 27 56 54-27
4. Feyenoord 26 53 74-32

Hiddink: matige wedstrijd van PSV

Guus Hiddink noemde de prestatie van zijn elftal na afloop heel matig. Volgens de coach van PSV waren er teveel zaken om op te noemen die aan PSV zijde onder de maat waren tegen Den Bosch. De coach die het gerucht dat Van der Vaart gekeurd was in Eindhoven ontkende 'of ik moet er niet van op de hoogte zijn gesteld en dan hebben we intern een probleem' was natuurlijk wel tevreden met de drie punten, waardoor de ploeg een veilige voorsprong blijft behouden in de Nederlandse competitie.

Jubileumtreffers voor Cocu en Van Bommel

Phillip Cocu maakte in zijn 511-ste competitiewedstrijd zijn 100ste competitiedoelpunt als profvoetballer. Zijn eerste seizoen bij PSV (1995/96) was zijn meest productieve. In bijna vier seizoenen PSV scoorde Cocu 36 competitiedoelpunten. Zes jaar Barcelona leverde 31 doelpunten op. De overige goals werden gemaakt bij AZ en Vitesse. Aanvoerder Mark van Bommel tekende in dezelfde wedstrijd tegen Den Bosch zijn vijftigste eredivisietreffer uit zijn carri?re aan. Het huidige seizoen (bijna 1 op 2) is zijn meest productieve. In zes seizoenen PSV scoorde hij 44 keer. De overige goals werden gemaakt bij Fortuna Sittard dat in het begin van zijn carriere in de eerste divisie speelde.

PSV nadert eredivisierecord FC Twente

PSV heeft nu al weer zes eredivisieduels op rij geen tegendoelpunt ge?ncasseerd. Eerder dit seizoen hield de club twaalf duels op rij het doel schoon. In totaal hield PSV tegen Den Bosch voor de twintigste maal dit seizoen de nul. Daarmee komt de ploeg met nog 6 wedstrijden te gaan dicht in de buurt van het eredivisierecord aller tijden. FC Twente kreeg in het seizoen 1971/72 in 23 duels niet ??n tegendoelpunt.

'68 Ibrahim Afellay voor Theo Lucius
'83 Remco van der Schaaf voor Jan Vennegoor of H.