Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe Champions League plannen der kleine landen

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Door de jaren heen is alles over de "CL en de poen" al gezegd en geschreven.

Naast de echte clubsupporters (jullie weten wel, diegenen die een SCC hebben en op de meeste onmogelijke tijden naar het stadion mogen komen), is er een hele grote groep mensen wereldwijd die weldegelijk zitten te wachten op 7x Bayern-Real in één seizoen. De allergrootste club verworden steeds meer immense marking instrumenten waar amper nog atmosfeer hangt. Hierbij neem ik altijd FC Barcelona als grootste voorbeeld; daar wordt niet meer gejuicht om een goal, daar filmen ze een doelpunt om daarna snel een selfie te maken met een blij weglopende Messi (voorbeeldje he). En dan is er nog een groep fanatieke groundhoppers, die gruwelen van Modern Football en verlangen naar vervlogen tijden, pisbakken, fish-and-chips en ouwe meuk!

Zelf zit ik niet te wachten op Bayern-Real en heb ik juist genoten van de sfeer op de tribune van Rode Ster.

A M F

 

+1

Een echte voetballiefhebber die oud genoeg is om voetbal te hebben mogen kijken voór het Bosman arrest en het neo liberale CL gedrocht in de jaren 90, zal zich inderdaad beter vermaken bij een wedstrijd in League One of de Dritte Bundesliga dan bij die onbetaalbare , van voetbalsfeer ontdane tripjes naar "overhypte" clubs als Barcelona etcetera.

En @Bas Arnhem; er is volgens mij wel een competitieopzet te bedenken die in Europa eerlijk en aantrekkelijk zou zijn, namelijk die van de EC I, II en III die tot en met eind jaren 80 zeer succesvol bleek.
Daarna wonnen de hebzucht en de dollartekens in de ogen van de UEFA bazen het van alle andere aspecten van het voetbal.
Waarna de lol er snel af was behalve voor een paar superrijke "grote jongens". Waar ook Nederland niet meer bijhoort.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 29 augustus 2019, 16:13:42.

 

+1

VHTLsaw, "vroeger" was het inderdaad onvoorspelbaarder, maar dat kwam niet door de competitie-opzet van allemaal knock-out wedstrijden. Dat kwam doordat iedereen van iedereen kon winnen. En als een team 3 goede spelers moest laten gaan, kon het het jaar erna opeens veel minder zijn.

Kijk naar de Nederlandse beker. Hoe vaak zien we daar nou een daverende verrassing? Daar komt ook incidenteel eens een keer een amateurclub door naar de kwartfinale, maar de winnaar is meestal een topclub en anders in ieder geval een goeie subtopper.

 

+1

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 30 augustus 2019 om 14:37:

VHTLsaw, "vroeger" was het inderdaad onvoorspelbaarder, maar dat kwam niet door de competitie-opzet van allemaal knock-out wedstrijden. Dat kwam doordat iedereen van iedereen kon winnen. En als een team 3 goede spelers moest laten gaan, kon het het jaar erna opeens veel minder zijn.

Kijk naar de Nederlandse beker. Hoe vaak zien we daar nou een daverende verrassing? Daar komt ook incidenteel eens een keer een amateurclub door naar de kwartfinale, maar de winnaar is meestal een topclub en anders in ieder geval een goeie subtopper.Dat klopt slechts deels, Bas Arnhem.

Want in een knock out systeem wordt alles beslist in 2 duels en zijn er geen "berekenende" wedstrijden als in een groep met 6 duels. Waar bovendien soms al na 4 dagen alles beslist is en dus twee speeldagen om de kat z'n k*t wordt gespeeld.

Pas toen het geld het sportieve element overtroefde verdween de spanning en de "gelijkwaardigheid" van de deelnemers.

Kijk naar de lijst van kampioenen in de diverse landen voor en na 1990. Of naar de Europa Cupwinnaars voor en na beginjaren 90.
Talloze clubs zijn nu bij voorbaat kansloos ooit nog kampioen in hun land of CL winnaar in Europa te worden.

Want de kleine, super rijke elite wil niet delen maar nog rijker worden. Dat is de kern van het probleem volgens mij.

 

+1

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 30 augustus 2019 om 15:56:

Want de kleine, super rijke elite wil niet delen maar nog rijker worden. Dat is de kern van het probleem volgens mij.Die is toepasbaar op meer onderwerpen.

 

+1

Ohjee, Tijn Nul in da house. De man die iedereen hier niet uit kan staan, maar toch nog even het belerende jongetje wil uithangen.

 

+0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 30 augustus 2019 om 18:51:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 30 augustus 2019 om 15:56:

Want de kleine, super rijke elite wil niet delen maar nog rijker worden. Dat is de kern van het probleem volgens mij.Die is toepasbaar op meer onderwerpen.Klopt.
Daar waar (veel) geld in omloop is komt het slechtste in menig mens naar boven. ;)

Daarom zal de situatie niet meer verbeteren. Terugdraaien naar het oude systeem doet de UEFA niet, dus is de EL voor veel supporters eigenlijk aantrekkelijker om naar te kijken.

Je bent niet bij voorbaat kansloos voor de eindzege wat in de CL voor het gros van de ingeschrevenen wel geldt.

 

+1

Interessant interview met een sporteconoom:

' Voetbal is big business die gedijt bij kapitaalsaccumulatie en geen boodschap heeft aan democratie - fans die zich in het bestuur als een politieke partij gedragen. En het werkt, want behalve uitzonderingen voelen de fans zich niet minder dan vroeger met hun club verbonden.’

' De docent aan de universiteit van Michigan in de VS - gisteren in Rotterdam voor een colloquium - vat jarenlang onderzoek samen in één simpele tip voor clubeigenaars met ambitie: ‘Gooi met geld. Slim management, een goeie scouting of een sterke jeugdopleiding zijn bijzaak. Op topniveau is het money talks.’

https://www.tijd.be/dossier/krant/Sporteconoom-1-weg-naar-de-top-gooi-met-geld/9857756

Niet om vrolijk van te worden dit.

Fans zijn bijzaak; zij vinden immers alles wel best.
En belangrijker: ze zullen niet mopperen als er een of andere Rus of Chinees met miljoenen gaat zwaaien om de club vooruit te helpen.

En eerlijk is eerlijk: ik ook niet.

Dat zeg ik: een poreuze cirkel!

edit:

De Europese voetbalbond UEFA heeft de maximumprijs ingesteld voor uitkaartjes in de Champions League en de Europa League. Een uitsupporter in de Champions League betaalt maximaal 70 euro, in de Europa League ligt de prijs op 45 euro.

Met een maximumbedrag wil de Europese voetbalbond uitschieters voorkomen. Barcelona vroeg vorig seizoen bijvoorbeeld 119 euro voor het uitvak tijdens de wedstrijd tegen Liverpool, wat ertoe leidde dat ook Liverpool de prijs van de uitkaartjes verhoogde.

"Fans zijn het levensbloed van het spel en diegenen die hun teams volgen naar uitwedstrijden moeten hun kaartjes voor een redelijke prijs kunnen kopen, met in het achterhoofd de reiskosten die ze al moeten maken", aldus de Europese voetbalbond.

Dat zeg ik.

De UEFA is onze beste vriend, en hoeder van het hart van het spelletje.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30 augustus 2019, 20:59:58.

 

+1

open/sluit de onderstaande quote:

Thoresen KONING schreef op 30 augustus 2019 om 19:23:

Ohjee, Tijn Nul in da house. De man die iedereen hier niet uit kan staan, maar toch nog even het belerende jongetje wil uithangen.Jongetje? Ik ben geen 12 meer, inmiddels al zeker 15, vriend!

 

+1

open/sluit de onderstaande quote:

Thoresen KONING schreef op 30 augustus 2019 om 19:23:

Ohjee, Tijn Nul in da house. De man die iedereen hier niet uit kan staan, maar toch nog even het belerende jongetje wil uithangen.Welkom terug TK!!
Wel apart dat dit je zo ongeveer je eerste post een maand is. Ik vraag me af welke nu belerender is.

 

+1

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe Champions League plannen der kleine landen