Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Rusland - Oekraïne

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Kunnen we ook de bankrekeningen van Thierry bevriezen?

 

+2/-0

Laf dat Duitsland de loskoppeling van het Swiftsysteem tegenhoudt. Dan was het zo klaar met Putin!

 

+2/-0

Duitsland en Italië zijn nu ook voor, alleen Cyprus is nog tegen.

 

+3/-0

Nou, dan flikkeren we die er ook maar uit.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

mar88vdv schreef op 25 februari 2022 om 14:40:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 25 februari 2022 om 12:14:

Clubs er nu uit zetten zou bovendien voor de meeste problemen zorgen. Dan mis je namelijk een club in de achtste finales. Dan gaat of een club met een bye meteen door naar de kwartfinale of een van de clubs die gsteren werden uitgeschakeld zou als 'lucky loser' alsnog door mogen. Ongeacht wat je dan zou beslissen zou je een hele reeks aan woedende clubs krijgen.


Volgens mij zouden veel clubs zo'n besluit gewoon begrijpen en accepteren. Een 'bye' geven lijkt me verder helemaal niet zo ingewikkeld (zie tennis). De clubs die en bye krijgen gaan sowieso niet klagen en clubs die geen bye krijgen moeten sowieso eerst hun eigen tegenstander verslaan om een argument te hebben. En dan nog, wat is sowieso hun argument? Tegenstanders worden via een loting bepaald, dus ja ze hebben geen Russische tegenstander geloot, maar dat is gewoon toeval en geen opzet.

Ik denk dat het ingewikkelder is dat buiten de Russische clubs en ook zo een aantal clubs uit andere landen zijn te vinden die worden geleid door Russische (semi-)oligarchen of gesponsord worden door Russische bedrijven en het feit dat de UEFA zelf ook gewoon Gazprom als hoofdsponsor heeft.

Update: Ondertussen zie ik ook dat veel van die laatste groep clubs Schalke 04, Man United (en F1-team Haas) de banden met hun Russische sponsoren doorsnijden.Welkom in de voetballerij.

Ik zou het begrepen hebben als de UEFA Spartak uit het toernooi zou zetten en dan als oplossing een bye zou geven aan een van de clubs. Je weet echter vooraf al dat je veel clubs zou hebben die voorstander zouden zijn van het uitsluiten van Russische clubs en dat diezelfde clubs vervolgens woedend zouden reageren als een andere club de bye zou krijgen. Dan is het een kwestie van minuten voor de eerste directeur het over competitievervalsing heeft.

Zo gaat het keer op keer in voetbal. Clubs staan massaal vooraan om iets te willen wijzigen of om dingen door te voeren. Totdat blijkt dat zij niet degene zijn die daarvan profiteren. Dan verzetten ze zich opeens flink.

Ik denk dat de UEFA nu de beste oplossing gekozen heeft. Geen rompslomp met lotingen en gaten in het schema, Spartak moet gewoon op zoek naar een andere locatie buiten Rusland voor de thuiswedstrijd(en).

 

+1/-0

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5291042/oekraine-oorlog-swift-sancties-poetin-duitsland-europa-economischlink
Zo laf van Duitsland. Wat een argumentatie ook! :kots
De enige manier om Putin te pakken is zijn tycoons van de geldmarkten af te sluiten..
Maar Europa is weer het bekende keffertje wat altijd maar hard blaft maar nooit bijt!
maar pas op hoor; we steunen wel Oekraïne door gebouwen geel blauw te verlichten! Daar zal Poetin echt van onder de indruk zijn! Net zozeer als het hem diep zal raken dat Rusland is uitgesloten van het Songfestival.

 

+2/-0

Hoi,

ik weet dat voetbalsupporters wel betere dingen te doen hebben dan zich met politiek bezig te houden. Spandoeken maken over het eigen risico van je ziektekostenverzekering, of het aftreden te eisen van een staatssecretaris die een pak koffie mee naar huis heeft genomen, is verspilling van tijd en moeite. Maar een mooi tribunelied: "Putin Paardelul jalalalaaa." is - vind ik - op zijn plaats. Het is oorlog in Europa en mensen sterven. Dan kunnen we toch de boef die daar het meest voor verantwoordelijk is uitschelden.

Gr.
Louis

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 26 februari 2022 om 08:11:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5291042/oekraine-oorlog-swift-sancties-poetin-duitsland-europa-economischlink
Zo laf van Duitsland. Wat een argumentatie ook! :kots
De enige manier om Putin te pakken is zijn tycoons van de geldmarkten af te sluiten..
Maar Europa is weer het bekende keffertje wat altijd maar hard blaft maar nooit bijt!
maar pas op hoor; we steunen wel Oekraïne door gebouwen geel blauw te verlichten! Daar zal Poetin echt van onder de indruk zijn! Net zozeer als het hem diep zal raken dat Rusland is uitgesloten van het Songfestival.Onderschat de financiële reserves van Rusland niet. Ze kunnen dit wel even uitzingen en hebben zich hierop voorbereid.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/26/vorige-sancties-bouwden-poetins-financiele-fort-a4094785link

Putin zou wel eens langer zonder Euro´s kunnen dan de EU zonder Russisch gas en dat terwijl wij dit jaar echt hebben gezwijnd met een enorm milde winter.
Uiteindelijk zijn ze tot elkaar veroordeeld, mede door het Europese wanbeleid op het energiedossier.
Wat je ook van Putin vindt, uiteindelijk is Europa op lange termijn beter af met een stabiele relatie met Rusland. Dat vraagt iets van beide kanten. Rusland overschrijdt hier letterlijk en figuurlijk alles grenzen maar ook op het Westerse beleid op dit dossier is heel veel aan te merken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 februari 2022 om 13:04:

open/sluit de onderstaande quote:

mar88vdv schreef op 24 februari 2022 om 11:42:

Weer bijzonder hoeveel "experts" de afgelopen weken op tv bleven volhouden dat Putin alleen maar aan het dreigen/bluffen was en nooit echt Oekraïne binnen zou vallen. Die gaan we helaas de komende dagen/weken/maanden gewoon weer terugzien in dezelfde programma's, verwacht ik.

Verder blijft natuurlijk ook bijzonder dat we gisteren gewoon de Gazprom reclames kregen voorgeschoteld bij de CL-wedstrijden (waar overigens veel Nederlandse gemeentes ook hun gas van krijgen) en dat voorlopig de Champions League finale gewoon in Sint Petersburg gepland staat.

De inval is waarschijnlijk het begin van een humanitaire ramp met mogelijk veel doden als gevolg en mensen die huis en haard moeten verlaten. Triest dat Rusland deze weg gekozen heeft.Op zich is dat wel te begrijpen. Het is niet de eerste keer dat Rusland troepen opbouwt langs de westgrenzen en in Wit-Rusland. Sowieso is oorlog tussen staten in deze tijd zeer uitzonderlijk en binnen Europa vrijwel ondenkbaar.

Je zou denken dat niemand zit te wachten op de verschrikkingen van een echte oorlog, maar Rusland en de separatisten klaarblijkelijk toch wel.

Gezien de steun van de Russen en het verzet van de Oekraïners kan dit nog een lang en verschrikkelijk verhaal worden.Dit kon je eigenlijk al jaren lang aan zien komen. En nee ik ben geen Poetin fan of wat dan ook, maar het is onafwendbaar. We zien al 30 jaar lang een westerse expansiedrift naar het oosten en we bevinden we ons ver in de gebieden die normaal onder Russische invloedssfeer vielen. Er is eigenlijk een situatie ontstaan vergelijkbaar me pak em beet 40 jaar geleden toen Rusland nog de Sovjet Unie was. Toen oefende ze heel veel invloed uit op het westen. Nu is de situatie omgekeerd. IK vind het niet raar dat Rusland daar niet van gediend is. Die voelen en zien het westen steeds dichterbij komen.

Ik keur deze inval niet goed maar begrijpelijk is het wel. Hoe ver wil het westen nog groeien?

 

+1/-0

Eens met Robmeister. Terecht of niet, de interpretatie aldaar is dat "we" steeds meer invloed kregen richting Rusland en de buffer verdween. Dat is niet alleen propaganda, ik ben ervan overtuigd dat ze dat serieus menen. En dat is niet eens gek.

We gaan toch een soort van swiften. Nu begrijp ik dat dat het uitsluiten van bepaalde Russische instanties van het betalingsverkeer inhoudt. Maar wat nu als Rusland zo'n betalingsnetwerk optuigt met pak 'm beet China, en andere al dan niet bondgenoten? En dat het westen daarvan wordt buitengesloten?

 

+1/-0

De dag dat Guy Verhofstadt op Maidan stond te speechen was inderdaad historisch.
Maar dan een historische blunder. De EU (en tegelijkertijd de NATO) hadden de onafhankelijkheid van Oekraine moeten respecteren ipv proberen weer een kraal aan de ketting groot Europa te rijgen.
Ik begreep VOLKOMEN dat Poetin met zijn actie in de Krim een grens stelde, letterlijk.
Het volk daar stond hem ook met open armen op te wachten.
DE EU en Nato dragen dus ook hele hele grote verantwoordelijkheid aan het lot wat Oekraïne nu treft.
Maar primair is het nu Poetin die koos om niet met diplomatie doch met oorlog de lont in het kruitvat aan te steken.
Ik kan zijn move totaal niet begrijpen. Hij had een perfecte onderhandelingspositie en had met vette buit naar huis kunnen gaan wanneer de zaak zonder oorlog afgelopen was.

Het moment dat de tanks echter oprukten naar KIEV moet je reageren.
We zitten wereldwijd in een catch22 situatie.

Wij hebben de Russen nodig, de Russen ons ook maar kunnen nu terugvallen op de Chinezen. Echter, de Chinezen hebben uiteindelijk het westen harder nodig dan dat zij de Russen nodig hebben.
Iedereen kan korte termijn dus zonder de partij waarmee ze het aan de stok hebben, maar uiteindelijk kunnen de partijen in kruisverband niet zonder elkaar.

Soms kun je voorspellingen doen hoe dingen af gaan lopen. Maar Putin is totaal onberekenbaar.
Ik zou nu geen geld op een waarschijnlijk scenario durven zetten.

Maar als westen kan en mag je Oekraïne niet in de steek laten.
Het afsluiten van het SWIFT systeem is wel een heel belangrijke zet.
Misschien heeft Putin wel resources, waarschijnlijk wel.

Echter, de meeste dictators worden uiteindelijk afgezet door hun eigen volk.

Wanneer je de Oligarchen raakt, raak je hard in de invloedrijke cirkel van Putin.
Mensen die allemaal grote belangen in het westen hebben en (uitzondering daar gelaten) geen persoonlijk belang hebben bij een oorlog.
Wanneer je de financiële aders naar het leger afsluit, creëer je een leger van honger en dorst.
Er vallen nu al tanks stil omdat er geen brandstof is, het leger is absoluut niet gemotiveerd en hoe langer dit duurt, hoe meer info er door sijpelt (ondanks de propaganda) hoe meer kans je maakt dat het leger zich tegen het bevel keert.
En dan heb je ook nog die hele grote Russische bevolking. Die Putin echt wel voor een deel steunen.
Maar vooral omdat hij het hen eigenlijk elk jaar wel een beetje beter liet gaan.
Maar het patriottistisch draagvlak voor Putin is heel heel dun.
Hij speelt met vuur.
Een "Afghanistan- scenario" dwz een situatie van bezetting met niet aflatend verzet in Oekraïne, een gedemotiveerd leger een eigen bevolking die mee moet bloeden voor een oorlog waar ze maar weinig tot geen begrip voor hebben en de invloedrijke in het eigen land wiens speeltjes worden afgenomen......een gevaarlijke cocktail voor Vlad!

 

+1/-0

Ik heb helemaal geen probleem net de zgn 'westerse Expansie drift' (whatever that is). Putin had maar moeten zorgen dat landen om hem heen zich goed en veilig voelden in samenwerking. De ideologische strijd verliezen is totaal geen excuus om dan maar imperialistich te gaan optreden.

Ik heb ook niks met de VS die in 60 en 70 jaren landen probeetde hun politieke keuzes te ontnemen via deceptie, grweld, dictatots steunen. Noch met het Nederlandse gedoog en wegkijk beleid hierin.

 

+3/-0

Ik snap volkomen dat Putin geen NAVO vloot aan zijn achterdeur wilde en dat hij zelf toegang tot winter-ijsvrije haven.
Bovendien voelde 90% van de mensen daar zich meer verbonden met Rusland dan met Europa.
Daarboven op, wat had er mis geweest met Oekraine als neutrale buffer, die daarbij van 2 walletjes had kunnen eten? Helemaal niks!
Wat moet Europa met Oekraine? Helemaal niks!
Kortom, die move was helemaal niks als een joyride van een stel eurofielen die alleen maar ellende heeft gebracht.
Dat gezegd hebbende, Putin is nu the bad guy en hem treft nu alle blaam voor deze waanzinnige move.

 

+1/-1

Zeer goed opiniestuk! (en niet omdat het aansluit bij mijn eerdere posting :B )
https://www.politico.eu/article/ukraine-war-russia-vladimir-putin-miscalculation/

Deze zin zegt eigenlijk alles. Over tot hoever de move van Rusland nog te begrijpen zou zijn geweest maar vooral ook over de valkuil voor Putin, zijn eigen achterland.

open/sluit de onderstaande quote:

A Communist Party member of Russia’s State Duma, Mikhail Matveyev, broke ranks on Saturday. “I believe the war should be stopped immediately,” he tweeted in Russian. “Voting for the recognition of the [breakaway Luhansk and Donetsk republics], I voted for peace, not for war. For Russia to become a shield, so that Donbass is not bombed, not in favor of Kyiv being bombed.”

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 27 februari 2022 om 10:15:


Dat gezegd hebbende, Putin is nu the bad guy en hem treft nu alle blaam voor deze waanzinnige move.Absoluut. Heeft hij ook maar een beetje het idee dat dit op een andere manier kan eindigen dan zijn zelfmoord of ophanging?

 

+1/-0

Het is bekend dat een van de beelden die hem het meest angst inboezemt is, het beeld van het lijk van Khadaffi wat door de straten werd gesleept in Libie.
En dat vind ik heel angstig om te weten.
Putin is imo namelijk het soort figuur wat als hij zelf onder gaat, de wereld meeneemt!
En hij heeft de middelen er toe :crap

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 27 februari 2022 om 10:12:

Ik heb helemaal geen probleem net de zgn 'westerse Expansie drift' (whatever that is). Putin had maar moeten zorgen dat landen om hem heen zich goed en veilig voelden in samenwerking. De ideologische strijd verliezen is totaal geen excuus om dan maar imperialistich te gaan optreden.

Ik heb ook niks met de VS die in 60 en 70 jaren landen probeetde hun politieke keuzes te ontnemen via deceptie, grweld, dictatots steunen. Noch met het Nederlandse gedoog en wegkijk beleid hierin.Imperialistisch optreden? Het is toch het westen wat al 30 jaar lang overal zijn neus insteekt en overal maar invloed wil uitoefenen. Er moet maar ergens een regering zitten met anti westerse sentimenten, of dat nu in Europa, Afrika of het Midden-Oosten is. Dan moeten ze vervangen worden voor regeringen die vooral westers gezind zijn. Zolang wij maar een hand in de pot hebben toch?

 

+1/-1

Invloed uitoefenen door economische, culturele, historische, wetenschappelijke, medische, humanitaire etc wegen: prima

Invloed door militaire bullying, misinformatie oorlogen, invasies, oorlogsmisdaden: fout.

(zover al niet duidelijk was: ik doelde in vorige posting puur op Westerse expansie drift naar Europese buurlanden van Rusland)

Dit bericht is gewijzigd op 27 februari 2022, 11:41:07.

 

+2/-0

Mijn probleem met de ‘Westerse expansiedrift’ is de stuitende hypocrisie en selectieve verontwaardiging waarmee deze gepaard gaat. Zelf bommen gooien op Belgrado als de Serviërs een opstandige provincie binnen de landsgrenzen proberen te houden, maar nu moord en brand schreeuwen bij een vergelijkbare situatie. Meer recente gevallen de oorlog in Irak en andere avonturen in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kortom, wij zijn zelf ook niet bepaald vies van een potje zinloze oorlog voeren als onze belangen daarmee gediend zijn.

Ik snap helemaal dat Poetin er niet vrolijk van wordt als de Navo uitbreidt in zijn achtertuin. Wat zouden de Amerikanen ervan vinden als de Russen een alliantie zouden sluiten met Mexico en raketten zouden plaatsen in pakweg Yucatan? De vraag stellen is hem beantwoorden. Van de week zag ik ergens een Nederlandse diplomaat voorbijkomen die ambassadeur was geweest in zowel Oekraine als Rusland. Die man gaf aan dat het Westen aan Oekraine het lidmaatschap van de Navo min of meer heeft opgedrongen. Des te triester dat die mensen er nu uiteindelijk alleen voor staan in een oorlog tegen een veel machtiger aggressor. In 2008 is in Georgie exact hetzelfde gebeurd, dus het Westen kan moeilijk beweren dat ze deze situatie niet hebben zien aankomen.

Dan tot slot Poetin. Hoe zeer ik ook begrip heb voor zijn wrok tegen het Westen, blijft de man natuurlijk wel gewoon een moordlustige dictator die op niets ontziende wijze binnenlandse tegenstanders uit de weg laat ruimen en nu een totaal onschuldig volk in een zinloze oorlog stort. Aangezien het westen zoals altijd wel hard blaft maar niet bijt, en Oekraine deze oorlog niet zelfstandig kan winnen, is de enige hoop een opstand van het Russische volk. Vraag is daarbij wel wat er dan eventueel voor Poetin in de plaats komt en of hij, als hij straks in het nauw gedreven zit, niet als afscheidscadeau nog even ergens een paar atoombommen laat droppen. Erg optimistisch en vrolijk word ik er allemaal niet van op deze verder stralende zondagochtend.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Rusland - Oekraïne