Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het tactische vernieuwingstopic.

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Soms kijk je wedstrijd en dan denk je: waarom doet een club nooit dit, of zoiets. Met de "nieuwe" buitenspelregel zouje als aanvallende club volgens mij bijvoorbeeld veel slimmer om kunnen gaan.
1) Bijvoorbeeld een paar middenvelders 2 meter buitenspel zetten, en dan de bal diep spelen waarna de snelle buitenspelers naar voren rennen en de buitenspel staande middenvelders terug naar achteren. De tegenstander moet dan compleet verward achter blijven en vergeten wie ze dekken waarna de aanvallers makkelijk scoren.

2) Iets dergelijks zie je tegenwoordig bij uittrappen. Bijvoorbeeld Unnerstahl wil uittrappen en PSV organiseert zich volledig aan de linkerkant van het veld. De tegenstander meetrekkend en het veld wordt heel klein. Toch speelt de keeper in zo'n geval altijd de bal in de drukte en nooit naar de vrije jant. Waarom niet?

3) Als een club in de aanval de bal aan de zijkant verliest ontstaat er soms een situatie waarbij de inworp moeilijk wordt omdat de ingooiende verdedigende ploeg wordt vast gezet door de aanvallende. Toch zie je nooit dat in de laatste minuten bijvoorbeeld de achterstaande ploeg de bal vanaf de eigen zo ver mogelijk naar voren over de zijlijn speelt om zo de tegenstander vast te kunnen zetten op hun helft.

Waarom wordt dit nooit gedaan? Werkt het niet? Of weet je zelf slimme tactische oplossingen? Deze topic is speciaal voor outside box into the penalty area thinkers.

 

+1/-0

De buitenspelval is intussen bijna 50 jaar oud volgens mij. Er moet toch iemand zijn die met spitsvondigheden de voetbalwereld kan opschudden...

 

+1/-0

een beetje half on topic, maar ik mag hopen dat die korte corner waar wij dit seizoen al tegen aan gluren zijn langste tijd heeft gehad.
Waarom zet je een tweede man net naast de cornernemer?
Je creëert zelf een ondertal situatie in de vijandelijke 16. Ik snap daar echt niks van!

 

+1/-0

Plus dat je de mogelijkheid geeft om buitenspel te komen staan. Ik ben er ook geen fan van, tenzij je iets vernuftigs hebt ingestudeerd.

Sowieso, goed ingestudeerde vrije trappen zien we nog veel te weinig.

 

+1/-0

Ik ben al blij als we halfhoge corner bij de eerste paal weten te verbannen.

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.

Liverpool voerde onlangs een spitsvondigheid uit (in open spel) waarvan ik me al jaren afvroeg waarom ploegen dat niet vaker doen. Ik zal hem eens opzoeken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.


Als optie, een keer. Met een idee erachter!
De korte corner bij ons: 2 man op een metertje afstand van elkaar. Cornernemer legt de bal een tikje opzij en zijn collega slingert hem voor. Althans dat is dan de bedoeling.
Ik zie even de spitsvondigheid niet. Wel de nadelen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 18 februari 2020 om 08:49:

Ik ben al blij als we halfhoge corner bij de eerste paal weten te verbannen.

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.

Liverpool voerde onlangs een spitsvondigheid uit (in open spel) waarvan ik me al jaren afvroeg waarom ploegen dat niet vaker doen. Ik zal hem eens opzoeken.Liverpool is sowieso de ploeg die het meest lijkt te vernieuwen. De verressingscorner tegen Barcelona is natuurlijk ook een truc die je in iedere situatie kunt toepassen:
- Bij een ingooi, je laat een andere speler aan komen sjokken die zogenaamd komt ingooien en gooit dan snel zelf.
- De snel genomen vrije trap. Jammer dat scheidsrechters meestal nog meer verrast worden dan de tegenstander en daarom maar affluiten.

En deze blijft ook heerlijk:

 

+1/-0

Ik vind het op zich opzienbarend dat, ondanks enkele veranderingen in de regels, er weinig nieuws is uitgeprobeerd op de voetbalvelden. Ik noem:

I) De uittrap naar een medespeler mag tegenwoordig binnen het doelgebied blijven.
Mijn voorstel: zet de backs helemaal naar voren (zelfs over de buitenspelers heen, en buitenspelers naar binnen), de centrale verdediger #2 naar de buitenkant op rechtsback, en gebruik een voetballende keeper en een verdediger met aardige pass. De keeper doet een korte 1-2 met de centrale verdediger #1 die zich vervolgens helemaal naar linksback verplaatst en de keeper begint de opbouw, lopend. Je zou in principe onder elke druk uit moeten kunnen voetballen en altijd een mannetje meer kunnen vormen met een voetballende keeper (11 tegen 10).

 

+1/-0

Er is vandaag geoefend! Yes de bal rolt eindelijk weer!
Ik heb er nog nul komma niks van gezien.
Maar wat ik begreep speelde Ibi jr verdedigende middenvelder...en Jimmy LB

Klopt dat?
B O M M M E L E N, en als het klopt en het ging goed en Jantje Smid ziet er echt wat in..dan doe ik toch even een dansje :B

 

+1/-0

Ihattaren en Rosario centraal op middenveld by rood, Ihattaren uitstekend, de spelverdeler.

Hendrix bij Geel op LB. Dat is het niet echt. Hij probeert het wel, maar hij kan te weinig.

Rigo deed het wel aardig op RB bij de roden.

Verder vond ik niemand echt goed spelen. Boscagli een paar goede passes, Baumgartl een paar keer goed in duels. Piroe, Romero, Bruma, Doan, ze brachten weinig. Guti, balletje ophalen.

Positief: men zit wel hoog in de verdedigende loopwerk, en in het tempo zoeken in de aanval. De hand van Schmidt neem ik aan.

Het is nog vroeg. Maar dit is geen geweldige / uitgebalanceerde selectie. Geen LB! :schrik

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 augustus 2020, 09:03:24.

 

+1/-0

De Pirlorol voor Ibi jr?

Nee deze selectie is allesbehalve uitgebalanceerd!

Hoewel ik wel zin heb in een voorhoede met Malen, Lam, Gakcody en...Madueke...daar heb ik ontzettend veel vertrouwen in! Die past wel zo perfect in het Jan Smidjeconcept!

Verder heul benieuwd naar Romero...en zeer zeker naar RO--Maurio!!!!! :ja

Maar achterin...wat een ellende! :crap

Dit bericht is gewijzigd op 1 augustus 2020, 09:54:55.

 

+1/-0

Madueke oogt niet als een speler voor dit systeem. Tevens een wel erg ruwe diamant. Verhuren lijkt mij.

Mauro en Gakpo heb ik wel wat vertouwen in maar gister kwam er weinig uit. Mauro lijkt me kwa type prima voor de Schmidt speelwijze, rechts op het middenveld. Koesteren, opstellen etc.

Ihatteren stond niet als Pirlo in de punt naar achter, maar acteerde wel als de grote spelverdeler, naast Rosario.

Guti hing de Pirlo uit bij de gelen maar speelde zo obligaat. Verkopen lijkt mij. Thomas en (denk ik) Rigo zijn beter als compaan voor Ihattaren.

Romero is een enigma: hij had het gister niet maar het zou er in dit systeem zo naar eens uit kunnen komen. Er zit felheid, directheid, venijn, in hem. Soort Chirstian Vieri. Houden, koesteren, opstellen etc.

Lammers zal met Romero en Malen (en wie weet, Thomas, als Schmidt die Faber vondst gaat gebruiken) moeten gaan uitmaken wie de twee spitsen zijn.

 

+1/-0

Heb net ook de samenvatting gezien.
De doeltreffendheid van Lam valt me weer op!
Het oogt zo simpel maar hij heeft een goed gevoel voor positie en het gaatje waar de bal door moet ook in de kluwen.
En de koelbloedigheid om het uit te voeren.
Ik deel overigens je observatie over Madueke niet maar dat is mooi, kunnen we elkaar dit seizoen op aanspreken :ja ;) ;)

 

+1/-0

Over de hele 45 minuten was Lammers niet slecht, maar de kwaliteiten die je bij de goal observeert waren verder weinig te zien. Het meest opvallend aan Lammers was af en toe snelle voeten in de kleine ruimte. All in all heb ik best vertrouwen in Lammers overigens.

Over Madueke - in deze 45min wedstrijd viel hij me niet mee (nogal ongepolijst), daar waar hij me wel redelijk beviel in eerdere wedstrijden van jong PSV. Let's see, misschien is mijn oordeel nu wat te vlug/opportuun.

Neem aan dat we in de volgende oefenpot Obispo te zien krijgen (en wellicht ook Gloster, naar verluidt een LB). Eens kijken of Obispo wat van onze skepsis weet weg te nemen. Ben ook wel benieuwd naar Malen naast Lammers of Malen naast Romero. Er lonkt een sterk spitsenduo.

Via de tam-tam: PSV schijnt een bod op verdediger Kim Min-Jae te hebben neer gelegd.

 

+1/-0

Ik baseer de oordelen Lam en Madu op observaties over meerdere optredens.
Zoals ik ook mijn oordeel over Obispo daar op baseer...en gewoon geen vertrouwen in hem heb!
Ik zei al vaker the Wise had veel beter gebleven! Dat is echt dom dat we die lieten gaan! Een Leetje is altijd welkom. Hoewel ik de nieuwe Lee niet ken.
Jij wel?

 

+1/-0

Ken Lee Nie

 

+1/-0

Ik lees dat Jantje Smid ook wel iets ziet in Madueke :B
Ik heb ivm vakantieverblijf abroad nog geen oefenwedstrijden gezien maar verheug met zeer Ibi jr al controlerende middenvelder te zien! Met Jantje Smid kan ik praten! :ja :ja

 

+1/-0

Ik vind het ook een leuke speler moet ik zeggen. Hij is heel beweeglijk en hij heeft een goede dribbel. Ik vermoed dat hij nog wat te jong is, dus zoals BOMMEL aangeeft is verhuren (of een jaar KKD) geen slechte optie maar ik ben wel enthousiast. Hij is creatief en kan scoren. Verder hecht ik weinig waarde aan die oefenpotjes, ik heb zaterdag een helft gezien en zondag wat fragmenten. Maar gezien het overwicht van PSV wil ik het graag eens zien tegen een serieuze tegenstander.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het tactische vernieuwingstopic.