Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het tactische vernieuwingstopic.

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Soms kijk je wedstrijd en dan denk je: waarom doet een club nooit dit, of zoiets. Met de "nieuwe" buitenspelregel zouje als aanvallende club volgens mij bijvoorbeeld veel slimmer om kunnen gaan.
1) Bijvoorbeeld een paar middenvelders 2 meter buitenspel zetten, en dan de bal diep spelen waarna de snelle buitenspelers naar voren rennen en de buitenspel staande middenvelders terug naar achteren. De tegenstander moet dan compleet verward achter blijven en vergeten wie ze dekken waarna de aanvallers makkelijk scoren.

2) Iets dergelijks zie je tegenwoordig bij uittrappen. Bijvoorbeeld Unnerstahl wil uittrappen en PSV organiseert zich volledig aan de linkerkant van het veld. De tegenstander meetrekkend en het veld wordt heel klein. Toch speelt de keeper in zo'n geval altijd de bal in de drukte en nooit naar de vrije jant. Waarom niet?

3) Als een club in de aanval de bal aan de zijkant verliest ontstaat er soms een situatie waarbij de inworp moeilijk wordt omdat de ingooiende verdedigende ploeg wordt vast gezet door de aanvallende. Toch zie je nooit dat in de laatste minuten bijvoorbeeld de achterstaande ploeg de bal vanaf de eigen zo ver mogelijk naar voren over de zijlijn speelt om zo de tegenstander vast te kunnen zetten op hun helft.

Waarom wordt dit nooit gedaan? Werkt het niet? Of weet je zelf slimme tactische oplossingen? Deze topic is speciaal voor outside box into the penalty area thinkers.

 

+1/-0

De buitenspelval is intussen bijna 50 jaar oud volgens mij. Er moet toch iemand zijn die met spitsvondigheden de voetbalwereld kan opschudden...

 

+1/-0

een beetje half on topic, maar ik mag hopen dat die korte corner waar wij dit seizoen al tegen aan gluren zijn langste tijd heeft gehad.
Waarom zet je een tweede man net naast de cornernemer?
Je creëert zelf een ondertal situatie in de vijandelijke 16. Ik snap daar echt niks van!

 

+1/-0

Plus dat je de mogelijkheid geeft om buitenspel te komen staan. Ik ben er ook geen fan van, tenzij je iets vernuftigs hebt ingestudeerd.

Sowieso, goed ingestudeerde vrije trappen zien we nog veel te weinig.

 

+1/-0

Ik ben al blij als we halfhoge corner bij de eerste paal weten te verbannen.

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.

Liverpool voerde onlangs een spitsvondigheid uit (in open spel) waarvan ik me al jaren afvroeg waarom ploegen dat niet vaker doen. Ik zal hem eens opzoeken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.


Als optie, een keer. Met een idee erachter!
De korte corner bij ons: 2 man op een metertje afstand van elkaar. Cornernemer legt de bal een tikje opzij en zijn collega slingert hem voor. Althans dat is dan de bedoeling.
Ik zie even de spitsvondigheid niet. Wel de nadelen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 18 februari 2020 om 08:49:

Ik ben al blij als we halfhoge corner bij de eerste paal weten te verbannen.

De korte corner is m.i. geen slecht idee, als optie.

Liverpool voerde onlangs een spitsvondigheid uit (in open spel) waarvan ik me al jaren afvroeg waarom ploegen dat niet vaker doen. Ik zal hem eens opzoeken.Liverpool is sowieso de ploeg die het meest lijkt te vernieuwen. De verressingscorner tegen Barcelona is natuurlijk ook een truc die je in iedere situatie kunt toepassen:
- Bij een ingooi, je laat een andere speler aan komen sjokken die zogenaamd komt ingooien en gooit dan snel zelf.
- De snel genomen vrije trap. Jammer dat scheidsrechters meestal nog meer verrast worden dan de tegenstander en daarom maar affluiten.

En deze blijft ook heerlijk:

 

+1/-0

Ik vind het op zich opzienbarend dat, ondanks enkele veranderingen in de regels, er weinig nieuws is uitgeprobeerd op de voetbalvelden. Ik noem:

I) De uittrap naar een medespeler mag tegenwoordig binnen het doelgebied blijven.
Mijn voorstel: zet de backs helemaal naar voren (zelfs over de buitenspelers heen, en buitenspelers naar binnen), de centrale verdediger #2 naar de buitenkant op rechtsback, en gebruik een voetballende keeper en een verdediger met aardige pass. De keeper doet een korte 1-2 met de centrale verdediger #1 die zich vervolgens helemaal naar linksback verplaatst en de keeper begint de opbouw, lopend. Je zou in principe onder elke druk uit moeten kunnen voetballen en altijd een mannetje meer kunnen vormen met een voetballende keeper (11 tegen 10).

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het tactische vernieuwingstopic.