Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Jordan Teze

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Terechte kick. Meestal worden spelerstopics aangehaald als ze het niet zo goed doen (of het contract afloopt). Goed teken dat het hier zo rustig is :) .

Ik vind het een lastige. Eens dat het centrum (dus niet alle vier) het over het hele seizoen het niet eens zo slecht doet. Teze is daar een zeer stabiel onderdeel van en het zou zonde zijn om basis van zijn verleden hem weer terug te schuiven naar rechtsback. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe hij zich daar in de eredivisie en europees staande zal gaan houden.
Het gaat ook er ook vanaf hangen wat er met boscagli gaat gebeuren. Wordt dat een serieuze optie voor het middenveld?

 

+1/-0

Jordan Teze is één van de weinige lichtpuntjes in de afgelopen 2 topwedstrijden. Hij oogt rustig, blijft sterk overeind in de duels en schuift soms prima met de bal aan de voet op richting het middenveld. Hij heeft mij in zoverre overtuigd dat ik hem de komende jaren als basisspeler bij PSV zie. Of dat als CV of RB is, zal ook afhangen van de gebeurtenissen op de transfermarkt. Ik zet hem liever RB als we een steengoeie CV kunnen halen, dan dat we hem op CV zetten met een matige rechtsback ernaast.

 

+3/-0

Teze doet het gewoon prima. Lekker laten staan

 

+1/-0

Het Spelersrapport

Jordan Teze 7.5/10

Een speler uit eigen jeugd die van origine zowel op rechtsback alsmede op RCV kan spelen. Heeft de afgelopen seizoenen voornamelijk de bank warm gehouden en het was eigenlijk wachten totdat Dumfries zou vertrekken voordat Teze zijn plaats overnam.

Totdat Roger Schmidt naar Eindhoven kwam en zag dat de snelheid van Teze precies datgene was dat PSV nodig had om een meter of 30 verder vooruit te voetballen en toen kwam Teze op de RCV positie te spelen.

Heeft tot op heden gedurende dit gehele seizoen een stabiel seizoen gedraaid en verdiend hiervoor absoluut de credits. Zal ook aankomend seizoen een belangrijke factor binnen het elftal zijn.

 

+1/-0

Deze jongen heeft me verrast met zijn uitspraken dat hij liever als rechtsback speelt. Ik vind hem namelijk als CV erg goed spelen en een hele goede ontwikkeling doormaken. Ik vind hem dit seizoen een positieve constante factor. Als rechtsback vind ik hem beduidend minder.

Ik zou hem komend seizoen centraal laten staan, of hij dat nu wil of niet.

Ander dilemma waar ik zelf niet uitkom: Er is centraal achterin versterking nodig. In principe moet je altijd streven naar een betere speler dan je al hebt. Maar dit kan betekenen dat Jordan op de bank zal komen.

In mijn ogen zijn er een paar opties: (hierin ga ik ervanuit dan Dumfries hoe dan ook vertrekt)

1. Je haalt een hele goede rechtsback, die ook centraal kan spelen. Bij een blessure van Teze kun je dan de nieuwe rechtsback centraal zetten en Sambo (of nog een andere speler) rechtsback zetten.

2. Je haalt wél een hele goede RCV, wat betekent dat Teze óf op de bank, óf als RB komt te spelen.

3. Je haalt een jong talent voor de RCV, het liefst één die ook als RB kan spelen, die op dit moment minder is als Teze, maar met mogelijkheden voor de toekomst.

4. Je haalt én een goede RB én een goede RCV en die 3 spelers mogen het uitvechten voor 2 posities.

5. een andere optie, namelijk.... (door jullie in te vullen)

Ben benieuwd wat jullie mening is.

 

+1/-0

Ik vond Teze tegen Heerenveen niet zo sterk, weinig aanvallende kwaliteiten en dreiging. In basis niet de hoofdtaak van een back, maar willen we bij PSV wel graag.

Ik zou hem dus centraal houden en voor Dunfries een directe vervanger vinden. Sambo heb ik eerlijk gezegd nog niet zien voetballen, geen idee of hij er echt klaar voor is.

Een andere optie is om met 2 rechtsbenige centrale verdedigers te spelen, hoewel niet de voorkeur. Ik zou eerder boscagli laten banken dan Teze. Al kun je Boscagli wellicht ook een vaste plek op het middenveld geven en dus samen met Teze basiself. Viergever komt m.i. tekort voor een basisplek.

 

+1/-0

Leuke discussie die op gang is gekomen na aanleiding van mijn rapportcijfers ;)

Een (in)direct gevolg dat ik graag voor ogen had om zodoende weer enkele topics nieuw leven in te blazen. Dan nu mijn visie:

Hoewel tegen Heerenveen op rechtsback niet denderend had dit mede te maken met de speelwijze van de friezen (5-3-2) waardoor er enorm weinig ruimte lag. Daarnaast brachten zowel Vertessen als Zahavi te weinig om aanspeelbaar te zijn, waardoor Teze enigszins tussen wal en schip belandde.

Teze heeft uigesproken zelf het liefst op rechtsback te spelen. Terwijl ook Boscagli ons van achteruit een stuk makkelijker laat voetballen. Zeker indien volgend jaar een speler als Veerman/Propper naast Sangare komt te spelen, is hij op die positie niet meer nodig.

Boscagli is misschien niet de grootste maar wel een sterke kopper, die voetballend iets brengt. Enigszins zoals Wilfred Bouma enkele jaren geleden deed. Bouma had op een gegeven moment Alex naast zich staan en dit heeft hem niet slechter gemaakt.

In mijn optiek is een dergelijk duo volgend jaar wederom mogelijk. Ik vermoed dat Roger Schmidt nog altijd Kim-Min Jae op het oog heeft en naar Eindhoven zal willen halen. Zijn contract loopt af en er zullen ongetwijfeld meer kapers op de kust zijn.

Het zou echter mooi zijn indien PSV een dergelijk type verdediger (groot, kopsterk, wilskracht) aan het elftal kan toevoegen. Boscagli kan dan naast deze speler het duo achterin vormen, terwijl Teze op zijn favoriete positie (rechtsback) kan spelen.

Een win-win-win situatie in mijn optiek want: Teze speelt op zijn favoriete positie, Boscagli brengt voetbal van achteruit en op het middenveld zal een type als Veerman/Propper het voetbal kunnen vereenvoudigen naast Sangare.

 

+2/-0

Ik vind niet dst het leidend moet zijn of iemand op zijn favoriete positie speelt. Hij speelt waar het team hem nodig heeft, en bij voorkeur is dat op zijn sterkste positie.
Ik vind (en daar kun je gerust over discussiëren) Teze beter op centraal dan op rechtsback. Dus in mijn voorkeur speelt hij centraal. Al zou hij het liefst in de spits spelen..

Mbt Boscagli ga ik mee in wat legerjas hierboven beschrijft. Je moet altijd streven naar betere spelers. Boscagli voldoet de laatste periode wel, maar ik denk dat er zeker ook betere (te halen) spelers zijn voor zijn positie(s).
We moeten wel altijd blijven streven naar het beste, de laatste jaren heeft de selectie uit te veel net-niet voetballers bestaan.

 

+1/-0

Ik ben het geheel eens met Voetbalvisie.

Verder denk ik dat Teze dit seizoen zo positief opvalt omdat de verwachtingen bij hem nog niet zo torenhoog waren. Een speler die zich op RCV vanuit het niets in de basis speelt, is natuurlijk iets wat we bij PSV niet heel vaak zien. Als je Teze vergelijkt met enkele geweldenaren die we de laatste 20 jaar hebben gehad, is hij in mijn ogen nog lang niet zover als een Alex, Ooijer of Bruma. Echter, vergelijk je hem met het rijtje Derijck, Marcelo, Isimat en Schwaab, dan voldoet hij prima aan de norm.

Gezien het feit dat er "unne goeie kop" op deze jongen zit, hij nog hartstikke jong is en dus alleen maar beter zal worden, denk ik dat hij een belangrijke kracht is voor de toekomst van PSV. Ik zou het dan ook heel erg jammer vinden als hij volgend jaar weer 2e viool moet gaan spelen. Echter, een zo sterk mogelijk PSV moet altijd het streven zijn en het nadeel van een multifunctionele speler is dat dat de jongens zijn waarmee geschoven zal worden.

PSV zal, zeker als Dumfries vertrekt, verdedigers moeten gaan kopen. Kun je een perfecte rechtsback halen, dan blijft Teze lekker centraal. Kun je een geweldenaar voor het centrum halen, dan schuift Teze naar rechtsback. Daarnaast moet je denk ik nog wat routine halen, want PSV heeft dit seizoen eigenlijk 1 potentiële basisspeler te weinig in de verdediging.

 

+1/-0

Als Teze back-up blijft voor rechtsback en back-up is voor RCV dan is dat helemaal perfect. Dan speelt hij nog steeds 2 van de 3 wedstrijden in 8 dagen en kan hij ook eens een wedstrijdje overslaan.

Ik denk dat Bas het wel goed verwoord. De verwachtingen waren laag en daarom is de doorbraak van Teze opvallend en het is niet te vergelijken met een Braziliaan van 20 die net 15 miljoen heeft gekost. Maar als je gaat kijken naar het seizoen en naar de fouten die Teze heeft gemaakt dan kom ik zelf niet verder dan de Kramer goal uit bij ADO en wellicht een paar positioneel fout staan bij Paok en bij Vitesse. Hij is gewoon heel steady geweest en niet alleen in zijn eigen functioneren maar hij heeft ook het gebrek aan snelheid van Boscagli moeten compenseren en Dumfries is altijd weg van zijn positie. Wat we het liefst zouden hebben is een 2005 type Alex, maar ik vraag me af hoeveel we kunnen upgraden tov Teze zonder diep in de buidel te tasten. Het enige wat Teze niet heeft is leiderschap en ervaring en dat is nou net wat we wel te kort komen in de as.

Het is vloeken in de kerk, maar Per Schuurs is wat dat betreft nog wel een stap verder en het enige wat die minder heeft dan Teze is zijn wendbaarheid. Daar tegenover staat dat Schuurs veel beter kan koppen, van jong af al aanvoerder was en helaas de verkeerde keuze heeft gemaakt voor Ajax, anders had hij denk ik bij PSV al 2 jaar in de basis gestaan.

 

+1/-0

Op het veld maakt hij ook met flinke regelmaat de verkeerde keuze. Daarom moet hij het sinds december doen met invalbeurten.

 

+2/-0

Een speler als Schuurs is individueel misschien niet eens zoveel sterker als Teze, maar als ik zie hoe hij zich als 17/18-jarige bij Fortuna manifesteerde is dat inderdaad veel meer een leiderstype. Daarnaast inderdaad ook regelmatig zijn goaltje meepikkend met de kop of afstandsschot.

Als je goed naar Teze gaat kijken, dan zie je nog wel meer foutjes Tinus. Kijk de 2-1 van FC Utrecht nog maar eens terug. Hij maakt daar zeker niet de grootste fout van de betrokken PSV'ers, maar hij staat wel stil te kijken wat er gebeurt in plaats van dat hij anticipeert, zoals zijn tegenstander Mahi wel deed. En zo kan ik me ook nog wat penaltymomenten herinneren. En dan zijn er natuurlijk vast ook nog tal van situaties waar hij het niet helemaal goed deed, maar waar het niet fataal werd.

Oftewel, stel dat je afgelopen zomer 10 miljoen voor Teze had betaald, dan had je hem tegen andere verwachtingen aan beoordeeld en was de conclusie over zijn afgelopen seizoen misschien anders geweest. Maar als je Teze ziet spelen, en vervolgens af en toe Baumgartl ziet stuntelen, dan vraag je je toch echt af hoe PSV het heeft laten gebeuren dat daar bijna 10 miljoen euro aan uitgegeven is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

preaky schreef op 06 mei 2021 om 15:33:

Ik vind niet dst het leidend moet zijn of iemand op zijn favoriete positie speelt. Hij speelt waar het team hem nodig heeft, en bij voorkeur is dat op zijn sterkste positie.
Ik vind (en daar kun je gerust over discussiëren) Teze beter op centraal dan op rechtsback. Dus in mijn voorkeur speelt hij centraal. Al zou hij het liefst in de spits spelen..

Mbt Boscagli ga ik mee in wat legerjas hierboven beschrijft. Je moet altijd streven naar betere spelers. Boscagli voldoet de laatste periode wel, maar ik denk dat er zeker ook betere (te halen) spelers zijn voor zijn positie(s).
We moeten wel altijd blijven streven naar het beste, de laatste jaren heeft de selectie uit te veel net-niet voetballers bestaan.Mee eens. Vind Teze ook beter als CV vs RB. Dat gezegd, hij kan er zeker spelen en vind dat hij hier vaak nogal tekort word gedaan. Hij is snel, kan heel aardig voetballen, is sterk in de 1:1. Positioneel kan het af en toe wat beter maar hij draait gewoon en zeer goed en constant seizoen. Als je ziet hoe Schmidt moet schuiven als hij wegvalt toont zijn waarde al. Zeker een van de betere PSVers dit seizoen

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Spelers » Jordan Teze