Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Hij heeft Bruma en Gakpo wel heel snel ingehaald zeg, en ik blijf het zeggen, het is zo belangrijk in dit systeem om spelers op de flanken te hebben die daar ook echt willen staan. Met Bergwijn op links is dat eigenlijk maar halfjes en dan heb je op rechts met Doan een hele goede. Mooie loopactie buitenom Dumfries, mooie balaanname, heerlijk om naar te kijken in de kleine ruimte en last but not least; verdedigend weer heel veel vuil werk opgeknapt.

 

+1/-0

Is wel heel snel volledig op niveau. Topper.

 

+1/-0

Was dit weekend wel een stuk anoniemer dan daarvoor. Toen viel hij vooral op doordat hij dwingend in zijn spel was. Dat is sowieso niet iets dat je meteen verwacht bij een Japanse speler, maar hij liet het wel zien. Dat wil ik vooral terug gaan zien. Dat hij technische bagage heeft is duidelijk.

 

+1/-0

Vind dat hij het best goed doet. Had niet zoveel verwachtingen van hem maar tot nu toe doet hij het heel behoorlijk. Het is ook echt een heel ander type dan de andere middenvelders, komt veel meer in de bal. Verder heeft hij een goede klik met Bergwijn en Dumfries.

Hopelijk krijgt hij genoeg minuten als de selectie straks compleet is en kan hij zich verder blijven ontwikkelen en meer automatisme krijgen met zijn medespelers.

 

+1/-0

De heren van de Podcast schrijven het goede presteren van Dumfries op het conto van Doan. Dat is best wel een interessante zienswijze. Zo had ik het nog niet bekeken, tijdens de wedstrijd. Als dat zo is, is dat een extra reden om te kiezen voor onze nieuwe Japanner. Nog even afgezien van zijn eigen positieve ontwikkeling.

 

+1/-0

Topper, als een van de enige in de selectie met overzicht en gevoel voor positie en ruimte. Slim lopen tussen de linies, slim lopen buitenom. Slimme korte passjes tussen linies, slimme overstapjes. Dat heeft dit PSV nodig om de koibois voorin te compenseren. Die zijn meer recht toe recht aan, rennen, dribbelen, diepte inlopen en schieten. Hij kan simpel voetballen.

 

+1/-0

Ik vind het ook op zich best logisch klinken dat het één met het ander te maken heeft. Heb al vaker aangegeven dat Doan ook echt op rechts staat en als Dumfries eroverheen dendert dat hij ook taakbewust is en ook defensief in de omschakeling denkt. Daarnaast kan hij beter een bal vasthouden dan bv Bruma en is hij altijd aanspeelbaar en wil hij de bal ook hebben.

Persoonlijk had ik het zo nog niet bekeken maar als je eraan denkt klinkt het best logisch.

 

+2/-0

Lachwekkende reacties hier. Doan is zo een beetje de domste speler die er tussen zit op tactisch gebied. Onze hele rechterkant heeft het voetbal IQ van een spruitje.

 

+1/-3

Nou ik ben het er helemaal niet mee eens. Doan draait ook niet lekker mee maar in tegenstelling tot bv een Gakpo of Bruma doet hij relatief weinig dingen fout. In tijden van crisis kijken naar het individueel is eigenlijk onzinnig want het kan over 2 mnd volledig anders zijn als de weg omhoog gevonden is. Als je puur kijkt naar kwaliteiten heb ik in Doan nog het meest vertrouwen van alle aankopen;

- Technische bagage is meer dan bovengemiddeld, daar heeft het ook niet aan gelegen tijdens de crisis
- Inzet is altijd dikke voldoende, defensief doet hij zijn werk en zit hij er kort en fel op
- Aannamens, wegdraaien, bal vast houden zijn dingen die hij wel allemaal wel kan.

Wat beter kan is simpel; rendement. Je verwacht dat hij als hij die kans krijgt zoals tegen Emmen hij hem binnen schiet. Maar hij is sowieso weinig aan de bal omdat ons middenveld overlopen wordt en hij het defensieve werk opknapt. Hoeveel goals hebben we tegen gehad over de rechterkant? Hij is ook nog zo jong en ik zie nog veel upside.

Volgend jaar is Mitroglu weg en krijgt Doan nr 11 en wordt hij een bepalende speler.

 

+3/-0

Zoals Gijp al zei dit is toch een lachertje die Doan , betaal je een godsvermogen voor. Maar gaat de 3 goals niet halen dit seizoen. Bij ajax start een menneke van de A en scoort in zijn eerste wedstrijd 3 goals. Bij ons zit geen sfeer, ze willen niet werken voor elkaar. Allemaal einzelgängers. Deze Jap was totaal overbodig. Geen versterking das nu wel gebleken.

Dit bericht is gewijzigd op 4 december 2019, 22:40:41.

 

+1/-1

Die Noa Lang had geluk dat die bal letterlijk 3x voor zijn voet valt, speelt in een team dat gemiddeld 5x per wedstrijd scoort, tegenstanders dunnetjes in de broek laten doen en heeft spelers als Ziyech Tadic en Promes om hem heen. Wat denk je dat zelf wat lastiger voetballen is?

Bruma was overbodig, Doan niet.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan