Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

open/sluit de onderstaande quote:

PSV forever! schreef op 04 september 2020 om 11:24:

Hoop voor hem dat ie daar wel mee kan. Is toch een behoorlijke miskoop geweest van J de Jong en zijn scoutings apparaatScoutings apparaat: ;)

forumillustratie

 

+1/-1

Hij is pas 22 jaar en heeft voor zijn leeftijd al een behoorlijke staat van dienst. Ik denk dat hij ondanks zijn huidige rol bij PSV nog genoeg waarde vertegenwoordigd.

Als hij dan straks nog leert tussen de paaltjes te schieten is hij niet meer te houden.

 

+1/-0

Natuurlijk wel niet ideaal om als vleugelspeler bij een degradatiekandidaat te gaan spelen. In ieder geval niet het 'type-Doan', iemand die het toch eerder van techniek moet hebben dan pure snelheid.

Met de selectie die Arminia op dit moment heeft, lijkt 't er sterk op dat ze net zo'n seizoen als Paderborn gaan beleven: paar keer winnen, hoogstens 1 goal per wedstrijd. Ga er maar aanstaan als Doan-zijnde.

 

+1/-0

Ongelooflijke move dit. Buiten het feit dat ik denk dat voor Doan bij PSV nog genoeg persepectief was bij het niet presteren van Ihattaren, het feit dat Madueke eigenlijk een spits is, Mauro als linksbuiten beter is, Bruma en Gakpo er nog nooit een minuut goed hebben gespeeld vind ik ook dat Thomas in de as moet spelen als ie speelt. Maar als de trainer hem niet wil gebruikene dan houdt het op maar dan ga je hem toch niet verhuren aan Bielefeld? Het allerbeste scenario is dat hij 10 goals en 10 assists heeft bij Bielefeld en degradeert. Wat voor waarde heb je dan nog over?

Het klinkt misschien gek, maar een club als Willem II, Vitesse of Fortuna (Honda) zou hem toch ook gewoon willen en met hem aan voetballen komen? Ik zeg niet dat hij dan wel ineens 20 miljoen waard is maar dan kan hij terugkeren volgend jaar voor een nieuw hoofdstuk. Nu laat je hem verpieteren in een team wat op de eigen helft gaat spelen en waar Doan helemaal niet tot zijn recht komt. Daarnaast had ik hem gewoon nog even een maandje gehouden.

 

+1/-0

Met optie tot koop ook nog... daar heb je precies helemaal niets aan. Want in het slechtste geval presteert ie niet en krijg je hem terug zonder waarde en in het beste geval presteert ie wel en krijgen we een miljoen of 5 terug (of zoals Anderlecht niet want dat kunnen ze niet betalen) terwijl als we die optie niet hadden opgenomen dan konden ze hem ook nog steeds kopen en hadden we kans dat er een andere club nog meer zou betalen, of zelfs hem volgend jaar terug nemen voor een nieuwe kans.

Ik zou deze constructie met Bruma beter hebben begrepen.

 

+1/-0

Of hij presteert daar redelijk tot goed, en men wil hem kopen.

Ik denk niet dat Doan ooit gaat slagen bij PSV. Hij komt duidelijk tekort voor PSV. Dus als PSV hem via deze weg kan slijten met zo'n relatief klein mogelijk verlies is dat het beste.

 

+1/-0

Ja maar als hij het redelijk tot goed doet dan kunnen ze hem nog steeds kopen toch? Ook zonder koopoptie.

 

+1/-0

Maar je hebt geen flauw idee hoe hoog die koopoptie is. Het lijkt mij uitgesloten dat PSV akkoord gaat met een optie die (veel) lager ligt dan het bedrag wat ze zelf betaald hebben terwijl hij nu nog een contract voor vier jaar heeft.

 

+1/-0

Het is in ieder geval veelzeggend dat ze überhaupt een optie tot koop toe staan.

 

+1/-0

Hoewel ik Doan in essentie geen slechte speler vind heb ik het altijd een onbegrijpelijke aankoop gevonden. Je hebt namelijk in Mauro jr. een 21-jarige talentvolle linksbenige rechtsbuiten in huis die je verhuurd en vervolgens haal je de 21-jarige linksbenige rechtsbuiten van FC Groningen die op dat moment niet meer dan redelijke statistieken kon overleggen. Je reinste geldverspilling.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 06 september 2020 om 18:12:

Maar je hebt geen flauw idee hoe hoog die koopoptie is. Het lijkt mij uitgesloten dat PSV akkoord gaat met een optie die (veel) lager ligt dan het bedrag wat ze zelf betaald hebben terwijl hij nu nog een contract voor vier jaar heeft.Tjah, waarom zou die optie er dan in moeten? Want dat gaat en kan Bielefeld niet betalen. Het enige wat ik zou kunnen begrijpen is een soort van verplichte optie die automatisch in gaat als ze zich handhaven in de Bundesliga..

Want stel het is 6 miljoen euro en ze willen het niet betalen, dan lichten ze de optie niet en bieden ze 4 miljoen. Is ie meer waard dan die 6 miljoen dan laten wij het liggen. Ik zie in geen enkel geval een meerwaarde want het is ook niet zo dat deze club een perfect fit is voor hem op papier. Dus de kans op waardevermindering is nog groter dan andersom denk ik.

Ik vind Doan wel een nuttige selectiespeler maar we hebben nu teveel smaakjes en teveel behoefte aan kopmannen en niet aan knechten (meevoetballers). Achteraf gezien, overpriced en zo goed als onnodig maar dat Mauro zich zo zou ontwikkelen en Doan het niet zou kunnen brengen lag niet in de lijn der verwachting.

 

+1/-0

Nu ga ik niet bepaald zitten voor wedstrijden van Arminia Bielefeld, dus wellicht dat de opstellingen online niet volledig kloppen. Maar zie ik nu goed dat Doan daar als rechter centrale middenvelder speelt?

 

+1/-0

Yep voor de 3e of 4e keer op rij. Wordt wel vaak gewisseld maar is daar meer een aanvallende middenvelder. Een beetje de rol die ik bij PSV voor hem zag weggelegd Hendrix en Thomas na de winterstop.

 

+1/-0

En hoe heeft hij het gedaan?

 

+1/-0

Ik heb pas 20 min in actie gezien in al die wedstrijden en toen was het precies zoals hier bij PSV :). Hobbelt leuk mee, goede techniek en voorlopig zonder enkel rendement.

Faber gebruikte hem ook zo in de beker wanvertoning tegen die amateurs.

 

+1/-0

Scoorde de 4-1 tegen Bayern

 

+1/-0

Ben vooral benieuwd wat die optie tot koop zou bedragen. Doan heeft vorig seizoen natuurlijk 0.0 indruk gemaakt, maar hij is nog jong en stiekem verwacht ik dat hij volgende zomer een nieuwe kans gaat krijgen bij PSV. Zou zonde zijn om hem nu voor 5 a 6 miljoen (bijv.) aan Arminia te verliezen, om hem vervolgens voor het dubbele zien te vertrekken.

Eigenlijk had ik wel verwacht dat die z'n kans zou pakken dit seizoen. Doan is natuurlijk geen razendsnelle vleugelflitser, maar in het huidige systeem met twee 'halb-zehns' had die toch wel van waarde kunnen zijn. Het is natuurlijk wel een jongen die redelijk balvast is (laag zwaartepunt) met een degelijke dribbel, wat wel handig is in die kleine ruimtes voorin, samen met de drie andere aanvallers. Daarnaast heeft die een aardige pass in huis, wat met jongens als Malen en Gakpo wel lekker is. Niet voor niets dat Doan vorig jaar het alternatief voor Berghuis was.

 

+1/-0

Nou veel meer dan 5 a 6 miljoen zal het niet zijn. En als Bielefeld erin blijft kunnen ze dat makkelijk betalen, als ze degraderen dan krijgen we hem gewoon lekker terug.

 

+1/-0

Blijft het toch redelijk doen bij Arminia, scoorde en gaf een assist gisteren. Staat ondertussen op 2 goals en dito assist, terwijl Arminia zelf pas 8 keer scoorde. Met andere woorden, Doan is betrokken bij 50% van alle goals.

Ik gaf al eerder aan dat ik echt nog toekomst zie voor hem, zeker in dit 4-2-2- systeem, dus ik begrijp de optie tot koop ook niet. De kans dat Arminia degradeert lijkt mij aannemelijk, maar stel Doan trekt deze lijn door (en speelt goed op de Olympische Spelen) dan kan het zo maar dat Arminia de optie licht en hem voor het dubbele doorverkoopt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan