Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Dante Rigo

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

De man met misschien wel een van de mooiste voetbalnamen ooit. Een paar jaar geleden door Aadje nog een combinatie tussen van Bommel en Guardialo genoemd. Maar we mogen zo langzamerhand wellicht rekening gaan houden met het feit dat Rigo nooit gaat doorbreken bij PSV.

Hij leek vorig seizoen z'n kans te gaan pakken met als hoogtepunt z'n goal in blessuretijd tegen Fortuna. Helaas erna geblesseerd geraakt, net in de periode waarin PSV als een malle door de competitie stoomde. De slechte tweede seizoenshelft was natuurlijk geen ideale periode om hem weer een kans te gaan geven. Speelde wel constant bij Jong, maar was duidelijk te goed voor dat niveau. Ik was dan ook erg enthousiast dat hij een kans zou krijgen bij Sparta. Een jong team dat wilt voetballen, perfect voor een speler als Rigo. De competitie is ondertussen alweer 8 rondes oud/jong, toch alweer voor een kwart gedaan, en Rigo moet het doen met 185 speelminuten in 5 wedstrijden (2 basis, 3 invalbeurten). Het kan natuurlijk snel gaan in 't voetbal, een paar leuke wedstrijdjes en Rigo wordt weer PSV 1 ingepraat, maar de eerste tekenen zijn niet bepaald positief.

Hij heeft nog een contract tot 2022 en wordt dit jaar nog 21. Wat denken jullie? Heeft Rigo nog toekomst bij PSV? Wellicht mensen die wat wedstrijden bij Sparta live hebben gezien?

 

+1/-0

Het schijnt dat Sparta door wil met zowel Rigo als Piroe. Dat lijkt me echt een no-brainer. Piroe heeft best wat minuten gemaakt en Rigo kwam sinds januari weer meer aan bod. Bovendien is er geen ruimte op het psv-middenveld volgend jaar voor beide (of eventueel in de spits in het geval piroe). Weer verhuren en hopen dat ze allebei de lijn doorzetten.

 

+1/-0

Inderdaad - laat Rigo en Piroe eerst maar eens onbetwist basisspeler zijn bij een club als Sparta. Ze hebben nu ook vooral behoefte aan minuten maken en daar gaan ze meer de kans krijgen om het te laten zien dan in Eindhoven.

 

+1/-0

Ik snap wel dat Sparta ermee door wil, wij betalen hun salaris en zij hoeven geen geld te spenderen voor nieuwe spelers. Beide spelers zijn voor PSV niet interessant volgend jaar dus het liefst wil je ze verkopen. Maarja, met de huidige tijden kun je nog geen bosje knikkers voor ze ontvangen dus voor het geld hoef je het niet te doen. Dan vind ik het persoonlijk wel een goed plan om ze gewoon bij Sparta te laten blijven. PSV heeft volgens mij een goede verstandhouding met Sparta, het is een mooie club met een mooie trainer en Rigo zou heel misschien nog een stapje kunnen zetten. Voor Piroe zou een basisplaats bij Jong PSV in het verschiet liggen.

Dus ik zou Rigo sowieso verhuren aan Sparta tenzij een club hem over wil nemen tegen een mooie transfersom en Piroe behouden voor Jong PSV indien we geen andere potentiele spitsen hebben die een stap kunnen maken op zijn positie.

 

+1/-0

Piroe moet vooruit, niet terug naar Jong PSV en hetzelfde geldt voor Rigo.
De goede verstandhouding met Sparta kan me gestolen worden. Ajax heeft een samenwerkingsverband met Sparta en daarmee een eerste optie op spelers van Sparta. Dus alleen als spelers niet liever naar Ajax gaan valt er voor PSV misschien wat te halen, maar wij gaan wel onze talenten daar lekker goedkoop heen sturen? Nee, dank je.
Beide spelers lekker terug laten komen en de voorbereiding mee laten doen bij PSV, wie weet wat Schmidt in ze ziet. Mochten ze na de voorbereiding alsnog afvallen staan er misschien weer nieuwe clubs in de rij om ze te huren (zie Luckassen vorig seizoen). Ik zie ze nog liever aan Fortuna worden verhuurd dan aan Sparta.

 

+1/-0

Ok, maar bekijk het ook vanuit de spelers zelf. Als wij zich 'thuis' voelen bij Sparta en daar minuten kunnen maken is de kans dat ze beter worden groter. Overigens ben ik het met je eens dat Fortuna een prima alternatief is, ook vanwege Hofland.

Ik vind dat Jong PSV een goede spits moet hebben om andere spelers te kunnen laten ontwikkelen. Net als dat je een goede rechtsback nodig hebt om je centrum verdedigers beter op te leiden. Als we die spits hebben is het fine by me, als ze Madueke daar de kans willen geven om minuten te maken dan ben ik tevre, maar als ze weer niemand hebben net als vorig jaar dan heb ik liever dat we daar een Piroe voor 'opofferen'. Vertessen is volgens mij nu ook een mogelijkheid als spits en afhankelijk of hij daar klaar voor is lijkt me een verhuur van Piroe aan Sparta (of Fortuna) prima.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 mei 2020 om 14:49:

Ok, maar bekijk het ook vanuit de spelers zelf. Als wij zich 'thuis' voelen bij Sparta en daar minuten kunnen maken is de kans dat ze beter worden groter.Daar zit juist het probleem, Piroe heeft amper gespeeld en Rigo eigenlijk alleen de laatste paar maanden. Daar schiet je dus niets mee op. Bij Jong PSV een heel seizoen spelen in de Jupiler League en daarnaast regelmatig meetrainen bij het eerste levert veel meer op in mijn ogen.

 

+1/-0

Ja maar dan ga je ervan uit dat er niets gaat veranderen in die situatie, terwijl ik juist denk dat ook Sparta spelers gaat (moeten) laten gaan.

 

+1/-0

Ik dacht dat Piroe meer had gespeeld maar Lindsaywilson heeft gelijk, 18 wedstrijden waarvan 17 invaller volgens de stats van eredivisie.nl. In totaal slechts 385 speelminuten. Rigo heeft 16 wedstrijden meegedaan waarvan 10 als basisklant. In totaal 836 speelminuten.

De situatie voor die twee zal bij Sparta niet veel veranderen. Ache gaat bijvoorbeeld weg maar ze hebben ook al Thy aangetrokken voor de spitspositie.

Niet helemaal eens met de argumentatie van 11 Sir Tinus over Jong PSV. Die redenering zou je ook kunnen omdraaien, een rechtsback ontwikkel je goed als er een 'ervaren' solide centrale verdediger naast staat.

We zijn het in elk geval eens dat ze waarschijnlijk geen of weinig kans maken op speelminuten in het eerste van PSV. De suggestie van Z. on the Bok ook niet gek om mee te laten draaien in de voorbereiding (als die er komt). Maar dan niet tot het eind wachten met verhuren mocht het niets worden bij PSV. Dan liever de zekerheid dat ze naar Sparta kunnen met een trainer die ze kent

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Spelers » Dante Rigo