Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Phillip Mwene

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Philips Sport Vereniging speelt met rechtsback Phillip Mwene. Een Oostenrijker met Keniaanse roorts, geboren in 1994 (wat voel ik me oud als ik die geboortejaren steeds verder na de mijne aantref), die niet veel groter is dan als jij en ik op onze knieën zitten, maar een aanvalsdrift heeft waar je u tegen zegt. Afkomstig van Mainz, momenteel vervanger van Dumfries, omdat hij de voorkeur krijgt boven Teze.

 

+1/-0

Speelde wisselvallig, al vond ik hem niet per se minder dan Max, die een paar keer opvallend "slipperde". Weet nog niet hoe goed hij werkelijk is, maar ik ben er ook nog niet zeker van.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 22 juli 2021 om 07:29:

Speelde wisselvallig, al vond ik hem niet per se minder dan Max, die een paar keer opvallend "slipperde". Weet nog niet hoe goed hij werkelijk is, maar ik ben er ook nog niet zeker van.Vond ik ook - nogal wisselend in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Als dit zijn niveau is, kan daar net zo goed Teze staan, maar ik ga er nog vanuit dat hij beter is dan dit.

 

+1/-0

Ik heb Teze als laatste man best hoog zitten, maar als rechtsback vond ik hem altijd een behoorlijke downgrade vanaf Dumfries. Ik zou vooral zeggen dat rechtsback nu onze minste positie is.

 

+1/-0

Ik vind dat het wel een beetje jammer dat het er op lijkt dat Mwene Teze voorlopig af heeft getroefd voor de rechtsbackpositie. Had wel op iets meer krediet gehoopt voor die laatste.

 

+1/-0

Ik vond hem juist heel goed. Ten eerste snel. Vrij belangrijk voor een back. Ten tweede genoeg inhoud om op en neer te gaan. Redelijk in de combinatie voorin. Geen technicus maar zeker geen houten Klaas, en Dumfries schoot vorig jaar ook 8 vd 10 voorzetten in de voeten van de tegenstander.

Ook goed in de rugdekking en positioneel achterin. En vooral kort erop, wat Teze niet genoeg heeft als back, Mwene durft ook door te dekken. Kan wel zien waarom hij Teze eruit speelt. Die loopt nog steeds teveel achteruit. Kwestie van ervaring en vertrouwen.

Sneu omdat Teze wel een redelijk jaar had vorig jaar, maar van de andere kant, al die tegengoals en die onzekere achterhoede, daar was hij ook mede debet aan met zijn gebrek aan ervaring en soms wijfelend ingrijpen. Topsport is hard, maar voor PSV staat het nu veel beter achterin door met name Ramalho.

 

+1/-0

We hebben nu met Teze wel een goede backup voor RB én RCV

 

+1/-0

Het is ook een kwestie van doorselecteren. Mannen die vorig jaar niet top waren (Teze/Rosario/Thomas/Mvogo) zitten nu op de bank vanwege nieuwe aanwinsten die beter zijn.

Daarbij is er ook nog een kans dat Dumfries helemaal niet vertrekt. Er is interesse van Everton en Inter, maar beiden zijn nog niet concreet geworden. We hebben vaker gezien dat alles er op leek dat bepaalde spelers verkocht zouden worden en dat uiteindelijk niet gebeurde. Dus eerst maar eens zien.

 

+1/-1

Das wel erg opportunistisch. Ten eerste moet Mwene zijn nut nog maar aantonen. Daarnaast vond ik Teze het voor zijn eerste echte jaar op niveau alleraardigst doen. Zoals ik al zei; die heeft wat mij betreft wel wat meer krediet verdiend.

 

+1/-0

Ik vind ook dat PSV geen nieuwe CV hoeft te halen omdat Teze daar prima voldoet en het nu met die 5 opties centraal allemaal wel past. Of Mwene een back-up of basisspeler is zal moeten blijken maar afhankelijk van de voortgang van Sambo en Oppegard zal er beleidsmatig toch een keuze gemaakt moeten worden.

Zelf geloof ik in het duo Mwene en Madueke maar het is wel heeeeel aanvallend.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 22 juli 2021 om 12:04:

Het is ook een kwestie van doorselecteren. Mannen die vorig jaar niet top waren (Teze/Rosario/Thomas/Mvogo) zitten nu op de bank vanwege nieuwe aanwinsten die beter zijn.

Daarbij is er ook nog een kans dat Dumfries helemaal niet vertrekt. Er is interesse van Everton en Inter, maar beiden zijn nog niet concreet geworden. We hebben vaker gezien dat alles er op leek dat bepaalde spelers verkocht zouden worden en dat uiteindelijk niet gebeurde. Dus eerst maar eens zien.Teze was vorig jaar steevast een van de beste bij PSV. Zie hem persoonlijk denk ik ook liever op CV maar - zo niet - dan op RB.

Je levert aanvallend allicht iets in (al kan Teze ook heel behoorlijk voetballen) maar hij is verdedigend sterk + aanvallend staat het nu een stuk beter met 3 op lijn achter de spits

 

+1/-0

Vind hem heel aardig. Duidelijk te zien waarom Schmidt hem er bij wou hebben.

 

+1/-0

Vind ik ook, begint wat vertrouwen te krijgen. Laat in elk geval zijn tegenstander slecht lijken.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Spelers » Phillip Mwene