Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Sorry hoor, maar Madueke was toch veel beter dan Bakayoko? Enige vervelende was alleen dat hij zo veel geblesseerd was.

Afgelopen weekend nog een leuk goaltje in de FA cup:

 

+2/-0

Mwah dat ben ik niet met je eens. Madueke had het af en toe enorm op zijn heupen en deed dan hele leuke dingen, maar hij kon soms ook drama-wedstrijden hebben waarin er helemaal niets lukte of waarin hij compleet onzichtbaar was.

Ik vind ze echt vergelijkbaar. Madueke is weggegaan voor hij een grote meneer kon worden bij PSV, en als Bakayoko in de zomer weggaat, dan geldt voor hem hetzelfde.

Ben benieuwd hoe de carrière van Madueke verder gaat. Ik had het idee dat hij bij Chelsea keihard op weg was naar de uitgang, maar ik heb de laatste maanden het idee dat hij toch aan het opkrabbelen is. Hopelijk breekt hij op korte termijn toch écht door in de Premier League.

 

+1/-1

Qua status zijn ze wel gelijk bij PSV maar de fitheid van Bakayoko wint het natuurlijk van Madueke maar de pure klasse van Madueke had heel de ED op een hoop gespeeld. Beide hadden met nog een extra jaar PSV naar het niveau van Gakpo toe kunnen groeien als alles op zijn plek was gevallen. Vooral in dit seizoen met Bosz was het voor Madueke wel heel lekker geweest om zo dicht bij de goal te spelen. Maarja met Teze als behoudende rechtsback is Bakayoko wel beter in het veld breed houden.

Bakayoko bij PSV 77 wedstrijden, 15 goals en 18 assists
Madueke bij PSV 80 wedstrijden, 20 goals en 14 assists

Moet eerlijk zeggen dat me dat nog mee valt. Maar als Madueke hier zoals Bakayoko op 21 jarige leeftijd een vol seizoen had gespeeld met veelal 90 minuten dan was zijn productie qua goals sowieso 2x zo hoog geweest.

Dat speciale bij Madueke heb ik bij Bakayoko nooit echt gezien maar de onderliggende statistieken zeggen wel wat anders. Dus wellicht heb ik het gewoon nooit goed op waarde geschat.

 

+1/-0

Ik vind Madueke voorlopig doelgerichter en zoals Rutten zou zeggen: geil voor de goal. Bakayoko moet echt wat dwingender in zijn spel gaan worden.

 

+1/-0

Bakayoko zit nu op 18 goals en 19 assists in 5380 minuten bij PSV.
Madueke zie op 20 goals en 14 assists in 3733 minuten bij PSV.

Tel uit je winst.

 

+1/-0

Bakayoko: 155 wedstrijden, 48 goals, 37 assists - 10604 minuten | 124.75 minuten per goal/assist
Madueke: 130 wedstrijden, 40 goals, 27 assists - 7117 minuten | 106.22 minuten per goal/assist

De statistieken vallen niet ver uit elkaar.

 

+1/-0

Het is uiteraard ook een kwaliteit om niet blessuregevoelig te zijn. Met 20 jaar 43+10 wedstrijden dit seizoen al zal ook opvallen in Europa.

 

+1/-0

Gisteren in het stadion viel me op hoe negatief supporters over Bakayoko zijn. Ik heb me daar enorm aan gestoord.
Deze jongen is pas 20 en laat enorme progressie en potentie zien, speelt al het hele jaar bijna alles en brengt straks 40 miljoen op of meer.
Over een paar jaar is hij een absolute topspeler, maar sommigen vinden dat hij dat met 20 al moet zijn en dan ook nog bij ons wil voetballlen, waanzin natuurlijk.
Laten we in ieder geval reeel zijn met de verwachtingen en onze spelers positief ondersteunen.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 08 april 2024 om 23:05:

Bakayoko zit nu op 18 goals en 19 assists in 5380 minuten bij PSV.
Madueke zie op 20 goals en 14 assists in 3733 minuten bij PSV.

Tel uit je winst.Als je dit terugrekent naar cijfers "per 90 minuten", dan ligt Madueke qua rendement een stuk voor op Bakayoko. Dat had ik niet verwacht, moet ik toegeven.

Natuurlijk is het lastig om 2 spelers in verschillende elftallen / seizoenen te vergelijken, maar ik denk dat Bakayoko dit seizoen een grote stap gezet heeft t.o.v. het vorige.

Door het vertrek van Madueke werd hij voor de leeuwen gegooid op een moment dat hij daar misschien nog niet klaar voor was. Ik heb hem vorig seizoen diverse wedstrijden zien spelen waarin hij duidelijk nog niet bracht wat een speler in PSV-1 moet brengen. Dit jaar, waarin zeker niet alles goed gaat, is hij echter een betrouwbare speler die belangrijk is voor het team en die daarnaast ook fysiek uitermate sterk is.

Ik hoop dat Johan nog een jaar blijft en kan uitgroeien tot een sensatie. Als hij, gezien zijn leeftijd, nog een keer een stap in zijn ontwikkeling kan maken, dan kan zijn belang voor het elftal "Memphis / Gakpo-achtige vormen" aannemen. Ik ben echter bang dat hij deze zomer gaat vertrekken en dan zul je zien dat het heel erg lastig is om hem te vervangen.

Tot slot: de laatste wedstrijden is hij wel erg lekker op dreef qua scorend vermogen. Misschien heeft hij de vergelijking met het rendement van Madueke ook gezien en wil hij die nog even ombuigen voor hij vertrekt :)

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko