Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Uit de jeugd van PSV, en daarvoor Belgische clubs gekomen. Deze Belg, geboren in 2003 (het jaar dat PSV middels een salonremise de titel pakte), hoopt een basisplaats in onze voorhoede te veroveren.

 

+1/-0

Vond hem gister niet heel sterk, zwak aan de bal en matig zonder bal, waardoor hij nauwelijks bereikt werd. Scoorde wel, maar verder hadden we vrijwel niets aan hem.

 

+1/-0

Als een puppy die met een te grote stok door een deuropening probeert te gaan. Maar het blijft entertaining.

 

+1/-0

is nog jong, komt goed

 

+1/-0

Is nog niet toe aan PSV 1. Heeft ook niet zoveel zin om hem op te stellen. Heeft een tussenstap nodig.

 

+1/-0

Jammer dat 'ie eruit is. Gevaarlijkste speler. Drama in de afronding, maar je kunt beter spelers hebben die in elk geval kansen krijgen, dan spelers die helemaal niet tot kansen komen.

 

+1/-0

Met alle respect, maar dit soort jongens hoort gewoon niet in PSV 1 te spelen. Het is verdorie geen speeltuin, maar een ploeg die móét presteren. Talenten van het kaliber Depay, Gakpo, Malen en Bergwijn hebben het al regelmatig moeilijk gehad in hun eerte fase. En Johan Bakayoko blonk dan wel uit bij Jong PSV, maar komt op dit moment op heel veel fronten nog kwaliteit tekort voor PSV 1.

Het is écht armoedig dat deze jongen dit seizoen zoveel speeltijd moet krijgen.

Hopelijk krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen op een niveau dat bij hem past, desnoods weer bij Jong PSV, maar van die wedstrijden zoals afgelopen weekend en gisteren wordt zowel Bakayoko als PSV niet beter terwijl de neerwaartse spiraal van onze prestaties gewoon door blijft draaien.

 

+1/-0

PSV heeft zo vaak gegokt op eigen jeugd de laatste jaren en dit is één van de pijnlijkste gokjes. Vorig jaar winter gingen ze all in met Teze/Obispo die beide al veel meer hadden laten zien en ook een stuk verder waren. Deze zomer gingen we all in op Saibari/Bakayoko en nadat ze hebben laten zien te kort te komen, gooien we ze nu weer voor de leeuwen. Zoals Rik terecht zei in de podcast; Bakayoko kan een functionele invaller zijn, net zoals El Ghazi en Vertessen, maar het komt allemaal te kort om met de druk van de wedstrijd te spelen. Hij bezweek gisteren onder de druk tijdens het afronden maar nog veel erger... Emmen lag op zijn rug met die vrijheid op rechts en we hadden iemand nodig die klinisch een goaltje binnen tikt of tijdig breed legt en dan speel je een gewonnen wedstrijd, geen rood Mauro en geen crisis in Eindhoven (voorlopig althans).

Wat je wil bij jeugdspelers is dat ze via Jong PSV de stap maken naar het eerste en vanuit daar in een goede rol door stoten tot het moment dat ze of goed genoeg zijn om meer te spelen of elders moeten rijpen. Bakayoko is het prototype dat elders moet rijpen en dat had in de zomer al gemoeten, in de winter en nu kan het niet meer omdat we absolute aantallen te kort komen.

 

+1/-0

Hij heeft eigenlijk alles om een hele goede speler te worden. Alleen als hij op doel schiet, dat is zeer zwak. Dan zie je eigenlijk precies in welke hoek hij gaat schieten. Beetje zoals de spelers vh nederlands elftal een penalty moeten nemen tijdens een toernooi. Op 1 of andere manier, dan kunnen ze de druk ofzo niet aan en dat heeft bakayoko ook. Hij moet vrij uit gaan schieten en niet nadenken. Daarom voorlopig, maar even laten staan. Hij heeft meer talent dan elgazi en saibari.

 

+1/-0

Opmerkelijk dat PSG bereid was om nu zoveel geld voor deze jongen neer te leggen. De Bakayoko van nu komt op geen enkele manier in de buurt van het niveau wat PSG heeft. Echter, Johan is pas 19 en heeft teveel laten zien, enerzijds bij Jong PSV en op momenten ook in het eerste, om hem nu al af te schrijven. Het feit dat PSV zijn contract graag wil verlengen / verbeteren, getuigt er ook van dat PSV iets in hem ziet.

Ik verwacht dat Hazard en Simons de eerste opties worden op de flank met El Ghazi als eerste serieuze back-up. Bakayoko zouden we vooral in moeten zetten als er ruimtes ontstaan en we met zijn snelheid daar van kunnen profiteren. Zeker nu Vertessen weg is, hebben we niemand meer in de voorste linie met snelheid.

Hopelijk kan Johan qua handelingssnelheid en 'tactische discipline' snel stappen zetten, zodat hij volgend seizoen wat dichter tegen de basis aan zit.

 

+1/-0

Ik had hem echt voor 5 miljoen nog wel verkocht, laat staan voor 11(ish) miljoen zoals Rik stelde in de podcast. Maar je merkt wel dat hij bij supporters ineens in rangorde stijgt omdat PSG op hem geboden heeft. Een soort van; ik zie het niet maar het zal er wel zijn anders doet PSG dat niet principe. Ik vind dat hij zoveel dingen mist dat hij niet die stap kan maken waarbij zijn waarde over die pakweg 10 miljoen heen zal groeien. Hij moet namelijk veel spelen om beter te worden en bij PSV gaat hij niet veel spelen. En toch vind ik zijn rol voor dit moment wel passen als iedereen fit is. Zo'n laatste 10 a 15 min erin komen als we al voor staan of als we nog iets moeten forceren tegen verdedigers die al 'moe' zijn. Van speelminuten moet het groeien naar productief worden en dat moet weer groeien naar beslissend worden. Dan pas is hij die 10 miljoen waard in mijn ogen. Vorig jaar kocht een PL club Tzolis voor 10 miljoen en die is nu zelfs bij Twente mislukt dus het is niet zo vanzelfsprekend dat je voor 10 miljoen een goede buitenspeler koopt tegenwoordig.

Maar PSV wil zijn contract opwaarderen en zal sowieso hem voor volgend jaar in de concrete plannen opnemen dus ik wil heel graag verrast worden en ga hem wel anders bekijken en wellicht wat positiever benaderen. Het zal wel jammer zijn als Stewart straks in de zomer zegt dat de opvolger van Madueke al in huis hebben met Bakayoko en dat er geen nieuwe rechtsbuiten komt. In tegenstelling tot Saibari vind ik Bakayoko wel op zijn plek op die positie en voor een specialist is het makkelijker die laatste stap(pen) te zetten.

 

+2/-0

Hij zit nu in dezelfde situatie als eerder Depay, Malen, Bergwijn en Gakpo ook zaten. Voor het eerste jaar definitief bij de A-selectie. Het is een understatement om te zeggen dat hij zeker nog stappen moet maken om het niveau te hebben voor de basis bij PSV, maar die tijd moet hij ook krijgen. Hij is vorig seizoen niet voor niets uitgeroepen tot grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie. Pas de tweede Jong-speler na Frenkie de Jong in 2017.

Ik verbaas me alleen enorm over hoeveel supporters hem nu al hebben afgeschreven. We hebben het over een speler die pas 19 (!!) is. In zijn eerste seizoen in de A-selectie kwam Memphis in 30 wedstrijden tot 2 doelpunten, Bergwijn kwam tot 2 doelpunten in 33 wedstrijden en Gakpo scoorde 2 keer in 19 wedstrijden. Bakayoko heeft er nu 3 inliggen in 14 wedstrijden. Werden Memphis, Bergwijn en Gakpo in hun eerste seizoen ook al afgeschreven? Malen begon overigens met 11 goals in 42 duels.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 02 februari 2023 om 20:08:

Hij zit nu in dezelfde situatie als eerder Depay, Malen, Bergwijn en Gakpo ook zaten. Voor het eerste jaar definitief bij de A-selectie. Het is een understatement om te zeggen dat hij zeker nog stappen moet maken om het niveau te hebben voor de basis bij PSV, maar die tijd moet hij ook krijgen. Hij is vorig seizoen niet voor niets uitgeroepen tot grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie. Pas de tweede Jong-speler na Frenkie de Jong in 2017.

Ik verbaas me alleen enorm over hoeveel supporters hem nu al hebben afgeschreven. We hebben het over een speler die pas 19 (!!) is. In zijn eerste seizoen in de A-selectie kwam Memphis in 30 wedstrijden tot 2 doelpunten, Bergwijn kwam tot 2 doelpunten in 33 wedstrijden en Gakpo scoorde 2 keer in 19 wedstrijden. Bakayoko heeft er nu 3 inliggen in 14 wedstrijden. Werden Memphis, Bergwijn en Gakpo in hun eerste seizoen ook al afgeschreven? Malen begon overigens met 11 goals in 42 duels.Welkom op het internet, als hij verkocht was aan psg stonden diezelfde supporters weer te roepen dat hij nooit verkocht had mogen worden

 

+2/-0

Hebben jullie dat ook ? Ik wordt helemaal gek van deze speler. Hij is zo snel , maar hij kapt alleen maar terug. Nooit de turbo aan

 

+2/-0

Vandaag de gevaarlijkste aanvaller, dat wel.

 

+1/-0

Maar toch heb ik het gevoel dat er zoveel meer in zit

 

+1/-0

Zeker, maar ik heb liever Bakayoko dan Saibari. Die laatste zie ik heel weinig in.

 

+1/-0

Verspeelt wel de bal kinderlijk wat de 2-2 inleidt. Ik vind hem regelmatig naief spelen, maar zoals al eerder aangegeven is dit nog geen PSV-niveau. Had je gewoon moeten verhuren. Anderzijds zitten we erg dun in de aanvallers. Tjonge, wat een miserabel seizoen wederom.

 

+1/-0

Hij had natuurlijk nooit basis mogen staan, inderdaad. Maar van wat je hebt, is hij nu het beste.

Dat, en 4-4-2 spelen, maar dat doen we niet.

 

+1/-0

Eerste seizoen bij de selectie dan doet hij het niet slecht.Ook Gakpo speelde toen de sterren niet van de hemel

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko