Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Voorronde CL] AS Monaco - PSV 2 aug 20.00u

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ik ben tevreden, inderdaad. Ze konden allemaal nauwelijks meer lopen.

 

+1/-0

Vooral warm en benauwd daar inderdaad, met helaas wat noodzakelijke wissels. Op voorhand waren we favoriet over 2 wedstrijden en Monaco in de heenwedstrijd. We liggen wat dat betreft dus goed op schema.

Deze week krijgen wij Emmen op bezoek en zij spelen in de Elsass. Dan is er dus voor hen meer dan excuus om te verliezen. Ik ben wel licht optimistisch.

Het is wel jammer dat we 0 kunnen counteren met vooral Gakpo die weinig kan als hij veel ruimte heeft. Dat was tegen Ajax ook al het geval. Met zijn snelheid en schot moet er toch meer kunnen.

Die tegengoal recht door het midden uit een dood spelmoment is ook een nachtmerrie voor elke coach. Sowieso waren alle vrije trappen gevaarlijk.

 

+1/-0

Beetje dubbel gevoel na gisteren. Op zich niet ontevreden met het resultaat, een 1-1 is een prima uitgangspositie voor volgende week en richting het einde was het inderdaad éénrichtingsverkeer. De wedstrijd had niet langer moeten duren.

Toch een hoop dingen gezien die me niet zo heel erg vrolijk stemden. Op het moment dat Monaco de druk iets opvoerde, kwamen er gelijk mogelijkheden. Dan zie je toch dat, ondanks alle dingen die wel goed gaan, onze verdedigers regelmatig een momentje van onoplettendheid hebben. Van Obispo die die Japanner volledig over het hoofd ziet, tot een Max die buitenspel opheft en van een Volland die volledig vrij mag inkoppen tussen Teze en Obispo tot een De Jong die niet adequaat verdedigt bij die vrije trap waar de gelijkmaker uit komt. Als we tegen een betere ploeg hadden gespeeld, hadden we gisteren gewoon verloren vanwege eigen stomme fouten. Dit zagen we vorig seizoen ook gebeuren in de wedstrijden die iets moeilijker dan gemiddeld waren, waardoor ik denk dat we ook dit seizoen niet het niveau gaan halen wat benodigd is om te kunnen spreken van een goed seizoen.

Maar goed, we zijn pas net begonnen. We hebben nog wat afwezigen, jongens moeten nog fitter worden, en er zijn ook wel goede dingen aan te wijzen. Saibari speelde een redelijk goede wedstrijd. Sangaré heerste op het middenveld en zeker in de eerste helft stonden we als team heel goed.

Volgende week hebben we een goede kans om de play-off ronde te bereiken. Alleen zal het verval in het laatste kwart dan minder groot moeten zijn.

 

+3/-0

Maar Monaco kon de druk pas opvoeren toen de vermoeidheid begon te spelen.

 

+1/-0

Ik mag hopen dat ze die standaardsituaties van Monaco goed gaan bestuderen (en wellicht nog wat van leren om zelf te gebruiken). Daarnaast vooral onnodige vrije trappen rond de zestien voorkomen, waarbij Guti zich even achter de oren mag krabben als koning van de onnodige overtreding...

 

+1/-0

Gisteren niet kunnen kijken en na de fruitschaal ook deze pot achteraf bekeken. Wat ik 90 minuten heb gezien was van een laag niveau. Bij vlagen was er nog wat te genieten.
Er was m.I. geen balans in het elftal. Ja, bij Til liep het totaal niet. Luuk werkte hard maar heeft geen kopduel gewonnen. En toch blijft hij belangrijk door al het harde werken. Het baart me wel zorgen dat we geen vervanger hebben voor hem. Ook al waren Vertessen en Vinicius wel beschikbaar geweest (is die Gnonto geen optie, daar had men toch interesse in).
Verschil tussen eerste 11 en de bank is nog wel te groot. Van Ginkel kon het vorig jaar al niet meer belopen. Alleen Guti is een meerwaarde en hoort eigenlijk basis te spelen.
Pas als psv de CL bereikt gaan ze het team nog versterken vermoed ik. Zal nog heel erg lastig worden, maar kans hebben we zeker!

 

+1/-0

Resultaat was prima, maar ik hoor niemand over de wisselbeleid van ruud. Hoe kun je 15 minuten voor tijd alle 5 wissels al gebruiken. Dit moet ruud, niet meer doen. Gelukkig is de schade beperkt gebleven, maar voortaan altijd, de laatste wissel pas doorvoeren in de 90e minuut en niet eerder. Voor het zelfde geldt, valt ook luuk uit. Sta je 15 minuten met 10 man.

 

+1/-1

Hij wisselde 4 man, het merendeel omdat die fysiek het niet meer konden belopen (Max, Mwene) en toen viel Sangare uit. Was niet zo bizar.

 

+2/-0

Ik heb de 1e helft gisteren voor de 2e keer bekeken omdat ik vond dat er veel positiviteit vanuit de NL media kwam en ik voelde dat niet zo toen ik zat te kijken en zo denk ik er nog steeds over. Ik ben vooral opgelucht dat het nog steeds 50/50 is met ons trackrecord in belangrijke uitwedstrijden tegen serieuze tegenstanders in Europa van de laatste 5 jaar.

Naar mijn mening was Monaco volledig in control tot aan de 0-1 omdat zij helemaal niet zo op zoek waren naar goals. Een beetje hetzelfde als de 0-0 van vorig seizoen en de counter wedstrijd in Eindhoven. Vanaf het moment dat PSV scoorde met een goede aanval gingen ze steeds meer pushen en eigenlijk was het bij PSV meteen heel matig. Als je dan ook nog ziet welke kansen er niet in gingen in de 1e helft maar zeker in de 2e helft dan zie je dat PSV even in een fase zit waar het niet mega tegen zit en dat dan ook eens ballen er niet meteen in vliegen. De bal op de paal was een goed voorbeeld. Hoe ironisch is het dat dan net die tegengoal wel enigszins ongelukkig in de 16 viel.

Wat er nu volgende week gaat gebeuren zal lijken op de wedstrijd van vorig jaar ben ik bang. Ik vraag me af of wij Monaco voldoende onder druk kunnen zetten/houden gedurende die 90 minuten want het gaat zeker niet makkelijk worden om overeind te blijven als we eenmaal voor staan. Ik zou bijna Cocu-achtige wissels willen voorstellen en dus een CV erbij ipv een aanvaller voor een aanvaller. Hopelijk krijgen we even een weekje geen blessures en is er ook geen mystery guest ineens op de afwezigenlijst zoals het altijd onder Roger ging.

Het blijft een 50/50 wedstrijd in mijn ogen en die hebben we weinig gewonnen de afgelopen jaren dus ik ben huiverig maar voorzichtig positief mits we in onze kracht spelen. Hoge voorzetten vanaf de flank, de ruimte bespelen achter hun laatste linie door passes van Veerman en de afstandschoten van Gakpo Veerman maar wie weet ook het noodverband op rechts.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Voorronde CL] AS Monaco - PSV 2 aug 20.00u