Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Eredivisie] FC Utrecht - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Dit was zo'n wedstrijd die je 1 a 2 keer per jaar hebt. Gewoon een ongelukkige tegengoal en daarna twee terechte rode kaarten. Viergever iets te laat in de actie. Jorit echt bewust te laat. Helaas maar de eerste helft had wel wat intensiever kunnen zijn. Utrecht speelde met 1 spits. Even uithuilen en op naar AZ. Met deze jonge ploeg is tweede plek het hoogst haalbare. Zeker nu na 10 wedstrijden de aankopen nog geen verbeteringen zijn. Met name linksback is dramatisch.

 

+2/-1

Laat ik vooropstellen dat een zeperd zoals gisteren tegen Utrecht een keer kan gebeuren. In ons laatste kampioensjaar onder Cocu gingen we er ook met 5-0 af tegen Willem II om vervolgens een sterke serie neer te zetten met als klapstuk de geweldige wedstrijden tegen AZ en Ajax.
Echter, de resultaten in zware uitwedstrijden dit seizoen geven weinig reden tot optimisme. Met Basel, Ajax en Utrecht tel ik er drie en allemaal verloren. De pijnpunten zijn voor iedereen duidelijk: geen fatsoenlijke linksback, een keeper die geen punten pakt en een middenveld zonder enig voetballend vermogen. Als de coyboys het dan ook een keer massaal laten afweten, dan blijft er bij helaas bitter weinig meer over.
Ja Ajax speelt ook geregeld moeizaam, maar ik krijg bij hen toch de indruk dat het vooral om de champions league draait en dat ze de eredivisie, behoudens dan de topwedstrijden, een beetje op halve kracht doen. Daarnaast hebben zij met Vitesse en ons de top 3 al uit gehad, terwijl wij alleen met Utrecht een lastige uitpot hebben gehad.
Bovenal zie ik niet waar met onze huidige selectie de ontwikkeling in het voetbal vandaan moet gaan komen. Guti heeft in ruim een jaar tijd niet bewezen dat hij de man is die ons voetbal naar een hoger plan tilt, Thomas lijkt mij ook niet de man die dit gaat doen, en een terugkeer van Afellay op zijn oude niveau is gezien zijn leeftijd en blessuregeschiedenis simpelweg niet realistisch.
Hoe pijnlijk het ook is, de tweede plek lijlt me dit seizoen wederom het maximaal haalbare.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Hoeven schreef op 20 oktober 2019 om 21:50:

Dit was zo'n wedstrijd die je 1 a 2 keer per jaar hebt. Gewoon een ongelukkige tegengoal en daarna twee terechte rode kaarten. Viergever iets te laat in de actie. Jorit echt bewust te laat. Helaas maar de eerste helft had wel wat intensiever kunnen zijn. Utrecht speelde met 1 spits. Even uithuilen en op naar AZ. Met deze jonge ploeg is tweede plek het hoogst haalbare. Zeker nu na 10 wedstrijden de aankopen nog geen verbeteringen zijn. Met name linksback is dramatisch.Precies, ongelukkige wedstrijd en 2 domme maar terechte rode kaarten. Jonge ploeg kan gebeuren. Utrecht uit is ook gewoon lastige wedstrijd.

Kampioenschap is echt nog niet verloren, nog zoveel wedstrijden te gaan. Tuurlijk Ajax heeft de meeste kans, maar we doen nog steeds mee. Beetje overdreven om na het eerste verlies van het seizoen te gaan roepen dat het helemaal niks is en wordt in Eindhoven. Kan nog steeds alle kanten op.

 

+3/-0

Het maakt geen verschil of het 1-0 of 3-0 is geworden, of dat er 1 of 2 rode kaarten gegeven zijn. Dat PSV niet won is terecht (al had gelijkspel ook best gekund na zo'n eerste helft), dat PSV 2 rode kaarten kreeg was ook terecht en dat er nu heel fel wordt gereageerd op de mannen die het gewoon niet hebben kunnen doen zaterdag is ook terecht. Je loopt gewoon wel eens tegen een klote wedstrijd aan en dat gebeurt voornamelijk tegen teams die als ze een goede dag hebben het je ook lastig maken zoals Utrecht, Groningen, Heerenveen, Vitesse, Ajax, Feyenoord en in het verleden Roda JC. Hoe meer van die wedstrijden je wint hoe groter de kans op een kampioenschap en zoals hierboven iemand terecht zegt... Basel Ajax Utrecht verloren, in Enschede gelijk, 2x in Noorwegen gewonnen en binnen NL van een paar kleintjes gewonnen. Het houdt niet over in uitwedstrijden en dat baart me wel zorgen.

Op zich is het ook vreemd want juist in uitwedstrijden zou je meer ruimte moeten krijgen voorin en daarin zijn we juist zo goed met de grote 4 voorin.

In hoeverre Mark van Bommel iets kwalijk valt te nemen is onduidelijk, voor mijn gevoel had hij Hendrix in de rust moeten wisselen voor Ibi of Guti, als Guti al niet gewoon had moeten beginnen, en voor de rest vond ik dat hij misschien iets te snel na de rode kaart Gakpo bracht. Sadilek in een uitwedstrijd is opzich ook niet mijn voorkeur, zeker niet als Utrecht met Kerk daar wel een goede en snelle speler heeft.

Viergever had gewoon een hele matige dag, maakt hem niet ineens een minder geschikte verdediger. Die rode kaart was onhandig en die goal erg ongelukkig. Hendrix neem ik meer kwalijk want dat was niet eens onhandig maar gewoon oerdom. Al met al een hele frustrerende avond en om positief af te sluiten;

- Afellay zit heel dicht tegen een rentree aan
- Rosario speelde nog steeds veel de bal naar voren itt begin van het seizoen
- De reacties van de spelers na afloop vond ik heel volwassen ondanks de grote teleurstelling
- In de eerste helft ook niets weggegeven en als de 1-0 niet heel gelukkig valt was het anders gelopen
- Hendrix mooi een paar wedstrijdjes banken, die zien we voorlopig niet meer terug in de basis
- De jeugdige en onervaren spelers hebben een wijze les geleerd, nu laten zien dat het een incident is

 

+3/-0

Dat kinderlijke gejank op Hendrix waarin iedereen elkaar maar na loopt te papegaaien komt me ondertussen mijn strot uit. Hendrix is een hele fijne in dit elftal maar dan moet je hem wel in zijn kracht gebruiken.

Baumgartl veel offensiever laten meevoetballen en Rosario heel snel eruit. Vertraagd alles die gast en dan levert ie ook nog de meest simpele ballen in. Hendrix-Guti-Ihattaren is met grote afstand het beste middenveld. En geef die band maar aan Dumfries.

 

+2/-3

Met grote afstand? Dat is wel heel overtuigend. Ik vind Rosario-Guti-Ihattaren met grote afstand het beste tot Afellay heeft aangetoond het beter te doen dan Rosario.

Hendrix is overigens een prima speler voor PSV, maar het liefst als back-up. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken.

 

+5/-0

Ibi moet zich eerst maar eens zien te bewijzen. Rosario is een schande voor PSV. Dat zo'n clown onze band draagt maakt PSV ongelofelijk belachelijk.

 

+1/-7

open/sluit de onderstaande quote:

Big Paul Castellano schreef op 21 oktober 2019 om 12:09:

Dat kinderlijke gejank op Hendrix waarin iedereen elkaar maar na loopt te papegaaien komt me ondertussen mijn strot uit. Hendrix is een hele fijne in dit elftal maar dan moet je hem wel in zijn kracht gebruiken.

Baumgartl veel offensiever laten meevoetballen en Rosario heel snel eruit. Vertraagd alles die gast en dan levert ie ook nog de meest simpele ballen in. Hendrix-Guti-Ihattaren is met grote afstand het beste middenveld. En geef die band maar aan Dumfries.Eens, Hendrix-Guti-Ihattaren is voor nu het beste middenveld. Guti had duidelijk de stijgende lijn te pakken voordat die geblesseerd raakte. En Hendrix is de beste verdedigende middenvelder die we hebben.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

D 22 43 schreef op 19 oktober 2019 om 22:44:

Hier hebben de moreel superieure positivoos ( want zijn toch de ' echte supporters ? ) de plicht om met een goed verhaal te komen.
Kom maar. Niet bang zijn.De plicht nog wel? Ik zie mezelf noch als een negativo, noch als een positivo. Als er iets mis is, zoals afgelopen wedstrijd dan mag dat zeker gemeld worden. Men moet echter niet doorslaan in een totale negativiteit zoals bij sommigen, waar werkelijk waar helemaal NIKS goed is..

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:

JoJo schreef op 21 oktober 2019 om 13:33:

open/sluit de onderstaande quote:

D 22 43 schreef op 19 oktober 2019 om 22:44:

Hier hebben de moreel superieure positivoos ( want zijn toch de ' echte supporters ? ) de plicht om met een goed verhaal te komen.
Kom maar. Niet bang zijn.De plicht nog wel? Ik zie mezelf noch als een negativo, noch als een positivo. Als er iets mis is, zoals afgelopen wedstrijd dan mag dat zeker gemeld worden. Men moet echter niet doorslaan in een totale negativiteit zoals bij sommigen, waar werkelijk waar helemaal NIKS goed is..Wat ik al eerder zei:
1 dit is een DISCUSSIEforum. Met verschillende meningen, die gerespecteerd mogen worden.
2 sommige positivoos definieren zichzelf eenzijdig als ' echte', en 'moreel superieure' supporter.
Gruwelijk irritant. Stoom uit mijn oren.
Impliciete boodschap: ' als je geen positivoo bent, ga dan maar weg: dammen, of naar het 020 forum '
Wat een niveau! Wat een incasseringsvermogen! Wat een ruggengraat!
Past niet bij een topclub, dit zielige jankgedrag.
3 regelmatig wordt een niet-positivoo uitgemaakt voor 020_er. En als er WERKELIJK waar EEN DING is wat je NIET moet doen, dan is een collega PSV-supporter 020-er noemen. Schaam je kapot.

' Eendracht maakt macht. Op voorwaarde dat je met me meelacht' .

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 oktober 2019, 15:14:26.

 

+2/-2

En zo is het :B :pul :psv :psv :psv :psv :psv

 

+2/-3

Je moet als club met ambities NIET blij zijn met supporters die oogkleppen voor hebben, en oordoppen in hebben.
Je moet als club met ambities kritiek omarmen als je beste vriend ( ook als je het er niet mee eens bent)
Je moet als club met ambities korte metten maken met kortzichtigheid.
Je moet als club met ambities de dialoog aan gaan, en niet een ieder die een andere mening heeft dan 'welgevallig' neersabelen.

Aan bange, conformerende supporters heeft een club met ambities helemaal NIETS.

Vorig jaar.

Uit tegen Utrecht.
We hadden de competitie op slot kunnen gooien door 3 punten te halen.

Dan stonden we immers met 8 punten voor tegen 020, en de competitie zou gelopen zijn.

Maar nee, met veel pijn en moeite haalden we een punt.
En we liepen de polonaise ( ......)

Ik ben er nog steeds schijtziek van.

Uitwedstrijden zoals deze zijn sleutelwedstrijden.

En ook deze sleutelwedstrijd hebben we weggegeven.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 oktober 2019, 22:35:38 door een mod.

 

+2/-2

Het is nu klaar met die 'discussies' die steeds over en weer op de man gespeeld worden. Er zijn nu al genoeg waarschuwingen en gele kaarten uitgedeeld. Bij wie het kwartje nu nog steeds niet gevallen is en toch door blijft gaan, zal een rode kaart volgen.

 

+4/-0

Ik vind het bijzonder dat er op dit "nieuwe" Forum vooralsnog relatief weinig gepost is en dat er opeens een trending topic ontstaat als we eens met 3-0 verliezen...

Het was inderdaad dramatisch wat we zaterdag hebben mogen aanschouwen, maar ik vraag me echt af met welke verwachtingen eenieder hier naar ONS PSV gaat zitten kijken?

Tot op heden viel het allemaal heel erg mee en veel balletjes vielen er net in, maar nu zit het even tegen. Laten we de mannen nu ook steunen.
Ook ik zie wel dat Zoet nooit een afstandsschot pakt en dat ons middenveld voetballend chronisch tekort schiet. We proberen het op basis van opportunisme en zoals hierboven al gemeld: als onze 4 cowboys het niet hebben, kunnen we zeker uit tegen het hele linker rijtje problemen verwachten. PSV heeft nu ook nog een relatief makkelijk programma gehad en hopelijk loopt de achterstand zondag niet al op naar 6 punten.

Ik loop al te lang mee als supporter om te zien dat het dit seizoen gewoon heel lastig wordt om te concurreren met Abcoude Noord. We gaan het uiteraard WEL proberen. Maar ik denk dat het "nieuwe realisme" lees GELD de stand op de ranglijst grotendeels bepaalt!

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 22 oktober 2019 om 12:34:

Ik vind het bijzonder dat er op dit "nieuwe" Forum vooralsnog relatief weinig gepost is en dat er opeens een trending topic ontstaat als we eens met 3-0 verliezen...

Het was inderdaad dramatisch wat we zaterdag hebben mogen aanschouwen, maar ik vraag me echt af met welke verwachtingen eenieder hier naar ONS PSV gaat zitten kijken?

Tot op heden viel het allemaal heel erg mee en veel balletjes vielen er net in, maar nu zit het even tegen. Laten we de mannen nu ook steunen.
Ook ik zie wel dat Zoet nooit een afstandsschot pakt en dat ons middenveld voetballend chronisch tekort schiet. We proberen het op basis van opportunisme en zoals hierboven al gemeld: als onze 4 cowboys het niet hebben, kunnen we zeker uit tegen het hele linker rijtje problemen verwachten. PSV heeft nu ook nog een relatief makkelijk programma gehad en hopelijk loopt de achterstand zondag niet al op naar 6 punten.

Ik loop al te lang mee als supporter om te zien dat het dit seizoen gewoon heel lastig wordt om te concurreren met Abcoude Noord. We gaan het uiteraard WEL proberen. Maar ik denk dat het "nieuwe realisme" lees GELD de stand op de ranglijst grotendeels bepaalt!Afgezien van het feit dat we zondag echt geen 6 punten achterstaan - misschien zelfs maar 1- ;) , ben ik het grotendeels met je eens.

Wat meer realisme en wat meer steun mag je op een PSV forum wel verwachten, vind ook ik.
Helaas bepaalt het geld steeds meer de ranglijst. Het heeft altijd een rol gespeeld maar de verschillen zijn nu zo groot dat het eigenlijk niet leuk meer is.

Maar zolang onze concurrent ook grote moeite heeft om telkens de drie punten te pakken is er beslist hoop voor ons PSV.
Afgelopen weekend viel alles in Waalwijk en Utrecht verkeerd uit. Dat kan zondag alweer heel anders zijn.

 

+3/-0

Misschien zelfs maar een zegt ie dan. Mensen, doe eens realistisch: 020 is gewoon 2 maatjes te groot. Hoe kun je nou denken dat ze zondag gaan verliezen? Kom op joh. Die gaan zondag over dit Feyenoord heen walsen, let maar op. Ik zeg: 5-0.

Wij gaan zondag overigens ook een goede wedstrijd zien en winnen, dat dan weer wel:p

 

+1/-1

Als Ajax denkt op 1 been kampioen te kunnen worden gaan ze zeker nog 3 a 4 x tegen een kater aanlopen. Het is aan ons om bij te blijven zodat het ook een pijnlijke kater wordt.

Zolang je binnen 3 punten blijft kan alles nog, 6 punten wordt lastig, 9 punten is onoverkomelijk.

Deze wedstrijd kan je verliezen, maar dan moet je wel bij Feyenoord en thuis tegen AZ winnen.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2019 om 18:11:

Als Ajax denkt op 1 been kampioen te kunnen worden gaan ze zeker nog 3 a 4 x tegen een kater aanlopen. Het is aan ons om bij te blijven zodat het ook een pijnlijke kater wordt.

Zolang je binnen 3 punten blijft kan alles nog, 6 punten wordt lastig, 9 punten is onoverkomelijk.

Deze wedstrijd kan je verliezen, maar dan moet je wel bij Feyenoord en thuis tegen AZ winnen.Zo denk ik er ook over , wij zijn heus niet de enige die nog punten gaan verspelen . Als je sommige reacties leest is de competitie al verloren . Tien wedstrijden gespeeld van de vierendertig. Alles is nog mogelijk . Hopelijk kunnen we overwinteren in de EL. Anders zou ons elftal wel eens heel anders kunnen uitzien na de winterstop.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 22 oktober 2019 om 12:34:

Ik vind het bijzonder dat er op dit "nieuwe" Forum vooralsnog relatief weinig gepost is en dat er opeens een trending topic ontstaat als we eens met 3-0 verliezen...

Het was inderdaad dramatisch wat we zaterdag hebben mogen aanschouwen, maar ik vraag me echt af met welke verwachtingen eenieder hier naar ONS PSV gaat zitten kijken?

Tot op heden viel het allemaal heel erg mee en veel balletjes vielen er net in, maar nu zit het even tegen. Laten we de mannen nu ook steunen.
Ook ik zie wel dat Zoet nooit een afstandsschot pakt en dat ons middenveld voetballend chronisch tekort schiet. We proberen het op basis van opportunisme en zoals hierboven al gemeld: als onze 4 cowboys het niet hebben, kunnen we zeker uit tegen het hele linker rijtje problemen verwachten. PSV heeft nu ook nog een relatief makkelijk programma gehad en hopelijk loopt de achterstand zondag niet al op naar 6 punten.

Ik loop al te lang mee als supporter om te zien dat het dit seizoen gewoon heel lastig wordt om te concurreren met Abcoude Noord. We gaan het uiteraard WEL proberen. Maar ik denk dat het "nieuwe realisme" lees GELD de stand op de ranglijst grotendeels bepaalt!Grotendeels mee eens . Ik vraag me wel af of er nog wel topspelers naar Nederland willen komen nu de Europese regels gaan veranderen, misschien om af te bouwen wel.
Geld is ook niet alles het helpt wel uiteraard. In het verleden hebben wij het steeds met minder moeten doen en we hebben het toch niet slecht gedaan . Europees ging het wat minder maar welke Nederlandse ploeg deed het beter ?
Onze concurrent beleefde vorig jaar een topjaar en terecht maar ik moet het in de komende jaren nog zien met alle Nederlandse ploegen en zeker zolang er nog op plastic gespeeld moet worden.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23 oktober 2019, 02:04:29.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Eredivisie] FC Utrecht - PSV