Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] FC Twente - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Zondag hervat PSV de competitie op bezoek bij FC Twente, een van de grote verrassingen van de Eredivisie tot nu toe. De Tukkers staan op de vijfde plaats op twee punten achterstand van PSV. Liefst elf nieuwe spelers kwamen afgelopen transferperiode naar FC Twente, maar last van een gewenningsperiode lijken ze niet te hebben. Zo is de gehuurde Danilo Pereira momenteel topscorer van de Eredivisie.

PSV speelde 53 keer eerder voor de competitie in Enschede. Tot nu toe werd 18 keer gewonnen, werd er 21 keer gelijk gespeeld en 14 keer bleek FC Twente te sterk. De grootste zege werd behaald in de eerste editie toen PSV in het seizoen 1965/1966 met liefst 1-7 te sterk was. In het seizoen 2014/2015 werd met 0-5 gewonnen in Enschede.

Vorig seizoen werd de competitie geopend met een uitwedstrijd bij FC Twente, op dat moment de promovendus. PSV kende vooral een zeer zwakke eerste helft en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk. Denzel Dumfries maakte die avond de enige treffer voor PSV.

 

+1/-0

Lastige kluif hoor, verwacht eigenlijk niet meer dan een gelijkspel, ook op basis van voorgaande uit-wedstrijden. Uit tegen Groningen en PEC werd overtuigend gewonnen, maar tegen Heracles en Vitesse was het natuurlijk drama. Schat dit Twente hoger in dan Groningen en PEC, vergelijkbaar met Vitesse.

Lijkt er wel op dat we voor het eerst in weken/maanden weer een enigszins fitte selectie hebben. Twente zou twee corona-gevallen hebben, Menig en Godfried, beiden basisspeler, maar eerlijk gezegd geen idee hoe belangrijk deze jongens voor Twente zijn.

 

+1/-0

Dit is nou typisch een wedstrijd waarin je het verschil moet kunnen zien vmet de nieuwe weg die we zijn ingeslagen. Het moet eens afgelopen zijn dat elke uitwedstrijd tegen een linkerrijtje club voelt als een grote hobbel. Heracles deed het tactisch nog best aardig en Vitesse speelde ook gewoon prima, maar nu met een fitte selectie met 15 a 18 basiswaardige spelers is dit een moetje.

Ondanks mijn gevoel zegt dat het een lastige uitwedstrijd kan worden wint mijn verstand het nu; er is geen publiek, er zijn geen sterspelers, het is een jong team, ze willen voetballen en ze hebben geen toptrainer die een tactische val neer kan zetten. Ik zeg 1-4 winst en op naar PAOK.

Enige zorgen die ik heb is Danilo vs Boscagli en het feit dat Zahavi/Malen te veel met zelf scoren bezig zijn.

 

+1/-0

Twente is een redelijk elftal, niet meer dan dat. PSV heeft op alle posities een betere speler lopen.
Alleen zit bij FCT dit seizoen veel mee.
PSV krijgt het straks alleen moeilijk als je meegaat in het opportunistische spel van FCT.
Als PSV de bal snel laat rondgaan en nauwkeurig is in de eindpass, kan die keeper wel een aantal keren de bal uit het doel halen: "Drommels, Drommels en nog eens Drommels"....

 

+1/-0

Twente heeft 8 wedstrijden gespeeld en 17 punten (W5 G2 V1). Inderdaad een prima start voor de club van Ron Jans. Daardoor is het vertrouwen nu groot en spelen ze als ploeg een stuk makkelijker dan clubs met misschien gelijkwaardig materiaal die een mindere start kennen.

Als je wat beter kijkt naar de resultaten, dan zie je dat de winstpartijen waren tegen Fortuna, ADO, Groningen, PEC en Willem 2. Een punt werd gehaald tegen FC Emmen en Feyenoord. De nederlaag was tegen Utrecht, terwijl ook in het bekertoernooi thuis van De Graafschap werd verloren.

Dus, misschien afgezien van de uitwedstrijden tegen Willem 2 en Feyenoord, zijn er ook nog niet echt spraakmakende resultaten gehaald.

Ik verwacht dan ook eigenlijk dat PSV hier "gewoon" een overwinning gaat behalen. Voor het eerst hebben we een "complete" selectie en de corona-slachtoffers hebben inmiddels alweer een paar weken gehad om weer geheel fit te raken.

Laten we zo zeggen... als PSV hier dit weekend niet de 3 punten mee naar huis neemt, dan kunnen de titelaspiraties weer een jaar de koelkast in. Want dan ga je inderdaad in alle wedstrijden tegen het hele linkerrijtje in de problemen komen.

 

+1/-0

Ben trouwens benieuwd in hoeverre Schmidt 'frisse benen'gaat opstellen, ook enigzins met het oog op de aankomende weken. Als ik bijvoorbeeld kijk naar Zahavi, die heeft afgelopen weekend en midweek alweer 2 x 90 minuten volgemaakt en die liep al op z'n tandvlees vanwege corona. Max is natuurlijk al helemaal abnormaal met 10 wedstrijden in een maand tijd, dat is eigenlijk vragen om moeilijkheden. Sangare heeft maar een interland gespeeld, maar die is blijkbaar nog niet terug in Eindhoven. Bovendien zag ik op z'n Insta dat ze het in Ivoorkust niet zo nauw nemen met social distancing..

Probleem is dat we Max niet kunnen missen zonder aanzienlijk zwakker te worden. Sangare zou nog kunnen, maar het verschil tussen hem en bijv. Hendrix of Thomas is ook wel aanzienlijk. Zahavi zou ik wel 'sparen' aankomend weekend, we hebben voldoende alternatieven. Voorin dan met Gakpo, Malen, Madueke en Gotze met Mo, Zahavi, Mauro en Piroe als aanvallende wissels op de bank.

 

+1/-0

Belangrijke pot. Aanhaken of afhaken bij subtop. De grote jongens moeten nu opstaan.

 

+1/-0

Geen Gotze, Madueke als vervanger op de flank/halb-zehn.

Ik vond Noni als basisspeler nog niet zo geweldig, alhoewel dit pas z'n vierde basisplek is. In ieder geval interessant om te horen wat Schmidt als argument gebruikt: vindt die Noni op dit moment verder dan Mo, is Mo nog niet fit of gaan we ouderwets counteren?

Verder geen Thomas en Piroe en uiteraard geen Guti, Romero en Obispo.

 

+1/-0

Lekker begin!

 

+1/-0

Hebben onze spitsen een hekel aan elkaar of wat???

 

+1/-0

Had los van de gemiste strafschop al zeker 3-0 moeten staan.

Verder een sterke helft (of vooral half uur), nu maar hopen dat het niet wéér inkakt in de 2e helft.

 

+1/-0

Wat een gigantische dubbele wedstrijd. Spelen geweldig, maar maken niks af. Had gewoon al 3-0 moeten zijn.

Vervolgens in minuut 47 was het bijna PAOK all over: een Twente-speler dribbelt, niemand pakt hem aan en hij krult hem bijna hebben. Ik wil hier niet de goden verzoeken, maar ik durf het op een papiertje te geven dat Twente hier nog gelijk gaat maken.

Ik neem het Zahavi toch wel extra kwalijk. Oke, Madueke had die eerste paar minuten moeten afgeven. Maar als je vervolgens met al je ervaring zo erg geforceerd op zoek gaat naar een goal.. En vervolgens ook nog een penalty verprutst. Verder oppassen met Max; liet zich een aantal erg makkelijk uitkappen en zag hem rond minuut 25 al puffen en blazen toen hij moest terugverdedigen bij een counter.

 

+1/-0

PSV voetbalt idd prima, maar kom op zeg... dat ge-ego van onze spitsen gaat je nog punten kosten

 

+1/-0

Zonde dat het pas 0-1 staat, want deze wedstrijd had al van alle spanning ontdaan moeten zijn. PSV begint uitstekend, en dan zie je er gaandeweg de 1e helft steeds meer slordigheidjes en foute keuzes in sluipen. Die laatste schietkans van Twente had er zomaar in gekund.

Ik ben benieuwd hoe de tweede helft gaat verlopen. Gaat PSV na de pauze weer opnieuw vol gas? Beslissen we de wedstrijd dan wel? Of blijft Twente in de wedstrijd en valt ie op een gegeven moment wel goed? En hoe gaan we daar dan weer mee om?

Dissonant in het elftal is vandaag tot nu toe Zahavi. Beetje ongelukkig, maar had (los van die penalty) al minstens 1x moeten scoren.

 

+1/-0

Wat is Zagavi een beperkte speler. Slechte aannames en die penalty hebben wij echt al 100x gezien. Als je zijn goals / penalties op YouTube bekijkt is het vrijwel altijd dezelfde. Word straks ongetwijfeld 1–1 ... [en did ligt er nu in]. Ik mis Lammers die iig wel strakke bal behandeling had

 

+1/-0

Andere trainer, andere (betere) spelers. Maar wedstrijdverloop in uitwedstrijden is hetzelfde.

 

+1/-0

Wat een ontzettend labiele ploeg staat hier op het veld, een stel slappe figuren zijn het. Laat ik iedereen er nog maar even aan herinneren dat we nog geen enkele topwedstrijd hebben gespeeld.

Je mag blij zijn als je 2de eindigt met dit team, corona of geen corona.

 

+1/-0

Kan Malen eens niet zomaar omvallen als hij een kans heeft?

 

+2/-0

Wisselvallige ploeg. Dit PSV is totaal geen bedreiging voor Ajax. Die spelen goed en belonen zichzelf. Dat gaat PSV nooit meer inhalen. Ik zie geen beter PSV onder Schmidt en dat ligt niet aan deze trainer maar aan PSV zelf. Laten we ons er maar bij neerleggen dat de titels voortaan naar Amsterdam gaan. Meer geld, goed beleid, betere spelers. Klaar!

 

+1/-0

De staff mag op zoek waarom het elke keer zo instort. Ze kunnen het wel.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] FC Twente - PSV