Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [EL] Olympiakos - PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Donderdag aanstaande een uitwedstrijd tegen de koploper in Griekenland: Olypiakos.
Olympiakos had net als PSV een slechter generale. Olympiakos verloor afgelopen zondag met 2-1 tegen Panathinaikos. Nog steeds staan ze 14 punten voor op de nummer twee in Griekenland Aris Thessaloniki.

Wacht verwachten we donderdag? Maken we een kans? Of wordt het schade beperkt houden?
Welke opstelling kunnen we verwachten?

 

+1/-0

Mijn eerdere post tav deze wedstrijd staat zo'n beetje haaks op wat ik nu verwacht. Ik zie niet in hoe we daar een goed resultaat kunnen halen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Jeronimo schreef op 15 februari 2021 om 15:00:

Donderdag aanstaande een uitwedstrijd tegen de koploper in Griekenland: Olypiakos.
Olympiakos had net als PSV een slechter generale. Olympiakos verloor afgelopen zondag met 2-1 tegen Panathinaikos. Nog steeds staan ze 14 punten voor op de nummer twee in Griekenland Aris Thessaloniki.

Wacht verwachten we donderdag? Maken we een kans? Of wordt het schade beperkt houden?
Welke opstelling kunnen we verwachten?Gewoon daar 1-3 winnen en op naar de volgende ronden .

 

+1/-0

Speelde Olympiakos afgelopen weekend wel met de sterkste 11? Of hielden enkele belangrijke spelers op de bank?

 

+1/-0

Hun steraanvaller Bruma is wel geblesseerd.

Overigens is PSV bij de bookies licht favoriet om door te gaan, dus uiteraard in de heenwedstrijd Olympiacos licht favoriet.

Dit bericht is gewijzigd op 15 februari 2021, 19:59:53.

 

+1/-0

Afgaande op de statistieken speelde er flink wat reserves mee, o.a de linksback, rechtsback, nummer 10, winger en spits, maar wellicht rouleren ze net zoveel als wij :)

Ik verwacht er niet al te veel van, als je o.a. naar de stand in de Griekse Super League kijkt en de bakken met ervaring die dit team met zich meebrengt: M'Vila (30), Sokratis (32), El Arabi (34), Valbuena (36) en Holebas (36). Toch allemaal vrij bekende namen in de voetbalwereld. Je zou kunnen zeggen dat je met o.a. Malen wel iets kunt halen tegenover de oudere verdedigers zoals Holebas en Sokratis, maar ik moet het nog maar eens zien.

Om dan toch met een positieve noot af te sluiten: behalve de topper van gisteren spelen ze aankomend weekend tegen de nummer 2 van de competitie (Aris), dus het speelschema is minstens zo pittig als die van ons. Maarja, met 14 punten voorsprong kan je gerust nog eens de helft van de basisspelers rusten natuurlijk.

 

+1/-0

Ik verwacht dat PSV zijn beste spelers rust gaat geven. De maand maart is immers een zeer belangrijke in de ogen van Schmidt. Daarnaast rennen de spelers massaal naar voren zal Baumgartl zijn wekelijkse blunder wel weer hebben. Gelukkig staan Sangare en Rosario voor de verdediging dus er zal geen muisje doorheen glippen. Met Thomas ( want die begrijpt het spel zo goed) ervoor is er niemand die een bal naar de goede kleur kan spelen op het middenveld. Voorin lopen Malen en Zahavi elkaar te irriteren, en in de ziekenboeg zien we Gotze en Gakpo.
Dumfries verklaart na afloop dat een 4-0 nederlaag echt niet kan en dat ze weer met elkaar in gesprek gaan. Schmidt is tevreden want hij heeft een halve kans gezien en een elftal dat stappen maakt. Voor de return acht ie zichzelf niet kansloos. In de aankomende thuiswedstrijd tegen Vitesse wordt een strijdbaar PSV verwacht. De titel is nog niet uit het zicht en er wordt nog meer onzin verkondigd.
Alles onder een 3-0 nederlaag zie ik als winst. En dat neem ik die duitser kwalijk. We zitten halverwege februari en er is nog geen enkele lijn te ontdekken in het spel van PSV.

 

+5/-1

Hopelijk staat Baumgartl in de basis en geven we Mvogo wat rust, die zal wel kapot zijn na al die fopduiken.
Vertessen basis neem ik aan? Onuitwisbare indruk achtergelaten. En laten we hopen dat Thomas basis staat op rechtsbuiten, daar rendeert hij mijn inziens als één van de beste in Europa. Het is verder zaak om goed in de gaten te houden wie er doodmoe is in de tweede helft en wie er uitstekend speelt. Die laatsten moet je er zo snel mogelijk afhalen.

 

+1/-1

We zitten weer in de cynische en sarcastische fase blijkbaar. Misschien kunnen sommige er wel om lachen.

Deel 3 van het seizoen begint en het is een deel om je te herpakken. Er staan geen onmogelijke wedstrijden op het programma en je mag hier en daar zelfs nog een misstapje maken dus waarom die negativiteit hier hoogtij viert weet ik niet maar blijkbaar is dat voor mensen makkelijker om te handelen.

Olympiakos heeft in 6 wedstrijden 2x gescoord tegen Porto Marseille en City. Ze hebben 1x gewonnen en 5x verloren. Dat ze bovenaan staan in Griekenland boeit me precies niets. Ik vergelijk ze eerder met PAOK en Granada dan met Marseille of Porto en wij zijn toch niet kansloos? Zelfs niet zonder Gotze en Madueke. Met Gakpo ipv Thomas staat er al een compleet ander elftal en kun je Mauro gebruiken vanaf de bank.

Dus all-in;


code:

Mvogo
Dumfries Teze Boscagli Max
Sangare Rosario
Ihattaren Gakpo
Zahavi MalenHalf court pressing als uitgangspunt en bij een voorsprong niet achteruit lopen. Staat het niet goed, eerder aanpassingen doen en Zahavi neemt de strafschoppen.

 

+1/-0

Appeltje eitje 0-2, 3 of 4. Thuis spelers sparen voor de pot tegen 020.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Heppie Berrie schreef op 16 februari 2021 om 17:35:

Appeltje eitje 0-2, 3 of 4. Thuis spelers sparen voor de pot tegen 020.Voor dit scenario wil ik meteen tekenen.

Toch is er iets waardoor ik het niet zo gauw zie gebeuren.

Maar met een 0-1 als in Granada ben ik ook tevreden.

Feit is dat we door 9 overwinningen op rij Europa League winnaar kunnen worden.

Dan hebben we toch nog CL deelname afgedwongen. :)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 16 februari 2021 om 12:46:

code:

Mvogo
Dumfries Teze Boscagli Max
Sangare Rosario
Ihattaren Gakpo
Zahavi MalenHalf court pressing als uitgangspunt en bij een voorsprong niet achteruit lopen. Staat het niet goed, eerder aanpassingen doen en Zahavi neemt de strafschoppen.Bij PAOK verloren we ook uit. ;)

Maar winnen is altijd mogelijk. Zeg nooit, nooit. Maar als ik dan weer een opstelling zie met Sangare en Rosario heb ik zo mijn bedenkingen. Er is echt gebrek aan een fitte, dynamische middenvelder die een goal weet te maken. En wie is de leider van dit elftal? Pept ze op als het tegenzit en gaat voor in de strijd? Zeker in uitwedstrijden een probleem.

 

+1/-0

We spelen met een extra spits in plaats van die dynamische middenvelder die kan scoren. Bij Advocaat speelde Toivonen op 10 maar die was niet genoeg middenvelder, bij Cocu speelde Pereiro op 10 maar was niet genoeg middenvelder en nu staat er geen lui net niet spits maar een spits die in de ruimte achter de spits speelt, is het weer niet goed. Ik zou dan ook eerder de discussie verleggen naar punt naar voren vs punt naar achteren. In een punt naar achter is er vrijwel geen plek voor een aanvaller als meest aanvallende middenvelder.

Ik geloof net als Schmidt in het 4 aanvallers principe, maar omdat we er spelers als Mauro Thomas Ihattaren Vertessen Piroe en Ledezma neer moeten zetten hebben we te weinig scorend vermogen als 4 aanvallers samen.

Als Gotze Madueke Malen Zahavi of Gakpo (4 van de 5) spelen dan werkt dit systeem en heb je geen last van scorend vermogen. Als er 3 spelen + Ihattaren kom je er ook nog wel mee weg omdat hij nog creativiteit brengt. Als je er 2 + Ihattaren hebt is het eigenlijk al niet genoeg tegen fatsoenlijke tegenstanders. Want je zult niet zien dat die 1 op 1 er een keer niet in gaat, dan de verkeerde speler op rand 16 mag uithalen en net de verkeerde speler de bal op de kop krijgt in het strafschopgebied.

 

+1/-0

Baumgartl...pffffff

Dat worden nog 45 zware minuten. Ben bang dat we hier zelf nog 4x moeten scoren om een resultaat te halen.

 

+1/-0

Ik ben er wel klaar mee. En dan bedoel ik dit seizoen.

 

+1/-0

Wat een zielloos zooitje. Doet weer denken aan de dagen van Fredje Rutten.

 

+1/-0

Wat een cadeautjes krijgen die Grieken zeg... niet normaal meer.

 

+1/-0

Tegengoal nummer 19 in wedstrijd nummer 11 van 2021. Om je kapot te schamen dit zooitje.

'Ja, volgende wedstrijd moeten we echt wat scherper starten, wat feller in de duels en wat hoger in de concentratie'. Om alvast de dooddoeners na de wedstrijd voor te zijn.

Helemaal klaar met dit seizoen.

 

+2/-0

Zodra die Vertessen het elftal binnenkomt is er van voetbal echt helemaal niks meer over. Die kan maar 1 ding en dat is heel hard rennen. Maar precies het voetbal dat Schmidt graag ziet, heel veel rennen achter de bal aan, voor de bal uit naar de bal toe, rennen rennen rennen. Schmidt neem je rotzooi mee en ga lekker de F-jes trainen. Je snapt er geen klote van.

 

+1/-3

Wat een verrotte achterhoede bij PSV. Dit team is niet in balans. PSV grossiert in de middenvelders maar een fatsoenlijke centrale verdediger kopen was niet mogelijk. Technisch beleid ernstig gefaald. Weg met de Jong, Gerbrands en Schmidt. PSV deugt niet. De verantwoordelijken schrijven boeken over voetbal maar een voetbalclub vooruit stuwen kunnen ze niet. Klote seizoen! Bedankt voor deze ellende. Wat mis ik Tiny Sanders, Marcel Brands en Philip Cocu. Zij bouwden realistisch aan een saai maar tegelijk degelijk PSV. Dat is hoe je een club leid en niet een club laat lijden.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [EL] Olympiakos - PSV