Transparent
Inloggen
Sluiten

Cocu nipt runner-up bij Man of the Season

4 juni 2005 11:18

Verslaggever: BvT

Phillip Cocu is er nipt in geslaagd zijn tweede plek in het Man of the Season klassement te behouden, achter winnaar Mark van Bommel. Een half punt kwam Ji-sung Park uiteindelijk tekort om de tweede plek op Cocu te veroveren. De Koreaan werd tot Man of the Match van de bekerfinale verkozen, maar doordat Cocu daarbij derde werd, was dat net niet genoeg.

Achter dit drietal komen achtereenvolgens Gomes, Vennegoor, Farfan (de koploper in de winterstop), Alex, Beasley, Lee, Lucius. Afellay completeert het 'elftal van het seizoen'. Opmerkelijk is dat daarin Johann Vogel (12), Andr? Ooijer (14) en Wilfred Bouma (17) ontbreken.

De hoogst gewaardeerde wedstrijd van het seizoen was PSV-AC Milan met een 9,23. Ondanks de uitschakeling, had het publiek genoten van de prestatie die de Eindhovenaren die avond op de mat hadden gelegd. Ook hoog scoorden PSV-Lyon (8,86) en Ajax-PSV (8,66). Maar liefst zeven wedstrijden werden gewaardeerd met een 8 of hoger; 20 wedstrijden kregen minstens een 7.

De gemiddelde waardering van wedstrijden over het hele seizoen kwam uit op een 6,85; ongekend hoog. Daarbij valt op dat thuiswedstrijden hoger werden gewaardeerd dan uitwedstrijden en dat de Champions League campagne het hoogst werd gewaardeerd met een 7,42. De bekerwedstrijden kregen een 7,01 gemiddeld, de competitie een 6,59.

Verder bewaarde PSV het mooiste voor het laatst: mei 2005 was de beste maand met een 7,47. December 2004 was het minst; de maand waarin Panathinaikos uit en Roda thuis kreeg een 5,80. Bekijk hier alle statistieken.

Meer op


Tags

cocu nipt runner afellay beasley bekerfinale bewaarde bommel bouma campagne completeert farfan gomes johann klassement koreaan lee lucius lyon match milan ongekend ooijer opmerkelijk panathinaikos park roda sung vennegoor vogel wilfred

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus down flitsphirips griepgolf horeca knvb kwetsbare lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg