PSV verliest topper na rust: 2-3

3 februari 2007 21:23

PSV heeft de topper in eigen huis tegen AZ met 2-3 verloren. Dat verlies kwam in de tweede helft, na een goede en vrije zorgeloze eerste helft.

PSV was in de eerste helft veel sterker. Het startte overrompelend. Dat leidde uiteindelijk halverwege de eerste helft tot de 1-0, een schot van Farf?n. Pas na de 1-0 kwam AZ in de wedstrijd en kreeg het onder andere een open kans voor Arveladze. PSV verzuimde verder uit te lopen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd door twee wissels van Van Gaal. Eerst was het Demb?l? die na een goede aanval scoorde. Vervolgens sloeg de pech aan PSV-zijde toe. Jenner schoot een hoekschop in een keer binnen nadat Cocu en Gomes heel ongelukkig verrast werden.

Vlak voor tijd was AZ de gelukkigste toen Koevermans uit een onmogelijke bal met een omhaal de bal onhoudbaar voor de verraste Gomes binnenwerkte.