Verdiende zege van PSV op Feyenoord: 0-1

12 januari 2008 21:55

PSV zal het in het verleden nauwelijks makkelijker hebben gehad dan de ploeg het zaterdag had in De Kuip tegen Feyenoord. De 0-1 zege was meer dan verdiend. De ploeg had al direct na het fluitsignaal kunnen scoren, maar kwam uiteindelijk vlak voor rust op voorsprong. Alcides stuurde met een prachtige pass Otman Bakkal naar het doel van Feyenoord. Hij twijfelde niet en scoorde beheerst de 0-1. In de eerste helft had Feyenoord nog veel balbezit. Na rust had PSv weinig meer te vrezen.

Toen Hofs zijn tweede geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding - volgens Vink wenste hij de scheidsrechter de 'pestpleuris' - was het gedaan met Feyenoord. PSV kreeg kans op kans. met de ruimte die er ontstond was Afellay de grote man. Hij schoot zelfs twee keer op de paal. PSV verzuimde echter uit te lopen naar de 0-2 en 0-3, waardoor het tot het einde aan toe spannend bleef. In blessuretijd had Lee zelfs nog de mogelijkheid op de gelijkmaker.

Beleef het duel nog eens via het liveverslag van Bas-1979 via de link hieronder naar het scorebord.